Dodaj do ulubionych

problem z rozdzielczościa

28.09.05, 20:28
instalowałem jeszcze raz winXP, przedtem miałem ustawioną rozdz 1027*768 a
teraz jest 800*600 a jak zmienię (podwyzszę) to wszystko powykręcane i jedny
slowem do niczego. o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzizys Re: problem z rozdzielczościa IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 28.09.05, 22:15
      Witam. Zainstaluj ponownie sterowniki do karty graficznej albo po prostu zobacz
      czy jest dobrze podlaczona ( menedzer sprzetu, programow i ogledziny kompa
      wewnatrz ). Proponuje jeszcze raz sprawdzic czy zmiana na wyzsza cos da...moze
      tym razem ustaw sobie zeby zanim zastosujesz zmiane ekran wyswietlila sie ta
      rozdzielczosc dla sprawdzenia ( kumasz chyba, taki podglad zanim wcisniejsz
      zastosuj ). Jakby pomoglo to daj znac. Pozdrawiam
    • gearbox Re: problem z rozdzielczościa 29.09.05, 14:18
      Czy driver do karty graficznej został zainstalowany wraz z Windowsem (domyślny
      systemowy), czy od producenta karty?
      Moje podejrzenie idzie bardziej w kierunku monitora, sprawdź, czy nie jest
      wymuszone zbyt wysokie odswieżanie. Mało kto instaluje driver do monitora, z
      reguły w menedżerze urządzeń czytamy Monitor domyślny. Systemowy driver monitora
      może nie zapewniać właściwej obsługi trybów graficznych. Czy to jest CRT czy LCD?
      • xysztov Re: problem z rozdzielczościa 29.09.05, 16:22
        niespecjalnie się na tym wszystkim znam, ale : karta jest ta sama co wcześniej,
        monitor też (crt iiyama)jedyne zmiany: XP-eka instalowałem z innej karty niż za
        pierwszym razem (inna wersją?) i neostrada (ale to ostatnie to przecież
        znaczenia mieć nie może)
        • Gość: Szlag mnie trafi ! NIE MAM POJĘCIA o komputerach ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:34
          xysztov napisał:

> niespecjalnie się na tym wszystkim znam,

Raczej powinienneś stwierdzić: W OGÓLE NIE MAM POJĘCIA !!!

> ale : karta jest ta sama co wcześniej,
          > monitor też (crt iiyama)jedyne zmiany: XP-eka instalowałem z innej karty...

Z jakiej KARTY ???

To co jest takie okrągłe jak opłatek dla godzilli i tak fajowo błyszczy to się
          nazywa "PŁYTA CD (czytaj: płyta sidi ) a nie KARTA !!! =:O

Prawdopodobnie na nowo zainstalowałeś z tej PŁYTY CD (czytaj: płyta sidi ) sam
          system operacyjny, czyli Windows XP .

A do KARTY GRAFICZNEJ (jak do prawie KAŻDEGO URZĄDZENIA w komputerze !!!)
          potrzebne są STEROWNIKI .

A te STEROWNIKI do KARTY GRAFICZNEJ powinny być odpowiednie do MODELU karty
          graficznej.

Jaką masz kartę graficznę = takie sterowniki .
          • xysztov Re: NIE MAM POJĘCIA o komputerach ! ! ! 29.09.05, 16:53
            SZLAG CIĘ TRAFIA zupełnie niepotrzebnie - instalowanie XP z karty (jak to
            napisałem) to przejęzyczenie, jasne, że chodziło mi o płyte - nie jestem aż
            takim ignorantem. po prostu błąd - mi się takie rzeczy zdarzają, Tobie jek
            rozumiem nie. (a może tylko tak myślisz?!?!?)
            karta graficzna i sterowniki do niej są dokładnie takie same jak wcześniej - ale
            po co to piszę - gdybyś wiedział jak rozwiązać problem napisałbyś, a nie czepiał
            się przypadkowych błędów w tekscie.
            pozdrawiam i jeszcze dobra rada - nie denerwuj się, to szkodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka