Dodaj do ulubionych

wesele w październiku 2007 - kto ma?

06.01.07, 13:14
Wlasnie pojawila sie szansa dla nas na zorganizowanie wesela w pazdzierniku
2007. Ale kompletnie nic nie mamy, dopiero sale bysmy rezerwowali. Jak daleko
sa juz posuniete Wasze dzialania? Zastanawiam sie, czy dalibysmy rade zdazyc
ze wszystkim. I czy nie boicie sie pogody?
Obserwuj wątek
    • marchewkowa_panienka Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 13:55
      Ja! smile 20 października 2007
      i już mam:

lokal
      kosciół wstępnie
      fotografa
      zespół
      wstępna lista gości
      czyli to co najtrudniej zarezerwować (z wyjątkiem gości)
      a za resztę mam zamiar się wziąć dopiero latem - sukienka, dodatki, garnitur dla
      PM no i cala reszta.
      • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 13:59
        Jak dawno to wszystko zalatwilas?
        U nas z kosciolem raczej nie powinno byc problemu. Najgorzej to chyba dj,
        oprocz tej sali. Jeszcze na 100% sie nie zdecydowalismy. Uwazasz, ze jest
        realne zalatwienie wszystkiego gdybysmy dopiero teraz wystartowali? Bo juz nie
        wiem czy nie porwiemy sie z motyka...
        • marchewkowa_panienka Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 14:00
          myślę, że jak uda Ci sie teraz załatwić sale, muzyke i fotografa, to z resztą
          powinno już pójść z górki. Trzymam kciuki! smile
          • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 14:07
            fotografa tez trzeba na rok przed? Ale fotograf jednego dnia moze kilka par
            obsluzyc chyba? My nawet nie mamy namiarow na extra fotografa. Ale chcemy
            zdjecia tylko w plenerze.
            • marchewkowa_panienka Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 14:11
              a z jakiego jesteś miasta? dobrego fotografa trzeba na rok wcześniej, a jak
              kilka par jednego dnia? smile Przecież się nie rozerwie smile chyba, że sam plener,
              ale wątpie, bo jak nam tłumaczył nasz fotograf to na dobrą sesję trzeba
              poświęcić parę godzin, czym zresztą zachęcił nas do tego, żeby jednak plener
              zrobić innego dnia, bo wcześniej planowaliśmy po prostu urwać się na chwilę z
              wesela. I dobrze, bo to chyba jednak nie byloby zbyt grzeczne.
              • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 14:16
                jestem z Katowic. Myslalam o tym, zeby zdjecia zrobic kolo naszego osrodka (
                wesele byloby w gorach, w Ustroniu, wsrod pieknych widokow). A Ty bierzesz
                fotografa na caly dzien? Do kosciola i na wesele? Ile placisz?, bo ja w ogole
                nie orientuje sie w cenach.
              • a.bc Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 14:18
                Hmm najważniejsza jest sala i kościół- resztę jakoś się załatwismile
                Niestety będziecie musieli ostro wziąść się do pracy, bo to jest ostatni
                tydzień na to aby załatwić np dobry zespół i fotografa reportażowego
                (stacjonarni nie mają takiego obłożenia).
                • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 14:20
                  Ja nie potrzebuje fotografa na cale wesele. Wydaje mi sie, ze sam plener by
                  wystarczyl. Reszta wlasnym sumptem. Ale mozecie cos doradzic madrego, bo jak
                  mowie, ten wolny termin wyskoczyl nam dzis jak krolik z kapelusza, kiedy juz w
                  sumie poddalismy sie z 2007 r.
                  • marchewkowa_panienka Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 14:28
                    U mnie fotograf będzie od przygotowań i błogoslawieństwa aż do oczepin i plener
                    innego dnia, pisałam o tym niedawno w innym wątku smile płacę 1900 zł i z tego co
                    się zorientowałam to nie jest to jakaś strasznei wygorowana cena, ale też nie
                    należy do najniższych.
                • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.01.07, 14:35
                  Mam na oku pewnego kamerzyste ( super gosc, nagrywal juz pare wesel od
                  znajomych i rodziny ), ktory ma takze uslugi foto ( zespol dwuosobowy).Jest ode
                  mnie z osiedla smile Tylko nie wiem czy w ogole ma wolny pazdziernik sad Z tego co
                  pamietam to bierze 2 tys., nie pamietam czy tylko za video czy tez zdjecia w
                  tym sa.
      • pacchia Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 04.06.07, 17:05
        Miło mi, bo ja też mam 20 października i obowiam się o dobrą pogodę.
        Mamy: lokal, kościół i scholę, fotografa, kamerzystę, dj'a,samochód, suknię,
        buty,wstępna listę gości i zaproszenia. Resztę spraw załatwimy w lipcu i
        sierpniu.
        Pozdrawiam
    • matisband Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.01.07, 13:20
      Witam bardzo serdecznie, jeśli nadal szukają Państwo zespołu na wesele proszę
      zobaczyć naszą stronę internetową www.matisband.republika.pl można tam
      dowiedzieć się więcej o naszym zespole. Tel: 505788507
      Pozdrawiam Czesław Bienias zespół muzyczny MATIS z Rudnika nad Sanem -
      Podkarpackie.
    • ivcia13 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.01.07, 13:38
      ja mam dokladnie 13 pazdziernika i z tego co widze nikt nie jest taki odwazny
      jak my smile)) mamy zalatwione:
      USC, zespół, kamerzystę, fotografa, sale,kucharza , jeszcze tylko kosciol
      zalatwimy i wszystko, a Wy sie nie martwcie bo na pewno wszystko zalatwiciesmile
      myu zaczelismy zalatwiac 3 tyg temu a z tego co wiem niektorzy dopiero wszystko
      zalatwiaja a slub maja w lipcu badz sierpniusmile
      • witchy83 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.01.07, 17:31
        ja tez 6 pazdziernika, jak a.b.c. duzo nas, tych pazdziernikowek.
        ja tez juz mam sale, zespol, kosciol, caly czas szukam kamerzysty i fotografasmile
        zadni mi nie pasuja, albo drodzy albo partaczesmile a ja chce tanich i dobrychsmile
        • amelia00 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 09.01.07, 09:35
          Ja też 06.10 i mam narazie salę, wstępnie kościół (tyle, że nie w mojej
          parafii, więc potrzebne dodatkowe zaświadczenie-zgoda, którego jeszcze nie mam)
          i wstępni ezarezerowany zespół. I narazie to tyle ...
      • jola.pedagogspoleczny Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.01.07, 19:57
        My też mamy 13.10.2007!!!
        Co do załatwiania, to mamy umówioną salę i... listę gości. Do kościoła
        zamierzamy iść w tym albo w następnym tygodniu i może juz w lutym zrobić nauki
        przedmałżeńskie. My nie robimy tradycyjnego wesela tylko kilkugodzinne
        przyjęcie dla najbliższej rodziny, więc nie będzie orkiestry (tylko muzyka z
        płyt), o fotofrafowanie chcemy poprosić mojego kolegę ze szkoły (pasjonuje się
        fotografią i teraz studiuje kierunek plastyczny, więc wizję artystyczną ma), na
        kamerkę nas rodzinka nakręci, samochodu też nie wypożyczamy z firmy, tylko od
        rodziny... My chcemy ten dzień spędzić z rodziną i po prostu dzielić się z nimi
        naszym szczęściem, a nie być gwiazdami filmu czy sesji fotograficznej (czy nie
        daj Boże jakichś oczepin)...
        Do załatwienia zostanie nam więc jeszcze: kościół, urząd, wybór świadków
        (łacznie mamy 3 braci i ani jednej siostry więc nie jest to prosta sprawa),
        zakup ubrań, zrobienie i wreczenie zaproszeń (wzór już mamy) i przystrojenie
        sali. Do października jeszcze przecież 9 miesięcy- spokojnie się wyrobimy!!!
      • kasan1512 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 09.01.07, 21:39
        Hm... my też mamy 13. Co prawda, data wydawać sie może taka trochę... ale akurat
        to będzie nasza 4 rozcznicasmile)) Więc wcale nie wygląda to tak źletongue_out
        • jola.pedagogspoleczny Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 09.01.07, 21:55
          Myśmy wymyślili październik tak sobie- jesienią żadne z nas nie ma ani urodzin,
          ani imienin (oj- mój M. na imieniny, ale we wrześniu), to będziemy mieli
          rocznicę ślubu (a wtedy dzień jeszcze dość ciepły i długi i takie piękne
          kolorowe drzewa w parkach, że plener powinien wyjść bajecznie). Nie chcieliśmy
          szóstego, bo wtedy wypada rocznica śmierci mojej ukochanej babci. Trzynastego
          za to wypadają urodziny mojej przyjaciółki, która bardzo się ucieszyła, że jej
          datę wybraliśmy na poczatek ,,legalnego'' życia razem. Jak się okazało, że to
          własnie trzynasty wypada w nastepną sobotę października, to stwierdziliśmy, że
          to do nas bardzo pasuje- oboje jesteśmy typami buntowników i zawsze robimy
          wszystko po swojemu a nie tak, jak wypada, więc ten trzynasty jest po prostu
          idealnybig_grin
          • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 10.01.07, 07:46
            Co do dlugosci dnia w pazdzierniku to jest nad czym sie zastanawiac. W czerwcu
            jest widno do 23:30 o ile nie dluzej, a w pazdz. do gora 18 - wiem, bo mam ur.
            i goscie przychodza zawsze jak sie juz sciemniac zaczyna.
            • jola.pedagogspoleczny Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 10.01.07, 09:54
              Jeśli w październiku ciemno robi się po 18 to nawet lepiej. Goście pomyślą, że
              juz tak długo siedzą na przyjęciu i będą sie czuli, jak na weselu i nikt nie
              będzie miał pretensji, że za krótko wszystko trwało ;-P
      • byda Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 29.05.07, 21:29
        i my mamy wesele 13.października smile na podlasiu, w siemiatyczach smile
        pozdrawiamy!
      • lisieda Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 30.05.07, 10:12
        Witam.Ja też 13.10.2007. Mamy już sale, kościół, zespół, Ja suknie (szyje sie),
        a teraz zbieramy kase smile))
      • iwoncia21 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.06.07, 14:35
        USC macie załatwione?dziwi mnie to bardzo, bo z tego co się orientuje to jest
        ten dokument ważny tylko przez 3 miesiące!
    • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.01.07, 17:43
      Ostatecznie zdecydowalismy sie nie brac tego terminu pazdziernikowego 2007, a
      slub zaplanowac na 28.06.2008r. Bo i pogoda piekna, dzien dlugi, nastroj
      lepszy. No i w ogole od zawsze chcialam miec slub w czerwcu, a teraz to bysmy
      na wariata musieli wszystko zalatwiac i brac ludzi, ktorych nikt nie zechcial
      (np. fotografa czy zespol). Ale Wam drogie pazdziernikowki zycze pieknej pogody
      i pieknych wrazen!! smile Pazdziernik to m-c moich urodzin, wiec ma u mnie duzego +
      • witchy83 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.01.07, 23:28
        mary_popins a którego się urodziłaś? bo ja 6-tego pazdziernikasmile
        • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 09.01.07, 08:51
          Ja dokladnie 6 pazdziernika wink
          Witaj big_grin
          • witchy83 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 09.01.07, 09:42
            mary_popins napisała:

> Ja dokladnie 6 pazdziernika wink
            > Witaj big_grin

o jaciewink a ktorego roku?smile ja tak jak w nicku
            • mary_popins Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 09.01.07, 09:44
              No to jestem starsza wink
              O pare latek wink
    • artur_krzeszkiewicz Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.01.07, 18:01
      Cześć! My ślubujemy 5.10.2007. Jak narazie mamy zarezerwowana sale oraz oprawe muzyczną oraz gotowa liste gości. Pozatym zaczynamy juz chodzić na katecheze przedmałżeńska ale to dlatego że pozniej trudniej o wolny czas . Generalnie sala i muzyka to podstawa bo w dużych miastach trudno o wolne terminy.
    • krolik_w_koronkach 6 X Kraków 08.01.07, 22:27
      My mamy dworek zarezerwowany na 6 X.
      Kościół dogramy na dniach.
      Muzyki jeszcze nie mamy, z fotografami własnie dogaduję się.
      Reszta to pikus, można załatwić nawet w tydzień przed ślubem tongue_out
      Co do pogody - w tym roku ładniej było w październiku, niż w czerwcu. Nie ma
      reguły, klimat nam wariuje i wg mnie bezpieczniejsza jest jesień, niż lato.

• sandstorm86 Re: 6 X Wadowice 09.01.07, 09:30
        Ja też mam ślub 6 Października smile
        Mamy już zarezerwowaną
        sale
        zespół
        kucharza + kelnerki
        fotografa plener (super gość)
        Kościół (tzn data i godzina 16)
        mamy się spotkać z jedną dekoratorką a kamerzysty jeszcze nie mamy. Nie możemy
        się zdecydować. Polecacie może jakiegoś? Albo dekoratora? Tylko takich na
        studencką kieszeń smile
        A co do pogody to faktycznie nam klimat wariuje więc może będzie jeszcze
        piękniej niż w tamtym roku smile
        • ivcia13 Re: 6 X Wadowice 10.01.07, 12:54
          dlaczego nikt nie ma wesela 13.X tak jak mysad wszyscy sie boją czy co?smile
          • sandstorm86 jeszcze 4 miesiące :) 28.05.07, 13:25
            Cześć Dziewczyny!
            Jak tam przygotowania? Już coraz bliżej października smile
            Jutro jadę już chyba zamówić suknię smile
            W czerwcu sesja, w lipcu wyjeżdżam na 5 tygodni do pracy do Niemiec,
            sierpień(rozniszenie zaproszeń), wrzesień zleci jak z bicza strzelił. Czas
            biegnie nieubłaganie.
            Już sie nie mogę doczekać!
            • eva_luna2 Re: jeszcze 4 miesiące :) 28.05.07, 16:47
              ja tez. korego pazdziernika masz?ja 13 smile przygotowania narazie leza, jeszcze
              jest czas.... choc wczoraj w sumie kupilismy garnitur z 'pelnym wyposazeniem'
              dla N. pewnie ruszymy w polowie lipca
    • postka Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 28.05.07, 16:51
      My 20 pazdzierniksmile

Mamy zarezerwowany kosciol, sale, orkiestre, wybrane zaproszenia i wstepna
      liste gosci, a w sobote ostatecznie wybralam sukienkesmile Mamy tez namiary na
      fotografa i kamerzyste, ale jakos sie nie mozemy zebrac z zadzwonieniem...

Wiekszosc najwazniejszych rzeczy mielismy zalatwione pod koniec marca, a i tak
      w kosciele nie bylismy pierwsi w tym terminie... Ale to pewnie zalezy od
      miastasmile
    • jamno1 06.10.07 godz. 17.00 28.05.07, 18:02
      witam,my mamy już:
      - lokal
      - kosciół - na godz. 17.00
      - fotografa
      - zespół
      - lista gości
      - zaproszenia -przyszły dziś-są wypisane maszynowo,nalezy wpisac tylko dla kogo
      - suknia - 1 przymiarka 30.06.07
      - kwiaty wybrane - tylko zamówić
      - fryzjer i makijazystka są

pozdrawiam
      • witchy83 a my 6.10, 16.00 28.05.07, 18:18
        prawie wszystko jest. dziś byliśmy u księdza spisywać protokół. Nie pytał o
        jakieś tam dziwne rzeczy, typu Naturalne metody, czy co myślimy o aborcji.
        Tylko formalne dane. Hmm..
        No, fotografa już mamy, dekoracje też, sukienka zamówiona, właśnie się szyje,
        odbiór mam 20 sierpnia. Nie ma garnituru i innych takich dodatków, ale to
        spokojnie.
        Narazie muszę się obronićsmile a to już 15 czerwcasmile
        • sandstorm86 Re: a my 6.10, 16.00 28.05.07, 18:32
          Ja dokładnie też 6 października o 16.00 smile
          Mamy już wszystko oprócz strojów i zaproszeń smile
          Na początku czerwca idziemy spisać protokół, w sierpniu robimy nauki.
          Suknie mam zamiar w tym tygodniu jakoś zamówić bo jutro chyba nie dam rady...a
          tak bardzo chciałam smilesmile
          • nikola.b Re: a my 6.10, 16.00 28.05.07, 21:06
            a my 6.10 ale przesunelam ostatnio msze na 16.30 bo 16 wydawala mi sie za
            wczesnie a tak to zawsze te pol godzinki pozniej smile
            mamy zalatwione:
            -kosciol
            -sale
            -kupiona suknia
            -odebrane zaproszenia (juz pierwsze nawet rozdane)
            -zespol
            -dj

szukam fotografa, kamerzyste, kwiaciarke do kosciola polecil nam ksiadz wiec
            jeszcze musze dobrac dodatki i wybrac wiazanke a we wrzesniu bedziemy kupowac
            garnitur. do kosciola wybieramy sie pod koniec czerwca bo dokumenty wazne 3
            miesiace...
            • agad16 Re: a my 6.10, 16.00 28.05.07, 21:44
              Okazuje się, że 6 październik to dosyć popularna data. Ja również się dopisuję
              do tej listy smile
              Z tym, że ślub mam bardzo wcześnie, bo w samo południe.
              Mam nadzieję tylko, że z wszystkim zdążę...
              • a.bc Re: a my 6.10, 16.00 28.05.07, 22:51
                ha my też 6.10smile
                Mamy już prawie wszystko a do końca maja jest termin na zamówienie sukni, mam
                nadzieję,że dadzą radę uszyć i wysłać na czassmile
                • sandstorm86 Re: a my 6.10, 16.00 29.05.07, 09:12
                  No tak, dużo nas tych z 6.10 smile
                  Powiedzcie mi, czy macie już zrobione nauki przedmałżeńskie? Bo my jeszcze nie
                  mamy protokołu nawet spisanego. W czerwcu mamy zamiar spisać protokół. A nauki
                  można zrobić kiedy sie chce, byle przed ślubem? Chcielibyśmy w sierpniu bo wtedy
                  oboje mamy czas.
                  I jeszcze jedno. Czy na dokumenty z USC trzeba czekać czy wydają na miejscu? Bo
                  to też gdzieś w sierpniu chcemy załatwić.
                  • agad16 Re: a my 6.10, 16.00 30.05.07, 06:01
                    Protokół spisuje się nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, tak więc jest
                    jeszcze trochę czasu. My pójdziemy chyba w sierpniu...
                    Jeśli chodzi o nauki to już dawno mam je za sobą. Zrobiliśmy je w marcu, bo
                    akurat były...
        • misia166 my tez 6.10, 15.30 29.05.07, 09:42
          najwazniejsze rzeczy zalatwione,sukienka sie
          szyje,sala,jkucharki,kościol,kamerzysta,fotograf wstepnie
          pozdrawiam wszystkie październikowe pannywink
          • miwusia1977 Re: my tez 6.10, 15.30 29.05.07, 21:17
            i my pazdziernikowiwink !3 pazdz wybralismy o 13stejwink
            Sporo juz mamy zalatwione. Teraz intensywnie szukamy autokaru
            • aniaaa Re: my tez 6.10, 19,00 04.06.07, 13:36
              My tez 6 października ale na 19 goscie nie beda sie urywac od razu po oczepinach dlatego chcielismy pozniejsmile
              Zalatwione: nauki,fotograf,zespol,sala,suknia bedzie zamawioana na poczatku lipca,
              Do zalatwienia; smieszna poradnia przedmalzenska,protokol,obraczki i zaproszenia ale to dopiero w sierpniuwink
        • dzidzia101 Re: a my 6.10, 15.00 09.06.07, 23:15
          Jak Wam udalo sie spisac protokol juz teraz? Inne formalnosci koscielne tez juz zalatwiliscie? My
          chcielismy to juz teraz zalatwic ale ksiadz powiedzial ze najwczesniej 3 m-ce przed slubem.
    • strzygula Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 30.05.07, 00:15
      a my 20 pazdziernika no i wszystko juz mamy zalatwione ale to dlatego ze
      pierwsza data slubu byla 3 lutego no i slub przelozylismy na pierwszy wolny
      termin sali no i byl to wlasnie 20 pazdziernika. dobrze sie udalo bo dj,
      fotograf itd wszystko sie udalo ze beda ci sami ktorzy byli planowani na luty.
      ale chcialabym cos przygotowywac a tak suknia wisi od bozego narodzenia w domu
      wszystko gotowe i zostaje tylko czekac na Ten dzien a czas tak wolno plynie...
    • j_p6 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 30.05.07, 10:16
      mary_popins napisała:

> Wlasnie pojawila sie szansa dla nas na zorganizowanie wesela w pazdzierniku
      > 2007. Ale kompletnie nic nie mamy, dopiero sale bysmy rezerwowali. Jak daleko
      > sa juz posuniete Wasze dzialania? Zastanawiam sie, czy dalibysmy rade zdazyc
      > ze wszystkim. I czy nie boicie sie pogody?
      Spokojnie zdążycie , zobaczysz smile my mamy ślub w sierpniu dj załatwialiśmy w
      zeszłym tyg. w przyszłym tyg. umawiamy się z kuchrakami. sukienka to szybka
      sprawa jak wiesz jaką chcesz. Jak macie możliwośc to skorzystajcie smile
      Potem dłuży się okropnie czekanie do ślubu smile
      • sandstorm86 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 30.05.07, 10:21
        Ja teraz sesja, potem wyjazd więc czas do ślubu zleci mi rach ciach smile
    • lunaa2 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 04.06.07, 20:41
      my mamy 20 pazdziernika 2007 , ciesze sie ze tak duzo dziewczyn jest 20 smile i w
      ogole w pazdzierniku bo to piekny miesiac ...
      mamy:
      sale,orkiestre, kosciol ...
    • dorota_p81 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.06.07, 05:40
      My mamy ślub 6 października. A na ten miesiąc zdecydowalismy się na poczatku
      kwietnia i wyobraźcie sobie, że w Kielcach znaleźliśmy i salę i fotografa i
      kamerzystę i zespół i wierzcie mi nie bralismy byle czego bo nie mogłabym sobie
      na to pozwolić w tak ważnym dniu. 18 czerwca zaczynamy nauki przedmałżeńskie a
      po powrocie z tygodniowych wczasów znad morza (traktuję ten wyjazd jako swego
      rodzaju podróż przedślubną) na początku sierpnia zabieramy się za zapraszanie
      gości. Suknię już miesiąc temu zamówiłam w salonie Madonna w Krakowie, a sukni
      wczesniej naszukałam się jak szalona. Jedyne o co sie martwię to popoga. Oby
      tylko nie padało!!! Rok temu byłam na weselu 14 października u koleżanki i
      pogoda była spoko, więc u mnie (a w zasadzie to u nas smile) ) nie może być
      inaczej.big_grin
      • mrr3 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 19.06.07, 12:33
        pewnie ze sie da, trzeba tylko troche poszukac. ja mialam w nowym miejscu
        www.minoga.pl i jest tam jeszcze dosc luzno bo nie wszyscy wiedza, a atmosfera
        super!
    • joyeuse Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.06.07, 15:14
      my mamy 20 pazdzierniku i tez zdecydowalismy sie dopiero w kwietniu. na razie
      mamy tylko sale, kamerzyste i sukienke. reszte bede zalatwiac dopiero w lipcu
      kiedy bede w Polsce. ale mieszkam w malej miejscowosci wiec jakos sie ulozy.
      najgorzej to nauki bo nie bardzo jest jak. mam nadzieje ze dogadamy sie z
      ksiedzem i jakos da nam slub smile
    • euglena73 13 październik 2007 :-) 08.06.07, 17:39
    • mistrz1938 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 08.06.07, 17:58
      no pewnie że dasz radę wszystko załatwić. mój brat bierze ślub 13 października i
      poza salą i terminem w kościele jeszcze niczego nie załatwia. a co do pogody -
      no cóż dzień jest krótki, raczej chłodno. nie masz się co nastawiać na pogodę
      jak w czerwcu. ale czy to jest najważniejsze????
    • dzidzia101 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 09.06.07, 23:29
      To my nastepni w kolejce, nasze wesele bedzie 6 pazdziernika o godz. 15.
      Mamy zalatwione:
      -sala
      -orkiestra
      -kamerzysta+fotograf w jednym
      -nauki
      -garnitur (bez butow, koszuli, itp)
      -suknia, buty, dodatki (po przymiarce, do odbioru 2 tyg. przed slubem)
      -zaproszenia
      -fryzjer (wlosy zapuszczam juz od listopada)
      Nie zalatwione formalnosci koscielne (ksiadz powiedzial ze dopiero 3 m-ce przed lub mozemy
      sprobowac skompletowac dokumenty w Londynie)
      Nie mam na razie pojecia jaki bukiet wybrac i nie moge zdecydowac sie na makijazystke.
      Do kupienia i zamowienia alkohol, ciasta, tort ale tym zajma sie rodzice (bo nas nie ma w Polsce)
      • dzidzia101 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 10.06.07, 00:34
        Dzieeczyny z pazdziernika, jedno pytanko? Macie bolerko do sukni? Takie cienkie jak sukienka czy
        cieplejsze, futrzane? Bo ja mam zamowione do wypozyczenia futrzane, ale jak bedzie ladna pogoda,
        slonce to moze bedzie za cieple? a tak z golymi ramionami (gorset) to troche nie bardzo...
        • ivcia13 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 10.06.07, 09:14
          Tak, ja mam bolerko ale na pewno nie futrzane smile bede miała z delikatnej
          koronki bądż tiulu, myśle że pażdziernik bedzie cieplutki tak jak w tamtym
          rokusmile
    • kroliczek27 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 21.06.07, 15:14
      my też - 20 października
    • rudi_ruda A ja właściwie w lesie 22.06.07, 12:03
      Na razie tylko fotograf i sala (wstępnie). Obecnie mam remont, małe dziecko i
      wakacje bez wypłaty.No i powalona przyszłą teściową, z którą muszę nieustannie
      walczyć bo ona "nie tak to sobie wszystko wyobrażała" Nie mam pojęcia w co się
      ubiorę nie mówiąc o tym że chciałabym jeszcze troche schudnąć.Ale jakoś to
      będzie. Musi być.Acha nie mam bierzmowania a ślub ma byc kościelny ha ha
      • ivcia13 Re: A ja właściwie w lesie 22.06.07, 12:57
        ruda nie martw sie, u nas tez wszystko stoi narazie w miejscu
        , dopiero w wakacje zaczniemy sie wszystkim zajmować, zaczynam sie juz troche
        stresowacsmile bedzie dobrze, to w koncu Wasz najpiekniejszy dzien i nikt nie moze
        Wam tego zepsućsmile)
        • witchy83 Jak tam, dziewczyny?:) 23.06.07, 23:48
          My mamy pierwszą wizytę w poradni za sobą. Tyle, że następna dopiero za
          miesiąc, bo muszę przez ten czas wykres swojego cyklu zrobićsuspicious
          Poza tym nie mamy auta, w knajpie nie wszsytko jeszcze dogadane, no i na kurs
          musimy się wybraćsmile
          A tak przy okazji - kiedy dajecie zaproszenia? Bo ja chciałam już pomału
          zaczynać, tylko zastanawiam się czy to nie za wcześnie?
          • jusia79 a my 29.09..prawie jak październik;) 23.06.07, 23:53
            zaczęliśmy przygotowania z początkiem maja tego roku!!!powolutku, powolutku
            przygotowania posuwają sie do przodu, kwestia dogadania szczegółów...zaproszeń
            jeszcze nie mamywinkale idziemy zamówić w poniedziałek, myślę, że w lipcu
            zaczniemy zapraszać...mam suknię za to jużsmile
            • sandstorm86 już niedługo! Co u Was? 01.08.07, 19:23
              Jeszcze dwa miesiące i odbędą się Nasze śluby smile
              My już prawie wszystko mamy. Brakuje tylko drobnych rzeczy, które można załatwić
              w ostatniej chwili. Z poważniejszych to jeszcze tylko wódka big_grin Chyba tyle.
              Kwiaty, fryzura próbna itp to za miesiąc wystarczy zamówić.
              Zaproszenia już prawie rozdane. Pierwsza przymiarka 3 września.
              Nie mogę się już doczekać. Powiem szczerze, że zaczynam się trochę stresować.
              Mam nadzieję, że wszystko się uda. Niedługo czeka mnie przeprowadzka.
              Nie przenoszę się daleko, bo może niektóre z Was pamiętają, że mój D.
              mieszka na tym samym piętrze co ja, w drzwiach obok smile
              Jego rodzice się wyprowadzają a my zostaniemy u niego smile Ale nie mogę się
              doczekać aż wreszcie razem zamieszkamy. Nadal nie mogę uwierzyć w to, że
              wychodzę za mąż za sąsiada, którego znam od urodzenia smile hehe (ale oficjalnie od
              5 lat. Hihi.) Wcześniej ze sobą nie rozmawialiśmy smile Byłam za młoda dla niego
              (chociaż to tylko 4 lata big_grin )
              No to się rozpisałam. Jak ktoś przeczytał do końca to podziwiam smile
              Piszcie co już tam macie i czy sie stresujecie smile
              • mary_popins Re: już niedługo! Co u Was? 01.08.07, 19:36
                Niedawno rozmawialiśmy z narzeczonym o tym terminie październikowym, z którego
                się ostatecznie wycofaliśmy. I powiem Wam jedno, BARDZO ŻAŁUJEMY! Przede
                wszystkim dlatego, że już za chwilę mogliśmy być żoną i mężem. Po drugie był
                wolny pierwszy weekend października, a to w sumie początek jesieni, więc może
                być pięknie. Po trzecie w tym dniu się urodziłam (oczywiście x lat wcześniej),
                więc miałabym piękny prezent a mój N. nigdy nie miałby problemu z pamiętaniem o
                naszych rocznicach wink
                No cóż, szkoda. Przyjdzie nam poczekać na ten wymarzony czerwiec.
                • a.bc Re: już niedługo! Co u Was? 01.08.07, 19:43
                  Czas strasznie szybko leci
                  • mary_popins Re: już niedługo! Co u Was? 01.08.07, 19:50
                    w tej chwili wolałabym, żeby leciał szybciej wink
                    • bradz Re: już niedługo! Co u Was? 01.08.07, 19:55
                      Moj syn bierze slub 13 pazdziernika, zdecydowali miesiac temu. Maja sale i
                      kosciol i... nic wiecej. Jak zdazą, nie mam pojecia, ale o pomoc nie proszą.
                      Ciekawa jestem jak to bedzie. Dodam, ze ciesze sie bardzo, wiec za bardzo sie
                      nie martwie. W końcu to dorosli ludzie i sami biora odpowiedzialnosc za to, jak
                      zdązą ze wszystkim. Jestem bardziej przejeta, niz oni obydwoje razem.
                      Pozdrawiem wszystkie mlode pary oczekujace na ślub
                      • ivcia13 Re: już niedługo! Co u Was? 01.08.07, 20:01
                        Hej, ja Wam powiem ze ten czas chyba zwariował, pamietam jak było jeszcze 9
                        miesięcy a tu juz 2 ! az przerazające, no i nie zdążyłam schudnąći juz chyba
                        nie zdąrze, ale to juz chyba tez jest mi pisanesmile my mamy jak narazie prawie
                        wszystko oprócz obrączek i garnituru dla mojego N. aha , dla pocieszenia powiem
                        że słyszałam że w tym roku ma być piękny , cieplutki październik smilepozdrawiam kiss
                        • sandstorm86 Re: już niedługo! Co u Was? 01.08.07, 21:33
                          Mam nadzieję, że będzie cieplutki smile zwłaszcza 6 października smile Ja z
                          załatwianiem mam już spokój. Teraz zajmuję się pierdołami typu: poduszka na
                          obrączki, przypinki dla gości smile mam nadzieję, że Wszystkie ze wszystkim zdążycie smile
                          Czas leci nieubłaganie smile
    • pilotka111 6.X.07...mam nadzieję, że będzie piękna pogoda.... 02.08.07, 08:00
      Mamy prawie wszystko...albo zamówione albo zarezerwowane- jeśli chodzi o
      podstawowe sprawy typu sala, jedzenie, zespół, kościół(i dokumenty z tym
      związane..)suknia zamówiona, fotograf i kamerzysta też...
      nie mamy dogranych spraw typu: jakim samochodem pojedziemy? nie zamawialiśmy
      jeszcze kwiatów(jaki bukiet?)nie mamy zaproszeń(ale to na dniach się załatwi
      potem się powysyła..)mój N. nie ma wogóle stroju(ale się tym nie przejmuje...bo
      pewnie kupi we wrześniu...)aha no i obrączki mamy zamówić(odbiór za ok.3 tyg)no
      i nie mam żadnych dodatków do sukni:butów, biżuterii, welonu(ale w salonie
      podczas przymiarki będziemy dobierać wszystko..)i jeszcze fryzjer, kosmetyczka
      też do umówienia...hehe
      Wygląda na mnóstwo spraw ale może nie będzie tak źle...
      Pozdrawiamsmile
      P.S mam nadzieję, że będzie piękna pogoda bo nie przewiduję żadnego bolerka do
      sukienki...
    • seditka Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 02.08.07, 09:36
      ja mam ślub pod koniec października
      w ciągu poprzedniego miesiąca załatwiliśmy większość spraw , czyli rezerwacja
      sali i orkiestry (to są dwa najważniżejsze i najtrudniejsze do znalezienia i
      dogrania ze sobą elementy) , kościół oprócz nauk , suknię dla mnie ,
      zaproszenia i zawiadomienia , nieoficjalne zaproszenie gości , obrączki ,
      miejsca noclegowe dla gości i fotografa...
      jak się chce i wskoczy na wysokie obroty to naprawdę można zorganizować
      wszystko w ciągu maksymalnie dwóch miesięcy smile
      pozdrawiam i życzę powodzenia
    • kalwa1 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 02.08.07, 10:43
      hej
      ja też w październiku, a dokładnie 6 smile na wesele zdecydowaliśmy się pod koniec
      kwietnia tego roku i wtedy też zarezerwowaliśmy salę smile salę będziemy mieli
      super (wg mnie) bo wynajmujemy całą kamienicę (100 letnią)z dwu poziomową salą,
      więc nie bedziemy tylko ograniczeni do parkietu i stołu smile, na chwilę obecną
      brakuje nam tylko fotografa (z ważniejszych rzeczy), sukienka się szyje,
      garnituru jeszcze brak, ale mój facet uważa że zdążysmile, reszta to duperele do
      dopracowania smile w zeszły piątek się wybierzmowałam, a w przyszłym tygodniu
      idziemy spisywać protokół do księdza, w ogóle wydaje mi się że strasznie dawno
      wszystko zaczęliśmy załatwiać i zapomniałam czy ślub mamy na 16 czy 17 tongue_out
      • m_dusia.sw Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 02.08.07, 12:17
        my mamy wesele 13 października,większość spraw jest załatwiona, sukienka się
        szyje,garnitur już jest,brakuje nam butów,wczoraj skończyłam robić zaproszenia
        i w najbliższych dniach bedziemy je rozwozić (i tak cała rodzina wie o ślubie),
        z ważniejszych rzeczy zostało nam jeszcze spisanie protokołu, ale jakoś nie
        mogę sie zebrać żeby umówić się na termin z księdzem- zrobię to w przyszłym
        tygodniu, do załatwienia jeszcze tort, ciasta, dekoracje i parę dobnostek.
        • espelho Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 03.08.07, 21:53
          skoro brakuje fotografa pozwalam sobie zareklamować usługi fotografii
          artystycznej smile

www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22881623,Wroclaw_Slub_i_wesele___Foto__video,144-264.html
          www.allegro.pl/show_item.php?item=222452738
          • miwusia1977 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 05.08.07, 20:58
            ja jako 13stopazdziernikowa panna mloda moge napisac ze wiekszosc mamy juz
            zalatwione. Zostalo nam dac 2 zaproszenia. Musimys ie spotkac z orkiestra by
            dogadac szczegoly. Musimy tez menu ustalic. Dzis ostatni dzien wisialy moje
            zapowiedziwink
            Zastanawiams ie nad kwiatkami. Moze mi powiecie jak jest z dostepnascia w
            pazdzierniku storczykow?
            • niuniasw Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 05.08.07, 23:35
              a my 27 października,ale widzę ze to bardzo mało popularna data - dlaczego??
              mam juz
              sala,zespol, kamerzyste,fotografa,suknia sie szyje, zaproszenia sie drukują,
              kościół na 17.00, nauki, brak:dodatków,garnituru,obraczek,kwiatów i samochodu.

Pozdrawiam wszystkie październkowesmile
    • restauracjaavocado Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 12.08.07, 01:20
      Witam serdecznie. Jesteśmy nowootwartą restauracją na Mokotowie w
      Warszawie i mamy wolne terminy na październik. Zapraszam serdecznie
      do nas, ceny przystepne i pyszne jedzenie. Proszę o kontakt na mail
      gazetowy.
      • sandstorm86 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 06.09.07, 13:55
        No dziewczyny! Jeszcze tylko miesiąc. Przynajmniej w moim przypadku bo ślub 6
        października. Nie mogę uwierzyć, że tak szybko zleciało, że już wszystko
        załatwione i niedługo zostanę żoną smile Pamiętam jak rok temu zaczynałam czytać
        forum a odliczać suwaczkiem zaczęłam 10 miesięcy i 27 dni przed ślubem smile Powiem
        Wam, że już się trochę zaczynam denerwować. Mam nadzieję, że mi to przejdzie tongue_out
        • witchy83 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 09.09.07, 22:21
          sandstorm, ja tez już mam stresiorasmile zostały pierdoły typu buty i
          koszula dla N. dogadanie się z restauracją co do menu i szczegółów i
          rozmowa z zespołem. A i jeszcze alkohol. No ale to już chyba
          szczegóły?
          Aaa, no i spowiedź. Jeszcze nie byliśmy na pierwszej. Wy już po?
          Musimy koniecznie iść jutrosmile
    • mazda76 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 10.09.07, 00:13
      27 pazdziernika, godz.15, Olkusz smile
      • kinga.77 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 18.09.07, 23:29
        Ja mam ślub też 27 października, o 14.
        Wszystko gotowe, sala na wesele wynajęta, menu ustalone, obrączki zamówione, tort też, zaproszenia połowie gości wręczone i tylko drugą połowę pozostało zaprosić. A, zapomniałabym. Kiecki nie mam. Jedyna, która mi się podobała była w rozmiarze XS sad
        • seditka Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 20.09.07, 09:55
          ja też 27-ego , o 15-ej , i w zasadzie wszystko załatwione - czekam
          na przyjazd sukni i bolerka , ale to dopiero za miesiąc , ponadto
          trzeba jeszcze wybrać menu w restauracji i zarezerwować pokoje w
          hotelu , ale to po potwierdzeniach przez gości ile będzie osób, a ,
          jeszcze zamówiona biżuteria powinna się niedługo pojawić , no i
          trzeba załatwić formalności w USC , odebrać zapowiedzi i koniec
          bzdetów
    • amelia00 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 17.09.07, 11:20
      ja mam 06.10 (za 3 tygodnie), mam suknie bez ramiączek, czyli cała
      góra "goła", i mam tylko szal. Czy myślicie, że lepiej zaopatrzyć
      się w coś do narzucenia, czy taki szal wystarczy?
      • postka Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 17.09.07, 14:30
        My mamy 20 października i trochę się boję niczego na siebie nie
        narzucać, chociaż wszyscy powtarzają, że i tak się z emocji
        temperatury nie czuje... Ale upatrzyłam sobie właśnie takie fajne
        puchate coś i dzisiaj idę zmierzyćsmile

Zaczynam łapać schizę przedślubną - na przymiarce w piątek
        stwierdziłam, że jestem tłusta jak wieloryb, buty mi się nie
        podobają, z fryzurą się nie mogę zdecydować, mam wrażenie że nie
        zdążymy i nam wyjdzie jedna wielka lipa...

Też tak macie?
        • sandstorm86 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 17.09.07, 15:28
          Ja mam futerko :0 Właśnie mi zwęża ciocia. Nie jest najnowsze ale troszkę mi już
          szkoda kasy na coś wyszukanego (mam nadzieję, że będzie ciepło)smile Fryzurę próbną
          już miałam ale średnio mi się podobała i szukam czegoś innego. Stres jest spory
          smile Ale tylko jak zaczynam o tym intensywnie myśleć smile Pozatym wszystko jest.
          Jedzonkiem się nie martwię bo to zadanie dla naszych mam, wódeczke kupują
          tatusiowie smile
        • amelia00 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 17.09.07, 16:17
          hmm... futerka to raczej nie dla mnie, nie w moim guście ...
          myślałam o czymś delikatniejszym ...
          • pilotka111 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 17.09.07, 17:08
            Witam! ja też mam podobny problem z "górą", na początku założyłam
            sobie że bedę bez niczego(sukienka gorset bez ramiączek) ale widzę
            jaka jest pogoda teraz i napewno nie będzie cieplejsad więc chyba
            muszę coś sobie kupić jakieś bolerko. Wiem,że emocje będą więc
            myślę, że bolerko z krótkim rękawkiem lub 3/4 wystarczy, może coś w
            tym stylu:
            1. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1aadb9a79e9f9c69.html
            2. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/535493d91a788b1d.html
            3. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/852b8f9c8cc62c8e.html
            podoba mi się to 1 i 3.
            • a.bc Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 18.09.07, 06:52
              tez mam gołe ramiona i mam nawet bolerko ale koronkowe smilezatem tez
              chyba wypozycze jakiegos sztucznego lisasmile
              Ale ja nie trace nadziei ,że 6 pazdziernika bedzie conajmniej 20
              stopnismile
              pozdrawiam
              • witchy83 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 18.09.07, 22:21
                ja pożyczam bolerko z salou w którym szyłam suknię. Jest nieco za
                małe, ale jakoś dam radęsmile mam nadzieję, że w ogóle nie będę musiała
                go wkładaćsmile
                jeśli chodzi o pogodę, niech będzie słońce, proszęsmilesmilesmile
                • nikola.b pogoda 6.10 20.09.07, 11:16
                  właśnie sie lekko podłamałam ;-( 11 stopni i przelotne deszcze chyba
                  zamarzne....
                  • oliwka_24 Re: pogoda 6.10 20.09.07, 13:16
                    a skąd ta wstretna przepowiednia???? sad ;-(
                    • witchy83 Re: pogoda 6.10 20.09.07, 13:30
                      właśnie, właśniesmile
                      nie ma chyba aż tak długoterminowych prognozsmile
                      • nikola.b Re: pogoda 6.10 20.09.07, 13:48
                        no niesety są www.twojapogoda.pl tam jest po lewej stronie w
                        menu "prognoza na 16 dni"
                        kto nie chce sobie psuć humoru niech nie wchodzi ;-(
                • trisamama Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 20.09.07, 18:31
                  My wpadlismy na pomysl slubu w polowie sierpnia, od zeszlego tygodnia znamy date
                  27.10.07! Wiec mamy 5 tygodni na zorganizowanie wszystkiego! wink Na razie mam
                  sukienke i zamowione obraczki. Ale wesela nie robimy tylko male przyjecie,
                  ciekawe czy zdazymy haha wink
                  Pozdrawiam
                  • kinga.77 Re: wesele w październiku 2007 - kto ma? 21.09.07, 20:56
                    Jasne, że zdążycie. My ustaliliśmy datę też w sierpniu, po prostu przeglądaliśmy kalendarz i uznaliśmy, że nie ma co czekać, aż będzie zima smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka