Dodaj do ulubionych

Pytanie o Bella Vistę.

09.04.07, 22:27
Dziewczyny, mam pytanie o Bella Vistę w Starej Miłosnej. Miałyście tam może
wesele? Jak wyglądała organizacja? Jest to jedna z sal, która ma
odpowiadający nam wolny termin. Przeraża mnie Pani, która się tym zajmuje.
Wydaje się, że nie zależy jej na klientach i trudno się z nią dogadać. Macie
jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • sierpniowa_julka Re: Pytanie o Bella Vistę. 09.04.07, 22:49
      to udało mi się znaleźć w wyszukiwarce:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=52735590&v=2&s=0
      rhodes.globat.com/~gimbla.pl//forum/viewtopic.php?t=42407&highlight=bella+vista
      www.forum.pogodzinach.net/viewtopic.php?t=1813
      • irenia Re: Pytanie o Bella Vistę. 10.04.07, 09:26
        Julka dzięki. Więcej głosów na nie, zaczynam się denerwować. Może ktoś ma
        jakieś pozytywne doświadczenia.
        • ppati1 Re: Pytanie o Bella Vistę. 12.04.07, 17:11
          A ja mam miec tam wesele 9 czerwca 2007. troche mnie przestraszyliscie, ale
          zawsze na kada sale sa plusy i minusy. Miejmy nadzieje ze bedzie wszystko
          dobrze Pozdrawiam pati
    • luna_el Re: Pytanie o Bella Vistę. 12.04.07, 21:07
      Nie polecam. Sztuczne kwiaty, jedzenie zimne a przystawek starcza dla połowy
      gości. Jeśli się zdecydujesz zapisz wszystko w umowie i przypilnuj dotrzymania
      warunków.
    • paorzech2 Re: Pytanie o Bella Vistę. 17.04.07, 10:27
      hej,

a powiedz jakies sali szukasz? jakie parametry musi spelniac? na ile osob,
      gdzie bedzie slub i ile kilometrow od tego miejsca jest 'dopuszczalne'?
      Wplaciliscie juz zaliczke? i o jakim terminie myslicie? Ja juz swoja wypowiedz
      na temat bella visty napisalam i odnioslam takie samo wrazenie jak ty - ta
      szefowa zlewa klientow. Ja mialam tam termin na 28.08.
      Z pozytywow, ktore znalazlam, gdy sama szukalam sali weselnej, to Hotel Boss w
      Miedzeszynie - jest naprawde super - wesele mozna miec w sali Malinowej, ktora
      miesci sie w samym hotelu, albo w Starym Mlynie - to jest taka malownicza
      karczma wybudowana naprzeciwko hotelu. Mnie na poczatku przerazila zaporowa
      cena (220zl za talerzyk), ale czego nie wiedzialam, to to, ze wszystko mozna
      tam negocjowac. W tych 220zl jest wliczony alkohol, wiec jak z tego sie
      zrezygnuje, to cena dramatycznie spada (taniej jest zawsze zalatwic to we
      wlasnym zakresie) i tort (moi znajomi, ktorzy tam robili wesele zamowili tort w
      Jozefowie i byl naprawde dobry). Im udalo sie zejsc z ceny do 180zl za osobe
      dzieki takim malym trikom. Kobieta, ktora sie tym zajmuje jest bardzo mila i
      chetna do wspolpracy.
      Ja w koncu robie wesele w Przybyszowce w Kobylce. DObre opinie slyszlam jeszcze
      o Hotelu Gregory rowniez w Kobylce i Hotelu u Pietrzakow.
      Napisz jakie twoja sala weselna powinna spelniac wymogi, to moze cos sie
      jeszcze ciekawego znajdzie. A jak nie, to trzeba koniecznie wszystko bardzo
      dokladnie ustalic z ta szefowa - moze napiszcie aneks do umowy?

Pozdrawiam cieplo,
      Paulina

ps jeszcze jedna sala weselna mi sie przypomniala - swiezo pobudowana, w zeszlo
      lato odbyly sie pierwsze wesela. Sala znajduje sie w Ostrowiku, niedaleko Woli
      Duckiej-jakbys byla zainteresowana, to podalabym szczegolowe namiary.
      • irenia Re: Pytanie o Bella Vistę. 17.04.07, 19:27
        Nie mamy specjalnych wymogów. Chociaż dobrze by było, żeby część do tańczenia
        była osobno, a nie wszystko na jednej sali. Ilość osób to ok 90-100. Zaliczki
        jeszcze nie wpłaciliśmy. Spodobało nam się samo miejsce. Duży plus obecność
        hotelu i pokój dla nas w cenie, no i właśnie bliskość od kościoła. Kościół w
        Starej Miłosnej więc nie chcielibyśmy jeździć przez całą Warszawę ale jeśli ma
        zabraknąć jedzenia to już wolę rajd po mieście. U Pietrzaków nie ma terminu, w
        ogóle nie ma już terminów na 25.08, obszukaliśmy już prawie wszystko. Cena też
        jest dla nas ważna.
        • paorzech2 Re: Pytanie o Bella Vistę. 17.04.07, 22:58
          aha, no to ta sala w Ostrowiku bylaby zbyt duża. Sprobuj moze jeszcze z tym
          Hotelem Boss hotelboss.pl/index.php?go=2 (to jest ok 15min samochodem z
          bella visty). Tam cene mozna dogadac, a z tego co pamietam w bella viscie jest
          180zl od pary. Widze, ze mamy bardzo podobne wymagania, bo tez nam zalezalo na
          bazie noclegowej smile
          Hotel Gregory
          Kobyłka
          ul. Napoleona 4
          tel./fax. 22 786 18 71,
          Jeszcze jeden dom weselny, z tym ze bez noclegu www.filato.oit.pl/1.php.
          Jak szukalam sali weselnej, to w bella viscie bylam tuz przed weselem, ktore
          mialo sie tam wlasnie odbyc i cala oprawa wygladala naprawde zachwycajaco, wiec
          nie przejmuj sie tak bardzo opiniami na forum smile W bella viscie w weekend
          mozna tez isc do restauracji, wiec moze przejdzcie sie z narzeczonym na
          niedzielny obiad, sprobujcie jak daja jesc, jaka jest obsluga, to bedziecie
          mieli namiastke tego, co oferuja na weselu.

pozdrawiam,
          Paulina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka