Dodaj do ulubionych

Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę?

12.06.07, 12:47
Witam,
Wczoraj mój N powiedział, że nie będzie nosił swojej obrączki bo mu "nie
pasuje"(nie chodzi tu o rozmar bo to można ją powiększyć).
A jak Wasi N?? czy chcą nosić obrączkę? a jeśli nie to czy Wam to
przeszkadza? Bo ja zawsze chciałam aby mój mąż nosił swoją.
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 12:48
      Chce nosićsmile Sam wybrał wzór, mamy podobny gust i mi się też podobasmile
    • ashton Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 12:51
      Mój Mąż nosi praktycznie bez przerwy, z jednej strony mnie to cieszy, z drugiej
      niekoniecznie bo ściachał już tę obrączkę niemiłosiernie, a to dopiero 9
      miesięcy po ślubie...
      • bacha1979 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 12:55
        My oboje nosimy.
        ALe moja jest bardziej "sciachana".
        • ashton Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 12:58
          Jak to jest z tak zwanym "odświeżaniem" obrączek? Namawiam Męża ale chyba się
          boi że to więcej szkody niż pożytku da.
          • inkageo Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:02
            Macie błyszczące? Jeżeli tak to wystarczy kupić pastę jubilerską do
            polerowania, podobno kosztuje ok. 30 zł.
            • bacha1979 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:07
              Moja była matowa właśnie. Była.
          • bacha1979 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:07
            Własnie nie wiem.
            Z tego co wiem kosztuje parę groszy, ale nie mam pojęcia jak długo się "efekt"
            utrzymuje.Myslałam, żeby na rocznice ślubu ją trochę odświeżyć.
            • golinda bacha - odświeżanie 12.06.07, 13:57
              odświeżanie u jubilera, u którego kupowaliście obrączki, nic nie kosztuje
              my mieliśmy matowo-błyszczące
              oczywiście po kilku tygodniach stały się całe błyszczące z dodatkowymi
              urozmaiceniami w postaci rysek
              dwa razy daliśmy do odświeżenia, ale po kilku tygodniach efekt był ten sam
              zdecydowaliśmy więc całkowicie je wypolerować, teraz są jednolicie błyszczące
              żałuję, że nie wybraliśmy zupełnie gładkich...
              • bacha1979 Re: bacha - odświeżanie 13.06.07, 09:50
                moze to dobrey pomysł z całkowitym wypolerowaniem.
    • kamelia04.08.2007 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 12:55
      oczywiście:
      nosimy oboje srebrną na razie, wręczylismy je sobie w ub. roku jak
      swietowalismy dwa tygodnie bycia razem.
      Po slubie też będziemy nosic obrączki.
    • dr_kaczusia Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 12:55
      wybieralismy razem, kazde ciagnelo na swoja strone, w koncu poszlismy na
      kompromis smile maz nosi obraczke z przyjemnoscia smile
    • golinda Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 12:57
      mój nosi i bardzo mi się podoba obrączka na jego palcu
      moja wyglada gorzej (jest węższa)
      poza tym mężczyźni z obrączkami wyglądają bardzo seksownie (może jestem
      zboczona, ale takie mam zdanie wink)
    • agnrek Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:02
      Mój nosi od prawie roku i nigdy o niej nie zapomina.
    • librea Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:07
      oczywiście, że nosi.
      • kasiad50 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:10
        Mój powiedziałał, że oczywiście będzie nosił smile
        Boi się tylko, że ciężko będzie mu się przyzwyczaić, że ma coś między
        palcami :o)
    • zosiaczek25 moj M 12.06.07, 13:18
      Mezus nosi obraczke sam z siebie. Na poczatku przed slubem stekal, ze pewnie nie
      bedzie mogl nosic, bo mu bedzie w pracy przeszkadzac. Ja przyjelam to spokojnie
      twierdzac, ze to jego wybor. I nosi. Nawet w te ostatnie upaly, gdy mu strasznie
      puchly palce i ja krzyczalam, zeby zdjal, zdjac nie chcial. Mowi, ze juz sie
      zzyl z ta obraczka i stala sie czescia niego wink. I pilnuje skrupulatnie, zebym i
      ja nosila. smile
      • olenka_a dziwne, że mu nie pasuje 12.06.07, 13:34
        A co tutaj w ogole do pasowania jest? smile

Mój będzie nosił. Cieszy się, bo mężczyzna z obrączką jest atrakcyjniejszy, ma
        powodzenie u kobiet, że to taki ustatkowany wink))) Mi tez sie podobają
        (platonicznie rzecz jasna!) młodzi, przystojni zaobrączkowani smile

Nie mówie, że tak jest u Ciebie, ale mojej koleżanki narzeczony tez nie chciał
        nosić obrączki, potem nie chciał jej w ogóle kupować, bo stwierdził, że sobie
        tylko wypożyczy na slub, a w efekcie rozstali się przed ślubem...Smutne.
        • zosiaczek25 to znowu nie do mnie 12.06.07, 13:36
          prosze patrzec uwaznie, do kogo sie pisze odpowiedzi, bo czasem moge sie poczuc
          urazona... wink
        • ania26a Re: dziwne, że mu nie pasuje 12.06.07, 13:49
          Pewnie mu nie pasuje bo nigdy nie nosił bużuteri smile Ale mu się podoba bo taką
          właśnie chciał.
    • jo_miekka Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:28
      Mój bardzo chce nosić! Obrączki wybieraliśmy "pod niego", bo to będzie jedyna
      jego biżuteria. (Swoją drogą panie z salonów jubilerskich były zdziwione, że
      zostawiam decyzję mężczyźnie, nie wiem czemu wink) A mi się też podobają.
      • monitchka26 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:54
        Mój K oczywiście że będzie nosił, bo sam sobie wybrał taką jaka mu się podobała
        z tytanu. Ja wybrałam dla siebie. Nie zgadzaliśmy się co do wyglądu obrączek,
        więc są różne. Wiedziałam, że jak ja wybiorę pod siebie, to on biedny nie
        będzie chciał jej zakładać.
    • ivet81 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 13:57
      Oczywiście, ze chce. Nawet nie przeszło nam przez myśl, że nosić nie będziemy
      czy ja czy on! A Twojemu mężowi byłoby miło gdybyś Ty nie nośiła, bo coś
      tam...? Nie rozumiem. Ale odpowiadając na pytanie: tak mój M chce nosić
      obrączkę.
      • jola.pedagogspoleczny Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 14:13
        My po 2 lata bycia razem zadecydowaliśmy, że chcemy nosić srebrne obraczki i
        tak też robimy od ponad 4 lat! Nie jesteśmy małżeństwem od strony prawnej ani
        kościelnej ale uważamy sie za męża i żonę i cały czas nosimy obrączki. Po
        ślubie zamienimy je na złote. Dla nas to już zupełnie normalne, że sie nosi
        obrączkę.
        Po tym, jak my je sobie kupiliśmy, zrobiło to też parę osób z mojej rodziny i
        ich partnerzy.

PS A facet z obrączką rzeczywiście przyciąga...
        • ashton Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 14:16
          Hehe, też chciałam jeszcze wówczas nieMęża namówić na srebrne obrączki, ale
          odmówił kategorycznie, bo mu się to z "homosiami" (jak mówi Korwin-Mikke)
          kojarzyło, nosiłam więc sama ładnych parę lat i mam do niej większy sentyment
          niz do ślubnej, nie mówiąc o tym że jest jak nowa, a ślubne mamy już zniszczone
          na maksa...
          • zosiaczek25 polerowanie 12.06.07, 14:22
            Pisalas cos o polerowaniu u jubilera, u ktorego sie kupowalo czy o jakiejs
            pascie jubilerskiej. My bedziemy pewnie musieli zrobic jedno z tych dwoch. Bo
            bedzie lekki obciach z takimi wytartymi isc do koscielnego. A juz sie niestety
            troche wytarly. Tylko mam opory co do tej pasty (nasze sa blyszczace), czy to
            bezpieczne. A co do jubilera, to czy trzeba wowoczas mu okazac jakis swistek, ze
            faktycznie u niego sie kupowalo?
            • ashton Re: polerowanie 12.06.07, 14:36
              Jak szłam ze swoją, to miałam wziąć paragon ale oczywiście zapomniałam. Ale
              tylko rzucili okiem i wiedzieli że to od nich wink Bardzo ładnie mi
              odremontowali, no ale to było w styczniu i już wygląda fatalnie, a jak pisałam
              boję się za często odświeżać, w ogóle nie wiem czy nie iść z reklamacją że
              takie toto nietrwałe...
            • golinda Re: polerowanie 12.06.07, 15:10
              każdy jubiler oznacza swój wyrób swoim oryginalnym znakiem, więc paragonu nie
              trzeba mieć
              • maga801 Re: polerowanie 12.06.07, 15:58
                ktoś odświeżał w aparcie? jak to tam wygląda?
                my chyba mamy szczęście, bo po dwóch latach jeszcze nie trzeba nic robić, ale
                pewnie kiedyś się wybierzemy, bo rysy jednak są
        • nita77 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 14:21
          Tak, moj maz (jestesmy po slubie cywilnym) deklaruje, ze bedzie nosil. Zreszta
          dlugo szukalismy wzoru, chcial aby mu sie naprawde podobaly, bo jak mowil, ma
          ja nosic do konca zycia wink)
    • zuzia_8 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 14:31
      mój mąż nosi obrączkę już prawie rok. Zdejmuje ją w typowych sytuacjach, kiedy
      zdejmuje też zegarek (kąpiel, jakieś prace w domu etc.) i jest bardzo
      zadowolony. Przyzwyczaił się do niej tak bardzo, że nawet dziwnie się bez niej
      czuje.
      Mój brat natomiast stwierdził, że nie będzie nosił obrączki bo facet z
      biżuterią.... on się jednak nawet nie zaręczył i myślę, że jak przyjdzie co do
      czego to zmięknie.
    • dodaa84 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 14:57
      chce. byłoby mi przykro, jakby nie chciał..
    • elkam80 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 15:06
      Mój mąż zarzekał się jak żaba błota, że nie będzie nosić obrączki,
      bo "nie lubi żadnego bździajstwa na rękach". Nie nosi nawet zegarka.
      A jaki efekt? Nosi obrączkę bez przerwy, nawet kiedy grzebie przy
      samochodzie jej nie zdejmuje, tak więc efekt jest taki, że jego obrączka
      jest bardziej zdarta.
      Już ja częściej zapominam założyć obrączkę - ściągam ją przy pracach domowych,
      a w szczególności tych "mokrych". Nieznoszę uczucia wilgoci pod obrączką.
      Pozdrawiam
    • nives1 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 15:49
      Nosi !! Co prawda dopiero 10 dni ale bez oporów smile
      Chce nawet żeby mu przypomieć o założeniu rano albo po kąpieli jak zdejmuje
      A osiągnęłam to przez małą manipulację - od samego ołtarza powtarzałam mu jak
      mu pasuje i jak męsko w niej wygląda big_grin
    • cantatea Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 15:55
      > A jak Wasi N?? czy chcą nosić obrączkę? a jeśli nie to czy Wam to
      > przeszkadza? Bo ja zawsze chciałam aby mój mąż nosił swoją.

Jak kupowaliśmy to chciał. Dlatego obrączki były kupione pod niego (ja od
      początku zakładałam, że nosić obrączki nie będę). Ale po ponoszeniu przez kilka
      godzin po ślubie sam stwierdził, że to niewygodne i już nie nosi.
      Gdybym wiedziała, że tak się to skończy to nie kupowałabym tego gadżetu tylko
      od kogoś pożyczyła na samą ceremonię.
    • lee_a Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 15:57
      mój stara sie nosic, ale czasem zapomina, szczegolnie jak rano wychodzi z domu.
      Twierdzi jednak, ze wtedy dziwnie sie czuje, bo juz sie do niej przyzwyczail. W
      domu nie nosimy z przyczyn roznych - ja zawsze zdejmowalam wszystko z dloni jak
      wracalam do domu i tak mi zostalo, a on chce zeby mu palec odpocząl wink Za to ja
      nie wyobrazam sobie wyjscia bez obrączki. Ale to bardziej taki nawyk z powodu
      noszenia pierscionkow "od zawsze". Jak mąż zapomina założyc to jest mi troche
      przykro, mam nadzieje, ze jeszcze sie przyzwyczai, od slubu minelo dopiero 1,5
      miesiaca wink
    • stokrottka2 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 15:59
      Mój nosi chyba nawet częściej niż ja, bo ja po przyjściu do domu ściągam a on
      nosi cały czas, nawet w domu smile Czasem tylko jak się śpieszy wychodząc do
      pracy to zdarza mu się zapomnieć ale jeżeli jestem wtedy w domu to biorę
      obrączkę i przy wyjściu wkładam mu na palec. Ogólnie wydaje mi się że lubi ją
      nosić smile
    • minerwamcg Chce, chce. I nosi. 12.06.07, 16:00
      Myśmy wybrali złote, gładkie i wypukłe, czyli totalna klasyka. Nosimy oboje i
      nie zdejmujemy nawet na noc. Klasyczne obrączki mają jeszcze jeden plus - są
      cudownie wygodne, można w nich robić wszystko. A że się rysują - no to co.
      Życie takie. Kronika małżeństwa na obrączkach smile))
    • fasolka_70 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 16:23
      Aniu26a,
      mój (od prawie już dwóch lat) M nosi obrączkę i sam mówi, że bardzo ją lubi i
      teraz bez niej czuje się nieswojo wink
      Ale ponieważ jest z odzysku, to zwierzył mi się kiedyś, że w pierwszym
      małżeństwie nie chciał w ogóle obrączki, kupili jakieś tylko symboliczne,
      drewniane i on po uroczystości ani razu jej nie włożył. Myślę, że to był jeden
      z sygnałów, że coś niehalo z jego strony. Po trzech latach małżeństwo się
      rozpadło... Nie chcę być złym prorokiem i oczywiście oby w Twoim przypadku było
      zupełnie inaczej ale mnie taka postawa by zaniepokoiła sad Zapytaj, dlaczego,
      przyciśnij, może to jakiś zupełny drobiazg i nie ma powodów do niepokoju...
      Na pocieszenie dodam, że ja z kolei w moim poprzednim długoletnim związku
      miałam już zrobione na zamówienie, wg projektu mojego N obrączki, super, mega
      minimalistyczne ech jakie odpałowe... Tylko, że ślub nie doszedł do skutku, a
      on odebrał je od jubilera już po rozstaniu ze mną. Rozstanie było z jego
      inicjatywy. Także jak widać nic nie jest pewne na tym pięknym świecie winkI
      żadna przesłanka nie musi prowadzić do jednego wniosku wink
      Miałam tylko satysfakcję, że nigdy nie mógł ich użyć, bo technika wykonania
      uniemożliwiała zmianę rozmiaru a przytyło mu się i nowa wybranka też o kilka
      rozmiarów większa wink że się tak po fakcie wyzłośliwię, hehehehe

pozdrawiam,
      F.
    • nionczka Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 16:24
      Chce nosic obraczke, co w sumie mnie zdziwilo. Ale gdyby nie chcial bo nie
      lubi/ni potrafi nosic bizuterii raczej by mi to nie przeszkadzalo. To nie jest
      dla mnie najwazniejsze. Dlatego zanim zamówilismy obraczki szczerze sobie na tem
      temat porozmawialismy. powiedzialam mu, ze jesli nie chce nosic, nie musi i ze
      kupimy byle jaka dla niego (tylko do ceremonii) a moja bedzie jakas bajerancka
      bo ja bede nosic. Chociaz nie lubie sie obnosic ze stanem cywilnym (jakikolwiek
      by on nie byl).
      • aatenna24 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 19:42
        Mój chce nosic i mam nadzieje, że nie zmieni zdania po slubie-smile)
    • bajsarka Re: śmiechem, żartem... 12.06.07, 19:50
      mój powiedział przed ślubem, że cieszy się tylko z obrączki, a tego ślubu
      mogłoby nie być smile Po ślubie jednak zmienił zdanie i cieszy się z obrączki i
      sam powiedział, że ślub to piękny dzień smile
    • loltka oczywsicie 12.06.07, 19:58
      mowi, ze ciezko bedzie mu sie rpzyzwyczaic,ale nosic bedze
    • jarzynka17 Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 20:58
      a mój juz się nie może doczekać az będzie nosił obrączkę big_grin
    • pierwszy_poruszyciel Re: Czy Wasi przyśli mężowie chcą nosi obraczkę? 12.06.07, 21:08
      Hmm... to nie jest tak, że niechęć do obrączki świadczy o złych zamiarach wink Moi rodzice są 23 lata bardzo zgodnym i kochającym się małżeństwem, a ich obrączki leżą cały czas w kasetce wink Nawet nie wiem, czy chociaż próbowali je nosić wink Muszę się spytać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka