quali1 12.09.06, 11:27 Właśnie sie zastanawiam, jakie utwory grane są na ślubach kościelnych, czy któraś z was wie może? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabela.16 Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 11:32 ja mam propozycje ave maria-tradycyjnie,nielekaj sie-z pielgrzymki benedykta..,baranku bozy w takim bardzo oazowym podnioslym wykonaniu,oraz ostatnio znalazlam utwor ktore nadaja sie do ksciola rubika:miłośc to wiernosc wyborowi, Odpowiedz Link Zgłoś
mimi9999 Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 15:57 Witam:"Ave Maria"Bach-Gounod,"Ave Maria"Schubert,"Ave verum"Mozart,Largo Haendel,Sancta Maria-piesn-to najczesciej grywany "program" i dodam,z wlasnego doswiadczenia,ze sprawdza sie znakomicie i podoba sie bardzo.Z kawalkami np.Rubika,trzeba uwazac,bo czasem ksieza kreca nosem-najlepiej uprzedzic.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ursus_arctos Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 16:05 mialam rozpoczynac watek, ale pozwolcie ze sie podepne. wlasnie sie dowiedzialam, ze mozemy miec na swojej uroczystosci chor (chyba 40to osobowy). pomysl jest niezly, bo goscie ze wszystkich stron swiata i wszelkich wyznan, wiec nie pospiewaja ale za to posluchac beda mogli. jakie piesni proponujecie? ave maria oczywiscie i veni creator, ale np. co na wejscie? Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 16:15 a moze slynnego i lubianego przezemnie rubikamiłość to wierność wyborowi..zaczyna sie hymnem o miloci i mowi o bozej milosci i sw augustynie..no jest raczej powazna i religijna ale rzeczywiscie trudna do zaspiewanie..ale pzrez chór byloby super...zreszta sciagnij sobie jej tekst.i napisz cos adzisz o niej Odpowiedz Link Zgłoś
ursus_arctos Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 16:43 faktycznie ciekawa. ale raczej sklaniam sie ku liturgicznym piesniom... czy "Te Deum" na wejscie moze byc??? Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 16:48 chyba moze byc zreszta kazdy zrbi jak uwaza no i jak ksiadz pozwoli Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 17:00 u nas w kosciele te deum laudamus spiewa sie na zakonczenia (po komunii, przed blogoslawienstwem) i to rzadko, tylko na podniosle okazje (rekolekcje, misje, wazne swieta). mam nadzieje, ze wasz ksiadz uzna slub za podniosla okazje )) Odpowiedz Link Zgłoś
ursus_arctos Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 17:07 dzieki. nie bede sie upierac przy Te Deum. zastanawiam sie tylko czy dopuszczalne. tak mi sie skojarzylo ze kiedys slyszalam (w wersji Charpentiera) jakies inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Co sie gra na ślubach? 13.09.06, 08:59 Strasznie chciałabym "Te Deum", właściwie tylko raz do roku (Wielkanoc) mam okazję wysłuchać i zaśpiewać (znam na pamięć wszystkie czternaście zwrotek polskiej wersji, hihi)... Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 16:17 u nas na komunii grał mój kolega na klarnecie Ave Maria, rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!! później odpiewał Ofiaruje Tobie Panie Mój, też super, śpiewał z chórkiem. podczas Ave każdy miał ciarki na ciele ja tym bardziej bo to mój kolega, i to było takie dla mnie super była pieśń na koniec przed marszem, taka dla młodych,ale nie znam tytułu,zapytam i napiszę, super pieśń. Płytę z wesela moge oglądać godzinami,a szczególnie kościół i śpiew, zawsze mam gęsią skórkęsuperowo! Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 16:18 ofiaruje "..to tez ladna piesn..no i moze jeszcze "nie lekajcie się.." Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Co sie gra na ślubach? 12.09.06, 21:33 Moja koleżanka miała z tego, co pamiętam "O Stworzycielu Duchu przyjdź", i "Słuchaj Izraelu", śpiewał zespół, taki przy parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
nataluk Re: Co sie gra na ślubach? 13.09.06, 19:28 na ślubie to jednak chyba lepiej mieć coś uroczystego i ładnego niż piosenki "fiu-bzdziu". utwory doradzi organista jeśli jest dobry. ja mogę polecić w kościele św.Stanisława Kostki w Warszawie - on poleci, doradzi i chór też może śpiewać. Te Deum to nie bardzo na ślub Odpowiedz Link Zgłoś