marcys.k 27.12.06, 12:59 moja mama mówi że gdyby na moim weselu grał Dj to wszyscy starsi goście (ciotki, wójkowie itp)będą siedzieć przy stołach, a nie będą się bawić. Czy tak może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epox123 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 13:02 doświadczony Dj sobie poradzi,jest tyle dobrej muzyki,napewno umiejętnie wplecie coś dla młodej garstki ludzi i dla tej starszej grupy wiekowej Odpowiedz Link Zgłoś
marcys.k Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 13:12 tutaj nawet nie chodzi o repertuar tylko o to że jeżeli ludzie zobaczą Dj a nie kapelę to uznają że impreza jest jakaś "dziwna" bo nie ma kapeli i nie zaakceptują grania z płyt Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 13:27 DJ powiedział nam, że czasem rzeczywiście tak jest, że na początku przyjęcia, gdy goście go zobaczą to okazują rozczarowanie, a później w trakcie imprezy, doceniają zalety muzyki z płyt i jest dobrze Oj Ci marudni goście... Moi marudzą jak diabli, bo wesele będzie 40 km od kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 21:21 Rodzina to nie banda tłumoków. Przecież nie ocenia się książki po okładce. W kwestii muzyki na weselu mniej ważne jest kto ją wykonuje, ale jaka ona jest. A dobry dj rozkręci towarzystwo, chyba że przyszło z zamiarem siedzenia i krytykowania wszystkiego. Wtedy nawet orkiestra symfoniczna nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 13:06 Nie Myzyka w oryginale nie jest na pewno gorsza od granej przez zespół, który i tak tylko naśladuje prawdziwych wykonawców Oczywiście trzeba tak dobrać repertuar, żeby znalazły się w nim utwory dla każdego. Gdy ciocie usłyszą piosenki ze swojej młodości to na pewno ruszą na parkiet, a rodzice może w rytm rock and rolla Muzyka z płyt daje duże możliwości i nikt nie kaleczy języków obcych Oczywiście muzyka na żywo też ma swój urok, trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw. W naszym przypadku było więcej "przeciw". Odpowiedz Link Zgłoś
mwa77 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 22:27 zawsze jest wyjscie. przeciez mozna polaczyc dj-a i zespol albo dj+wokalistka. poza tym dobry dj poradzi sobie z kazdym towarzystwem no chyba ze jest bojkot i goscie sie zapieraja ze nie beda sie bawic przy muzyce mechanicznej. ja szczerze mowiac swietnie bawilam sie na weselu prowadzonym przez dj i starsze towarzystwo tez szalalo. ja polecam dj-a Odpowiedz Link Zgłoś
romar72 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 23:11 Taaaa...Dobry DJ, już przy ceremoni powitania zjedna sobie gości. Dobry DJ na głowę bije KAŻDY zespół repertuarem (oraz różnymi aranżacjami przebojów). Dobry DJ to osoba, której wiedza o muzyce wykracza poza okładkę płyty... Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 28.12.06, 09:34 u mnie grał dj i wszystkie starsze ciotki tańczyły do rana. babcie nie tańczyły bo plotkowały, a to jest to co one kochaja najbardziej. Nie ma znaczenia czy dj czy orkiestra tylko co grają. Jak puści coś z "ich" czasów, to na pewno się ruszą (chyba ze nie lubią tańczyć, albo zdrowie nie pzwala). Mój starszawy wujek tam dokazywał, ze sciągnął buty i wywijał w skarpetach, aż go ciotka ściągała z parkietu w obawie ze jego serducho nie wytrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
agulka348 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 28.12.06, 09:52 A mozecie mi podac namiary na jakis fajnych DJow/wodzirejow? Takich co rozkreca towarzystwo? Wesele - sierpien 2008, pozdrawiam i z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 28.12.06, 12:01 byłam na weselu na którym grał zespół a i tak wszyscy starsi goście przesiedzieli całe wesele przy stole. A stanowili oni 1/2 całej liczby gości więc było trochę drętwo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona24z ja moge polecić jedynie zespol 28.12.06, 13:15 są dobrzy polecam zes muz Mix Duet zapomniałam ich namiarów ale napewno coś się znajdzie w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 28.12.06, 13:21 Nie chodzi tu o dj'a czy o zespół, ale o muzykę, jaką będą grali. U nas był zespół, wydawało się nam, że dobraliśmy dobrze muzykę, bo od lat 50. do 80., polską i zagraniczną, ale... mieliśmy 5-6 osób w wieku rodziców i niechętnie tańczyli. Odpowiedz Link Zgłoś