xysztov 28.09.05, 20:28 instalowałem jeszcze raz winXP, przedtem miałem ustawioną rozdz 1027*768 a teraz jest 800*600 a jak zmienię (podwyzszę) to wszystko powykręcane i jedny slowem do niczego. o co chodzi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dzizys Re: problem z rozdzielczościa IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 28.09.05, 22:15 Witam. Zainstaluj ponownie sterowniki do karty graficznej albo po prostu zobacz czy jest dobrze podlaczona ( menedzer sprzetu, programow i ogledziny kompa wewnatrz ). Proponuje jeszcze raz sprawdzic czy zmiana na wyzsza cos da...moze tym razem ustaw sobie zeby zanim zastosujesz zmiane ekran wyswietlila sie ta rozdzielczosc dla sprawdzenia ( kumasz chyba, taki podglad zanim wcisniejsz zastosuj ). Jakby pomoglo to daj znac. Pozdrawiam Link Zgłoś
gearbox Re: problem z rozdzielczościa 29.09.05, 14:18 Czy driver do karty graficznej został zainstalowany wraz z Windowsem (domyślny systemowy), czy od producenta karty? Moje podejrzenie idzie bardziej w kierunku monitora, sprawdź, czy nie jest wymuszone zbyt wysokie odswieżanie. Mało kto instaluje driver do monitora, z reguły w menedżerze urządzeń czytamy Monitor domyślny. Systemowy driver monitora może nie zapewniać właściwej obsługi trybów graficznych. Czy to jest CRT czy LCD? Link Zgłoś
xysztov Re: problem z rozdzielczościa 29.09.05, 16:22 niespecjalnie się na tym wszystkim znam, ale : karta jest ta sama co wcześniej, monitor też (crt iiyama)jedyne zmiany: XP-eka instalowałem z innej karty niż za pierwszym razem (inna wersją?) i neostrada (ale to ostatnie to przecież znaczenia mieć nie może) Link Zgłoś
Gość: Szlag mnie trafi ! NIE MAM POJĘCIA o komputerach ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:34 xysztov napisał: > niespecjalnie się na tym wszystkim znam, Raczej powinienneś stwierdzić: W OGÓLE NIE MAM POJĘCIA !!! > ale : karta jest ta sama co wcześniej, > monitor też (crt iiyama)jedyne zmiany: XP-eka instalowałem z innej karty... Z jakiej KARTY ??? To co jest takie okrągłe jak opłatek dla godzilli i tak fajowo błyszczy to się nazywa "PŁYTA CD (czytaj: płyta sidi ) a nie KARTA !!! =:O Prawdopodobnie na nowo zainstalowałeś z tej PŁYTY CD (czytaj: płyta sidi ) sam system operacyjny, czyli Windows XP . A do KARTY GRAFICZNEJ (jak do prawie KAŻDEGO URZĄDZENIA w komputerze !!!) potrzebne są STEROWNIKI . A te STEROWNIKI do KARTY GRAFICZNEJ powinny być odpowiednie do MODELU karty graficznej. Jaką masz kartę graficznę = takie sterowniki . Link Zgłoś
xysztov Re: NIE MAM POJĘCIA o komputerach ! ! ! 29.09.05, 16:53 SZLAG CIĘ TRAFIA zupełnie niepotrzebnie - instalowanie XP z karty (jak to napisałem) to przejęzyczenie, jasne, że chodziło mi o płyte - nie jestem aż takim ignorantem. po prostu błąd - mi się takie rzeczy zdarzają, Tobie jek rozumiem nie. (a może tylko tak myślisz?!?!?) karta graficzna i sterowniki do niej są dokładnie takie same jak wcześniej - ale po co to piszę - gdybyś wiedział jak rozwiązać problem napisałbyś, a nie czepiał się przypadkowych błędów w tekscie. pozdrawiam i jeszcze dobra rada - nie denerwuj się, to szkodzi Link Zgłoś