Dodaj do ulubionych

ślub u pana młodego

31.08.06, 17:55
my mamy mieć ślub u mojego narzeczonego w parafii a nie umnie.

sęk w tym, ze on tez niedawno się tam przemeldował z innego miejsca
i tam gdzie był jesgo chrzest itp. jest nie zbyt miły proboszcz...nie wiem,
ale przeczuwam że z tego powodu będą kłopoty sad
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: ślub u pana młodego 31.08.06, 18:17
      A dlaczego niby??? Jesli narzeczony mieszka w nowym miejscu od przynajmniej 3
      miesiecy, to "stary" proboszcz jest tylko od wystawienia zasw. o chrzcie
      (bierzmowaniu)...
      • malgoszac Re: ślub u pana młodego 31.08.06, 18:20
        my mieszkalismy w nowej parafii od 2 lat a i tak musielismy dawac na zapowiedzi
        w starej...
        • mimi78 ojeny!!!!!!!!!! 31.08.06, 18:37
          no właśnie, to jak to jest z tym kościlenym przemeldowaniem, czy stara parafia
          nie powinna czegoś wysłać do nowej?

czy wobec tego - jezeli nie - to teraz musimy isc do starej parafii po te
          dokumenty do nowej???

a co ze mna? ja chrzest, komunie i bierzmowanie mialam w 3 innych miejscach,
          zameldowana jestem gdzie indziej i miszkam gdzie indziej to we 3ech parafiach
          mam dawac zapowiedzi?!

help!
          • mimi78 Re: ojeny!!!!!!!!!! 31.08.06, 18:38
            przepraszam, w 5eciu parafiach powinnam dawać zapowiedzi??? bo to pięć róznych
            paafii mnie obowiazuje w takim przypadku, w tym 2 zagranicą....

i czy narzeczony nie powienien się oficjalnie wymeldowaćze starej parafii????

sad(((

• annajustyna Re: ojeny!!!!!!!!!! 31.08.06, 18:42
              Liczy sie parafia meldunku czasowego od przynajmniej 3 m-cy...Czasem ksieza
              kieruja sie jednak adresem w dowodzie (czyli stalym meldunkiem). Dobzre by bylo,
              jakbyscie juz zaliczyli kolede pod nowym adresem...Inaczej moze Was nie byc w
              "kartotece"wink)). A co do roznych parafii przy przyjmowaniu sakramentow: na
              wypisie z ksiegi chrztu powinna byc adnotacja o bierzmowaniu (parafia
              bierzmowania pzresyla takowe info do parafii chrztu). 1. Komunia - musisz znac
              tylko date przy spisywaniu protokolu.
              • mimi78 Re: ojeny!!!!!!!!!! 31.08.06, 18:47
                Adres w dowodzie mam ten sam od urodzenia
                Nie mam meldunku czasowego.
                Ale przez 27 lat, mam różne parafie w dokumentach.
                Przez ostatnie 9 jestem już w Polsce, ale też pod różnymi adresami.

W koledzie napewno nie widniejemy ponieważ narzeczony dopiero wpisał się w
                nowej parafii na początku tego roku..

Date komunii i Parafie mam wpisaną w pamięć ale czy muszę mieć na to jakiś
                papier.
                Na szczęście byłam w Parafii zagranicą tam gdzie miałam bierzmowanie, i odkryli
                ze nikt nic nie przesłał do tej w Polsce... więc mam nadzieję że już to
                załątwiono....

Sama nie wiem wobec tego, która teraz to jest moja Parafia....sad( Czy ta z
                przed 9 lat zagranicą czy ta gdzie jestem zameldowana od 27 lat??
                • annajustyna Re: ojeny!!!!!!!!!! 31.08.06, 18:48
                  Ta, gdzie aktualnie przebywasz (faktycznie mieszkasz).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka