anulka9919 25.10.06, 12:03 Dziewczynki,poratujcie mnie proszę: w sobotę wychodzę za mąż a dopadło mnie jakieś paskudne chorubsko - chyba angina.Macie jakiś sprawdzony sposób by się tego pozbyć? Jeszcze tyle załatwiania a ja ledwo żywa z gorączką (( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nives1 Re: Pomocy ! 25.10.06, 12:04 Koniecznie do lekarza - przepiesze ci coś mocnego!!! Nie lecz sie sama jest za malo czasu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Pomocy ! 25.10.06, 12:08 Do lekarza biegiem marsz! Końska dawka antybiotyku (plus emocje związane z tym dniem) postawi Cię na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
chanel981 Re: Pomocy ! 25.10.06, 12:10 Na gradło polecam czarne Hallsy. Mi to pomoaga szybciej niż syropy. No i okłady z soli na szyję (zawiń kilka garści w chustkę i owiń szyję na noc). Po 2 dniach powinno być już dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
katkam81 Re: Pomocy ! 25.10.06, 12:56 Jeśli to naprawdę angina (tj masz gorączkę i biały lub żółtawy nalot w gardle) to zapomnij o tzw domowych sposobach typu ta sól i jeszcze dziś idź do lekarza. Nie daj się zbyć żadną homeopatią bo tu tylko antybiotyk zadziała skutecznie. A dodatkowo możesz 2 - 3 razy płukać gardło wodą z rozpuszczoną tabletką Polopiryny. Odpowiedz Link Zgłoś
wezyr17 Re: Pomocy ! 25.10.06, 13:09 Antybiotyk Sumamed. 3 tabletki bierze sie po jednej dziennie. Trzy dni i po chorobie, więc do soboty zdążysz wyzdrowieć. Ale ten antybiotyk dostaniesz tylko na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
toffik12 Re: Pomocy ! 27.10.06, 10:10 i jak się czujesz anulka??? ja też mam angine i w sobote wychodze za mąż. Dostałam zastrzyki w dupke dziś jest piątek a ja ledwo żyje nie wyobrażam sobie jutrzejszego dnia nie jadłam od 4 dni i schudłam 6 kg. życze zdrówka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: Pomocy ! 27.10.06, 10:48 hej anulka jak to angina to moze byc kiepsko domowymi sposobami ale wkleję ci kilka linków. koniecznie daj znać co z tobą! porady dziewczyn z forum www.forum.wellnesslife.pl/viewtopic.php?t=281 i standardowo...: www.wellnesslife.pl/index.php?view=new&lev=03&root=&category_id=7&dest=474 Odpowiedz Link Zgłoś