Dodaj do ulubionych

panny młode z wiekszym biustem jakie suknie??

23.04.07, 11:31
jakie macie suknie kochane??
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:33
      nie takie typowe na ramiaczkach, albu bez ramiaczek bo wtedy wszystko się
      wylewa. tzw. dekolt amerykański jest dobry dla dziewczyn większych w biuście.
    • a1ma dekolt amerykański 23.04.07, 11:35
      Czyli tzw. szelka na szyję - w takim czuję się najlepiej i najbezpieczniej wink
      Mam tylko problem ze znalezieniem biustonosza bez ramiączek w rozmiarze 75E...
      • agtatka_tychy Re: dekolt amerykański 23.04.07, 11:54
        Polecam Triumpha. Powinnaś coś znaleźć dla siebie.
        Ja natomaist mam ogromny problem z biustonoszem do suknii bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego w rozmiarze 70E.
        Moze ktoś moze polecić firmę, która ma wybór w tym rozmiarze?
        Będę ogromnie wdzięczna.
        • a1ma biustonosz pod suknię 23.04.07, 12:00
          Niestety - przeszukałam całą ofertę, fasony, które by mi pasowały (głębokie
          wycięcie / odpinane ramiączka) nie są produkowane w takich rozmiarach uncertain
          • elza_lui Re: biustonosz pod suknię 23.04.07, 12:46
            a1ma napisała:

> Niestety - przeszukałam całą ofertę, fasony, które by mi pasowały (głębokie
            > wycięcie / odpinane ramiączka) nie są produkowane w takich rozmiarach uncertain
            >

Stanika za odpinanymi ramiączkami raczej nie kupisz lub będziesz musiała dobrze
            poszukać. Ja mam jeszcze trudniej bo mój rozmiar to 75G. Poczytaj sobie może o
            sklepach na tym forum:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203Pozdrawiam
            E.
            • a1ma Re: biustonosz pod suknię 23.04.07, 14:05
              Wielkie dzięki za ten link! smile))
              • elza_lui Re: biustonosz pod suknię 23.04.07, 14:47
                Proszę bardzo. Mam nadzieję, że przyda Ci się tak samo jak mi smile
                Pozdrawiam
                E.
          • mst10 Re: biustonosz pod suknię 23.04.07, 15:31
            Jeśli jesteście z Wawy, to polecam panią Iwonkę ze sklepiku przy Banacha!!!
            Sama noszę 70E i bez problemu dostalam u niej np. czarny na imprezę. Polecam!!!!
            • mloda822 Re: biustonosz pod suknię 23.04.07, 16:54
              A możesz powiedzieć gdzie dokładnie na banacha
            • elza_lui Do mst10 - prośba :) 23.04.07, 21:57
              Czy możesz podać bliższe namiary na sklep przy Banacha? To w mojej okolicy,
              więc może i ja bym się tam wybrała i coś dla siebie znalazła. Z góry bardzo
              dziękuję smile
              • mst10 Re: Do mst10 - prośba :) 24.04.07, 08:26
                Czesc! Przepraszam, ze dopiero dzis... Sklepik znajduje się na bazarku przy
                Banacha - nie zniechęcać się, że takie miejsce, bo wybór jest i to ładnych
                rzeczy, a poza tym można się umówicć z Panią i coś pewnie przywiezie, jeśli nie
                ma w sklepiku. Co do sklepiku - trzeba znaleźć się na rogu Bitwy i Grójeckiej,
                przy bazarku. Nie wchodząc w głąb bazarku, idziemy w stronę hali, wzdłuż
                jezdni. Po lewej stronie będą straganiki z kwiatami itp. Sklepik jest na samym
                końcu - vis a vis niego jest sklepik z pieczywem. Od ulicy wisi męska bielizna.
                Polecam!!! Odkąd "odkryłam" to mikjesce skończyły się moje problemy
                biustonoszowe!
        • mada.d.n Re: dekolt amerykański 23.04.07, 12:07
          polecam Avocado
          www.avocado.com.pl
          sama noszę 70F i będę tam kupowała stanik. bez ramiączek jest za 109zł
          a w Triumphie nie znalazłam nic ładengo w tym rozmiarze sad(

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9802c6c7d41eef50.html
          a to ja na pierwszej przymiarce -stanik będzie bez ramiączek, na przymiarce był
          jeszcze inny. o gorsecie amerykańskim myślałam, ale jestem niewysoka, a on mnie
          trochę skracał. suknia będzie przykryta jeszcze koronką, więc trochę inaczej
          będzie to wyglądało smile

61 dni smile
          Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
          jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
      • przytul.anka Re: dekolt amerykański 23.04.07, 17:07
        www.twojabielizna.pl
        www.avocado.com.pl
        oba wypróbowane, choć nie koniecznie najtańsze
    • kingadaw Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:36
      Biust 75C (po odchudzaniu zmalał mi z D), suknia: stary model firmy Herm's -
      Borrbelo (nowa oczywiście):
      i73.photobucket.com/albums/i229/kriss-de-valnor/27013_0.jpg
      • a1ma 75C? 23.04.07, 11:37
        To chyba jeszcze nie jest "większy" wink))
        • kingadaw Re: 75C? 23.04.07, 11:54
          właściwie to czuję sie jak ktoś z dużym, bo dopiero w ciagu ostatniego m-ca tak
          mi się zmniejszył, dotąd kupowałam staniki 80 D/E
    • szamara Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:37
      Z tego co zdążyłam zauważyć podczas swoich przymiarek, panie w salonach
      dziewczynom z dużym biustem polecały taki fason:
      www.suknieagnes.pl/k2007/1566a.jpg
      • agusia101 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:42
        tak ja mam 80D i szerokie ramiona do tego.. i sama niewiem co wybrac. Wprawdzie
        jeszcze rok. Trzeba odchudzanie zaczac moze sie zmniejszy
        • szamara Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:45
          Doradzałabym Ci taki model jak wyżej zamieściłam linksmile Myślę, że w takim kroju
          biust jest atutem! Pewnie wiele dziewczyn by się z Tobą zamieniłosmile
    • celina.j Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:48
      ja miałam sukienke szytą na miarę u krawcowej , nie w salonie, nie mam pod ręka
      pojedynczego zdjęcia więc podaję linka
      forum.e-wesele.pl/viewtopic.php?t=3244&postdays=0&postorder=asc&start=15
      • agusia101 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:53
        Szamara o jeki model Ci chodziło?? ten z dekoldem V??
        Czuje sie w takich bluzkach dziwnie://

celina trzeba sie zalogowacsad
        • szamara Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:58
          www.suknieagnes.pl/k2007/1566a.jpg
          www.suknieagnes.pl/k2007/1528a.jpg
          www.suknieagnes.pl/k2007/1530a.jpg
          www.suknieagnes.pl/k2007/1564a.jpg
          • mst10 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 15:35
            Czy nie wiesz, gdzie można dostać takie suknie? Daj znać smile
        • celina.j Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 12:49
          oopssmile rzeczywiście, zapomniałam, wyślę wieczorem, juz tak jak należy
    • panna_mysza Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 11:57
      a ja mam 75F i jednoczesciowa suknie o bardzo prostym kroju z ramiaczkami,
      ktore delikatnie porzerzaja sie przy dekolcie, a na ramionach maja max 2 cm -
      jedyny minus, to fakt, ze na czas noszenia trzeba bedzie podszyc ramiaczka
      stanika do sukni...czyli Najmilszy zacznie noc poslubna od precyzyjnego
      odcinania nitek norzyczkami do paznokcibig_grin.

Suknia jest na tyle prosta, zeby zaznaczyc tylko, ze nie jestem cala taka
      wielka jak moj biustsad- dosc dopasowana az do bioder potem klinami rozchodzaca
      sie w dol.Kszatlty oplywowe czyli ostroznie z brzuchemsmile.
      • frida_a Ja tez 75 C La sposa dreperia :) 23.04.07, 12:07
        ..i na dodatek ma tak doskonale wyprofilowany gorset że biustonosza nie zakładam
        wink więc laseczki nosek do góry , albo biusty do góry hihih
      • agusia101 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 12:12
        www.suknieagnes.pl/k2007/1530a.jpg
        www.suknieagnes.pl/k2007/1564a.jpg
        podobaja m,i sie te dwie
        mam nadzieje ze jakos bede wygladała pieknie mimo szerokich ramion i faldki na
        brzuchubig_grinbig_grin:
        • poziomka66 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 13:37
          Dziewczyny do sukienek z prostym dekoldem jaki zazwyczaj jest w gorsetach
          świetnie sprawdza sie biustonosz firmy GAIA, model CORNELIA - miseczki są
          głębokie, usztywniane, obwód podszyty silikonem, do rozmiaru 70, 75, 80 F.
          Sprawdzają się świetnie- wiem z doświadczenia.
          Natomiast do sukien z wyciętymi dekoldami ( taka jak moja ) zalecam wszycie
          miseczek. Wiem, że to się też super sprawdza, mierzyłam suknię mojej kuzynki,
          która miała wszyte miseczki, rozmiar biustu taki jak mój - wszystko grało.
          • katia.seitz Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 17:57
            mój rozmiar - 80 D, moja sukienka:
            www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/107?osCsid=83fd7b10a8541c7d817f17892c818ed7
            Mają wszyć mi miseczki i stanik nie będzie potrzebny - mam nadzieję, że takie
            miseczki dobrze trzymają smile
            pozdrawiam !
            • monyaa Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 18:16
              a ja mam 70e i taką będę miała
              www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/50?osCsid=83fd7b10a8541c7d817f17892c818ed7
              zaraz muszęwybrać się na poszukiwania stanika z odpinanym ramiączkami - nigdy
              takiego nie miałam
              kupię felinę lub valisere
              • aniafania Dziewczyny z Warszawy 23.04.07, 20:20
                Polecam pania Alicję z 'gorseciarstwa' w budynku British Council w Al.
                Jerozolimskich. Mają tam duże rozmiary różnych firm, dopasowują, robią
                poprawki, zamawiają pod klientkę, wszystko w normalnej cenie. Sama ostatnio
                zamówiłam, bo nie udało sie nic dopasować sad 70D/E

Sukienka na cienkie ramiączka, kształt A, szyta z klinów.
    • nikoosia Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 20:41
      Ja - 80e i suknia taka:
      www.modaslubna.pl/images/foto/2006/wlasna/518.jpg
      Faktycznie ze wszystkich przymierzanych te z glebokim dekoltem w ksztalcie
      litery V najlepiej podkreslaja atut jakim jest duzy biust ( jak sie jest czym
      pochwalic to jak najbardziej trzeba to zrobic smile )
    • keyti77 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 20:52
      Ja mam 75C/D
      dziwnie się czułam mierząc sukienki bo w żadnej w biuście nie mogłam sie dopiąć.
      Widzę że mamy wszystkie podobne kroje smile. Myślałam o tej lisie ferrerze na
      szyję ale w końcu wybrałam taką:
      [URL=img79.imageshack.us/my.php?image=745bu1.jpg]img79.imageshack.us/img79/6232/745bu1.th.jpg" border="0" alt=" img79.imageshack.us/img79/6232/745bu1.th.jpg">[/URL]
      • keyti77 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 20:54
        img79.imageshack.us/my.php?image=745bu1.jpg
        Spróbujmy jeszcze raz smile
        • ula_bo24 Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 23.04.07, 23:07
          ja mam taką

img265.imageshack.us/img265/537/sukniabq8.jpg
          czuje sie w nije bardzo dobrze i ładnie podkresla biust (75D) - biustonosz
          znalazłam z sklepie Samantha
          • dagps Re: panny młode z wiekszym biustem jakie suknie?? 24.04.07, 08:43
            pieknie wygladaja dekolty w serek, ale u kobiet z duzym biustem i szerokimi
            ramionami, ja chudzina wygladalam jakbym nie miala ramion, wiec zostala sukienka
            bez ramiaczek, jak sie ladnie dopasuje to nic sie nie wylewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka