magnefar 20.08.07, 21:34 Planujemy zorganizować tam wesele, może ktoś podzielić się własnymi opiniami? Na co trzeba zwrócić szczególną uwagę i jakie są plusy i minusy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klarav Re: restauracja Greg-biss 09.09.07, 13:54 no my tez tam robimy:)ogolnie same dobre rzeczy slyszalam.kilka osob mialo tam wesele i sa bardzo zadowoleni.sala jest bardzo ladna a jedzenie pyszne i naprawde ogrooooomne ilosci:) *** Odpowiedz Link
lilo78 Re: restauracja Greg-biss 20.02.09, 15:14 Witam , my byliśmy na sylwestrze i innych imprezach okol , jedzenie rewelacyjne mnóstwo owoców wszystko swieże nie pozostałosci z poprzednich imprez tak jak na innych salach ...Bardzo mili własciciele pełna kultura i świetna obsługa .Ogród latem piękny .Polecamy z 100% odpowiedziałności Odpowiedz Link
go_fox Re: restauracja Greg-biss 09.09.07, 14:21 Sala owszem bardzo ladna, widzialam jednak w jaki sposob sa nakryte stoly:/, rowniez krzesla ponizej przecietnej i okropna dekoracja na stolach, plastikowe brudne przyprawy, ale jesli ktos nie zwraca uwagi na takie detale to sala bardzo ladna. Odpowiedz Link
agaf11 Re: restauracja Greg-biss 10.09.07, 21:06 będę 29.09 na weselu tam,więc napewno się wypowiem;) Odpowiedz Link
lukbas Re: restauracja Greg-biss 11.09.07, 22:58 Bylismy tam niedawno na weselu. Faktycznie jedzenia baaardzo duzo...ale niestety nic nie dalo sie zjesc, wszystko wygladalo jakby juz od trzech dni na stole lezalo, szklanki na kawe i herbate pamietaja czasy poznego Gierka...zastawa stolowa rowniez. Odpowiedz Link
vilwia Re: restauracja Greg-biss 17.09.07, 16:40 Witaj Ja również bardzo Cię proszę o opinię. My mamy tam wesele w październiku i zmartwiłam się tymi rzeczami, które tu piszecie. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link
art-efekt Re: restauracja Greg-biss 18.09.07, 14:10 > Ja również bardzo Cię proszę o opinię. My mamy tam wesele w październiku i > zmartwiłam się tymi rzeczami, które tu piszecie. Będę wdzięczna za wszelkie > informacje. Witam! Co prawda nie byłem tam jako gość, ale jako członek zespołu muzycznego miałem okazję grać tam już kilka imprez. Moim zdaniem te złe opinie są trochę przesadzone. Wydaje mi się, że wiele zależy od gustów, upodobań oraz oczekiwań. Osobiście uważam, że sala jest ładna i elegancka, bez przesadnego upiększania. Jest czysto i schludnie. Na stołach także nigdy niczego nie brakowało, potrawy dość smaczne, podane w porę i czysto. Obsługa zawsze sympatyczna. Akustyka choć może nie idealna, ale dość dobra. Obok sali jest patio, gdzie można wyjść na świeże powietrze lub zorganizować typową biesiadę z akordeonem. Co zaś się tyczy właścicieli, Państwa Mizerów to są dość konkretni i bez problemów można się z nimi dogadać. Uważam, że niepotrzebnie się martwisz, bo jest wiele sal w Czestochowie i okolicach, które nawet w części nie dorastają do jakości tej sali. Nie jestem związany w żaden sposób z tą salą i nie mam potrzeby "słodzić" właścicielom, gramy wszędzie, ale uważam, że te opinie w tym wątku są jednak przesadzone i krzywdzące dla właścicieli tej sali. Pozdrawiam i życze udanej imprezy. Jacek z zespołu muzycznego Art-Efekt tel. 504-051-028 Odpowiedz Link
vilwia Re: restauracja Greg-biss 24.09.07, 15:46 Dziękuję za pomoc. Podniosło mnie to na duchu. Odpowiedz Link
brzuchaczek Re: restauracja Greg-biss 26.09.07, 15:31 czy są to ci sami państwo Mizera którzy mają lokal BIKAJO? Odpowiedz Link
art-efekt Re: restauracja Greg-biss 27.09.07, 23:24 Nie ci sami. Pozdrawiam Jacek z zespołu muzycznego Art-Efekt tel. 504-051-028 Odpowiedz Link
brzuchaczek Re: restauracja Greg-biss 28.09.07, 10:18 jestes pewien? pani ma czarne natapirowane włosy taka modnisia nosi ciuchy jakby miala ze 30 lat :-) ma na imię jola i ma syna i corke (benita i krzys) Odpowiedz Link
teri45 Re: restauracja Greg-biss 24.09.07, 18:22 czekam na opinie tych, którzy sie tam bawili i tych którzy organizowali, czego sie trzeba wsytrzegać? moje wesele bedzie tam 19.07.2008 :) Odpowiedz Link
magnefar Re: restauracja Greg-biss 25.09.07, 13:01 tez zaczelam sie nagle zastanawiac, po przeczytaniu pewnych opinii... ale jesli minusem jest tylko zastawa to mam nadzieje ze przez 1,5 roku zdaza ja zmienic :) Odpowiedz Link
lukbas Re: restauracja Greg-biss 25.09.07, 14:40 hmmm...widze jakies ataki na moja negatywna opinie o sali Gregg-Bis. Moze faktycznie tylko naszych oczekiwan sala ta nie spelnila. Moze jest jedna z najlepszych sal w Czestochowie...na pewno jedna z najbardziej popularnych. Nigdy nie napisalam, ze nie bylo tam jedzenia, bo jedzenia bylo baaardzo duzo, tylko niestety ilosc nie poszla w jakosc. Ale to rowniez moja opinia. Co do zastawy, to nie sadze zeby byla zmieniana przez ostatnie 5 lat (co najmniej), wiec raczej nie masz liczyc na ta, ze za 1,5 roku bedzie nowa:) To co pisze o tej sali jest tylko i wylacznie moja i mojego meza opinia, jesli nie macie duzych wymagan i nie zwracacie uwagi na szczegoly, na pewno wszystko bedzie ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link
art-efekt Re: restauracja Greg-biss 27.09.07, 23:50 Oh nie denerwuj się. Moja wypowiedź nie jest w żadnym wypadku atakiem. Po prostu trochę zaskoczyły mnię te wypowiedzi, ponieważ grałem tam już ok. 10 imprez w tym także sylwestra i jako członek zespołu mam porównanie do wielu sal w Częstochowie, które uważane są za najlepsze wg wielu wypowiedzi także tu na forum. Nigdy nam się nie zdarzyło, żeby jakieś potrawy były nieświeże, a co do zastawy stołowej nie odbiega ona od innych sal. Fakt, że są sale, które przebijają swoją ekskluzywnością oraz jakością zastaw, ale co z tego jak nie ma co jeść :) Nie będę tu wymieniał, żeby nie robić antyreklamy. Tak więc nie dziw się mojej reakcji. Być może ja mam znacznie mniejsze oczekiwania i stąd różnica zdań. Pozdrawiam. Jacek z zespołu muzycznego Art-Efekt tel. 504-051-028 Odpowiedz Link
art-efekt Re: restauracja Greg-biss 27.09.07, 23:55 P.S. ... i lubimy tam grać, bo lubimy grać tam, gdzie sami czujemy się dobrze. Gdzie jest dobre jedzenie, dobra obsługa oraz właściciele, którymch da się lubić. Pozdrawiam. Jacek z zespołu muzycznego Art-Efekt tel. 504-051-028 Odpowiedz Link
magnefar Re: restauracja Greg-biss 28.09.07, 12:11 chyba jednak bede sugerowac sie opinia fachowca :) Odpowiedz Link
lukbas Re: restauracja Greg-biss 28.09.07, 18:46 Nie ma problemu. Moja opinia nie musisz sie sugerowac :) Moze faktycznie mam zbyt wysokie wymagania, ale znam rowniez sale w Czestochowie, ktore te wymagania spelniaja, wiec chyba nie jest tak zle. Czasem warto doplacic pare groszy i miec wszystko na wysokim poziomie. Mnie pare rzeczy w sie na tej sali nie spodobalo, a w szczegolnosci jedzenie i chcialam sie ta opinia podzielic na forum. Bylam jakis czas temu na innym weselu w Czestochowie i tam wszystko bylo ok, a jedzenie po prostu przepyszne (pisalam juz o tym na tym forum, wiec nie bede sie powtarzac). A wiec po prostu porownalam te dwie sale i porownanie wyszlo na duza niekorzysc sali Gregg-Bis, stad moja negatywna opinia. Mozliwe, ze gdybym porownywala sale Gregg-Bis do innych sal, porownanie wyszloby inaczej. Zreszta to nie o sale w tym wszystkim chodzi:) ten dzien ma byc Waszym dniem i zycze Wam zeby wszystko sie udalo, a sala spelnila Wasze oczekiwania. Pozdrawiam Odpowiedz Link
brzucholek Re: restauracja Greg-biss 12.10.07, 16:44 Ja tam miałam wesele i jestem bardzo zadowolona, sala jest super a nie tak jak w dadze gdzie bylam na weselu i osobna sala gdzie sie siedzi a osobna gdzie sie je, tak nie powinno byc. W gregg Biss jedzenie fantastyczne i naprawde mnostwo było go, nie mam zadnych zastrzezen :) Odpowiedz Link
agaf11 Re: restauracja Greg-biss 01.10.07, 13:24 I już po weselichu :)Sala zajebista, odwiedziłam kilka w tym roku i ta naprawdę bardzo mi sie podobała.Rzeczywiście zastawa stołowa troszkę stara, ale z dobrej porcelany Chodzież. Ważne że czysto, ładnie przybrane, jedzonko przepyszne, a stoły uginały się. Myślę że nia macie się co martwić. Tylko do kelnerów mam zatrzeżenia, wogóle nie słuchali co się do nich mówi, chcesz czy nie chcesz wszystko masz,albo NIC. Według mnie marnują wiele jedzenia, chodzą jak roboty, aby tylko odpieprzyć. Odpowiedz Link
brzuchaczek Re: restauracja Greg-biss 03.10.07, 09:32 moja siostra była tam na weselu i powiedziała że super sala i świetnie się bawiła a jedzenie na stołach sie nie mieściło,dodała że nie było kiczowato udekorowane -ogólnie 5+ ,Agaf11 byłyście na tym samym przyjeciu !!! Odpowiedz Link
go_fox Re: restauracja Greg-biss 03.10.07, 17:48 Jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje. Ja osobiscie widzialam nakryty stol i zastawe, ktora ma ok 15 lat. Jednym to przeszkadza innym nie. Dla mnie taki stol i zastawa jest nie do przyjecia. Sztuczne kwaiaty wiszace nad sufitem rowniez. Niektorzy jednak nie zwracaja uwagi na takie szczegoly, a niektorym sie to podoba. Odpowiedz Link
lidjjja Re: restauracja Greg-biss 21.10.07, 17:46 wczoraj bawiłam się tam na weselu.moje wrażenia.jedzenie w naprawdę dużżych ilościach,do tego smaczne.kelnerzy trochę podsarzeli,ale mili,sala ładna,ogród także.zastawa całkiem normalna.nie miałam zastrzeżeń. Odpowiedz Link
magnefar Re: restauracja Greg-biss 14.02.08, 17:05 podbijam watek - jakies nowe opinie? Odpowiedz Link
mar-poll Re: restauracja Greg-biss 22.02.08, 22:33 Witam! na weselu w domu weselnum greg biss byłem w tamtym roku w lipcu(2007). jedzenie było super smaczne i tyle ze stoly sie uginały. kelnerzy zgodze sie troche podstarzali, ale nawet niezle sie sprawowli, na stołach zawsze był porządek poniewaz chodzili i poprawiali-ustawiali jak goscie porzestawiali zastawe, napoje itp. co do zastawy to chyba kwestia gustu, ktos przedemną napisał ze zastawa ma z 15 lat, jest to nieprawda poniewaz w tym lokalu jest zastawa z Chodziezy porcelanowa gdzie jeden talerz deserowy kosztuje 6 złotych, ładna i elegancka, moim skromnym zdaniem wygląd stołów z ta zastawą wyglądał rewelacyjnie. bedąc na weselu latem bardzo prrzydała sie klimatyzacja. co prawda szalejąc w tancu nic to nie dawało ale juz przy stole było przyjemnie chłodno. moim zdaniem lokal na wysokim poziomie z fajnym ogródkiem, ławeczkami, wystrój tez niezły, na koniec napisze krótko lokal elegancki godny polecenia. a wesele na którym byłem, Super sie udało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bziunka11 Re: restauracja Greg-biss 21.04.08, 20:16 A ja mam takie pytanie czy tam siedzi sie i tanczy osobno?? Odpowiedz Link
magnefar Re: restauracja Greg-biss 22.04.08, 18:45 nie, sala duza w prostokat - oddzielona bardzo malymi filarami Odpowiedz Link
lilo78 Re: restauracja Greg-biss 20.02.09, 15:18 Teraz jest w fazie zmian ale jak bylismy na sylwestrze to jest świetnie rozłozona nie ma pięter więc nikt się nie zabije moje siostry robią tam wesela i komunie , nikt nie musi być wazelina zeby komus dogodzić wiem że są profesjonalni i nie owijaja w bawełne tak jak na innych salach . Odpowiedz Link
agn_ess Re: restauracja Greg-biss 27.04.08, 18:18 A ja ostatnio bylam z narzeczonym tak poprostu zorientowac sie jak wyglada ta sala, wogole ogolnie ile oferuja posilkow, jakie itp. no i poprostu od pierwszych chwil nie przypadli nam do gustu wlasciciele.. Dla nas pierwszym kryterium bylo jak ta sala wyglada (najwazniejsze jest pierwsze wrazenie).. pozniej ewentualnie jakie posilki sa serwowane , ile na jakich zasadach .. spotkalismy sie z bardzo niemily i nieprofesjonalnym podejciem do klienrtow, rozmowy w jakiejs malej zakopconej kanciapie nazwanej "biuro".. i przede wszystkim nie ta koljnosc.. sala moze rzeczywoscie ladana .. ale nasze rozmowy z wlascicielami tej sali zakonczyly sie na tym etapie.. nawet gdyby zaoferowali nam "cudowna" oferte nie chcemy miec do czynienia z takimi ludzmi pierwszego wrażenie nigdy nie da sie zmienic Odpowiedz Link
ckm_ista Re: restauracja Greg-biss 04.05.08, 23:09 Wlasciciel faktycznie do najsympatyczniejszych nie nalezy i rozmowa z nim nie przekonala mnie do wynajecia tej sali..ale Po spokojnym przeanalizowaniu oferty doszlismy do wniosku zeby jednak zorgranizowac tam nasze wesele..Gosc moze nie byl uprzejmy ale konktretny..walil prosto z mostu i wiemy co podpisalismy, co mamy w cenie a czego nie..wiec mam nadzieje ze wszystko uda sie dobrze zorganizowac. Odpowiedz Link
antonina09 Re: restauracja Greg-biss 10.08.10, 11:16 sala moze faktycznie ładna ale obsługa i jedzenie beznadziejne. byłam tam ostatnio na weselu. obsługa same starsze dziadki które ledwo się ruszają. jedzenie beznadziejne. wogole niedoprawione. nie dało się jeść a na dodatek był jeden wegetarianin i dali mu 2 gorące posiłki i to koniec bo pożniej zapomnieli mu cokolwiek zrobić do jedzenia. MASAKRA nie polecam. Odpowiedz Link
pasztetson Re: restauracja Greg-biss 29.10.09, 17:27 Masakra !!! sala ładna z zewnątrz ,w środku też może oprócz tych zbyt gęsto popowieszanych na ścianie kwiatkach ,duża ,przestronna ,ale właściciel coś strasznego nie dość ,że wyszedł do nas na rauszu jechało od niego jak z gorzelni ,to cham ,burak ,prostak który się już dorobił ,mieliśmy wyjść od razu,zostaliśmy jednak posłuchać co oferuje ,zero konkretów: cenę poda nam dwa tygodnie przed przyjęciem ,w umowie nie wpisze nawet orientacyjnej bo nie wie ile może kosztować - śmiech na sali :-),do tego wyciągnął papierosa i zaczął dmuchać nam nim w twarz , sposób rozmowy -szkoda w ogóle przytaczać cytaty ,porażka choćby nie wiem jak sala była piękna to wolałabym mieć wesele w remizie na wsi zabitej dechami niż mieć do czynienia z tym panem ,odradzam dla mnie takie zachowanie w stosunku do klienta niczego dobrego nie wróży Odpowiedz Link