Dodaj do ulubionych

Kolor sukni a uroda

18.01.07, 15:44
Mam bardzo jasną cerę, wręcz białą i w białej sukni ślubnej wygladam jak "śmierć". Lubie swoja skóre dlatego nie chce korzystac z solarium itp. Dlatego zastanawiam sie nad kolorem sukni - nie chcę mieć złotej czy bezowej a białej nie mogę... Dziewczyny mozecie mi coś poradzic? Dodam że jestem szatynka z niebieskimi oczami...

Dziekuje z góry za wszystkie rady smile
Obserwuj wątek
    • maga801 Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:04
      szatynka,niebieskie oczy, jasna skóra... decydowanie coś w chłodnym odcieniu.
      Choć muszę przyznać, że moja koleżanka o tym samym typie urody miała suknię
      koloru śmietany (złamana biel, ale nie ecru) z lekkim połyskiem i wyglądała
      fantastycznie.
      Odradzam złoto i beże, bo w nich nie będzie Cię widać
    • siog Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:07
      bialy kolor rzadko komu pasuje. na twoim miejscu nie upieralabym sie ze zloty i
      bezowy NIE, raczej przymierzylabym i zobaczyla jak to sie ma do rzeczywistosci.
      jest duzo odcieni, kremowe,ecru,szampan, capuccino, niebieskawe odcienie,
      rozowate, oliwkowe. Wiec moja rada:MIERZYC! sama zobaczysz jak sukienka moze
      rozswietlic cere i podkreslic urodesmile
      Powodzenia
      • maga801 Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:09
        na dobra sprawę biały kolor pasuje na 100% brunetkom o ciemnych oczach i
        dlatego ja zdecydowałam, że biorę pod uwagę tylko biel. inne typy urodu mają
        spory, ale trudny wybór.
        • siog Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:15
          sek jest w tym ze sama biel ma kilka odcieni. taka brunetka, jak piszesz,jestem
          ja (klasyczna zima) i bardzo ciezko bylo mi znalezc taki chlodny odcien bieli
          (lodowaty) a w klasycznej czystej bieli wygladalm jak duchsmile
          • maga801 Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:19
            to dziwne, bo ja np. słyszałam od koleżanek, że ciężko dostać ciepły odcień
            bieli. też jestem "zimą" i nie miałam najmniejszego problemu z właściwym
            odcieniem.
            Pozdrawiam
        • agnrek Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:35
          Zgadza się, w bieli wyglądają dobrze brunetki o chłodnym odcieniu cery. Ja w
          ecru wyglądałam jak po ciężkiej gruźlicy.
          • maga801 Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:36
            a ja zupełnie, jakbym przeszła ciężką anemię
            • agnrek Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:40
              Z sukniami jest tak jak z codziennym ubraniem. Ciepła cera lubi ciepłe kolory,
              zaś zimna - zimne.
              • maga801 Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:42
                otóż to. Od kiedy odkryłm tę prostą zasadę, zakupy sa przyjemnością, a ja
                wyglądam o niebo lepiej. Kiedys moim kolorem był brąz, teraz mam ciarki na
                plecach na samo wspomnienie
                • agnrek Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:43
                  A odcień gorzkiej czekolady?
                  • maga801 Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:45
                    ja tego nie noszę. odcinam się od wszystkiego, co brązowe. choć nosze oberżynę,
                    a ona lubi wpadać w brąz
                    • siog Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:53
                      czekolade sprobujsmile jako jedyny odcien z brazow pasuje zimie, chyba nawet tylko
                      i wylaczniesmile
    • pannaandrzeja Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:31
      Dziekuję za rady... zaczynam się zastanawiac nad niebieskim kolorem... Zreszta sama juz nie wiem... Mierzyłam parę sukni w jasnych kolorach ale to chyba nie jest to... Moze to glupie ale przymierzajac suknie chcialabym poczuc ze to ta...
      • maga801 Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:35
        poszukaj czegoś w odcieniu delikatnej, chłodnej szarości, najlepiej będzie się
        prezentowała tkanina z lekkim połyskiem, bo pokreśli chłód koloru
      • zaczarowana13 Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 17:41
        Troszke cierpliwosci i znajdziesz wlasnie ta...
        Moja miala byc biala...a jak ubralam moj prosta,elegancka i ecru...wiedzialam
        ze nie chce zadnej innej!Tego Ci wlasnie zycze!
    • agnrek Re: Kolor sukni a uroda 18.01.07, 16:41
      Są jeszcze suknie seledynowe. A może na czerwień się odważysz?
    • pannaandrzeja Re: Kolor sukni a uroda 19.01.07, 22:26
      Przepraszam że nic nie pisałam ale po tej wichurze mialam problem z internetem... na szczescie tylko z internetem

Dziekuje za pomoc ale zaczynam sie zastanawiac czy biala suknia slubna to koniecznosc? Do poki nie spotkalam mojego A. nawet nie myslalam ze bede kiedys chciala wyjsc za maz... Moze nalezy byc wiec oryginalnym skoro cale to misterne przedstawienie to dla mnie przede wszytskim przysiega a nie tradycje? Nie wiem... W koncu kolor niebieski czy nawet czarny świetnie wyglądaja..

Dziekuje za pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka