monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 13:44 Witam Ja mam 11 sierpniajak u ciebie z przygotowaniami? Ja załatwiłam pałacyk, dj, kamerzystę, suknię wybrałam. Od lutego nauki przedmałżeńskie potem kurs tańca. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja7-84 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:06 ja też mam 11 sierpnia nie mogę się już doczekać...praktycznie nie mamy strojów...reszta w większości albo zaklepana, albo upatrzona i przemyślana Odpowiedz Link Zgłoś
olalukasz Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:31 o matko! wiesz co ja mam na razie salę, kościół i dogrywam orkiestrę. NIe zdawałam sobie sprawy ,ż eto wszytsko tak wcześnie trzeba załatwaić . Nawet nie wiem jaka suknię chcę kupić, w madonnie za suknię, któ ami się podobała krzyknęła ok 4 tys EURO, co dla mnie jest raczej kosmosem masz namiar na jakiegos fajnego i niedrogiego fotografa? Odpowiedz Link Zgłoś
em-st Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:29 no to i ja się dopiszę. do ślubu zostało nam 255 dni, ale z przygotowaniami jesteśmy w tyle. mamy tylko nauki i salę. zapomniałabym o najważniejszym - wszyscy goście już wiedzą o naszym dniu (narazie informujemy ich słownie, zaproszenia wręczymy później) i "zaklepani" są świadkowie. a reszta....... jakoś się zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:32 Dziewczyny, a jak u was jest ze swiadkami. |Wybieracie kogoś z rodziny, czy znajomych. U mnie jest tak, że ja mam dwóch braci i mój narzeczony tez. Stwierdziliśmy więc, że bierzemy naszych dobrych znajomych. Moja mama jednak coś zaczęła mówić, że może wzięłabym mojego starszego brata, ale mój narzeczony nie ma nikogo takiego, a dwóch facetów na światków to nie bardzo. Jak jest u was???? Odpowiedz Link Zgłoś
em-st Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:37 nie martw się świadkami. moja ciotka (a było to ponad ćwierć wieku temu) na swoim ślubie miała właśnie dwóch panów za świadków. oprócz niej jeszcze kilka par/znajomi decydowało się na taki ślub. jeśli chcecie mieć kogoś z rodziny, to miejcie. Odpowiedz Link Zgłoś
olalukasz Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:41 my bierzemy n aświadków naszych najlepszych przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: do oli 29.11.06, 14:45 a co na to wasi rodzice? Są tego samego zdania, czy chcą na świadków kogoś z rodziny? Bo moja mama to czuję, że chce brata, bo co rodzina powie i tego typu brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
olalukasz Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:33 pocieszam się Twoją odpowiedzią, bo u nas tez wszystko lezy na razie tylko zaklepana sala, kosciół, no i walczę z kapelą ani strój, ani fotograf, tudziez kamerzysta, zaproszenia, nauli, etc na razie nietjnięte Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 14:43 Ja powoli wszystko organizuję, przez to że po wejściu na to forum i przeczytaniu, jak dziewczyny mające we wrzesniu już załatwiają. Stwierdziłam, że i ja zacznę, żebym później nie panikowała. Ale niektóre osoby, z którymi rozmawiam, twierdzą że się śpieszę, że jeszcze za wcześnie, wkurza mnie to. A co do tych świadków, to chcemy wziąść naszych znajomych, bo bracia mojego narzeczonego to przyrodni, z którymi widziała się kilka razy w życiu i ich nie chce brać na świadków. Poza tym, to ma być nasza decyzja, a nie moich rodziców. Mam rację???? Odpowiedz Link Zgłoś
olalukasz Re: kto bierze śłub 11.08.2007 29.11.06, 15:03 a pro pos świadków, pewnie, ze masz rację, bynajmniej moim zdaniem. Wydaje mi się, że swiadkowie powinni byc zaufanymi ludźmi, których dobrze znasz,wiesz, czy będą potrafili zaopiekować się goścmi, odciążyć Cie z pewnych obowiązków na samym juz weselu. ja tez powoli dogrywam kolejne kwestie, wejscie na forum tak samo, jak w Twoim pzrypadku przyprawiło mnie o stres i panikę , ze jeszcze jeste mw proszku. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ddu Re: kto bierze śłub 11.08.2007 30.11.06, 13:01 my tez 11. udało się znaleźć miejsce na imprezę. sprawa dja lezy- chyba znam ich za wielu i nie moge się zdecydowac świadkowie- rodzeństwo. lista gości się zmienia... z naukami przeczuwam same kłopoty, narzeczony niewierzący, więc odwlekam pójście do księdza...pocieszam się, ze jeszcze pare miesięcy. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kuala3 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 30.11.06, 14:25 no ja teżmam 11 sierpnia mamy salę, kucharki, orkiestrę, kamerzystę, termin w kościele.pozdrawiam panny młode z 11 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: kto bierze śłub 11.08.2007 30.11.06, 14:34 Hej Mój narzeczony też jest niewierzący, ale nauki przedmałżeńskie w Warszawie trwają 1 dzień z obiadkiemwspaniale jak dla nas, krótko i na temat mam nadzieję. (u Pallatynów) Odpowiedz Link Zgłoś