Dodaj do ulubionych

DJ czy zespol??

15.08.06, 14:04
Obserwuj wątek
    • marzenafiuk81 Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 14:08
      dj
    • vzorka Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 14:10
      Ja będe miała dj ale zależy to od tego co lubisz, w jakim klimacie będzie
      wesele, no i koszt (dj jest jeden a w orkestrze przynajmniej 2 osoby więc
      musisz doliczy tez to że musza coś jeśc a ogólnie to dj ceni się od 500zł do
      1000zł a taka orkiestra od 1000zł do 1500zł)
      Mi sie strasznie orkiestry nie podobaja bo zagraja dwie piosenki i siedza
      dziesięc następnych a dj cały czas gra smile
      • vzorka Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 14:13
        jeszcze cos dj jeżeli zechcesz da Ci do przesłuchania piosenki jakie miały by
        by grane a orkiestra nie. jeżeli chodzi o uniwersalnośc to zdecydowanie dj
        zagra ci wszystko a taki zespół tylko zic polki.
    • sabatinka Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 14:12
      wybaczcie - za szybko wcisnelam enter, rozwiniecie tematu napisalam w kolejnym
      posciewink przepraszamsmile
    • agnie_cha1 DJ 15.08.06, 14:14
      ja wolę DJ smile
      • gorlicer Re: DJ 15.08.06, 15:13
        hej. ja wole dj i juz go sobie nawet zarezerwowalismy, a niedlugo palnujemy
        podpisac umowe.
        po pierwsze:dj gra caly czas ,a zespoly potrafia robic dluugie przerwy,
        po drugie: wole oryginalne wersje piosenek
        po trzecie: dj to jedna osoba, wiec jak pisaly juz dziewczyny wczesniej, mniej
        kosztuje(bo jest jeden) i tylko jedna osobe "karmisz na weselu"
        ale... to zalezy jeszcze co na to twoj narzeczony badz (o zgrozo) jego rodzice -
        bo wiem,ze czasem nawte z tej strony mozna spotkac powazny opor.
        Na cale szczescie, my z narzeczonym od razu wiedzielisy,ze chcemy dj i
        niekoniecznie(tylko) z powodów podanych powyzej smile
    • mysza_klapsiara Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 15:38
      Jak dla mnie DJ. Zespół jak najbardziej, ale musiałaby być to kapela, która
      rzeczywiście przykłada się do pracy i nie robi przerw co 2 piosenki, a o 24 w
      nocy nie jest w stanie nic zagrać.
    • melanika Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 15:44
      Na bazie doświadczeń moich psiapsiół tylko dobry DJ.
      Zespoły to porażka.
      • myszeczka1979 Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 15:46
        Kurcze,tylko jak znaleźć NORMALNEGO dja???????????????????????? A może jakiś
        fajny dojedzie do Lublina??????????????????Pozdrawiam!!!!!!!!!!!
    • dyzio39 Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 16:09
      Na 100% DJ + wodzirej to jest dopiero zabawa.
      I mamy taka ekipe.
      • kingusia1974 Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 19:03
        A gdzie masz tego dj plus wodzireja, i co najważniejsze za ile? Bo ja poszukuje
        dj z krakowa. Czy ktoś zna moze kogoś dobrego, którego warto miec na swoim
        weselu?
        • dyzio39 Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 22:07
          Oni sa z Poznania namiary wyslalem na gazetowego.
          • sabatinka Re: DJ czy zespol?? 16.08.06, 07:54
            dyzio39 napisał:

> Oni sa z Poznania namiary wyslalem na gazetowego.
            ooo jesli on z poznania to ja tez poproszesmilechyba dziewczyny przekonalyscie mnie
            do DJsmile
          • ka_sia Re: DJ czy zespol?? 18.08.06, 08:26
            Bardzo prosze podaj namiary na maila gazetowego
            DZieki, pozdrawiam
    • inkageo Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 19:39
      Chyba najlepiej jest znaleźć DJa pracującego w radiu. Wtedy mamy pewność, że
      nie będzie większych wpadek, będzie umiał ładnie się wysłowić i można liczyć na
      profesjonalizm z jego strony. Wystarczy posłuchać jego programu na antenie
      radia.. Cena w tym wypadku będzie większa, ale chyba lepiej nie ryzykować..
      • marchowskaphoto Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 19:42
        Ja mialam DJ'a i to wlasnie takiego radiowca. smile
        • kingusia1974 Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 19:55
          ale jakiego dj? może jakieś namiary? ile brał?
          • marchowskaphoto Re: DJ czy zespol?? 15.08.06, 20:59
            Placilam 2tys. Namiary wysylalam ci mailem. smile
    • mychakrzycha Re: DJ czy zespol?? 16.08.06, 11:47
      My też będziemy mieli dj'a, ale nie mam pojęcia jak to będzie. Nie miałam
      jeszcze okazji być na weselu, gdzie grałby dj (zawsze to były kapele). Osoba z
      polecenia dj eks-radiowca, bo ten miał zajęty nasz termin, ale oni zawsze
      nawzajem się polecają. Wydał nam się bardzo konkretny, ma duże doświadczenie,
      bo wcześniej grał w kapeli. Płacimy 500zł niezależnie od tego, do której
      wesele. Nie jest to jego jedyne źródło dochodów, robi to z zamiłowania, nie dla
      pieniędzy.
      Czy rzeczywiście dj jest tańszy od kapeli - to nie reguła. Inny dj chciał
      1200zł do chyba 2:00 czy 3:00, a jak dłużej miałby grać, dodatkowe 200zł, więc
      ceny są naprawdę różne.
      Dużo znajomych mówi nam, że może i lepiej, bo mieli różne doświadczenia z
      kapelami, a to bardzo wpływowy czynnik czy goście dobrze się bawią czy nie.
      Wiadomo, że i dj może się nie spisać, ale jeden plus, że nie zafałszujesmile
      • sabatinka Re: DJ czy zespol?? 16.08.06, 11:55
        mychakrzycha napisała:

> My też będziemy mieli dj'a, ale nie mam pojęcia jak to będzie. Nie miałam
        > jeszcze okazji być na weselu, gdzie grałby dj (zawsze to były kapele).

O kolejna osoba wybrala dj'asmile no wlasnie ja tez nie bylam nigdy na weselu gdzie
        byl dj zawsze jakis zespol, ciezko podjac decyzje, a to dopiero jedna z wieluwink

• danielholski2 Re: DJ czy zespol?? 16.08.06, 12:08
      Prawda jest taka,że jeżeli nie stać Cię na świetną kapelę, to bierzesz sobie
      DJ. Po drugie, DJa mam w dyskotece. Po co jeszcze na weselu. To jest przecież
      wyjątkowa uroczystość. Jeśli chodzi o zespoły, to proszę nas nie obrażać. Nie
      wszyscy są tacy sami.Jaka cena, taki towar.
      • sabatinka Re: DJ czy zespol?? 16.08.06, 12:13
        danielholski2 napisał:

> Prawda jest taka,że jeżeli nie stać Cię na świetną kapelę, to bierzesz sobie
        > DJ. Po drugie, DJa mam w dyskotece. Po co jeszcze na weselu. To jest przecież
        > wyjątkowa uroczystość. Jeśli chodzi o zespoły, to proszę nas nie obrażać. Nie
        > wszyscy są tacy sami.Jaka cena, taki towar.

zgadzam sie, dobry zespol kosztuje tak jak dobry ftograf, czy tez jedzenie
        itp..zadajac tu pytanie na temat dj'a czy zespolu nie chodzilo mi o ich ceny,
        chcialam wiedziec przede wszystkich co jest wygodniejsze i lepsze w pewnym
        sensie organizacyjnymsmilewiadom ze im cos drozszego tym mozna wiecej wymagac i nie
        chcialam nikogmu robic przykroscismilepozdrawiam
        • danielholski2 Re: DJ czy zespol?? 16.08.06, 12:30
          Oczywiście,że najlepszy jest zespół. Przede wszystkim to są także i artyści,
          którzy na żywo prezentują wspaniałą i piekną muzykę różnych wykonawców.
          Oczywiście zależy to także od ich przygotowania artystycznego. Jest to bardzo
          trudne zadanie dla artystów grać i śpiewać przez całą noc, oraz zabawiać gości
          weselnych. Dlatego też jest taka rozpiętość w cenach. To jest bardzo trudny
          zawód. Trzeba się kształcić przez całe prawie życie, aby trzymać formę.
          Zdecydowanie polecam zespół, ale profesjonalny. Pozdrawiam
          • sabatinka Re: DJ czy zespol?? 16.08.06, 13:03
            hmm..czy mozesz doradzic mi jak mam znalesc tych profesjonalistow, czym sie
            kierowac przy wyborze zespolu?chcialabym aby tez puszczali muzyke z plyt, co o
            tym sadzisz? moze kogos polecisz z poznania?pozdrawiam
            • danielholski2 Re: DJ czy zespol?? 16.08.06, 18:47
              Muszę się przyznać, że sam jestem profesjonalistą, oraz mam swój zespół.
              Jesteśmy niestety z Warszawy. Nie wiem jak mógłbym Ci pomóc w tej materii.Ale
              wydaje mi się, że najlepszy jest zespół, który ma w swoim składzie tzw. żywy
              instrument np, skrzypce, puzon, lub jeszcze inny instrument jak np. gitara. Ja
              w swoim zespole posiadam żywe instrumenty, skrzypce oraz gitary. To jest
              określenie pewnego profesjonalizmu, ponieważ instrumenty klawiszowe to nie
              wszystko czym mozna zaimponować. Każdy amator potrafi grać na keybordzie. To
              żadna filozofia. Tak na marginesie to w Poznaniu dawno nie byłem. Polecam
              serdecznie moją stronę www.muzyk-adrem.pl. Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka