stworzenje 28.06.07, 14:03 www.youtube.com/watch?v=Q_9IrGi8QS8 wesele po ślubie cywilnym . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vidmark Re: co powiecie na ten filmik z wesela? 28.06.07, 15:02 Pisząc obiektywnie, napiszę tak: - film "do przyjęcia" przez naprawdę małowymagającego klienta A teraz to co mi się nie podoba: - brak właściwego kadrowania. Proszę zwrócić uwagę, że kadr praktycznie cały czas jest zapełniony w 50%-ach. Mi akurat to przeszkadza a wręcz razi w oczy (nie wiem może zboczenie zawodowe) ale po co mi oglądać pustą przestrzeń. Należy pamiętać, że dobry kadr to podstawa. Niejedna z Pań tam występujących chciałaby się obejrzeć od stóp do głów, tymczasem takiego ujęcia nie zobaczyłem. Brak bogatych planów, brak improwizacji. Należy pamiętać, że kadr to nie tylko ludzie... zupełny brak planowania ujęć, zbliżeń. - brak stabilizacji, głównie poziomej. Kamera sprawia wrażenie, że jest smagana porwistym wiatrem. - brak opanowania kamery. co prawda mamy wszystko w "tzw starym filmie", który ma tą właściwość, że wiele maskuje. Natomiast ciemne twarze na tle okna sugerują pracę operatora na typowych ustawieniach AUTO. Osoby na tle okna i większej kompensacji światła na drugim planie są niedoświetlone - jeśli chodzi o muzykę w tle (dla mnie jest OK) lecz podejrzewam, że wielu osobom się nie spodoba, jest trochę smutna. To chyba tyle Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: co powiecie na ten filmik z wesela? 28.06.07, 15:09 a co powiesz na temat samego montazu? bo z tego co wiem, to ten filmik krecony byl z aparatu cyfrowego ktory ma funkcje nagrywania filmu, filmiki z owego sprzetu byly krotkie po 2-3min.w kiepskiej jakosci wiec osoba, ktora skladala ten material miala zrobic to tak,zeby troche jakość kiepska zatuszowac,wiec decyzja padla na stary film. Odpowiedz Link Zgłoś
vidmark Re: co powiecie na ten filmik z wesela? 28.06.07, 15:21 Wiesz jeśli chodzi o oglądanie z netu to z założenia wiadomo, że wielkość (rozdziałka) jest niewielka coby łatwo dało się to obejrzeć przez internautę Co do montażu filmików z aparatu, no cóż myślę, że nic lepszego się nie da zrobić jak wogóle to połączyć Nie można kontrolować ujęć, które się filmuje, nie ma transfaktora pod kciukiem, ani pierścienia focus Praktycznie nie ma żadnej kontroli nad obrazkiem jako pokazówka z imprezy wg mnie może być, natomist trudno oczekiwać od takiej techniki walorów artystycznych Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: co powiecie na ten filmik z wesela? 28.06.07, 18:04 no to racja bo jak krecic film z aparatu ktory ma funkcje robienia filmu, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
sputnik_sweetheart Re: co powiecie na ten filmik z wesela? 28.06.07, 21:43 A mi się podoba Fajna muzyczka, kadry do przyjęcia-miła scenka z dziewczynką i gołębiami. Trochę by mi większe szaleństwo (tańce) pod koniec pasowały...sama nie wiem, klimat "Amelii")) Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje no sie ujawniam :-) 28.06.07, 23:40 ten film robilam ja,wlasciwie montowalam tylko,bo na slubie mojej siostry robilam fotki,wiec trudno zeby tez robila film ,a film krecil ot tak sobie samz siebie brat Mlodego z aparatu cyfrowego wiec jakos mowi sama za siebie i siostra dala mi te krociutkie scenki moze 4 ich byly po 5 minut z porosba: czy da sie cos z tym zrobic? wiec zroiblam tak jak widac, ze niby stary film,co by jakosc zatuszowac,a muzyka z Amelii oczywiscie,bardzo mi podpasowala harmonia do tego pana ktroy tutaj na niej gra . P.S. Zajmuje sie wlasnie montazem,kreceniem,roznych filmow,teledyskow, robilam na obrone mgr tez takowe . Odpowiedz Link Zgłoś
vidmark Re: no sie ujawniam :-) 29.06.07, 09:49 Dobrze jest ! mam nadzieję, że nie stracisz tej "zajawki" do montażu i pokażesz nam w przyszłości coś jeszcze spod twojej rączki Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: no to sie ujawniam :-) 29.06.07, 10:30 pokaze,na pewno,za 3 tygodnie bede krecic kolgedze-tym razem i ja krecic i potem skladac film, oprocz tego nasz wlasny slub we wrzesniu tez chce zlozyc,tylko ktos musi mi sfilmowac,bo sama siebie nie dam rady nagrac . Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje cos innego 29.06.07, 10:31 stage6.divx.com/user/VitosX/video/1177078/Namiot-(Music-Video-by-Agnieszka-Cie%C5%9Bla) a to juz inna moja produkcja,ale nie weselna . Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: no sie ujawniam :-) 29.06.07, 11:45 Stworzonko, Skoro "film" był robiony cyfrówką, więc nie będę się przypinał do kadrowania i przewalania światła/kontrastów, za to napisze coś o samej technice: - dobór muzyki dla mnie jest OK - ale zwróć uwagę, jak rozwija sie temat muzyczny - od spokojnego, oszczędnego aż po finał - niestety nie ma tego kompletnie w warstwie wizualnej..... - montarz niestety chaotyczny, kompletny brak synchronizacji między dźwiękiem a obrazem - aż się prosi o dostosowanie scen i dynamiki filmu do dynamiki muzyki... - w związku z powyższym - błagam, nie chwal się, że montujesz teledyski i dalej: - do "dosmaczenia" filmu mogłaś zrezygnować z ustawie domyślnych fektu, zamiast tego: zjechać z wściekłego koloru w stronę b/w - zmienić hue/saturację; ustawić efekty porysowanej kliszy na max. 50%; wrzucić efekt "ziarna", żeby zatuszował niedoskonałości aparatu.... no a poza tym - OK pozdrawiam, Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: no sie ujawniam :-) 29.06.07, 14:19 > - w związku z powyższym - błagam, nie chwal się, że montujesz teledyski co do tego sie nie zgodze,sam wykladowca lodzkiej filmowki ocenial moje prace na obronie wiec jednak cos widzial w filmach skoro 5 mi wystwial,hehe. ale co gust to gust, takie teskty przydalby by sie bardzo niejednym "profesjonalistom" ktorzy to maja stronki na necie z filmami z wesela ze montuja 15 lat,a to sa takie kicze,ze moi koledzy studenci za glower sie lapali i za to kurde biora jaka gruba kase, nie mowie ze jastem jan,ale poprzestawac na tym nie bede, skladam rozne rzeczy ten film byl robiony w 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do adrian4u 29.06.07, 14:24 zerknij na tych "profesjonalistow" ja sie zalamalam foto-wideo.pl/ nad moimi produkcjami zamierzam dalej pracowac .Ale dziekuje za wszelkie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
sputnik_sweetheart Re: do adrian4u 29.06.07, 14:34 łoł, naprawdę .... A ja jeszcze raz obejrzałam ten filmik z Wesela i naprawdę podoba mi się, klimatyczny i ma coś w sobie. "Namiot" już trochę nie w moim guście-nie ta muzyka i te efekty specjalne zakręcenia obrazu nie w moim stylu... Ale dlaczegóż miałabyś rezygnować z twórczości? bo Ci ktoś coś napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: do adrian4u 29.06.07, 14:57 nie, nie zamierzam,adrian4u tez mial prawo wyrazic swoje zdanie ,za trzy tygodnie bede robic film koledze na weselu . Odpowiedz Link Zgłoś
vidmark Re: do adrian4u 29.06.07, 21:59 za trzy > tygodnie bede robic film koledze na weselu . )) tylko zamiast aparatu cyfrowego zabierz ze sobą kamerę )) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do vidmark :-) 29.06.07, 22:56 > > tylko zamiast aparatu cyfrowego zabierz ze sobą kamerę )) > Wezme wezme kamere , pisalam wyzej,ze ja dostalam tylko ten material nagrywany cyfrowka przez brata Mlodego ,a ja robilam wtedy innym aparatem tylko fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: do adrian4u 10.07.07, 15:05 No właśnie - nie napisałem, że masz rezygnować - co to, to nie Wręcz przeciwnie - walcz dalej smiało I moja krytyka nie tyle była krytyką, co bardziej garścią malutkich podpowiedzi co prawda od jakiegoś czasu nie montuję obrazków, bo nie mam na to czasu, ale pomijając muzykę, to zajmuję się grafiką, słowem - i filmem czasem. Dlatego wyraziłem tylko to, co moim skromnym zdaniem warto poprawić I nie napisałem, że jest źle, do bani, i "siadaj dwója" pozdrawiam serdecznie, Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: co powiecie na ten filmik z wesela? 29.06.07, 14:38 podoba mi się... )) Odpowiedz Link Zgłoś