nefrii 29.08.06, 00:01 wlasciwie to chcialam zapytac z czystej ciekawosci czy bierze ktoras z Was slub w kwietniu i czy planujecie jakas podroz poslubna wtedy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dusia0701 Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 04:03 Witam! Tak sie składa że ja biore ślub w kwietniu Jeśli chodzi o podróż poślubną to jeszcze nic nie uzgodniliśmy. A Twój "wielki dzień" przypada na którego kwietnia? No i jak przygotowania oczywiście? Pozdrawiam dusia Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 12:42 14 kwietnia hihi a mamy juz w sumie najwazniejsze rzeczy zalatwione tzn sala orkiestra i fotograf zaklepane byalm w kosciele ale kazali zglosic sie pod koniec wrzesnia bo to niby za wczesnie, w sumie jedyne czym na razie sie przejmuje to to, ze nie znalezlismy jeszcze autka, ktorym chcielibysmy pojechac do slubu, bo wymarzylismy sobie mercedesa z czasow 2 wojny, a w naszych okolicach (Sosnowiec) nie moge nic takiego znalezc. A Tobie jak idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re:nefri :) 29.08.06, 15:48 Witam Nasz "wieki dzień" przypada na 28 kwietnia Przygotowania jakoś idą.Mamy sale, zespół,kamerzystów.W kościele też jeszcze nic nie załatwialiśmy bo uważam że to jeszcze za wcześnie (odmiennego zdania jest mój luby)Ten weekend mam wolny od pracy (nareszcie) wiec moze sie wybierzemy. O samochodzie,prawde mówiac, nawet jeszcze nie myslałam.Za to o sukience myśle na okrągło ))))A Ty już sobie coś wypatrzyłaś? Pozdrawiam dusia Odpowiedz Link Zgłoś
makwa.lz Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 13:21 ja planuje w kwietniu, o podrozy narazie nie myslimy, bo caly czas pietrza sie problemy z tym slubem i mam nadzieje ze ten kwiecien wypali. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 13:26 My braliśmy ślub w kwietniu tego roku. I pojechaliśmy w dwufazową podróż poślubną - pierwsza część to Praga i Kotlina Kłodzka, a druga Teneryfa. Było cudownie Odpowiedz Link Zgłoś
makwa.lz Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 13:41 no ja do kotliny klodzkiej w podroz nie moge jechac bo tam wyjde za maz w rodzinnym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 13:41 a jesli mozesz to powiedz z jakiego biura lecieliscie na Teneryfe? bo teraz jeszcze nie maja ofert na kwiecien przyszlego roku a ja chcialabym poleciec gdzies gdzie bedzie cieplo takze bede wdzieczna za wiecej szczegolow Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 16:10 Biuro Ecco Holiday. Polecam, bo naprawdę wszystko fajnie grało. Wykupiliśmy hotel 3 i pół gwiazdkowy, a tydzień przed wylotem zadzwonili do nas czy nie chcemy bezpłatnie zamienić na 4 gwiazdkowy. Chcieliśmy. Mieszkaliśmy więc w hotelu Gala - zdjęcia można obejrzeć na stronie www Ecco Holiday. Naprawdę cudowny obiekt. Można właściwie spędzić tam tydzień nie wychodząc z hotelu, tyle jest atrakcji. Wyśmienita kuchnia - po tygodniu przytyłam dwa kilogramy Pogoda była cały czas ładna, miejsc na Teneryfie jest też kilka wartych zobaczenia - polecam szczególnie wulkan Teide i występy delfinów w Loro Parku i Aqualandzie. W Loro Parku to też koniecznie występ fok Aż mi się buzia uśmiecha jak to wspominam A z innych miejsc to dwa lata temu w pierwszych tygodniach maja byłam na Krecie z biurem Triada. Również było rewelacyjnie, nawet myślę, że Kreta jest ciekawsza do zwiedzania niż Teneryfa. Na obydwu wyspach o tej porze roku były już upały, ale takie dwudziestoparostopniowe - a więc dużo łatwiejsze do wytrzymania niż w okresie lipiec-sierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 17:04 dzieki za tak szczegolwoy opis ja juz widzialam fajna oferte z Triady do Egiptu (tydzien pobytu i tydzien rejsu Nilem) ale chcemy wyjechac zaraz nastepnegpo dnia po slubie, wiec nie wiem czy uda nam sie na ten Egipt zalapac Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 21:15 My tez się pobieramy w kwietniu a w podróz jedziemy chyba do Tunezji, w czerwcu/lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
kogiel_mogiel Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 22:02 witam, planujemy na 14 kwietnia. We wrzesniu chcemy zalatwiac ksiedza i sale. Orkiestra, kamerzysta, samochod to nie problem w naszej sytuacji. Problem polega jednak na tym, ze mieszkamy za granica i wszytsko musimy zalatwiac bardzo szybko w czasie naszych kilkudniowych wyjazdow do Polski. Jak myslicie, czy uda mi sie zamowic i znalesc sukienke w ciagu tygodnia - i to jeszce tego przed Bozym NArodzeniem? Sukienke chcemy wypozyczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: kwiecien 2007r 29.08.06, 23:37 my tez 14 kwietnia )) a co do sukienki w tydzien to szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia bo nigdy nie wypozyczalam suknii Odpowiedz Link Zgłoś
makwa.lz Re: kwiecien 2007r 30.08.06, 07:39 my tez 14 kwietnia, a na ten weekend jedziemy zalatwiac sale i zorientowac sie co do orkiestry. w naszym wypadku nie ma sie co spieszyc, bo mieszkamy w miejscowosci gdzie sal jest duzo,a aslubow troche mniej. a o sukience tez mysle non stop i przegladam katalogi, sklepy itd. i szukam krawcowej, bo zdecydowalam sie na uszycie sukienki. pozdrawiam wszystkie przyszlokwietniowe Panny Młode Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: kwiecien 2007r 30.08.06, 14:27 mnie juz tylko do szczescia brakuje samochodu do slubu hihih a suknie rowniez zamierzam uszyc bo ceny w sklepach mmnie troche przerazaja, chcialam bym rowniez, aby udalo nam sie znalezc jaas ciekawa podroz z wylotem 15 badz 16 kwietnia tak zeby wszystko bylo jak najbardziej idealne hihih Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: kwiecien 2007r 30.08.06, 14:46 witajcie . My slubujemy 21 kwietnia. podróży poślubnej wogóle nie planujemy.mamy załatwione kamerzyste i fotografa w jednym, sale, orkiestre, ksiedza załatwimy w grudniu, samochód tez mamy załatwiony. pozdrowki. Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: kwiecien 2007r 30.08.06, 20:28 a ja bym tak chciala znalezc juz jakas ciekawa podroz poslubna za rozsadne pieniadze i w dogodnym dla nas terminie, kurcze to powoli zaczyna brzmiec jak marzenia scietej glowy Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: kwiecien 2007r 01.09.06, 19:48 28.04.2007.wstepnie mamy sale,tablice na samochod, pomysl na zaproszenia i to by bylo na tyle.kosciol w pazdzierniku, bo jeszcze nie zdecydowalismy sie na zaden.o sukni jeszcze nie myslalam, o podrozy poslubnej i calej reszcie rowniez. ps.jak ktos wybiera egipt na podroz poslubna to nie w wakacje(cieplo, duzo rodzin i tak jakos malo nastrojowo, chociaz teraz pelno par w swojej "zyciowej"podrozy jest).kwiecien w sam raz.wczoraj wrocilam i 45-56st troche mnie przytloczylo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: kwiecien 2007r 02.09.06, 00:23 w kwietniu temperatura nie przekracza 30 stopnii na szczescie a to byloby moim marzeniem zeby sie wygrzac w ciepelku hihi a jesli mozna wiedziec bo czytalam o tzw zemscie faraona czyli o problemach zoladkowych ze wzgledu na calkowicie inna flore bakteryjna hieh nie mieliscie z tym problemow ? Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar do Nefrii 02.09.06, 13:12 my nie i jakos nie slyszalam za bardzo o tym na miejscu.niektorzy mowia, ze jezdza co roku i dopiero za ktoryms razem ich cos zlapalo.jedzenie w hotelach jest raczej europejskie.unikac nalezy czegos udziwnionego jak na nasze warunki i pic tylko wode mineralna,ew.napoje, unikac kranowy we wszelkiej postaci.a tak na marginesie, temp.40st i wiecej(mowie o calkowitym wystawieniu sie na slonce) jestes w stanie wytrzymac dzien ,dwa, nie dluzej i to tez z przerwami.wszyscy kochaja tam klimatyzacje . Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii do Hanawar :) 02.09.06, 13:54 dzieki slicznie za informacje bo wlasnie kilka osob mnie przed tym ostrzegalo i troche sie obawialam ze jak pojedziemy to 2 tygodnie spedze trzymajac sie za brzuch Jesli nie zdecydujemy sie na rejsc to podejrzewam ze wyladujemy w Hurghadzie chociaz Sharm El Sheikh tez brzmi kuszaco tylke ze ja strasznie panikuje nawet na widok wiekszej mduzy wiec nie wiem czy zdecydowalabym sie na nurkowanie hihi Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: do Nefrii:) 02.09.06, 20:11 prosze bardzo.jak bylyby potrzebne jakies informacje, na ktore potrafilabym udzielic odpowiedzi to chetnie sluze pomoca.radze zaopatrzyc sie na wszelki wypadek w loperamid lub cos podobnego(wegiel ponoc nie dziala),by potem nie latac i nie szukac jakby co.ja bylam w Hurghadzie-miescinka ladna, ale wielki plac budowy.z nurkowaniem i rafami tez nie bylo problemu, mozna codziennie,bardzo ladne a wyspa Giftun wrecz przesliczna.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: do Hanwar :) 03.09.06, 22:31 pomoc pewnie sie przyda jak tylko dowiem sie czy w wybranym przeze mnie terminie mozliwy jest wyjazd hihi wiec z pewnoscia sie odezwe Odpowiedz Link Zgłoś