Dodaj do ulubionych

Właściwie czemu bierzecie Ślub???????

07.12.06, 21:39
Pytanie w tytule
Ja mam 20 lat,swojego chłopaka znam od pół roku,jestem w 14 tygidniu ciąży
obecnie,jak narazie nie planujemy ślubu.Zobaczymy w marcu,rozmawialiśmy
niedawno że w marcu ustalimy ale narazie ślub nam nie jest potrzebny.Jak
urodzi się dziecko to weźmiemy ślub napewno bo w związku gdzie ma się dziecko
głupawo to brzmi"Konkubent matki"ale narazie jak nie ma dzie4cka to nie
planujemy nic.
A wy po co tak właściwie bierzecie śliub????
Obserwuj wątek
    • ma-la Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 07.12.06, 21:46
      Bierzemy slub, bo sie bardzo kochamy i chcemy stworzyc Rodzine - taka prawdziwa
      z Zona i Mezem.Mieszkamy ze soba juz 2 lata i coraz czesciej czegos brakuje. Tej
      spojnosci, jakiegos punktu odniesienia. Miesiac temu sie zareczylismy i w
      przyszlym roku bierzemy slub. Mysle, ze do pewnych rzeczy i sytacji trzeba
      dojrzec, trzeba ich pragnac.Gdy mialam 20 lat, troszke inaczej podchodzilam do
      tematu malzenstwa.Dla mnie byla to abstrakcja.Nie wyobrazam sobie siebie , jako
      20-latki oczekujacej dziecka i mezem! Nie urazajac nikogo oczywiscie! Czujemy,
      ze teraz nadszedl najlepszy czas, zeby byc jednoscia i jestesmy bardzo szczesliwi!
    • grubelix Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 07.12.06, 22:08
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=52086880&a=52086880
    • lumidee23 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 07.12.06, 22:21
      My..bo sie kochamYsmile chcemy juz mieszkac razem..az nam obrzydnie;p hehe ale damy
      rade chcemy miec dzidziusia>>smile zaraz po slubie..
      mamy dobrze platne prace....mamy swoj kat..poziom domu 94 m kw i tak jak na
      mlodziuskie malzenstwo to duzosmile

chyba własnie dlatego...hmm a chcieliscie tego dziecka?
      • aga07 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 07.12.06, 22:25
        Bo się kochamy.W dniu ślubu będzie 10 lat i 1 miesiąc jak jesteśmy razem.Chcemy zamieszkać razem i stworzyć rodzinę.
    • lifesurfer Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 07.12.06, 22:57
      u nas to po prostu kolej rzeczy... znamy sie od trzech lat, od dwoch mieszkamy
      ze soba. wiemy. ze chcemy byc ze soba i z nikim innym i trza ten nasz zwiazek
      zalegalizowac. Myslimy tez o dziecku, a ja jednak wolalabym miec dziecko po
      slubie (a taka niby nowoczesnawink. JEdno wiem napewno: jezeli nie kochalabym
      faceta, nie czula, ze to 'ten' to nie wychodzilabym za niego za maz z powodu
      dziecka.
    • anetina Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 08:03
      z własnego doświadczenia

musielibyście się bardzo kochać, zeby się pobrać
      ale po trzech miesiącach znajomości, zachodzić w ciążę
      to jest kiepski plan na życie

my się pobieramy
      bo chcemy być razem
      chcemy zapewnić dziecku pełną rodzinę
      bo wiemy, że się kochamy
      bo mamy już zrobiony start w zyciu
      mamy studia, pracę, mieszkanie, dziecko
    • katkam81 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 09:26
      Bo jest dla mnie najważniejszą osobą na świecie, każda godzina bez niego to
      tortura! Nie wyobrażam sobie siebie nigdzie indziej jak przy nim.
      A ślub będzie radosnym wykrzyczeniem całemu światu który w nas nie wierzył, że
      się mylą, że to wielka miłość i że chcemy być razem i nic tego nie zmieni.
    • justi54 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 09:27
      Żeby jakoś zakończyć tą za długo trwającą znajomość no i żeby mieć dziecko.
      • martyna1985 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 09:30
        Bo się kochamy i chcemy spędzić ze soba resztę zycia. Nie rozumiem pytania.
        Chyba to normalne. Oprocz tych osob, ktore wychodza, bo są w ciąży i uważają,
        ze tak trzeba, albo wychodzą z rozsądku
      • malgoszac Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 09:32
        zakonczyc znajomosc?
        • justi54 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 09:35
          Tak jak przekroczysz pewien wiek i jesteś z daną osobą zbyt długo to trzeba coś
          z tym zrobić albo wóz albo przewóz.
          • surfmag76 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 10:05
            "trzeba cos z tym zrobic" - Boze, to takie typowo polskie. Jeszcze nigdzie
            indziej takiego podejscia nie zauwazylam. Dlaczego "trzeba cos z tym zrobic"???
            Czy Wy sie naprawde zastanawiacie nad sensem tego zdania czy tak mowicie, bo
            mamy, babki i prababki tez takie nastawienie mialy?
            • justi54 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 10:37
              To był żart, nie zauważyłaś.
              • ashton Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 10:45
                Justi, ale coś jest w tym żarcie wink
                • justi54 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 11:03
                  Masz rację. Nie było już po prostu takiego uniesienia jak na początku
                  znajomości, chyba byłam trochę wypalona i ta miłość nie była tak szalona jak
                  opisują tu inne dziewczyny na forum.
                  • ashton Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 11:15
                    I wtedy jest najlepszy moment na zawarcie małżeństwa.
                    Nie kiedy jest się szaleńczo zakochanym.
                    Ale to raczej mało popularny pogląd smile
                    • justi54 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 11:59
                      Znowu mnie zaskoczyłaś. Nie tylko ładna ale i mądra życiowo jesteś. Ja jak
                      czytam posty przyszłych paniem młodych to podziwiam ich zangażowanie w cały ten
                      ślubny zgiełk, emanuje z nich szaleńcza miłość. U mnie tego nie było, wszystko
                      spokojnie, chyba im trochę zazdroszczę.
            • lumidee23 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 10:39
              o matko a ty sie nie znasz na zartach?????? hehehe tak sie mowi....ze trzeba cos
              z tym zrobic...
    • aserath Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 10:12
      bo chcieliśmy mieć zajebis.... imprezę wink
    • lumidee23 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 10:13
      jak wy pieknie piszecie;d
      no mi sie tez wydaje ze po 3 miesicach znajomosci...to nawet ciezko zebrac kase
      na wesele i slub itp..bo jak para jest dlugo razem iw padnie to oksmile rodzice
      pomoga...
      ale 3 miesiace po to nawet nie znaja dobrze wybranka..corki...20 lat 0
      perspektyw dziecko i bez slubu z gosciem , ktorego sie ledwo zna...
      nie chce byc chamska ani nic...pytasz szczerze wiec my szczerze odpowiadamy..
      Moj przyszly bardzo mnie zaskoczyl bo rok temu..w swieta powiedzial ze rok ci
      sie oswiadcze..on jest papla wiem...i ten rok mija za 15 dnitongue_out i mi sie oswiadcza..
      bardzo sie kochamy..pracujemy razem studiujemy i sie sobie nie znudzilismy...da
      sie ?? DA!
      wwłasnie dlatego sie pobieramy mamy gdzie mieszkac...mamy prace..ja mam
      firme...a moj M jest kierownikiem produkcji w mojej firmie...jest fajnei naprawdesmile
    • nombrilek Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 10:35
      bo sie kochamy najmocniej na świecie, nie wyobrażamy sobie życia bez siebie.
      Poprostu jestesmy dla siebie stworzeni smile
    • lubna bo 08.12.06, 10:54
      ...nie wiedziec czemu - zapragnęliśmy, choć od lat razem mieszkamy i ślub niewiele tu zmieni. chcemy zlozyc sobie przysiege, ja chce sie raz w zyciu wytroic w suknie wink bo chcemy oboje nosic obraczki. po prostu ma to dla nas duze znaczenie, choc troche powatpiewam w to, ze potem bedzie sie nam "jeszcze lepiej" zylo - nie wyobrazam sobie lepiej wink
      i - co istotne - bo akurat mamy kilka tysiecy zlotych i jesli by sie rozeszly, to taka okazja moglaby sie dlugo nie powtorzyc smile))
    • kala1985 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 11:20
      Ja jestem w ciąży, ale ślub biorę z wielkiej miłości. Nigdy bym się nie zgodziła
      na ślub ze względu na dziecko... Nawet jesli miałabym być samotną matkąsmile
    • ozi29 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 12:56
      A my sie pobieramy, bo:

- ogromnie sie kochamy;
      - nie mozemy zyc bez siebie;
      - chcemy wkoncu zamieszkac razem;
      - mamy odpowiednie ku temu "warunki"
      - chce mowic do niego mężu, a on do mnie żono;
      - chce miec na palcu obraczke (błahe ale istotne);
      - chcemy założyć "pełna" i kochajacą sie rodzine;

itp
      itd

wink))))))))
      • kala1985 Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 16:09
        Myślę że większość z Nas wychodzi za mąż z podobnych powodów. Zawsze można
        wymyślić ich setki, tysiące ja swoje skróciłam do jednego słowa - Miłośćsmile
        • kartynka Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 16:47
          Bo sie po prostu kochamysmile Jestesmy ze soba juz ponad 5 lat, mieszkamy razem
          prawie 4 i chcemy byc czyms wiecej niz parasmile
          No i tez myslimy o dzieciach - a ja jednak wolalabym po slubie (konserwatystka
          ze mnie takasmile)
    • hipsdontlied Re: Właściwie czemu bierzecie Ślub??????? 08.12.06, 18:43
      Ja wzielam ze swoim mężem ślub dlatego że go kochałam i zawsze uważałam że ślub
      cementuje związek.
    • kate21.07.07 czemu slub?? 08.12.06, 19:27
      Ej dziewczyno, z nieba mi spadłaśwink))) boże, wychodze za mąż i ani razu nie
      pomyślałam po co!!!! Kurczę, zaraz przysiąde i pomyslę chwilę bo to tak być nie
      może... żeby tak nie wiedzieć. Zaraz coś wykminięsmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka