Dodaj do ulubionych

Dj na weselu a starsze pokolenie

27.12.06, 12:59
moja mama mówi że gdyby na moim weselu grał Dj to wszyscy starsi goście
(ciotki, wójkowie itp)będą siedzieć przy stołach, a nie będą się bawić.
Czy tak może być?
Obserwuj wątek
    • epox123 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 13:02
      doświadczony Dj sobie poradzi,jest tyle dobrej muzyki,napewno umiejętnie
      wplecie coś dla młodej garstki ludzi i dla tej starszej grupy wiekowej
      • marcys.k Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 13:12
        tutaj nawet nie chodzi o repertuar tylko o to że jeżeli ludzie zobaczą Dj a nie
        kapelę to uznają że impreza jest jakaś "dziwna" bo nie ma kapeli i nie
        zaakceptują grania z płyt
        • inkageo Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 13:27
          DJ powiedział nam, że czasem rzeczywiście tak jest, że na początku przyjęcia,
          gdy goście go zobaczą to okazują rozczarowanie, a później w trakcie imprezy,
          doceniają zalety muzyki z płyt i jest dobrzesmile Oj Ci marudni goście... Moi
          marudzą jak diabli, bo wesele będzie 40 km od kościoła...
        • szara82 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 21:21
          Rodzina to nie banda tłumoków. Przecież nie ocenia się książki po okładce. W kwestii muzyki na weselu mniej ważne jest kto ją wykonuje, ale jaka ona jest. A dobry dj rozkręci towarzystwo, chyba że przyszło z zamiarem siedzenia i krytykowania wszystkiego. Wtedy nawet orkiestra symfoniczna nie pomoże.
    • inkageo Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 13:06
      Niesmilesmile Myzyka w oryginale nie jest na pewno gorsza od granej przez zespół,
      który i tak tylko naśladuje prawdziwych wykonawcówsmile Oczywiście trzeba tak
      dobrać repertuar, żeby znalazły się w nim utwory dla każdego. Gdy ciocie
      usłyszą piosenki ze swojej młodości to na pewno ruszą na parkiet, a rodzice
      może w rytm rock and rollawinkwink Muzyka z płyt daje duże możliwości i nikt nie
      kaleczy języków obcychwink Oczywiście muzyka na żywo też ma swój urok, trzeba
      rozważyć wszystkie za i przeciw. W naszym przypadku było więcej "przeciw".
      • mwa77 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 22:27
        zawsze jest wyjscie. przeciez mozna polaczyc dj-a i zespol albo dj+wokalistka.
        poza tym dobry dj poradzi sobie z kazdym towarzystwem no chyba ze jest bojkot i
        goscie sie zapieraja ze nie beda sie bawic przy muzyce mechanicznej. ja
        szczerze mowiac swietnie bawilam sie na weselu prowadzonym przez dj i starsze
        towarzystwo tez szalalo. ja polecam dj-a
    • romar72 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 27.12.06, 23:11
      Taaaa...Dobry DJ, już przy ceremoni powitania zjedna sobie gości. Dobry DJ na
      głowę bije KAŻDY zespół repertuarem (oraz różnymi aranżacjami przebojów). Dobry
      DJ to osoba, której wiedza o muzyce wykracza poza okładkę płyty...
    • aserath Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 28.12.06, 09:34
      u mnie grał dj i wszystkie starsze ciotki tańczyły do rana. babcie nie tańczyły
      bo plotkowały, a to jest to co one kochaja najbardziej. Nie ma znaczenia czy dj
      czy orkiestra tylko co grają. Jak puści coś z "ich" czasów, to na pewno się
      ruszą (chyba ze nie lubią tańczyć, albo zdrowie nie pzwala). Mój starszawy wujek
      tam dokazywał, ze sciągnął buty i wywijał w skarpetach, aż go ciotka ściągała z
      parkietu w obawie ze jego serducho nie wytrzyma big_grin
      • agulka348 Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 28.12.06, 09:52
        A mozecie mi podac namiary na jakis fajnych DJow/wodzirejow? Takich co rozkreca
        towarzystwo? Wesele - sierpien 2008, pozdrawiam i z gory dziekuje
        • litorija Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 28.12.06, 12:01
          byłam na weselu na którym grał zespół a i tak wszyscy starsi goście
          przesiedzieli całe wesele przy stole. A stanowili oni 1/2 całej liczby gości
          więc było trochę drętwo.
        • iwona24z ja moge polecić jedynie zespol 28.12.06, 13:15
          są dobrzy polecam zes muz Mix Duet
          zapomniałam ich namiarów ale napewno coś się znajdzie w internecie
    • agnrek Re: Dj na weselu a starsze pokolenie 28.12.06, 13:21
      Nie chodzi tu o dj'a czy o zespół, ale o muzykę, jaką będą grali. U nas był
      zespół, wydawało się nam, że dobraliśmy dobrze muzykę, bo od lat 50. do 80.,
      polską i zagraniczną, ale... mieliśmy 5-6 osób w wieku rodziców i niechętnie
      tańczyli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka