Dodaj do ulubionych

kto bierze śłub 11.08.2007

29.11.06, 12:56

Obserwuj wątek
    • monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 13:44
      Witam
      Ja mam 11 sierpniasmilejak u ciebie z przygotowaniami? Ja załatwiłam pałacyk, dj,
      kamerzystę, suknię wybrałam. Od lutego nauki przedmałżeńskie potem kurs tańca.
      • alicja7-84 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:06
        ja też mam 11 sierpniasmile nie mogę się już doczekać...praktycznie nie mamy
        strojów...reszta w większości albo zaklepana, albo upatrzona i przemyślana
      • olalukasz Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:31
        o matko! wiesz co ja mam na razie salę, kościół i dogrywam orkiestrę. NIe
        zdawałam sobie sprawy ,ż eto wszytsko tak wcześnie trzeba załatwaić wink. Nawet
        nie wiem jaka suknię chcę kupić, w madonnie za suknię, któ ami się podobała
        krzyknęła ok 4 tys EURO, co dla mnie jest raczej kosmosem smile
        masz namiar na jakiegos fajnego i niedrogiego fotografa?
    • ozi29 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:08
      a JA;P
    • em-st Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:29
      no to i ja się dopiszę. do ślubu zostało nam 255 dni, ale z przygotowaniami
      jesteśmy w tyle. mamy tylko nauki i salę. zapomniałabym o najważniejszym -
      wszyscy goście już wiedzą o naszym dniu (narazie informujemy ich słownie,
      zaproszenia wręczymy później) i "zaklepani" są świadkowie. a reszta.......
      jakoś się zrobi smile
      • monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:32
        Dziewczyny, a jak u was jest ze swiadkami. |Wybieracie kogoś z rodziny, czy
        znajomych. U mnie jest tak, że ja mam dwóch braci i mój narzeczony tez.
        Stwierdziliśmy więc, że bierzemy naszych dobrych znajomych. Moja mama jednak
        coś zaczęła mówić, że może wzięłabym mojego starszego brata, ale mój narzeczony
        nie ma nikogo takiego, a dwóch facetów na światków to nie bardzo. Jak jest u
        was????
        • em-st Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:37
          nie martw się świadkami. moja ciotka (a było to ponad ćwierć wieku temu) na
          swoim ślubie miała właśnie dwóch panów za świadków. oprócz niej jeszcze kilka
          par/znajomi decydowało się na taki ślub. jeśli chcecie mieć kogoś z rodziny, to
          miejcie.
        • olalukasz Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:41
          my bierzemy n aświadków naszych najlepszych przyjaciół.
          • monitchka1 Re: do oli 29.11.06, 14:45
            a co na to wasi rodzice? Są tego samego zdania, czy chcą na świadków kogoś z
            rodziny? Bo moja mama to czuję, że chce brata, bo co rodzina powie i tego typu
            brednie.
      • olalukasz Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:33
        pocieszam się Twoją odpowiedzią, bo u nas tez wszystko lezy smile na razie tylko
        zaklepana sala, kosciół, no i walczę z kapelą smileani strój, ani fotograf,
        tudziez kamerzysta, zaproszenia, nauli, etc na razie nietjnięte smile
        • monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:43
          Ja powoli wszystko organizuję, przez to że po wejściu na to forum i
          przeczytaniu, jak dziewczyny mające we wrzesniu już załatwiają. Stwierdziłam,
          że i ja zacznę, żebym później nie panikowała. Ale niektóre osoby, z którymi
          rozmawiam, twierdzą że się śpieszę, że jeszcze za wcześnie, wkurza mnie to. A
          co do tych świadków, to chcemy wziąść naszych znajomych, bo bracia mojego
          narzeczonego to przyrodni, z którymi widziała się kilka razy w życiu i ich nie
          chce brać na świadków. Poza tym, to ma być nasza decyzja, a nie moich rodziców.
          Mam rację????
          • olalukasz Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 15:03
            a pro pos świadków, pewnie, ze masz rację, bynajmniej moim zdaniem. Wydaje mi
            się, że swiadkowie powinni byc zaufanymi ludźmi, których dobrze znasz,wiesz,
            czy będą potrafili zaopiekować się goścmi, odciążyć Cie z pewnych obowiązków na
            samym juz weselu.
            ja tez powoli dogrywam kolejne kwestie, wejscie na forum tak samo, jak w Twoim
            pzrypadku przyprawiło mnie o stres i panikę smile, ze jeszcze jeste mw proszku.

pzdr
            • monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 15:05
              Dzieki za radysmile
              • ddu Re: kto bierze śłub 11.08.2007 30.11.06, 13:01
                my tez 11. udało się znaleźć miejsce na imprezę. sprawa dja lezy- chyba znam ich
                za wielu i nie moge się zdecydowac smile świadkowie- rodzeństwo. lista gości się
                zmienia... z naukami przeczuwam same kłopoty, narzeczony niewierzący, więc
                odwlekam pójście do księdza...pocieszam się, ze jeszcze pare miesięcy. powodzenia!
    • kuala3 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 30.11.06, 14:25
      no ja teżmam 11 sierpnia smilemamy salę, kucharki, orkiestrę, kamerzystę, termin w
      kościele.pozdrawiam panny młode z 11 sierpniasmile
      • monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 30.11.06, 14:34
        Hej
        Mój narzeczony też jest niewierzący, ale nauki przedmałżeńskie w Warszawie
        trwają 1 dzień z obiadkiemsmilewspaniale jak dla nas, krótko i na temat mam
        nadzieję. (u Pallatynów)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka