orsynia 15.02.07, 12:12 Chodzi oczywiście o makijaż ślubny. Tutaj link do nich: www.kryolancitywarszawa.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paola_23 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:19 ja byłam malowana kosmetykami tej firmy. Z tego co pamiętam i wiem również od pani która mnie malowała, są to kosmetyki profesjonalne i nie używane do zwykłych makijaży a takich w teatrze. Miałam takie doświadczenie parę lat temu jak służyłam koleżance za modelkę (uczyła się w szkole makijażu teatralnego) i malowała mnie kosmetykami tej firmy. Są one drogie. Co do makijażu ślubnego to został zrobiony profesjonalnie, przez osobę znającą się na rzeczy i korzystającą właśnie z kosmetyków firmy Kryolan (pudrów, podkładów). Trzymał się do samego końca, nie był widoczny a zarazem ukrywał przebarwienia na twarzy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
orsynia Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:24 A czułaś się w nim ok czy efekt maski na twarzy? Drogie... to znaczy? Firmowe kosmetyki np. Diora też są drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:31 orsynia napisała: > A czułaś się w nim ok czy efekt maski na twarzy? > > Drogie... to znaczy? Firmowe kosmetyki np. Diora też są drogie... kryolan jest tańszy dostępne sa czasem 2 pojemności Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:53 nie czułam się jak w masce jak miałam makijaż do ślubu. Wszystko dzięki temu że robiła mi go osoba znająca się na rzeczy. Sama raczej bym nie ryzykowała, bo się na codzień nie maluje. Natomiast gdy miałam makijaż sceniczny to czułam się jak w masce, ponieważ była nałożona wówczas odpowiednia grubość makijażu, która schodziła dopiero po użyciu odpowiedniego kosmetyku. Z tego co pamiętam to firma ma opakowania dosyć duże, gdyż zwykle są to kosmetyki używane przez profesjonalistki. Koszt takiego pudru to ok 200-300zł. To całkiem inna bajka co Dior itd. Tam płacisz za nazwę a w Kryolanie za profesjonalizm. Makijaż się trzyma i jest naturalny. Zrobiony w zależności od twoich potrzeb i wymagań. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 13:09 paola_23 napisała: > nie czułam się jak w masce jak miałam makijaż do ślubu. Wszystko dzięki temu że > robiła mi go osoba znająca się na rzeczy. Sama raczej bym nie ryzykowała, bo si > ę > na codzień nie maluje. jesli sama sie nacodzien nie malujesz to madrze zrobilas ale to podklady jak kazde inne > Z tego co pamiętam to firma ma opakowania dosyć duże, gdyż zwykle są to > kosmetyki używane przez profesjonalistki. Koszt takiego pudru to ok 200-300zł. > absolutnie tak nie jest osoba ktora Cie malowala owszem mogla takie miec ale tylko ze wzgledu na to ze zajmuje sie tym profesjonalnie a wiec potrzebuje wiekszych opakowan. dostepne sa rozne, przykladowo podklad polecany zreszta prze kryolan na sluby: Ultra Fluid Foundation Fluid foundations nadaje się do wielu typów cer. Jest delikatny w swojej konsystencji i łatwo się go nakłada. charakteryzuje się wysoką zdolnością krycia, nie tracąc efektu transparentności. Wpostaci szklanej butelki z aplikatorem. Art.9130- 30ml. Cena : 42,70 zł czy to jest duzo? > To całkiem inna bajka co Dior itd. Tam płacisz za nazwę a w Kryolanie za > profesjonalizm. Makijaż się trzyma i jest naturalny. Zrobiony w zależności od > twoich potrzeb i wymagań. tak, diory chanele etc robia kase na MARCe, poza tym jak sie osttnio przekonuje badajac sklad tych kosmetykow to okazuje sie ze sa tragiczne, zwykle mazidla jak zwykly podklad za 30-50 zl albo tak zapychajace ze lepiej ich nie uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 14:45 Po pierwsze nie znam się a wiem jedynie że są różne rodzaje - mnie malowano profesjonalnym czyli tzw. teatralnymi, dzięki czemu makijaż był idealny przez cały dzień i niezwykle trwały, bez względu na pogodę. Po drugie "zwykłych" kosmetyków z serii Kryolan nie stosowałam i jeżeli są takie jak inne to wolę Sephorę, która jest tańsza i przeze mnie wypróbowana. Co do podanej przez ciebie ceny to nie jest tak źle, ale ja nie maluje się na codzień i w moim przypadku te koszty są zbyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 18:22 > Po pierwsze nie znam się a wiem jedynie że są różne rodzaje - mnie malowano > profesjonalnym czyli tzw. teatralnymi, dzięki czemu makijaż był idealny przez > cały dzień i niezwykle trwały, bez względu na pogodę. wszystkie sa do celow teatralnech i wszystkie sa profesjonalne. dopiero teraz zrobili nowa serie DERMACOLOR LIGHT niby "lzejsza" - producent twierdzi ze cos a'la chanele diory etc > Po drugie "zwykłych" kosmetyków z serii Kryolan nie stosowałam i jeżeli są taki > e > jak inne to wolę Sephorę, która jest tańsza i przeze mnie wypróbowana. > Co do podanej przez ciebie ceny to nie jest tak źle, ale ja nie maluje się na > codzień i w moim przypadku te koszty są zbyteczne. nie sa takie jak inne. sa po prostu ciezsze do kamuflazu, malowania ciala, akcesoria jak blizny etc i nieco lzejsze wlasnie do slubow a teraz niby te najlzejsze (j.w.) sa o wiele lepsze niz tamte pod wzgledem trwalosci, na szczescie!! Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:30 tez sie zastanawiam nad nimi, jak dostane sklad z biura kryolan to zapytam biochemikow czy sa tam jakies okropne zapychacze jak nie to kupie www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=168885 polecam i www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=164900 tu bylo kilka postow o ich skladzie acha, wcale nie sa to drogie kosmetyki biorac pod uwage trwalosc i wydajnosc www.folaroni.com/kryolan.html tu sa ceny wybierz co cie interesuje i sama popatrz Odpowiedz Link Zgłoś
orsynia Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:47 Gioseppe to koniecznie napisz na forum o tych "zapychaczach" jeśli takowe wykryją Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:57 Kobieta robiąca mi makijaż poleciła mi kosmetyki firmy Sephora, które potrzebne mi były jedynie do niewielkiej korekty na weselu. Powiem szczerze, że używam ich do dziś bo są delikatne i naturalne. Nie podrażniają mi skóry, gdyż mam problemy z rumieńcem i zapaleniem w okolicach policzków. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 13:14 jak nie zapomnę ale polecam ogólnie poczytanie na ten temat wątku, który podałam - można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć np zachwalany : Chanel, Double Perfection Fluide "CAłę mn óstwo zapychaczy. NA niebiesko - silikony, jest ich tu naprawdę dużo!! NA fioletowo - skłądnik matujący. NA brązowo - polimery, które niestety mają zwiększyc nieco lepkośc kosmetyku, a z natury są oleiste. Na pomaranczowo - jeden niestabilny filtr NA czarno - emolienty. NA rózowo - mika, rozswietla. Nie warto." Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe ultrafoundation Art.9002 i interpretacja składu: 15.02.07, 18:26 Są i podkłądy i bronzery [np. CLinique] gdzie firma postanowiła wepchać trochę trójglicerydów, także nie jest to ani nowość ani wymysł Kryolanu Podkłąd jest faktycznie cięzki - dużo w nim wosków [wszystko z "wax" w nazwie] - na brązowo. Cała górna linijka skladu - na czarno - to znane zapychacze. Mamy tez glinkę kaolinową - sciąga pory w skórze, tu pewnie dodano ją aby zwiększyc przywierlanosc kosmetyku do skóry, tym samym zwiększając jego trwałość.Ten tez skladnik oskarżałabym o wywoływanie "suchych" skórek. Ale, Jjesli przeprowadzasz kuracje kwasami, to one mogą byc za ich powstawanie odpowiedzialne, a podkład tylko je dodatkowo podkresla. a tu opis ze strony: www.folaroni.com/kryolan.html Ultrafoundation to odpowiadający najwyższym wymaganiom podkład , który dzięki swoim właściwościom kryjącym nadaje się do wykonywania lekkiej korekty twarzy. Dla potrzeb fotografi daje sie niewidocznie nałożyć. Matujące wykończenie makijazu pozwala uzyskać modelowi atrakcyjny, naturalny wygląd. Ultrafoundation powstało w oparciu onowoczesne surowce. Aby ułatwić wnikanie make-upu w skórę, przy tworzeniu świadomie zrezygnowano z olei mineralnych. Art.9002 - 15ml. Cena : 53,68 zł może komuś się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 12:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=56311291&a=56311291 poczytaj, tutaj troche o nich jest Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 15.02.07, 22:53 Myślę że spokojnie możesz zaryzykować makijaż tymi kosmetykami. Poza charakteryzacją filmową są one również przeznaczone dla osób mających problemy z cerą, mających jakieś mankamenty na twarzy lub widocznym miejscu ciała, np. naczyniaki, przebarwienia. Są bardzo trwałe. Można w nich nawet pływać w basenie - nie rozpłyną się. Zmywają się ciepłą wodą z mydłem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe podkłady - analiza składu - nie jest źle ;) 17.02.07, 22:33 wyżej podałam stronę gdzie można sprawdzić o który dokładnie kosmetyk chodzi: DERMACOLORLIGHT FLUID NR ART 70110 "bardzo treściwy, ma sporo emolientów, włąscicielki suchych cer powinny byc z niego zadowolone. POwinien mieć kremową, łątwo rozsmarowującą się konsystencje. Ma nawet mało silikonów, więc wg mnie jakiegoś spektakularnego matu nie bedzie. Ale ma za to mocznik i niacynamide, olejek z avokado - będzie dobrze nawilżał i nie podkreśłi suchości cery, odstających skorek itp. Ma tez troche filtrów p/słonecznych." ULTRA FLUID FOUNDATION 9130 Drugi - nieco mnie emolientów, niektóre z nich przesuniete na dalsze pozycje w składzie, a wiec jest ich tam proporcjonalnie mniej. Do cer mieszanych/ tłustych - przez dużą zawartość talku i glinki kaolinnowej - nie bedzie spływał z twarzy, bedzie matowi skórę i może nawet nieco "ściągał". no to JA jestem uratowana nie ma w nich nic tak szkodliwego więc na pewno się skusze )) Odpowiedz Link Zgłoś
orsynia dzięki gioseppe :)) 19.02.07, 12:08 W takim razie i ja się skuszę pewnie na opcję nr 2 bo mam cerę mieszaną. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Kosmetyki Kryolan - znacie, używacie, polecac 22.02.07, 08:32 przedwczoraj byłam u wizażystki, która pracuje w telewizji... do charakteryzacji aktorów w większej mierze używa właśnie tej marki kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś