Dodaj do ulubionych

Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówiłam:((

21.03.07, 10:56
Było tak. Wybrałam suknie, zamówiłam i teraz czekam. W międzyczasie nie mając
co robić szperam sobie w internecie. Znalazłam kiedyś fajną sukienkę ale nie
wiedziałam co to za firma no i stwierdziałam, że na pewno cena jest kosmiczna
wiec sobie odpusciłam. Ale dzisiaj na forum zobaczyłam znowu jej zdjęcie i
dowiedziałam się, że kosztuje mniej niż mojasad No i teraz chyba żałuję,
chociaż nie wiem jak bym w niej wyglądała. Sama już nie wiem co mam zrobić.
Przesyłam Wam zdjęcia obu - może Wy cos mi doradzicie bo smutno mi i wściekła
jestem na siebie...
Tę zamówiłam:
www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=43
A to ta druga:
img413.imageshack.us/img413/4225/orientalnapc8.jpg
Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • poziomka66 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 10:57
      Zdecydowanie ta, którą zamówiłaś bardziej mi się podoba. Uważam, że nie msz
      czego żałować.
    • ashton Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 10:59
      One są tak różne, że ciężko cokolwiek Ci doradzić. Sama wiesz, że póki się nie
      przymierzy to nic nie wiadomo.
    • awsr Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:00
      ja Cie bardzo przepraszam za to co napisze, ale mnie podoba sie bardziej ta
      druga.

jedynym rozwiazaniem jest:
      - znalezienie sukni o podobnym kroju i jej przymierzenie bo moze okazac sie, ze
      w takim kroju jest Ci poprostu brzydko
      - jezeli okaze sie, ze jednak nie to ja wycofalabym zamowienie.i machnelabym
      nawet reka na zaliczke.
    • poopka Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:00
      Oby dwie sukienki sa śliczne .. Twoja bardzo mi sie podoba tak wiec nie
      zaprzątaj sobie głowy napewno bedziesz pikne wyglądac! pozdrawiam smile
    • maraxela Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:02
      mierzylam ta 2 suknie no ladna jest ale troche taka zimna proste ciecia
      nowoczesna.ta 1 mi sie barziej podoba.jak chcesz podesle ci zdjecia na meila
      moje,ale to juz i tak nic nie zmieni
      • kenzoania bardzo bym Cię prosiła o te zdjęcia na @gazetowego 21.03.07, 11:06

• nantu Re: bardzo bym Cię prosiła o te zdjęcia na @gazet 21.03.07, 11:19
          maraxela moge tez poprosic o Twoje zdjecie w tej sukni?
          • maraxela Re: bardzo bym Cię prosiła o te zdjęcia na @gazet 21.03.07, 11:31
            poszly na gazetowego kenzoania przeslij innym chetnym te moje zdjecia bo ja
            musze wyjsc i nie mam chwilowo czasu zeby je przeslac
            • kenzoania ok prześlę :) 21.03.07, 11:38

• monia2007 Re: ok prześlę :) 21.03.07, 13:09
                Czy moge poprosic o te zdjecia rowniez? Dziekuje i pozdrawiam!
                • kenzoania do Monia2007 :) 22.03.07, 20:39
                  to sa te same zdjęcia co piniżej w poście od Maraxeli smile
      • agulina303 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:06
        Gdzie mierzyłaś tą drugą suknie?

• maraxela Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:48
          mierzylam w salonie Adeline na Wita stwosza we wroclawiu
        • maraxela moje zdjecia REAL suknie 21.03.07, 11:53
          picasaweb.google.pl/maraxela/Adeline
          ja mam do niej troche za male piersismile
          • maraxela Re: moje zdjecia REAL suknie 21.03.07, 13:54
            nie spoko haha smile wybralam inna i mam nadzieje ze w tamtej wygladam lepiejsmile do
            tej fajnie miec co wlozyc w biust mi to wisialo .suknie wogole ni w moim
            stylu.ja lubie na codzien sie jak cyganka ubrac kwiaty we wlosach mnostwo
            koralikow szaliczkow pierdulek.
      • kasica78 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:07
        a kto wie jakiej firmy jest ta druga sukienka i ile moze kosztować ?
        • wiolek21 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:19
          Ja mierzyłam tą drugą skienkę w Salonie Adeline i kosztowała około 2900 zł.
          Wcale się tak ładnie nie prezentuje jak wygląda smile
          • bystra_26 na każdym coś innego dobrze leży 21.03.07, 11:22
            Na manekinie była taka sobie, na mnie super!
      • mdm24 Re:Do maraxela 22.03.07, 22:49
        Ja rowniez prosilabym jakies zdjecia w tej sukieneczce(nr.2)rowniez zastanawiam
        sie nad jej zakupemsmile.Choc bylam juz niemal pewna,ze chce Lorne.Z gory dziekuje
        • kenzoania do Mdm 24 :) 22.03.07, 23:00
          są 5 linijek nad Twoim postem smile
    • agnrek Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:07
      No tak, druga wydaje się ładniejsza, ale.... nie wiesz, jak by wyglądała na
      Tobie. Nie sygeruj się zdjęciem, bo zawsze coś Ci się innego spodoba. Ja
      zamówiłam suknię i przestałam inne oglądać, bo można zwariować smile
    • rozsadnie_myslaca Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:07
      Obydwie sa piekne. Nie miej więc wyrzutów sumienia. ta pierwsza jest extra! Ile
      kosztowała? Rozumiem,ze juz zapłaciłas za nia lub jakąś częśc?
    • nikitka78 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:08
      Te dwie sukienki są bardzo różne, obie ładne. Nie oglądaj juz stron z
      sukienkami smile
      • dagps Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:11
        mam to samo zawsze jak znajde nowa, bogata strone, albo tymbardziej suknie na
        innych kobietachsmile staram sie juz nie ogladac zadnych nowych stron i sukien, bo
        przeciez wybralysmy suknie w ktorych sie sobie podobamy i juz na nie czekamy, a
        poniewaz tak dlugo to trwa, to wymyslamy nowe opcjesmile

powiem ci na pocieszenie - daj sobie spokoj, gory sukni sa zupelnie inne, moze
        wcale nie pasuje ci, kiedy ramiona sa zabudowane szerokimi kawalkami materialu?
        a w tej ktora zamowilas, mozesz swoje ramiona pokazywacsmile
        • ashton Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:14
          Po zamówieniu sukni trzeba zrobić sobie szlaban na oglądanie innych wink
          • kenzoania dobrze powiedzieć trudniej zrobić ;) 21.03.07, 11:16
            ale ja ją znalazłam przez przypadek właśnie na naszym forum...
            To co na forum ślubne tez mam nie zaglądaćsmile?
            • ashton Re: dobrze powiedzieć trudniej zrobić ;) 21.03.07, 11:21
              Kenzo, omijaj szerokim łukiem wątki "moja suknia" itp. wink
    • kenzoania Ceny :-) 21.03.07, 11:12
      Moja czyli ta pierwsza kosztuje 2620 zapłaciłam 800zł zaliczkisad
      Ta druga jest firmy Adeline (mają salony we Wrocławiu i w Opolu) model
      Sposabella i kosztuje 2700 z trenem a bez 2500.
    • kaatkaa Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:15
      będziemy miały te same sukniesmile
      • kenzoania do kaatkaa :) 21.03.07, 11:17
        masz tę, którą ja zamówiłam?
        • angelsik Re: do kaatkaa :) 21.03.07, 11:22
          moim zdaniem twoja o niebo ladniejsza!!!!pieknas wrecz!nie zaluj,ta druga nie
          robi takiego wrazenia...a to chyba najwazniejsze smile)))))
        • kaatkaa Re: do kaatkaa :) 21.03.07, 11:22
          taksmile bardziej podobała mi się 3047 ale z przyczyn technicznych, że tak
          powiemsmile nie zdecydowałam się na nią i zamówiłam3049
          • kenzoania Re: do kaatkaa :) 21.03.07, 11:24
            ja tez zastanawiałam sie nad 3047 i 3048 ale skończyło się na tej...
          • listek_a Re: do kaatkaa :) 21.03.07, 12:18
            > taksmile bardziej podobała mi się 3047 ale z przyczyn technicznych, że tak
            > powiemsmile nie zdecydowałam się na nią i zamówiłam3049

a bedziesz miala do niej halke? Ja sie waham, ale bez halki chyba lepiej
            podkresla figure.Wiesz juz jaki bukiet do niej bedziesz miala i fryzure?
            Przepraszam za tyle pytan, ale ja caly czas szukam i juz mnie to meczy.
            • kaatkaa Re: do kaatkaa :) 21.03.07, 12:27
              dopiero teraz zauważyłamsmile nie będę miała halki, nad fryzurą jeszcze sie nie
              zastanawiałam, bukiet chcaiłabym z gloriozii albo kalii
              • listek_a Re: do kaatkaa :) 21.03.07, 12:32
                Ja tez myslalam o prostym bukiecie z kalii,takich herbacianych. Jaki kolor
                sukni masz?
                • kaatkaa Re: do kaatkaa :) 21.03.07, 12:36
                  ecru, a ty?smile welon bedziesz miała? bo ja nie wiem, początkowo nie chciałam ale
                  jak mi pani zalożyła na chwile to tak jakoś bardziej ślubnie wygladałamsmile
                  • listek_a Re: do kaatkaa :) 21.03.07, 12:44
                    Tez ecru.nie chce miec welonu. zupelnie mi sie nie podobaja te moskitiery na
                    glowie!tongue_out
                    Zastanawiam sie tez nad butami, czy z czubami czy sandalki.nie wiem...
    • ala-81 a macie katalogowy link do tej drugiej?? 21.03.07, 11:29

• azorek22 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 11:47
      A czy nie wiesz, ze po zakupie jakiejkolwiek rzeczy nie oglada sie juz
      podobnych i nie sproawdza cen, bo mozna zwariowac !!!
      • maraxela zdjecia REAL moje 21.03.07, 11:54
        picasaweb.google.pl/maraxela/Adeline
    • azorek22 PS 21.03.07, 11:55
      Nie chce byc wstretna, ale ta druga rzeczywiscie jest ladniejsza.
      Jezeli nie mozesz przez nia spac, idz do salonu, przymierz, jezeli rzeczywiscie
      Ci pasuje (i stac Cie na strate zaliczki) to kup!
      • ala-81 ja też :D 21.03.07, 12:04
        moja już zaczęła się szyć smile
        i teraz mam dylemat czy dół powinien być taki jak w drugim linku, czy swobodny
        falowany bez koła - który wybrałam już wczesniej, bo górę moge swobodnie
        zmieniać. Urzekła mnie ta szarfa, myślicie ze skaraca czy wydłuza sylwetkę?
    • kenzoania Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:04
      No i chyba nie pozostaje mi nic innego tylko wycieczka do Wrocławia wink
      Nie wiem tylko jak namówić mojego Kota, bo jemu podoba sie ta pierwsza...
      • mkamilla Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:10
        Uważam że nie powinnaś się wogole zastanawiać nad zmianą sukni. Twoja jest
        piękna i pomimo że ta druga tez mi sie podoba to z tych dwóh wybralabym wlasnie
        Twoja. Także nie załuj wyboru i pamietaj że zawsze to co pierwsze to najlepsze.
        Pozdrawiam cieplutko...
    • listek_a Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:14
      Twoja suknia jest piekna! Ja tez ja mam wiec nie zalamuj mnie proszeeee
      • kaatkaa Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:16
        oo to już jest na 3smile kenzoania, suknia jest piękna, nie kombinuj dziewczyno,
        nie kombinuj wink
        • listek_a Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:19
          kaatkaa napisała:

> oo to już jest na 3smile kenzoania, suknia jest piękna, nie kombinuj dziewczyno,
          > nie kombinuj wink

zadalam ci kilka pytan nieco wyzje w tym watkusmile)

• kasiad50 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:18
        Ta druga ze złotą szarfą mi też bardzo się podoba smile
        Trochę żałuję, ze takiej nie mam sad
        Ale pocieszam się tym, że mi w koronkach nie do twarzy smile
        Ty też znajdź dla siebie wytłumaczenie, ze jej nie masz tylko zamówiłaś inną, w
        przeciwnym razie zwariujesz sad
    • kenzoania Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:24
      czas realizacji to...4 miesiące, ale pani powiedziała, że wszystko sie da
      zrobić bo to jest sukienka, którą oni sami szyją (przynajmniej ja ja tak
      zrozumiałamwink. Jest bardzo duży wybór kolorów spodów sukni od złotego po
      wrzosy. No teraz tylko wycieczka do Wrocławia..
      • maraxela Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:27
        powiem ci jedno suknie jest wygodna ale trzeba miec do niej w miare wyrazne
        wciecie w pasie(kokarda to uwidocznia) no i zobacz jak u mnie piersi wygladaja
        wszytko wisi.trzeba miec biust ktory mozna uwidocznicw takim wcieciu
        • kenzoania Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:29
          no a ja nie mam biustu...wink
          • ala-81 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:33
            ja też nie mam biustu a zdecydowałam się na dekold V
            • maraxela Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:34
              mi to osobiscie przeszkadzalo ze mi tam wszytko wisi a to taki gleboki dekold
              ze wypadaloby jakies kraglosci miec.pani w salonie niebymowila ze te piersi da
              sie jakos wymodelowac podniesc,ale ja u siebie takich mozliwosci nei
              widzialamsmile mam 85 w biuscie
    • kenzoania do Maraxela :-) 21.03.07, 12:34
      a na jaką Ty się zdecydowałaś?
    • maraxela Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:36
      supelnie o 180- stopni inna
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=59406366
      • kenzoania Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:46
        rzeczywiście zupełnie inna ale bardzo ładna big_grin
    • maraxela Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:55
      musisz miec wciecie w pasie zaznaczone,widzialam jak mierzyla je dziewczyna bez
      wciecie no i efekt byl nieciekawy
      • kenzoania Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 12:58
        wcięcie mam!smile
    • ef14 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 13:00
      zamówiona mi bardziej się podoba... ale jeśli jesteś zdeterminowana zmienić to
      znajdź ją, przymierz, jak dalej będziesz na tak to przebolej zaliczkę i zmieniaj smile
    • kenzoania Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 13:10
      Dziękuje Wam za opinie i dobre rady smile
      Chyba zrobię tak jak już pisałam - pojadę, przymierzę i wtedy zobaczymy big_grin
      Jeszcze raz dziekuję i ściskam mocno.
      Aaaai i nie popełniajcie mojego błeduwink
    • golinda Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 13:31
      ja też tak miałam, kupiłam Demetrios 887, a potem zobaczyłam tą:
      susanblanche.com/public/gown/67/Cosmobella_7192.html
      (chyba, bo już pewności nie mam)
      była w tym samym salonie, w którym odbierałam swoją
      przymierzyłam ją - nie żałowałam, że kupiłam inną
      więc:
      nie wymyślaj kobieto, bo wprawdzie bystra rzeczywiscie ładnie wygladała w tej
      sukni, ale już maraxela (mam nadzieję, że się nie obrazisz) - bardzo średnio...
    • kaasiaz Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 13:32
      tą którą zamówiłaś ja mierzyłam i jest o wieeeeele ładniejsze na żywo, te zjęcie
      wogóle nie pokazuje jej uroku, też ją chciałam zamówić a co do tej która ci się
      podoba - fajna trzeba przyznać tylko ja np. nie lubie zabudowanego dekoldu - źle
      się w tym czuję. moim zdaniem nie masz czego żałować...życzę powodzenia papa
      • maraxela Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 13:55
        nie spoko haha smile wybralam inna i mam nadzieje ze w tamtej wygladam lepiejsmile do
        tej fajnie miec co wlozyc w biust mi to wisialo .suknie wogole ni w moim
        stylu.ja lubie na codzien sie jak cyganka ubrac kwiaty we wlosach mnostwo
        koralikow szaliczkow pierdulek
        • kasica78 Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 13:59
          Czy ktoś wie, na jakiej stronie można jeszcze obejrzec tą suknie nr 2?
          Chodzi mi o zobaczenie zdjęć z jakiegoś salonu.
          • blakosia Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 14:05
            Czy druga suknia jest z firmy Sposabel bardzo ladna
            • kenzoania Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 14:25
              ona się nazywa Sposabella chyba ale szyją ją sami w salonie Adeline. Nie ma jej
              podobno w internecie no i ja jej nie mogę znaleźćsad
            • bystra_26 suknia z koronki 21.03.07, 14:35
              Model Sposabella, firma nie istnieje, bo to własny pomysł salonu Adeline. Na
              stronie nie mają, bo tam mają tylko markowe, czyli tzw. tajemnicze Herm's itd.
              o których z plątania się sprzedawców w salonach co do kraju pochodzenia, można
              podejrzewać, że je szyją gdzieś w Polsce.
              • bystra_26 suknia z koronki - obrazek jeszcze raz 21.03.07, 14:36
                img413.imageshack.us/img413/4225/orientalnapc8.jpg
                uprzedzam, że to nie ja
    • pani_kasia Re: Chyba znalazłam ładniejszą suknię niż zamówił 21.03.07, 14:07
      Bardziej podoba mi sie ta druga... Ale nie wiadomo czy Tobie byloby w niej
      ladnie... Wybralas suknie w ktorej pewnie dobrze sie czujesz i swietnie
      wygladasz - to jest najwazniejsze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka