Dodaj do ulubionych

jedzenie wegetariańskie

13.11.06, 12:19
kilku spośród moich weselnych gości nie je miesa- w tym moja siostra i
serdeczny przyjaciel. wolałabym,aby nie byli skazani jedynie na liście sałaty,
ale mogli zjeść coś naprawdę pysznego...ja sama ugotowałabym im makaron ze
szpinakiem, ale to chyba nie najlepszy pomysł na wesele smile macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • bagiettka Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 12:38
      bylam na weselu, podczas ktorego serwowano pstraga. mozna go pzryrzadzic na
      wiele sposobow, takze bardziej na wykwintnie. ogolnie mysle, ze jakas rybka
      bedzie dobra. chyba ze chodzi o weganskie dania.
    • mayagaramond Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 12:39
      moze jakies faczerowane i zapiekane warzywka np. baklazany? Albo makaron (jakies
      swiderki, kokardki itp) z np. sosem gorgonzola?
    • nionczka Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 13:26
      Zapiekanki warzywno-serowe to swietny pomysl, rowniez tarty. Ja robie trojkaty z
      ciasta francuskiego nadziewane duszonymi warzywami z curry. Bardzo latwe danie a
      prezentuje sie swietnie i smakuje wszystkim moim gosciom.
      • kartynka Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 13:36
        My tez mamy kilku (dwochsmile) wegerian na naszym weselu. Wstepnie rozmawialam z
        szefem kuchni i on zaproponowal wlasnie zapiekane baklazany, jako danie glowne
        dla nich co mi bardzo odpowiada. Rowniez, zeby nie czuli sie 'inni' od
        pozostalych gosci nasza zupa na obiedzie tez bedzie wegetarianska (jeszcze nie
        wiem co) no i pozniej barszczyk tez wegetrianski i na pewno pare innych potraw
        tez dodamy. Najlepiej pogadaj z szefem kuchni u siebie w lokalu - na pewno cos
        Ci zaproponujesmile
        • hinduska Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 18:10
          U nas na weselu mialo byc kilka osob nie jedzacych miesa- w sumei byly to 2
          osoby- na obiad dl anich byla zupka- krem z warzyw (pyszna, bo sama ja jadlam)i
          losos z rusztu- mniam smile)) Poza tym salatka grecka, jarzynowa i salatka z
          mozarelli i pomidorow- co smakowala takze tym ktorzy mieso jedza.
          • ddu Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 19:22
            ja też uwielbiam niemięsne jedzeniesmile ryby będą na pewno, ale moja siostra nie
            zje, bo "przecież mają oczy!". pomysł z bakłażanami bardzo mi się
            podoba....tarta z warzywami też chyba ok....może któraś jeszcze coś doradzi?
            ps jakie fajne to forumsmile
            • litorija Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 20:43
              Ryba to tez mieso! Wegeterianie nie jedza ryb, serow i wszystkiego innego co ma
              zwiazek ze zwierzetami. Są specjalne lokale gastronomiczne dla wegeterian,
              ksiązki kucharskie etc. Wybór jest szeroki.
              • a.bc Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 20:51
                Przepraszam za przekorę ale jedyne co mi do głowy przychodzi to niech wpadną ze
                swoim jedzeniem
                • sierpniowa_julka Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 21:07
                  gdybym była tak przekorna, to u mnie na weselu nie byłoby nawet odrobiny mięsa -
                  jestem jaroszką. By sobie goście sami przynieśli! Chyba niezbyt by to miłe z
                  mojej strony było? uncertain
                  Co zaś się tyczy pytania ddu - może tutaj coś Ci w oko wpadnie:
                  kuchnia.o2.pl/przepisy/?id_kat=5
                  www.puszka.pl/szukaj.php3
                  www.wegekucharz.zh.pl/
              • sierpniowa_julka Re: jedzenie wegetariańskie 13.11.06, 21:11
                weganie nie jedzą serów, mleka itd. Wegetarianie - jeśli mają ochotę - jedzą.
                • ddu Re: jedzenie wegetariańskie 14.11.06, 10:40
                  dzięki! teraz już coś znajdę a moi goście nie poumierają z głodu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka