Dodaj do ulubionych

Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecacie?

15.02.07, 12:12
Chodzi oczywiście o makijaż ślubny.

Tutaj link do nich:
www.kryolancitywarszawa.com.pl
Obserwuj wątek
    • paola_23 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:19
      ja byłam malowana kosmetykami tej firmy. Z tego co pamiętam i wiem również od
      pani która mnie malowała, są to kosmetyki profesjonalne i nie używane do
      zwykłych makijaży a takich w teatrze. Miałam takie doświadczenie parę lat temu
      jak służyłam koleżance za modelkę (uczyła się w szkole makijażu teatralnego) i
      malowała mnie kosmetykami tej firmy. Są one drogie.
      Co do makijażu ślubnego to został zrobiony profesjonalnie, przez osobę znającą
      się na rzeczy i korzystającą właśnie z kosmetyków firmy Kryolan (pudrów,
      podkładów). Trzymał się do samego końca, nie był widoczny a zarazem ukrywał
      przebarwienia na twarzy itd.
      • orsynia Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:24
        A czułaś się w nim ok czy efekt maski na twarzy?

Drogie... to znaczy? Firmowe kosmetyki np. Diora też są drogie...
        • gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:31
          orsynia napisała:

> A czułaś się w nim ok czy efekt maski na twarzy?
          >
          > Drogie... to znaczy? Firmowe kosmetyki np. Diora też są drogie...

kryolan jest tańszy
          dostępne sa czasem 2 pojemności
        • paola_23 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:53
          nie czułam się jak w masce jak miałam makijaż do ślubu. Wszystko dzięki temu że
          robiła mi go osoba znająca się na rzeczy. Sama raczej bym nie ryzykowała, bo się
          na codzień nie maluje. Natomiast gdy miałam makijaż sceniczny to czułam się jak
          w masce, ponieważ była nałożona wówczas odpowiednia grubość makijażu, która
          schodziła dopiero po użyciu odpowiedniego kosmetyku.
          Z tego co pamiętam to firma ma opakowania dosyć duże, gdyż zwykle są to
          kosmetyki używane przez profesjonalistki. Koszt takiego pudru to ok 200-300zł.
          To całkiem inna bajka co Dior itd. Tam płacisz za nazwę a w Kryolanie za
          profesjonalizm. Makijaż się trzyma i jest naturalny. Zrobiony w zależności od
          twoich potrzeb i wymagań.
          • gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 13:09
            paola_23 napisała:

> nie czułam się jak w masce jak miałam makijaż do ślubu. Wszystko dzięki temu że
            > robiła mi go osoba znająca się na rzeczy. Sama raczej bym nie ryzykowała, bo si
            > ę
            > na codzień nie maluje.

jesli sama sie nacodzien nie malujesz to madrze zrobilas ale to podklady jak
            kazde inne smile

> Z tego co pamiętam to firma ma opakowania dosyć duże, gdyż zwykle są to
            > kosmetyki używane przez profesjonalistki. Koszt takiego pudru to ok 200-300zł.
            >

absolutnie tak nie jest smile
            osoba ktora Cie malowala owszem mogla takie miec ale tylko ze wzgledu na to ze
            zajmuje sie tym profesjonalnie a wiec potrzebuje wiekszych opakowan.
            dostepne sa rozne,
            przykladowo podklad polecany zreszta prze kryolan na sluby:
            Ultra Fluid Foundation
            Fluid foundations nadaje się do wielu typów cer. Jest delikatny w swojej
            konsystencji i łatwo się go nakłada. charakteryzuje się wysoką zdolnością
            krycia, nie tracąc efektu transparentności. Wpostaci szklanej butelki z aplikatorem.
            Art.9130- 30ml.
            Cena : 42,70 zł

czy to jest duzo?

> To całkiem inna bajka co Dior itd. Tam płacisz za nazwę a w Kryolanie za
            > profesjonalizm. Makijaż się trzyma i jest naturalny. Zrobiony w zależności od
            > twoich potrzeb i wymagań.

tak, diory chanele etc robia kase na MARCe, smile
            poza tym jak sie osttnio przekonuje badajac sklad tych kosmetykow to okazuje sie
            ze sa tragiczne, zwykle mazidla jak zwykly podklad za 30-50 zl albo tak
            zapychajace ze lepiej ich nie uzywac.
            • paola_23 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 14:45
              Po pierwsze nie znam się a wiem jedynie że są różne rodzaje - mnie malowano
              profesjonalnym czyli tzw. teatralnymi, dzięki czemu makijaż był idealny przez
              cały dzień i niezwykle trwały, bez względu na pogodę.
              Po drugie "zwykłych" kosmetyków z serii Kryolan nie stosowałam i jeżeli są takie
              jak inne to wolę Sephorę, która jest tańsza i przeze mnie wypróbowana.
              Co do podanej przez ciebie ceny to nie jest tak źle, ale ja nie maluje się na
              codzień i w moim przypadku te koszty są zbyteczne.
              • gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 18:22
                > Po pierwsze nie znam się a wiem jedynie że są różne rodzaje - mnie malowano
                > profesjonalnym czyli tzw. teatralnymi, dzięki czemu makijaż był idealny przez
                > cały dzień i niezwykle trwały, bez względu na pogodę.

wszystkie sa do celow teatralnech smile i wszystkie sa profesjonalne.
                dopiero teraz zrobili nowa serie DERMACOLOR LIGHT niby "lzejsza" - producent
                twierdzi ze cos a'la chanele diory etc

> Po drugie "zwykłych" kosmetyków z serii Kryolan nie stosowałam i jeżeli są taki
                > e
                > jak inne to wolę Sephorę, która jest tańsza i przeze mnie wypróbowana.
                > Co do podanej przez ciebie ceny to nie jest tak źle, ale ja nie maluje się na
                > codzień i w moim przypadku te koszty są zbyteczne.

nie sa takie jak inne. sa po prostu ciezsze do kamuflazu, malowania ciala,
                akcesoria jak blizny etc i nieco lzejsze wlasnie do slubow a teraz niby te
                najlzejsze (j.w.)
                sa o wiele lepsze niz tamte pod wzgledem trwalosci, na szczescie!!
    • gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:30
      tez sie zastanawiam nad nimi, jak dostane sklad z biura kryolan to zapytam
      biochemikow czy sa tam jakies okropne zapychacze

jak nie to kupie smile
      www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=168885 polecam i
      www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=164900 tu bylo kilka postow o ich
      skladzie

acha, wcale nie sa to drogie kosmetyki biorac pod uwage trwalosc i wydajnosc

www.folaroni.com/kryolan.html tu sa ceny
      wybierz co cie interesuje i sama popatrz smile
      • orsynia Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:47
        Gioseppe to koniecznie napisz na forum o tych "zapychaczach" jeśli takowe
        wykryjąsmile
        • paola_23 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:57
          Kobieta robiąca mi makijaż poleciła mi kosmetyki firmy Sephora, które potrzebne
          mi były jedynie do niewielkiej korekty na weselu. Powiem szczerze, że używam ich
          do dziś bo są delikatne i naturalne. Nie podrażniają mi skóry, gdyż mam problemy
          z rumieńcem i zapaleniem w okolicach policzków.
        • gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 13:14
          jak nie zapomnę

ale polecam ogólnie poczytanie na ten temat wątku, który podałam - można się
          wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć

np zachwalany : Chanel, Double Perfection Fluide

"CAłę mn óstwo zapychaczy. NA niebiesko - silikony, jest ich tu naprawdę dużo!!
          NA fioletowo - skłądnik matujący. NA brązowo - polimery, które niestety mają
          zwiększyc nieco lepkośc kosmetyku, a z natury są oleiste. Na pomaranczowo -
          jeden niestabilny filtr NA czarno - emolienty. NA rózowo - mika, rozswietla. Nie
          warto."

• gioseppe ultrafoundation Art.9002 i interpretacja składu: 15.02.07, 18:26
            Są i podkłądy i bronzery [np. CLinique] gdzie firma postanowiła wepchać trochę
            trójglicerydów, także nie jest to ani nowość ani wymysł Kryolanu

Podkłąd jest faktycznie cięzki - dużo w nim wosków [wszystko z "wax" w nazwie] -
            na brązowo. Cała górna linijka skladu - na czarno - to znane zapychacze.

Mamy tez glinkę kaolinową - sciąga pory w skórze, tu pewnie dodano ją aby
            zwiększyc przywierlanosc kosmetyku do skóry, tym samym zwiększając jego
            trwałość.Ten tez skladnik oskarżałabym o wywoływanie "suchych" skórek. Ale,
            Jjesli przeprowadzasz kuracje kwasami, to one mogą byc za ich powstawanie
            odpowiedzialne, a podkład tylko je dodatkowo podkresla.

a tu opis ze strony: www.folaroni.com/kryolan.html
            Ultrafoundation to odpowiadający najwyższym wymaganiom podkład , który dzięki
            swoim właściwościom kryjącym nadaje się do wykonywania lekkiej korekty twarzy.
            Dla potrzeb fotografi daje sie niewidocznie nałożyć. Matujące wykończenie
            makijazu pozwala uzyskać modelowi atrakcyjny, naturalny wygląd. Ultrafoundation
            powstało w oparciu onowoczesne surowce. Aby ułatwić wnikanie make-upu w skórę,
            przy tworzeniu świadomie zrezygnowano z olei mineralnych.
            Art.9002 - 15ml.
            Cena : 53,68 zł

może komuś się przyda
    • aga_kr3 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=56311291&a=56311291
      poczytaj, tutaj troche o nich jest
    • elkam80 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 22:53
      Myślę że spokojnie możesz zaryzykować makijaż tymi kosmetykami.
      Poza charakteryzacją filmową są one również przeznaczone dla osób
      mających problemy z cerą, mających jakieś mankamenty na twarzy lub widocznym
      miejscu ciała, np. naczyniaki, przebarwienia.
      Są bardzo trwałe. Można w nich nawet pływać w basenie - nie rozpłyną się.
      Zmywają się ciepłą wodą z mydłem.
      Pozdrawiam.
    • gioseppe podkłady - analiza składu - nie jest źle ;) 17.02.07, 22:33
      wyżej podałam stronę gdzie można sprawdzić o który dokładnie kosmetyk chodzi:

DERMACOLORLIGHT FLUID NR ART 70110
      "bardzo treściwy, ma sporo emolientów, włąscicielki suchych cer powinny byc z
      niego zadowolone. POwinien mieć kremową, łątwo rozsmarowującą się konsystencje.
      Ma nawet mało silikonów, więc wg mnie jakiegoś spektakularnego matu nie bedzie.
      Ale ma za to mocznik i niacynamide, olejek z avokado - będzie dobrze nawilżał i
      nie podkreśłi suchości cery, odstających skorek itp. Ma tez troche filtrów
      p/słonecznych."

ULTRA FLUID FOUNDATION 9130
      Drugi - nieco mnie emolientów, niektóre z nich przesuniete na dalsze pozycje w
      składzie, a wiec jest ich tam proporcjonalnie mniej. Do cer mieszanych/ tłustych
      - przez dużą zawartość talku i glinki kaolinnowej - nie bedzie spływał z twarzy,
      bedzie matowi skórę i może nawet nieco "ściągał".

no to JA jestem uratowana wink
      nie ma w nich nic tak szkodliwego więc na pewno się skusze smile))
      • orsynia dzięki gioseppe :)) 19.02.07, 12:08
        W takim razie i ja się skuszę pewnie na opcję nr 2 bo mam cerę mieszaną.
    • aga_kr3 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 22.02.07, 08:32
      przedwczoraj byłam u wizażystki, która pracuje w telewizji... do
      charakteryzacji aktorów w większej mierze używa właśnie tej marki kosmetyków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka