Dodaj do ulubionych

Mikrodermabrazja

24.05.07, 13:03
Ktore z Was sa po? Zadowolone?
Zastanawiam sie nad tym zabiegiem, troche drogie i nie wiem, czy warto.
Czy to prawda, ze potrzeba kilka zabiegow, zanim widac efekty?
A czy po takim zabiegu sa jakies blizny, zaczerwienienia i np przez dzien
lepiej ukrywac sie w domu?

Prosze o rady,
Dzieki
Obserwuj wątek
    • aska90 Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 13:07
      > Ktore z Was sa po?
      Moja przyjaciółka.

>Zadowolone?
      Bardzo.

> Zastanawiam sie nad tym zabiegiem, troche drogie i nie wiem, czy warto.
      Zależy od skóry. Jednej osobie pomaga, drugiej szkodzi. Jak kazdy zabieg na
      skorze, a ten raczej do inwazyjnych nalezy.

> Czy to prawda, ze potrzeba kilka zabiegow, zanim widac efekty?
      Częściowo prawda. Zalezy od skory.

> A czy po takim zabiegu sa jakies blizny, zaczerwienienia i np przez dzien
      > lepiej ukrywac sie w domu?
      Przez dzień. Hmm, poczytaj troszkę o mikrodermabrazji (w inernecie mnóstwo
      artykułów). No i o tej porze roku juz za poźno na zabieg. Zbyt duze
      promieniowanie.
      • aska90 Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 13:09
        Jeszcze jedno. Zabieg wykonywany był przez lekarza, nie kosmetyczkę.
    • jusgoz Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 13:07
      Ja miałam juz robione dwa razy.Jestem zadowolona, ale niewątpliwie trzeba
      przestrzegać zasad i np. nie myć twarzy wodą z kranu przez ok. 3 dni. Za
      pierwszym razem umyłam i miałam delikatne plamki i miejscami szorstką skórę. To
      oczywiście ustąpiło po kilku dniach.
      Za drugim razem przestrzegałam zasad i wszystko było ok. Skóra gładka i w ogóle.
      Na pewno efekt jest zależny od rodzaju cery.

Ja wykonywałam zabieg u Pani Ani, na Bródnie, razem z maską z alg kosztował
      mnie ok 140 zł.

Pzdr. Justyna.
      • asia.norge Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 14:47
        Do jusgoz: hej, a moglabyś podać mi namiary do tej pani Ani? tez jestem z
        Brodna i moze chetnie bym skorzystala, skoro Ty jestes zadowolona z uslugi.
        Tylko sobie wczesniej troche poczytam o tej mikrodermabrazji (choc w domu,
        kosmetykami do mikro.. juz robilam i bylam bardzo zadowolona, wiec zakladam,ze
        efekt od kosmetyczki jest o niebo lepszy). Z gory dziekuje
        • sziwer Re: Mikrodermabrazja 20.06.07, 13:35
          Hej a mogłabym dostać też namiary do p. Ani z Bródna?
    • kasiad50 Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 13:15
      Ja zapisałam się na ten zabieg na 2 tygodnie przed ślubem.

Cerę mam ładną, niby nie trzeba mi takich zabiegów, ale..no właśnie, ponoć po
      takim zabiegu skóra jest łądniejsza, gładsza, lepiej będzie się na niej
      utrzymywał makijaż, zwłaszcza ten całonocny, ślubny smile

Kosmetyczka poleciła mi zrobić jeden zabieg, tak dla poprawy wyglądu skóry.
      U nas mikrodermabrazja kosztuje 130 zł.
      Myślę, że jak na tę okazję to warto tyle zapłacić smile
      • nikola.b Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 13:25
        ja OSTRZEGAM zeby przed slubem sie mocno zastanowic czy isc na ten zabieg...ja
        juz pol roku lecze skutki mikro jakis koszmar...NIEPOLECAM
    • pannaxx Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 13:29
      Ale rozbiezne opinie! Chyba sie wstrzymam.
      • ewamijo Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 14:38
        Hej smile
        Trzy tygodnie temu byłam na mikrodermabrazji w piątek i byłam troche obaw, bo
        następnego dnia miałam zaplanowane wuelkie wyjscie na wesele w rodzinie i o
        10.00 miałam zaplanowane robienie makijażu przez makijażystkę. BARDZO nie
        chciałam mieć zaczerwionionej skóry na twarzy, wierz mi smile
        Przyszłam na 14.00 do kosmetyczki, o 15.00 byłam już po zabiegu. Jechałam przez
        całe miasto z głową nabitą wskazówkami - dziś już makijażu nie kłaść, wieczorem
        delikatnym mleczkiem zmyć buzię a jutro będzie skóra wspaniała. I była!
        Zaczerwienienie minęło po dwóch godzinach od zabiegu, skóra była trochę
        napięta, ale rano było wszystko w porządku. Jestem bardzo zadowolona z efektów
        zabiegu. Mam wrażliwą, delikatną skórę, zabieg mi robiła kosmetyczka, która już
        ją zna i była bardzo delikatna. Makijaż mi się super na buzi trzymał i teraz w
        te upały też nie mam z nim kłopotu, podkład dużo lepiej się rozprowadza i sie
        nie waży. Ja mam między brwiami drobne ślady po ospie, takie blizny i mówię
        szczerze - po jednym zabiegu są one znaczni płytsze.
        ja to jestem straszna panikara, naczytałam sie o tym zabiegu i też już chciałam
        rezygnować z niego, ale stwierdziłam, że nie ma co przesadzać. Nie ma reguły -
        jak nie wypróbujesz to się nie przekonasz. Mam we wrześniu ślub i na pewno
        przed ślubem jeszcze pójde na mikrodermabrazję w lipcu i na początku września.
    • kacha95 Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 14:47
      a ja używam zestawu do mikrodermabrazji firmy .... (żeby nie było ze reklamuje)
      po m-c zwęzyły mi sie pory i skóra jest dużo gładsza - jedyne przeciwskazanai
      to nei wolno si eopalac w trakcie robienia zabiegów - więc najlepiej
      przeprowadzić w okresie wiosennym lub jesiennym...
      efekty widać juz po 2 tyg....
      • pomidorekk Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 14:54
        Byłam na 5 zabiegach zeszłej zimy.
        Zabieg nie polecam osobom z cera naczynkową.
        efekty w postaci wygładzenia blizn czy przebawień są widoczne po serii zabiegów
        i to zalezy od kondycji skóry.
        generalnie nie polecałabym wykonywania tego zabiegu przed ślube- ja miałam
        zaczerwieniona lekko skórę przez jeden dzień, ale 3 dnia skóra sie zaczyna
        łuszczyć i schodzić, tak by odkryc nowy naskórek.
        Nie polecam też robienia tego zabiegu późna wiosną/latem, gdy słońce już
        grzeje, gdyz po zabiegu przez miesiąc restrykcyjnie trzeba nakałdac porządna
        wartwę blokerów na twarz ( inaczej mogą wystapić plamy od słońca).
        to tyle.
        generalnie zabieg moim zdaniem mocno przereklamowany...
        • ewamijo Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 15:09
          Nie rozumiem tego - od czego to zależy? Mnie się w ogóle skóra nie łuszczyła,
          nic a nic. Po tym zabiegu miałam bardzo gładką skórę a pory ściągniete.
          • pomidorekk Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 15:15
            zalezy od siły z jaką złuszczano ci naskórek ( usatwienia aparatu). Żeby zabieg
            miał jakiś skutek, stary naskórek musi się złuszczyc i odtwarza się nowy (przez
            miesiąc). Na tym polega ten zabieg- na ścieraniu kolejnych warstw naskórka.
            Widocznie osoba która ci go wykonywała zrobiła to bardzo delikatnie.(chyba aż
            za delikatnie)
            • pannaxx Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 15:37
              Czy w takim razie lepiej / bezpieczniej uzyc kosmetykow do 'domowej
              dermabrazji'?
              Chodzi mi o to, ze mam tlusta cere, rozszerzone pory, czasami wyskoczy jakis
              kwiatek i okropnie sie swiece. Moze znacie jakies dorazne zabiegi, maseczki,
              itp. ktore troche by mi pomogly?

Wiele lat temu chodzilam do kosmetyczki na tradycyjne (mechaniczne)
              czyszczenie, ktore nigdy za bardzo nie pomagalo.

Dzieki
              • pomidorekk Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 15:42
                każde użycie kwasów w lato wymaga stosowania wysokim filtrów. Nie wiem czy
                makijaz ślubny będzie dobrze wyglądał na takim tłustym kremie...
                Poza tym wiele dziewczyn sie opala przed ślubem żeby odznaczać się od suknismile
                ja bym radziła wizytę u ksometyczki i jeżeli nie chesz tradycyjnego
                oczyszczania ( moja kosmetyczka robi to akurat dobrze, ale zalezy w czyje
                łapska się trafi) to może peeling kawitacyjny i maseczka?
                Moim zdaniem za póxno ( w sensie pogodowym) na zabiegi, któe lekarze polecja
                wykonywac jesienią/zimą.
              • aga07 Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 15:43
                Ja byłam na dwóch zabiegach.Wydałam 320zł.Zadowolona byłam przez pare dni po zabiegu.Owszem zniknęły mi przebarwienia,ale kłopoty ze skóra na czole mam dalej.Miałam iść jeszcze raz,ale zrezygnuje.Na koszt tego zrobie sobie jakieś zabiego odżywcze i odświerzające.
            • karhar Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 15:40
              ja jestem po 5 zabiegach i ... no właśnie nic specjalnego się nie zmieniłosad(
              Mam problem ze skórą w okolicach brody i myślałam, że właśnie mikro mi pomoże
              ale po wydaniu sporej sumy pieniędzy wylądowałam u dermatologasad( Ogólnie mojego
              "skórnego problemu" nie widać ale denerwują mnie zaskórniki których nie da się
              usunąć. Mikro nie pomogła choć kosmetyczka przekonywała, że będzie super. Dodam
              tylko, że zabiegi nie były tanie - od 250 zł do 300. Jak dla mnie nic
              specjalnego, żałuję że wydałam tyle kasysad(
              • olgaaa1 Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 15:53
                Dziewczyny, nie wiem czy wiecie ale mikrodermabrazji, nie można wykonywać
                wiosną i latem, kiedy słońce jest najsilniejsze, bo grozi to poparzeniami, no
                chyba, że zamierzacie chodzić z blokerem na twarzy i nie opalać buzi przez
                najbliższe miesiące.
              • olgaaa1 Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 15:55
                Karhar, a badałaś sobie poziom hormonów?
                • karhar Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 19:18
                  ja zabiegi rozpoczęłam w styczniu. Nie badałam poziomu hormonów a pewnie
                  powinnam. Ale panicznie boję się pobierania krwi (obowiązkowo mdleję). Dlatego
                  też omijam wszelkie badania wymagające pobrania krwi. Na samą myśl robi mi sie
                  słabo...
    • pannaxx Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 16:07
      Dzieki za wszystkie porady!
      Pozostane przy maseczkach i zwyklym peelingu.
    • banika2 Re: Mikrodermabrazja 24.05.07, 19:49
      Ja miałam robiona mikrodermobrazję na ramionach (mam rogowacenie mieszków -
      paskudnie wyglada) po zabiegu bardzo wrazliwa skóra, miejscami nawet za bardzo
      starta, po dwóch tygodniach nawet krostek mniej, potem znowu wróciły. Zrobiłam
      po raz drugi zabieg, efekt dużo słabszy. Wychodzi na to, ze powinnam zrobić po
      raz trzeci przed samym ślubem, ale to będzie sierpień, więc sobie daruję.
      Spróbuje skórę naswietlić, ale pewnie skończy się na bolerku, bo na to nie ma
      radysad Dermatolodzy mówią, ze powinnam sie przyzwyczaić. A tymczasem moje
      ramiona wyglądają okropnie.
    • gioseppe Re: Mikrodermabrazja 25.05.07, 15:31
      będąc u dermatologa zapytalam przy okazji o temat poruszany na forum smile

nie mam problemow z cera ale mam rozszerzone pory i zapytalam czy ta
      mikrodermabrazja czy kawitacja cos wskoraja...

pani powiedziala ze absolutnie nic mi to nie da.
      i ze to strata pieniedzy przy takich cerach. Na chwile bedzie sie wydawalo ze
      jest efekt ale potem efekt zniknie vbo skora "znormalizuje sie"

powiedziala ze lepiej uzywac toniku effaclar bo ma troche kwasow i na pewno
      efekt bedzie identyczny...a ile kasy w kieszeni zostanie smile
      dodam ze nie jest to byle jaka pani dermatolog co to zjadla wszystkie rozumty...
      pomogla wielu osobom, mnie wyleczyla z tradziku smile)) wiec bardzo sie z jej
      zdaniem licze

pozdrawiam
      • misiaczek187 Re: Mikrodermabrazja 25.05.07, 15:35
        Ja byłam i raczej więcej nie pójdę. Tylko pogorszyło stan mojej cery.
        • pannaxx Re: Mikrodermabrazja 25.05.07, 17:47
          Dziewczyny, bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
          Zawsze to lepiej przeczytac opinie z roznych zrodel, pozytywne i negatywne.

Pozostaje przy maseczkach dla tlustej cery i peelingi.

Pozdrawiam
          • gioseppe tlusta cera jest z reguly bardzo wrazliwa 25.05.07, 17:59
            dlatego polecam pilingi enzymatyczne a nie z drobinkami smile

a co do masek polecam glinke argiletz juz kilka razy o niej pisalam, supoer
            wysusza skore, dziala antytradzikowo i zweza pory

i maske z wodorostow charmine rose smile
            zweza pory i jest boska buzia po niej chociaz sama maska nie pachnie zbyt
            pieknie tongue_out
            • androm1 Re: tlusta cera jest z reguly bardzo wrazliwa 28.05.07, 20:15
              jestem facetem i tez mialem to 2 lub nawet 3 razy robione, ale w marcu! tego
              nie robi sie w lato ze wzgledu na slonce. Po "zabiegu" skora conajmniej tydzien
              dochodzila mi do normy. A swoja droga czy tylko slub mam byc dla was punktem
              kulminacyjnym w pielegnowaniu urody ??? wczesniej ani tez po nie dbacie o
              siebie ???
    • justyna.e do pannaxx 29.05.07, 09:33
      wysłałam Ci maila
      • pannaxx Do justyny.e i androma 29.05.07, 10:57
        Justyna - dzieki za maila,

Androm - zwykle dbamy o cere przez caly rok, a nie tylko od swieta, ale
        wiadomo, ze na slubie kazda Panna chce wygladac NAJ i stad te wizyty u
        kosmetyczek, wizazystek, fryzjerow itp itd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka