magdah8 13.04.07, 13:18 Czy ktoś słyszał o tym, że perły w dniu są złą wróżbą? A może można te pożyczone, albo kupione samemyu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamis1982 Re: Perły do ślubu? 13.04.07, 13:21 pewnie że zła wróżba - perły to łzy - jak jesteś przesądna to po co się zastanawiać jakby nie było jakiś innych kamieni tylko akurat perły... mi się też podobają ale w dniu ślubu przestrzegam większość tych zabobonów i już . Będą cyrkonie może diamenty Odpowiedz Link Zgłoś
patolini Re: Perły do ślubu? 13.04.07, 13:28 Eee, głupoty. Ja biorę ślub w maju i juz naodpowiadałam się na głupie pytania, czy nie boimy sie właśnie w tym miesiącu bo to przecież pech jak bez "r" i perły tez akurat najbardziej mi pasują do sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
sangare stare dewoty wymyslily przesady 13.04.07, 13:45 Na calym siwecie prym w bizuteri slubnej wioda wlasnie perly. Ja soebie nie wyobrazam dodatkow slubnych do mojej sukni bez perel!!! Sa piekne. O o to, zeby przesady mowiace o rozpadzie malzenstwa sie nie spelnily musisz dbac sama!!!! Rozpieszczaj swojego faceta i dawaj sie mu rozpieszczac. Wtedy nic wam nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Perły do ślubu? 13.04.07, 13:29 > ale w dniu ślubu przestrzegam większość tych zabobonów i już . Ślub oczywiście kościelny, jak mniemam? Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaczek87 Re: Perły do ślubu? 13.04.07, 13:41 glupie te przesady albo wierzysz w Boga albo w przesady! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Perły do ślubu? 13.04.07, 13:44 > glupie te przesady albo wierzysz w Boga albo w przesady! Właśnie do tego wątku piję. Zauważyłem po prostu juz dawno, że wiara w przesądy jest wprost proporcjonalna do stopnia zdewocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Perły do ślubu? 13.04.07, 14:14 Po co zadawac takie pytania? Jezeli jestes przesadna - nie zakladaj Jezeli nie - zaloz jesli Ci sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś