Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 10:33 czy stosunek seskualny z osoba zakazona wirusem hiv moze byc bezpieczny? czy prezerwatywa chroni w 100% ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: HIV a sex 03.11.04, 11:02 Na pewno prezerwatywa minimalizuje ryzyko zakażenia. Ale trzeba bardzo uważać, aby nie doszło do zetknięcia płynów/wydzielin osoby chorej z ciałem osoby zdrowej (czyli np.: nasienia z uszkodzoną błoną śluzową pochwy). No i prezerwatywa nie może być uszkodzona. A co do poziomu ochrony - nie ma metod dających 100% bezpieczeństwa. Jest bezpieczniej, ale nie bezpiecznie w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: HIV a sex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 11:57 z tym uwazaniem moze byc problem....cala przyjemnosc w spontanicznosci i w lekkim szalenstwie, nie? smutne to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: HIV a sex 03.11.04, 12:01 Przyjemność w szaleństwie? Właściwie tak, ale - chociaż to slogan - najbezpieczniejsza jest wierność i uczciwość. Wtedy można być spontanicznym i szaleć. Zresztą uważanie to nie tylko zabezpieczenie przed HIV, ale również unikanie niepożądanej ciąży. Tak już jest, że trzeba myśleć, co sie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: HIV a sex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 20:12 hmmm...racja, racja... ale chyba mowimy o czym innym... po prostu poznalam faceta, ktory jest "pozytywny" i stad te moje pytania.. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: HIV a sex 03.11.04, 22:33 Oooo... faktycznie Cię nie zrozumiałam. Hm, musisz mieć po prostu świadomość ryzyka, i przemyśleć, czy jesteś na to gotowa. A najlepiej będzie, jeśli wybierzesz się do poradni, albo chociaż zadzwonisz - tam powiedzą Ci dużo o tym, jak minimalizować ryzyko zakażenia. Odpowiedz Link Zgłoś