Dodaj do ulubionych

kwiecien 2007r

29.08.06, 00:01
wlasciwie to chcialam zapytac z czystej ciekawosci czy bierze ktoras z Was
slub w kwietniu i czy planujecie jakas podroz poslubna wtedy smile
Obserwuj wątek
    • dusia0701 Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 04:03
      Witam! Tak sie składa że ja biore ślub w kwietniusmile Jeśli chodzi o podróż
      poślubną to jeszcze nic nie uzgodniliśmy.
      A Twój "wielki dzień" przypada na którego kwietnia? No i jak przygotowania
      oczywiście?
      Pozdrawiam
      dusia
      • nefrii Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 12:42
        14 kwietnia hihi a mamy juz w sumie najwazniejsze rzeczy zalatwione tzn sala
        orkiestra i fotograf zaklepane smile byalm w kosciele ale kazali zglosic sie pod
        koniec wrzesnia bo to niby za wczesnie, w sumie jedyne czym na razie sie
        przejmuje to to, ze nie znalezlismy jeszcze autka, ktorym chcielibysmy pojechac
        do slubu, bo wymarzylismy sobie mercedesa z czasow 2 wojny, a w naszych
        okolicach (Sosnowiec) nie moge nic takiego znalezc. A Tobie jak idzie?
      • dusia0701 Re:nefri :) 29.08.06, 15:48
        Witamsmile Nasz "wieki dzień" przypada na 28 kwietniasmile Przygotowania jakoś
        idą.Mamy sale, zespół,kamerzystów.W kościele też jeszcze nic nie załatwialiśmy
        bo uważam że to jeszcze za wcześnie (odmiennego zdania jest mój luby)Ten
        weekend mam wolny od pracy (nareszcie) wiec moze sie wybierzemy.
        O samochodzie,prawde mówiac, nawet jeszcze nie myslałam.Za to o sukience myśle
        na okrągło smile))))A Ty już sobie coś wypatrzyłaś?
        Pozdrawiam
        dusia
    • makwa.lz Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 13:21
      ja planuje w kwietniu, o podrozy narazie nie myslimy, bo caly czas pietrza sie
      problemy z tym slubem i mam nadzieje ze ten kwiecien wypali.
    • azanna Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 13:26
      My braliśmy ślub w kwietniu tego roku. I pojechaliśmy w dwufazową podróż
      poślubną - pierwsza część to Praga i Kotlina Kłodzka, a druga Teneryfa. Było
      cudowniesmile
      • makwa.lz Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 13:41
        no ja do kotliny klodzkiej w podroz nie moge jechac bo tam wyjde za maz w
        rodzinnym miesciesmile
      • nefrii Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 13:41
        a jesli mozesz to powiedz z jakiego biura lecieliscie na Teneryfe? bo teraz
        jeszcze nie maja ofert na kwiecien przyszlego roku a ja chcialabym poleciec
        gdzies gdzie bedzie cieplo takze bede wdzieczna za wiecej szczegolow smile
        • azanna Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 16:10
          Biuro Ecco Holiday. Polecam, bo naprawdę wszystko fajnie grało. Wykupiliśmy
          hotel 3 i pół gwiazdkowy, a tydzień przed wylotem zadzwonili do nas czy nie
          chcemy bezpłatnie zamienić na 4 gwiazdkowy. Chcieliśmy. Mieszkaliśmy więc w
          hotelu Gala - zdjęcia można obejrzeć na stronie www Ecco Holiday. Naprawdę
          cudowny obiekt. Można właściwie spędzić tam tydzień nie wychodząc z hotelu,
          tyle jest atrakcji. Wyśmienita kuchnia - po tygodniu przytyłam dwa kilogramysmile
          Pogoda była cały czas ładna, miejsc na Teneryfie jest też kilka wartych
          zobaczenia - polecam szczególnie wulkan Teide i występy delfinów w Loro Parku i
          Aqualandzie. W Loro Parku to też koniecznie występ foksmile Aż mi się buzia
          uśmiecha jak to wspominamsmile

A z innych miejsc to dwa lata temu w pierwszych tygodniach maja byłam na Krecie
          z biurem Triada. Również było rewelacyjnie, nawet myślę, że Kreta jest
          ciekawsza do zwiedzania niż Teneryfa.

Na obydwu wyspach o tej porze roku były już upały, ale takie
          dwudziestoparostopniowe - a więc dużo łatwiejsze do wytrzymania niż w okresie
          lipiec-sierpień.
          • nefrii Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 17:04
            dzieki za tak szczegolwoy opis smile ja juz widzialam fajna oferte z Triady do
            Egiptu (tydzien pobytu i tydzien rejsu Nilem) ale chcemy wyjechac zaraz
            nastepnegpo dnia po slubie, wiec nie wiem czy uda nam sie na ten Egipt zalapac
            • martyna1985 Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 21:15
              My tez się pobieramy w kwietniu a w podróz jedziemy chyba do Tunezji, w
              czerwcu/lipcu.
    • kogiel_mogiel Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 22:02
      witam,
      planujemy na 14 kwietnia. We wrzesniu chcemy zalatwiac ksiedza i sale.
      Orkiestra, kamerzysta, samochod to nie problem w naszej sytuacji. Problem
      polega jednak na tym, ze mieszkamy za granica i wszytsko musimy zalatwiac
      bardzo szybko w czasie naszych kilkudniowych wyjazdow do Polski. Jak myslicie,
      czy uda mi sie zamowic i znalesc sukienke w ciagu tygodnia - i to jeszce tego
      przed Bozym NArodzeniem? Sukienke chcemy wypozyczyc.
      • nefrii Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 23:37
        my tez 14 kwietnia smile)) a co do sukienki w tydzien to szczerze mowiac nie mam
        zielonego pojecia bo nigdy nie wypozyczalam suknii
        • makwa.lz Re: kwiecien 2007r 30.08.06, 07:39
          my tez 14 kwietnia, a na ten weekend jedziemy zalatwiac sale i zorientowac sie
          co do orkiestry. w naszym wypadku nie ma sie co spieszyc, bo mieszkamy w
          miejscowosci gdzie sal jest duzo,a aslubow troche mniej. a o sukience tez mysle
          non stop i przegladam katalogi, sklepy itd. i szukam krawcowej, bo zdecydowalam
          sie na uszycie sukienki. pozdrawiam wszystkie przyszlokwietniowe Panny Młodesmile
          • nefrii Re: kwiecien 2007r 30.08.06, 14:27
            mnie juz tylko do szczescia brakuje samochodu do slubu hihih a suknie rowniez
            zamierzam uszyc bo ceny w sklepach mmnie troche przerazaja, chcialam bym
            rowniez, aby udalo nam sie znalezc jaas ciekawa podroz z wylotem 15 badz 16
            kwietnia tak zeby wszystko bylo jak najbardziej idealne hihih
            • monaliska1985 Re: kwiecien 2007r 30.08.06, 14:46
              witajcie . My slubujemy 21 kwietnia. podróży poślubnej wogóle nie
              planujemy.mamy załatwione kamerzyste i fotografa w jednym, sale, orkiestre,
              ksiedza załatwimy w grudniu, samochód tez mamy załatwiony. pozdrowki.
    • nefrii Re: kwiecien 2007r 30.08.06, 20:28
      a ja bym tak chciala znalezc juz jakas ciekawa podroz poslubna za rozsadne
      pieniadze i w dogodnym dla nas terminie, kurcze to powoli zaczyna brzmiec jak
      marzenia scietej glowy uncertain
      • hanwar Re: kwiecien 2007r 01.09.06, 19:48
        28.04.2007.wstepnie mamy sale,tablice na samochod, pomysl na zaproszenia i to
        by bylo na tyle.kosciol w pazdzierniku, bo jeszcze nie zdecydowalismy sie na
        zaden.o sukni jeszcze nie myslalam, o podrozy poslubnej i calej reszcie rowniez.
        ps.jak ktos wybiera egipt na podroz poslubna to nie w wakacje(cieplo, duzo
        rodzin i tak jakos malo nastrojowo, chociaz teraz pelno par w
        swojej "zyciowej"podrozy jest).kwiecien w sam raz.wczoraj wrocilam i 45-56st
        troche mnie przytloczylo.
        pozdrawiam
        • nefrii Re: kwiecien 2007r 02.09.06, 00:23
          w kwietniu temperatura nie przekracza 30 stopnii na szczescie a to byloby moim
          marzeniem zeby sie wygrzac w ciepelku hihi a jesli mozna wiedziec bo czytalam o
          tzw zemscie faraona czyli o problemach zoladkowych ze wzgledu na calkowicie inna
          flore bakteryjna hieh nie mieliscie z tym problemow ?
          • hanwar do Nefrii 02.09.06, 13:12
            my nie i jakos nie slyszalam za bardzo o tym na miejscu.niektorzy mowia, ze
            jezdza co roku i dopiero za ktoryms razem ich cos zlapalo.jedzenie w hotelach
            jest raczej europejskie.unikac nalezy czegos udziwnionego jak na nasze warunki
            i pic tylko wode mineralna,ew.napoje, unikac kranowy we wszelkiej postaci.a tak
            na marginesie, temp.40st i wiecej(mowie o calkowitym wystawieniu sie na slonce)
            jestes w stanie wytrzymac dzien ,dwa, nie dluzej i to tez z przerwami.wszyscy
            kochaja tam klimatyzacje wink.
            • nefrii do Hanawar :) 02.09.06, 13:54
              dzieki slicznie za informacje bo wlasnie kilka osob mnie przed tym ostrzegalo i
              troche sie obawialam ze jak pojedziemy to 2 tygodnie spedze trzymajac sie za
              brzuch smile Jesli nie zdecydujemy sie na rejsc to podejrzewam ze wyladujemy w
              Hurghadzie smile chociaz Sharm El Sheikh tez brzmi kuszaco tylke ze ja strasznie
              panikuje nawet na widok wiekszej mduzy wiec nie wiem czy zdecydowalabym sie na
              nurkowanie hihi
              • hanwar Re: do Nefrii:) 02.09.06, 20:11
                prosze bardzo.jak bylyby potrzebne jakies informacje, na ktore potrafilabym
                udzielic odpowiedzi to chetnie sluze pomoca.radze zaopatrzyc sie na wszelki
                wypadek w loperamid lub cos podobnego(wegiel ponoc nie dziala),by potem nie
                latac i nie szukac jakby co.ja bylam w Hurghadzie-miescinka ladna, ale wielki
                plac budowy.z nurkowaniem i rafami tez nie bylo problemu, mozna
                codziennie,bardzo ladne a wyspa Giftun wrecz przesliczna.pozdrawiam
                • nefrii Re: do Hanwar :) 03.09.06, 22:31
                  pomoc pewnie sie przyda jak tylko dowiem sie czy w wybranym przeze mnie terminie
                  mozliwy jest wyjazd hihi wiec z pewnoscia sie odezwe smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka