Dodaj do ulubionych

jakie atrakcje

17.06.07, 16:29
no własnie. moja siostra wychodzi w lipcu za mąz i pomyślałam sobie, że
fajnie byłoby im wymyslec jhakąs atrakcje na ślub/wesele. Nie chodzi mi o
żadne zabawy, typu przeciagamnmie jajka przez nogawkę, lub jakieś tam zabawy
z krzesłami.

jeden pomysł mam. Po slubie i po wyjściu z kościoła chciałabym nazbierać
płatki i sypać nimi zamiast ryżu. Na moim weselu po wyjściu z kościoła
puściliśmy z bagażnika nadmuchane helem balony. nie podoba mi sie pomysł z
gołębiami(ryzyko zostania obródzonym).

Może ktoś coś podpowie.Może jakaś atrakcja juz na sali?
Obserwuj wątek
    • joanna1114 Re: jakie atrakcje 19.06.07, 23:00
      nikt nie ma pomysłów?
      • olgaaa1 Re: jakie atrakcje 19.06.07, 23:07

Jeśli stać cię na wydanie sporej gotówki na urozmicenie wesela i ślubu to można
        wprowadzić wiele atrakcji, na allegro widziałam kiedyś oferte firmy, która
        montowała jakieś tam urządzenie i powyjściu z kościoła na młodą pare leciało
        tysiące płatków róż, taka zabawa 1500zł z tego co pamiętam
        A na weselu np. pokaz sztucznych ogni 5-10 minut pokazu jakieś 4000zł.
        A z tańszych imprez możecie zorganizować pokaz tańca np. brzucha, byłam kiedyś
        na weselu, gdzie był pokaz tańca nowoczesnego z obrotami w powietrzu,
        akrobacjami bardzo fajnie to wyglądało
    • vobi Re: jakie atrakcje 20.06.07, 08:12
      karaoke?
    • przytomna Re: jakie atrakcje 20.06.07, 11:15
      Na weselu możecie zorganizować pokaz slajdów ze zdjęciami Pani Młodej począwszy
      od dzieciństwa aż do dziś, następnie to samo z Panem Młodym a potem już Wasze
      wspólne z narzeczeństwa. Ktoś powinien je komentować np. opowiadając zabawne
      historyjki związane z danym zdjęciem lub wyjaśniając kto jest na zdjęciu i np.
      wywoływać delikwenta z sali by się pokazał . Ubaw po pachy smile Potrzebny byłby
      laptop oraz rzutnik i jakiś ekran (ewentualnie biała ściana)
    • kaczuszka_k Re: jakie atrakcje 20.06.07, 12:31
      Brawa/oklaski w kościele po przysiędze albo już na wyjściu - mi to się bardzo
      podoba. Pozdrawiam smile
      • skarbun Re: jakie atrakcje 20.06.07, 12:38
        ja zamawiam pokaz sztucznych ogni - ok. 5 min bedzie kosztowac ok. 1500 zł
        • kx1 ognie sztuczne 20.06.07, 13:32
          a można zapytać, jak sie organizuje pokaz za tak [stosunkowo] mała kwotę?? Bo
          mnie proponowano wszystko > 3 tys!
    • mrowka05052007 Re: jakie atrakcje 20.06.07, 12:43
      pomysł ze slajdami jest świetny
      oklaski po przysiędze też bardzo fajnie (sami mieliśmy mieć - ale świadek za
      szybko podbiegł z obraczkami i ksiądz nie zdazył powiedzieć - trudno i tak było
      pięknie)
      Nam jeszcze rodzice przygotowali niespodziankę: szpaler z róż. Rodzic ekupili
      róże i rozdali naszym znajomym, którzy tuz po Mszy szybciutko wyszli i przed
      kościołem na schodach utworzyli różany szpler, pod którym przeszliśmy a z nami
      goście.
      Dla nas było to kompletne zaskoczenie (spodziewaliśmy się płatków róż, które
      chciałam zamiast ryżu - były później) i wyglądało to świetnie!

Gdzieś jeszcze jest zwyczaj (czytałam o nim na forum i ktos nawet miał takie
      zdjęcie), że Młodzi po wyjściu z kościoła muszą wyciąć w tkaninie serce i
      przejść przez nie.
      • mgalla Re: jakie atrakcje 23.06.07, 13:34
        No właśnie - wielkie serce namalowane na jakiejś białej tkaninie, młodzi dostają
        nożyczki i każdy musi wyciąć połówkę tego serca. Byłam kiedyś na weselu z czymś
        takim i bardzo fajnie to wyszłosmile
    • rycerzowa Re: jakie atrakcje 20.06.07, 13:35
      Co mi się podobało na weselach?
      1. Brawa dla Młodych, gdy wychodzili już z kościoła.
      2. Szpaler z kwiatów, w wykonaniu dzieciaków (Młoda była nauczycielką w gimnazjum).
      3.Na weselu występ artystów z operetki, z kilkoma popularnymi szlagierami.
      4.Na niedużym weselu (50) państwo młodzi przedstawiali po kolei wszystkich
      gości, o każdym kilka słów, z humorem, bardzo sympatyczne to było.
      5. Występ iluzjonisty (duże wesele, dużo dzieci); wychodził 3 razy po ok.
      10minut, dużo humoru. Słyszałam,że przyjechał ze Szczecina i że kosztowało to
      Młodych ok 1500zł.
      • joanna1114 Re: jakie atrakcje 23.06.07, 17:05
        Dzięki za wszystkie propozycje. No własnie wolałabym coś z atrakcji mniej
        kosztownych.
        Napewno będzie sypanie płatkami róż, i chyba jak się zrobi ciemno, to
        zadedykujemy im piosenkę i tu zależy co załatwie. Albo jeśli uda mi się załatwić
        (bo orkiestra chyba nie ma) takie światła "krążące" nie wiem jak to sie nazywa
        fachowo, to to i może naokoło będą stać goście ze świeczkami(ewent. pochodniami
        od tortów). Może byc całkiem fajnie.

Jeśli chodzi o pokaz slajdów, to chyba nie jestem dośc blyskotliwa, żeby ułożyc
        jakieś zabawne historyjki.
        Szpalerz z róż sama chciałam na swoim weselu mieć, ale zabrakło mi juz czasu i
        kasy na zakup róż(wtedy były drogie) a nikt nie wpadł na pomysł żeby zrobić
        niespodziankę.
        Karaoke-musze to przemysleć.
        Jedną zabawę bym chciała im zaproponować, a mianowicie przebijanie balonów w
        których bedą karteczki z "przyszłym przydziałem obowiązków"

Mam dużo zapału, tylko boje się jednego, że ja porobie te niespodzianki, a oni
        nie będą zadowoleni, bo np. nie chcieliby tego typu atrakcji. A jak znowu o tym
        z nimi porozmawiam to nie będzie niespodzianki.
    • joanna1114 Re: jakie atrakcje 23.06.07, 17:10
      i jeszcze jedno. Młodzi ślub mają 21 lipca. W lutym tego roku zmarła mama
      szwagra i postanowili, że nie będzie tradycyjnego spiewania cudownych rodziców
      mam i wogółe podziękowania. Ale dzis znalazłam w necie propozycje, żeby
      podziękować rodzicom przy toaście przed obiadem. Co o tym myślicie. Musze
      pogadać z siostrą. skromnie, a w sumie uważam, że np. moim rodzicom i teściowi
      też należą się podziękowania
      • skarbun Re: jakie atrakcje 23.06.07, 18:06
        napewno rodzicom bedzie milo jak im sie podziekuje - i dodatkowo wspomni w
        ramach podziekowan zmarla osobe, ze cieszylaby sie bedac razem z Wami...
        • strzygula Re: jakie atrakcje 23.06.07, 18:35
          u nas tesc zmarl w styczniu wesele w pazdzierniku i moj N. uparl sie na
          oficjalne podziekowania dla rodzicow bo pomagali bardzo a i tesciowi
          podziekujemy bo choc nie ma go juz z nami to bardzo nam pomogl w organizacji
          slubu i wesela no i jakby nie patrzec to wychowal mojego N. na wspanialego
          mezczyzne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka