Dodaj do ulubionych

obrączki Warszawa

30.05.07, 14:18
Proszę o rady gdzie w Warszawie można znaleźć ciekawe obrączki. Chodzi mi o
inne niż Apart i Kruk salony jubilerskie. Dzieki dziewczyny za pomoc.
Obserwuj wątek
    • jusgoz Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:21
      my już pełni zwątpienia (po obejściu Kruków i Apartów) przez przypadek
      weszliśmy do Marcinkowskiego (może być jakać podobna nazwa) w Złotych Tarasach.
      Wybraliśmy tam, jesteśmy bardzo zadowoleni. Obsługa bardzo miła... polecam,
      czekaliśmy dwa tygodnie.

Może znajdziecie coś dla siebiesmile

Justsmile
      • ivet81 Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:23
        No własnie, wszędzie tylko Apart i Kruk, a ja chciałabym zobaczyć coś innegosmile
        Dzięki, na pewno zajrzę do tarasów.
        • asia.norge Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:31
          Ja tez bylam w Aparcie, Kruku, Yes i kilku innych i mimo ze szukam bardzo
          klasycznego modelu nic mi sie nie podobało. No więc troche załamana udałam sie
          do (moim zdniem) najlepszego złotnika w moim niedużym mieście (pod Warszawa).
          No i okazało sie ze wybór spory, ceny dużo nizsze i zrobia co tylko chcesz (my
          chcemy obraczki cięższe niż sprzedaja w standardzie).Moim zdaniem
          warto "wyskoczyć" gdzieś za warszawę na poszukiwania smile
          • mika9983 Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:33
            zgadzam się z przedmówczynią...ja jestem z Legionowa i też bez sensu zaczeliśmy
            poszukiwania od Aparta i Kruka, a i tak zamówimy w Legionowie... bo wybór
            ogromny, modele nawet z katalogów można sobie dobierać, cena dwa razy niższa,
            grawerka gratis i wszystko w dwa tygodnie i dwa kroki od domu... radze szukać
            pod Warszawą
            • ivet81 Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:38
              A czy macie namiary do Waszych podwarszawskich jubilerówsmile? jakas strona,
              nazwa. Ile czekałyście na obrączki?
              • dr_kaczusia Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:43
                jak Ci zalezy na oryginalnych albo nawet na wykonaniu wlasnego wzoru to chetnie
                sie tego podejmuje p.Marcin (stoisko w salonie Cymbeline na Swietokrzyskiej)
                albo tez Galeria Malych Form (Saska Kepa, ul.Zwyciezcow). My swoje robilismy u
                p.Marcina i jestesmy zadowoleni, ma tez duzo roznych wzorow juz gotowych.
                • ivet81 Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:51
                  kaczusia: a jakie sa ceny obrączek na zamówienie? na pewno to fajna sprawa
                  zrobić obrączki pod własny gust i niepowtarzalne.
                  • dr_kaczusia Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 15:03
                    wiesz co, licza Ci od wagi obraczki po prostu.
                    Nie wiem jakie sa ceny w tej chwili, kiedys bylo to ok 100zl/g zlota. Najlepiej
                    bedzie jak zapytasz ile teraz to kosztuje, bo swego czasu zloto poszlo ostro w
                    gore.
                    • mika9983 Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 15:10
                      u mnie w Legionowie cena złotych obrączek (nie mieszanych i bez zdobień) to 60
                      zł za gram (jest ich bardzo duży wybór od tradycyjnych półogrągłych, przez
                      ścięte, wklęsłe, aż po trapezowe, ze zdobieniami 90 zł/gram a łączone zaczynają
                      się od 95 zł za gram. Stron internetowych niestety nie mam ale moge sprawdzić
                      Pozdrawiam
                • kadano Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 18:56
                  Hej dr_kaczusia!!!
                  Masz moze kontakt do tego Pana Marcina z salonu Cymbeline???
                  Bardzo nam zalezy na wlasnym wzorze obraczek a poki co zaden jubiler nie chce
                  sie tego podjac. Nie moge tez znalezc strony internetowej Galerii Malych Form.
                  Jak mozesz pomoc to bede wdzieczna.
                  Pozdrawiam,
                  kadano
              • asia.norge Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:46
                Jubiler u którego ja bedę zamawiała nie ma swojej strany internetowej. Jesli
                chodzi o obraczki standardowe (jednokolorowe) to robią w jeden dzien, pozostałe
                w 2 tygodnie (moje, jako nietypowe zamówienie też bedą robione przez 2 tyg.
                mimo ze to jeden kolor).Grawer gratis
    • ashton Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 14:52
      My kupowaliśmy w Excelsiorze, na roku Al. Jerozolimskich i Marszałkowskiej.
      Ceny sporo niższe w porównaniu z Apartem czy Krukiem. Duży wybór, akurat model
      jaki się nam podobał byłdostępny "od ręki" w naszych rozmiarach. Grawer i kamyk
      gratis, nie pamiętam jak z gwarancją, w każdym razie raz już odświeżałam tam
      obrączkę gratis.
      • ivet81 Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 15:07
        dzięki dziewczyny za podpowiedzi, właśnie tego rodzaju salonów szukałam, a te
        sprawdzone przez same zainteresowane są najlepsze. Zatem w ciągu najbliższych
        dni ruszamy z moim M. po Waszymi sladamismile)

Pzdr.
        • zosia2007 Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 15:12
          My też kupowaliśmy w Excelsiorze. Obrączki robili nam na zamowienie, bo
          zmodyfikowalismy troche wzor a ponadto ja chciałam miec troche wezsza obraczke.
          Co prada czekalismy 4 tyg ale obraczki takie, jakie sobie wymarzylismy, a i
          obsluga super. Polecam
      • skarbun Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 15:16
        my robimy bezposrednio u malzenstwa jubilerow-zlotnikow (wychowankowie szkoly
        ORNO - jesli komus mowi cos ta nazwa) sami wymyslilismy projekt obraczek smile
        smiem twierdzic, ze beda super i niepowtarzalne! smile)
        koszt materialu (biale zloto) i robocizny wyniesie ok. 800 zł za obydwie - a
        jeszcze pozbieralam bizuterie, ktorej nie nosze, wiec bedzie jeszcze taniej
        ludzie sa naprawde bardzo sympatyczni smile
        pokazywali mi tez swoje inne prace, a ze moja sukienka jest prosta i prawie bez
        ozdob, to kupilam sobie fajny bardziej ozdobny wisior i kolczyki z cyrkoniami,
        wiec u nich zamowie sobie bransoletke do kompletu smile poza tym w Poznaniu
        znalazlam sklep z cyrkoniami na sztuki (grosze...), wiec koszt bransoletki
        bedzie jeszcze nizszy smile

jesli ktos chce namiar na nich - w Warszawie - moge ich zapytac, czy chca
        kolejnych klientow smile
        • bajsarka Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 15:36
          Duży wybór dla wymagających jest w Jubiler Schubert. My akurat kupowaliśmy na
          Targówku. W sklepie jest większy wybór niz na stronie internetowej. I można
          zrobić w dowolnym rodzaju złota (białe lub żółte).

www.jubilerschubert.pl/jubiler_schubert.php
    • sieczka2 Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 17:41
      polecam excelsior sa tanie i duzy wybor salon jest w arkadii i na
      marszalkowskiej 99a <gwarancja dozywotnia i polerowanie , grawerowanie gratis >
      pozdrawiam
    • freshbratek Re: obrączki Warszawa 30.05.07, 18:46
      AREN jubiler - maja tera 30% rabatu
    • kaja-slawek Re: obrączki Warszawa 31.05.07, 12:05
      ja poelcam ci salon exelcior- jeden jest w Alejech Jerozolimskich zaraz przy
      rotundzie, drugi jest w Arkadii na przeciwko H&M- super obsluga bardzo duzy
      wybor no i mozesz zmnienac co chcesz- my np. nasze poszerzylismy a ja wlozylam
      sobie trzy kamyczki- zero problemu. duzo nizsze ceny niz w aparcie czy
      marcinkowskim no i bardzo fajne wzory,
      • izawojda Re: obrączki Warszawa 18.06.07, 16:43
        Ja Excelsiora niestety nie mogę polecić. Zdarzyła nam się w nim bardzo przykra
        historia. Zamówiliśmy obrączki (fakt duży wybór, pozwalają na zmiany, miła
        obsługa). Były naprawdę śliczne - takie o jakich marzyliśmy. Niestety obrączki
        nie nadawały się do użytkowania - wracając z wesela przyjrzałam się swojej
        obrączce i okazało się, że jest cała powgniatana, naprawdę w strasznym stanie,
        krawędzie były wyszczerbione, cała powierzchnia porysowana i powgniatana.
        Następnego dnia - jeszcze w niedzielę poszliśmy do Arkadii z reklamacją,
        powiedzieli, że centrala jest na ulicy Marszałkowskiej i lepiej oraz szybciej
        byłoby tę reklamację złożyć u nich. W poniedziałek pojechaliśmy na
        Marszałkowska i obsługa stwierdziła, że nie może przyjąć reklamacji, jako że to
        są uszkodzenia mechaniczne!! Stwierdzili, że robiliśmy z obrączkami "dziwne
        rzeczy np. waliliśmy w nie młotkiem??!! lub że mogliśmy być na siłowni prosto
        po weselu!! Dopiero po naprawdę długiej dyskusji, a w końcu i awanturze
        zdecydowali się wziąć je do polerowania i utwardzenia. Teraz czekam na odbiór,
        ale nigdy więcej nie kupię w tym sklepie nic, (choć do tej pory byliśmy stałymi
        klientami (zarówno pierścionek zaręczynowy jak i biżuteria ślubna były u nich
        kupowane). I to nie ze względu na wadliwie wykonane obrączki - pomyłki i wady
        mogą się w każdej firmie zdażyć, ale żeby wmawiać ludziom, że dzień po ślubie
        świadomie zniszczyli własne obrączki to juz lekka przesada. Pozdrawiam i
        jeszcze raz radzę ten sklep omijać dużym łukiem!!
    • kamis1982 Re: obrączki Warszawa 31.05.07, 12:17
      my kupiliśmy tutaj www.obraczkislubne.pl/
      bardzo ładne obrączki - chcieliśmy z białego złota - ja z brylancikami mój N.
      chciał matową grubą i tam kupiliśmy naprawdę super.
      Polecam
    • zuzia_8 Re: obrączki Warszawa 31.05.07, 12:35
      my kupilismy w Aren'art w Galerii Mokotów. Mają duży wybór i zawsze jakieś
      rabaty. Poza tym masz chyba brylancik gratis. Ja poprosiłam aby był wewnątrz
      obrączki - na szczęście ( w pierścionku zaręczynowym mój mąż wybrał rubin - dla
      serca). Naprawde ich polecam - mam od nich sporo biżuterii i nie mam na co
      narzekać.
    • jaca_2009 Re: obrączki Warszawa 31.05.07, 15:29
      Zapraszam na stronę z ekskluzywną biżuterią złotą, Wszystkie wyroby są unikatami
      ręcznie wykonanymi z 18K złota. www.konopaccy.pl
    • agnieszka9912 Re: obrączki Warszawa 04.06.07, 14:27
      Dajcie proszę dokładne namiary na tych "podwarszawaskich" jubilerów.
    • nina7722 Re: obrączki Warszawa 07.06.07, 17:39
      Bez wątpienia polecam www.jubileraleksandra.pl maja ogromny wybór i
      znają się na rzeczy. Sama znalazłam tam śliczne i oryginalne obrączki.
      Wygrawerowali imię ukochanego i przesłali mi je za darmo :]
    • karolin-k galerie 07.06.07, 21:15
      my wybraliśmy nasze w GaleriiMetal (jesteśmy z w-wy)
      www.ateliermjm.com/pol/strona.php?kat=1&id=obraczki/013

polecam
    • k.mat Re: obrączki Warszawa 18.06.07, 18:32
      ja polecam Gold Commerce, u nich był zamówiony pierścionek, u nich też
      zamówiliśmy obrączki wg własnego projektu. Robią wszystko dokładnie jak sobie
      życzysz, mają spory wybór też gotowych wzorów. Ceny są niższe niż w Aparcie czy
      Kruku. Jeśli kogoś to interesuje to łączą też złoto z platyną-czego nie robią w
      innych salonach, gdzie też można samemu projektować. Można wybierać wszelakie
      kamienie i sposób ich oprawy.
    • zlotoorla Re: obrączki Warszawa 13.08.13, 13:43
      W samym centrum Warszawy, na rogu Al.Solidarności 95/99 jest pracownia jubilerska Złoto Orla. Można u nas kupić gotowe produkty - całe mnóstwo wzorów, a jeśli jednak nie byłoby tej upragnionej rzeczy to zrobimy ją na zamówienie. Pracuję tu od lat stąd wiem, że wszystkie rzeczy są perfekcyjnie wykonane.

Naprawy, czyszczenie, rodowanie, złocenie, zmiana rozmiaru obrączek i pierścionków, przetapianie złota klienta na nowe wyroby, wycena biżuterii i kamieni szlachetnych, skupowanie nieużywanej biżuterii lub przyjmowanie jej w komis..
      Zapraszamysmile
      sklep.zloto-orla.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka