Dodaj do ulubionych

kiecki Pronovias

26.11.06, 21:39
Urzekają mnie gdziekolwiek je zobaczę. Czy to kwestia dobrych zdjęć i modelek
czy faktycznie są tak dobrze skrojone? Któraś oglądała na żywca albo
mierzyła?? A może któraś mogłaby podrzucić swoje zdjęcia w Pronovias -
dowolny model.
Obserwuj wątek
    • greene3 Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 21:59
      No i La Sposa - to samo - wyglądają bosko, ale obawiam się, że może to być
      kwestia idealnych figur modelek albo nawet jakiegoś komputerowego
      przetwarzania - co o tym sądzicie??
    • iizabelaa Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:03
      Ja mierzyłam kilka i jedną kupiłam smile)) Pierwszy raz zobaczyłam je na stronce
      Madonny i sie zakochałam w tej firmie. I gdy poszłam porzymierzać to się nie
      rozczarowałam. Na żywo są rewelacyje, a jak się założy na siebie to jeszcze
      piękniejsze smile)))W salonie jak pani przynosiła mi kolejne modele do załozenia
      czułam się bosko. A gdy potem poszłam do innych salonów ze zwykłymi kieckami to
      już nic mi się nie podobało.
      A zdjęcia panien młodych możesz sobie pooglądać na allegro. Jest ich tam troche.
      • greene3 Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:11
        Hmm, skoro masz takie doświadczenia, to może zdradzisz mi sekret finansowy.
        Zastanawiam się czy będzie mnie stać. Właśnie w Madonnie je dojrzałam. Bo jak
        ceny będą zaporowe to nie wiem czy w ogóle mierzyć - a jak potem nic mi się nie
        będzie podobać sad
        • kkingusia Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:24
          moim zdaniem sukienki wszystkich kolekcji Pronovias są bajeczne - można znaleźć
          coś wyjątkowego dla siebie.
          Zgadzam się, że później nic już nie podoba się. Niestety troszke trzeba za nie
          zapłacić...
          Przymierzałam na wilczej - panie były bardzo miłe oraz w salonie młoda i moda
          też było przyjemnie.
      • greene3 Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:12
        A, India też mi się bardzo podoba! Piękna jest. W którym salonie kupowałaś i
        jak obsługa??
        • iizabelaa Re: kiecki Pronovias 27.11.06, 17:09
          Ceny faktycznie są wysokie, chociaż jak się zobaczy te suknie to jestem pewna
          że nie jedna dziewczyna zaczyna odkadać smile)
          Ja kupilam używaną za 1600zł (nowa 3800zl). A salon w którym byłam to Madonna w
          Poznaniu.
    • inkageo Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:32
      Ja byłam zakochana w tych sukniach, ale niestety po wizycie w dwóch salonach w
      Krakowie już jestem tylko zauroczonawink Okropna obsługa, nie było tych modeli,
      które chciałam przymierzyć, nawet buty, które dostałam do mierzenia były w
      opłakanym stanie. Wyszłam prawie z płaczem i załamana.. W internecie nie
      podobało mi się nic innego tylko Pronovias, La Sposa i St. Patrick, może
      jeszcze Villais. Później odwiedziłam salony innych firm, mierzyłam sukienki
      Demetriosa, Sincerity, Justina Aleksandra i doszłam do wniosku, że większość
      zagranicznych jest na podobnym wysokim poziomiesmile Teraz mam zamiar jeszcze raz
      wybrać się do Madonny żeby zobaczyć całą kolekcję 2007, ale nie cieszy mnie ta
      perspektywasad
    • greene3 Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:40
      Czy ceny to tajemnica?? Napiszcie ile się płaci za te firmy?
      • inkageo Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:43
        India kosztuje 3090 zł, Joana 3600, Jupiter koło 4000
        • inkageo Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:45
          To były sukienki z kolekcji 2006, w 2007 ceny też zaczynają się od 3000 zł. La
          Sposa jest trochę tańsza. Najtańsze kolekcje to Atelier Diagonal i White One, a
          sukienki też pięknesmile Pronovias, La Sposa, St. Patrick, Atelier Diagonal i
          White One to kolekcje tej samej firmysmile
    • inkageo Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 22:48
      www.allegro.pl/search.php?string=pronovias&category=1454&description=1&country=1
      www.allegro.pl/search.php?string=la+sposa&category=1454&description=1&buy=0&new=0&pay=0&country=1
      www.allegro.pl/search.php?string=patrick&category=1454&description=1&country=1&category=563
      www.allegro.pl/search.php?string=diagonal&category=563&description=1&buy=0&new=0&pay=0&country=1
      • greene3 Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 23:11
        O, dziękuję pięknie. Nie ma mowy o przekraczaniu 3000. No, chyba żebym ją potem
        sprzedała.... Hmm. Albo kupię używaną na allegro. Dzięki za info i linki.
    • lubna Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 23:16
      Moja koleżanka ślubowała w "ich" sukni, niestety, jej suknia o niebo piękniej wyglądała na modelce i na zdjęciu, niż w rzeczywistości sad Jednak na pewno nie jest tak z każdą! Ja kupiłam taką tzw. "zwykłą" - jej zdjęcia widziałam kilka razy wcześniej w necie i nie zwracała mojej uwagi, ale gdy gdzieś ją raz "przypadkiem" założyłam - od razu płaciłam zaliczkę smile Reguły nie ma. Nic, tylko iść i mierzyć! smile
      • greene3 Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 23:27
        Hmm, no właśnie, a ja się jakoś zabrać nie mogę do tego rajdu po salonach.
        Dziwnie mi jakoś - chce się i nie chce. Najchętniej poszłabym z P - on szcerze
        powie mi to, czego sama nie zauważę - czy dobrze mi coś leży czy nie. Ale z
        drugiej strony nie chcę by mnie widział w sukni ślubnej przed ślubem...
        Wrrrrrrr
        • lubna Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 23:35
          Ja chodziłam 2 dni z moim narzeczonym, przymierzyłam
          kilkanaście modeli, oboje sobie komentowaliśmy, zabawa
          była rewelacyjna! Następnego dnia sama pojechałam kupić
          upatrzoną suknię, którą też mierzyłam, a jemu powiedziałam,
          że byłam w nowych salonach i zamówiłam suknię bez niego,
          więc będzie niespodzianka smile
          U mnie i tak dojdzie element "szoku", bo będę miała makijaż,
          szpilki i kwiaty we włosach. A poza tym - wybadałam to - zupełnie
          nie kojarzy tej sukienki, którą kupiłam smile

Przymierzanie naprawdę wszystko zmienia. Najpierw chciałam prostą,
          gładką elegancką, ale na mnie wyglądało to zbyt smutno,
          zbyt poważnie; kupiłam coś, czego nigdy nie kupiłabym wybierając
          na podstawie samych tylko zdjęć. Weź jakąś koleżankę i do salonów!
          Albo nawet sama. Ja sobie sama poradziłam smile A nim kupiłam,
          to jeszcze parę innych mierzyłam, więc nie poszłam sama tylko
          zapłacić smile
          • greene3 Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 23:39
            Dobry pomysł z tym pierwszym przymierzaniem z facetem... Chyba skorzystam. A
            przyjaciółki już dwie mi się podmawiają, że mam je do salonów zabrać :p
            I jeszcze siostra i mama :p
            Tylko ja się jakoś zebrać nie mogę?
            Podświadoma obawa?? Bredzę już chyba smile))))))))))
            • lubna Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 23:49
              Podświadoma obawa przed spłukaniem się do zera wink))))
              • greene3 Re: kiecki Pronovias 26.11.06, 23:57
                Hehe, raczej podświadoma obawa przed kredytem. Odkąd pracuję na pół etatu (ale
                za to bez nerwicy) cieszę się że mam w zapasie niewykorzystaną jeszcze kartę
                kredytową wink
                Oglądam te sukienki, oglądam i się przekonuję, że chyba najpierw muszę jednak
                schudnąć, iść do solarium, zafundować sobie serię zabiegów coby ramiona i plecy
                pięknie wyglądały i... kasy na sukienkę nie zostanie za dużo
                • monitchka1 Re: kiecki Pronovias 27.11.06, 09:13
                  Weszłam na stronę madonny i zobaczyłam kolekcję Pronovias, odrazu wiedziałam,
                  że którąś wybiorę. I tak się stało. Zobaczyłam LADERĘ i to było to. Poszłam do
                  salonu na Wilczej w Warszawie i zmierzyłam. Cudowna, wyjątkowa, sexowna. Cena
                  mnie tylko trochę przeraziła, ale zdecydowałam się na nią. Kasę zbieram i
                  myślę, że zdążę uzbierać. Kosztuje 4690zł.
                  www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=0&poz=0
    • lena_maj Re: kiecki Pronovias 27.11.06, 10:00
      Dobre zdjęcia i modelki - to fakt, ale mimo wszystko suknie ślubne tej firmy są
      bardzo dobrze skrojone i świetnie leżą. Jednak mimo wszystko nie należy
      zapominać że jak ktoś się słoniem urodził to motylkiem nie umrze więc bez
      względu na firmę sukienkę trzeba umieć dobrać.

www.dwukropek.pl/0,73417,3096513,0,Kupie_Sprzedam__Slub_i_wesele,m1-33.html?page=1&start=1&bid=znajdz&t=iw11np80831164617865745
      • uttaa Re: kiecki Pronovias 27.11.06, 15:19
        Ja miałam suknię pronovias z kolekcji 2005. To była pierwsza suknia, którą
        zobaczyłam na stronie madonny i od razu się na nią zdecydowałam.Uważam, że te
        suknie mają coś w sobie, a przede wszystkim są uszyte z dobrego materiału i są
        świetnie skrojone. Przyznam także, że po przymierzeniu sukienek w Madonnie nie
        chciałam oglądać innych a po ślubie i weselu suknia wygląda jak nowa.
        Polecam wszystkim te suknie i salon na Wilczej w Warszawie z przemiłą obsługą,
        a moja suknia jest na sprzedażsmile
        • isztarek Re: kiecki Pronovias 27.11.06, 15:32
          a mnie oe sie nie podobają. Sa brzydkie jak dla mnie.
          • uttaa Re: kiecki Pronovias 27.11.06, 15:33
            rzecz gustu
          • asiek831 Re: kiecki Pronovias 27.11.06, 15:48
            Moim zdaniem sa przepiekne. Mam problem z wybraniem najladniejszej bo tyle mi
            sie podoba smile
            • tzoana Re: kiecki Pronovias 27.11.06, 21:51
              Dziewczyny co macie na metce sukien Pronovias? Made in Spain czy Made in
              China????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka