Dodaj do ulubionych

Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich dumni!

30.06.07, 12:57
W tym tygodniu sami zrobiliśmy zaroszenia. Materiały kupione były już ze 2
miesiące temu, ale nie wszystkie dane mieliśmy skompletowane no i ten brak
czasu...
Okazało się, że wyrobilismy się w dosłownie kilka godzin i spokojnie w 1
dzień można to wszystko wykonać (ponad 40 zaproszeń).

Teraz najlepsze: obliczyliśmy, że 1 zaproszenie wynioslo nas 60gr + 13gr
koperta czyli razem około 65 groszy!!! (Materiały kupiliśmy w hurtowni
papierniczej i w pasmanteriach).

Zachęcam wszystkich do takiej ,,zabawy'' -satysfakcja gwarantowana a i
zaproszenia jedyne w swoim rodzaju!!!

PS Są dość duże (wielkości zeszytu- to chyba A5), pod spodem mają bordowy
kartonik, na którym na środku naklejone jest zaproszenie w kolorze białym (w
stylu: teatr Umyślnie Straconej Wolności...), nad zaproszeniem jest
przyklejona złota kokardka a pod złote serduszko.

Wysłałałabym fotki, ale nie mam pojęcia, jak umieścić je na necie- POMOCY!
Obserwuj wątek
    • misiaczek187 Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 30.06.07, 13:01
      spróbuj na www.fotosik.pl tam jest chyba najłatwiej smile instrukcja też tam
      jest smile nawet ja sobie poradziłam big_grin
      • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 30.06.07, 14:01
        Chyba załapałam o co chodzi.
        Przesyłam więc zdjęcia:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c884347ce5ab2c4.html
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad74702487053943.html
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/887a89e0fdd3c0b3.html
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b5eb6a01202678a.html
        Kolory zaproszeń są nieprzypadkowe- biel, złoto i bordo. W takich kolorach mamy
        salę, kokardki dla gości, będzie taka księga gości, bordowy samochód, ja mam
        suknię ze złotymi dodatkami a M będzie miał chyba musznik i kamizelkę ze
        złotem, więc i zaproszenia musiały być w tych barwach...
        • biedroneczqa ładne :) 30.06.07, 14:38
          Zproszenia sa bardzo ładne, my zamawialiśmy, wydajemy na nie prawie 350
          złotych sad eh Ale wiesz co? zainteresowała mnie ta księga gości wink powiedz,,,
          tez robicie , czy kupujecie gdzieś? To może być świetny pomysł. Jak kupujesz,
          to powiedz gdzie.... a jak robisz, to powiedz jak. Z góry dziękuję. Bo też
          poluję na taką, cle chcę sama zrobić, potem się zaniesie do oprawy i tyle smile
          • jola.pedagogspoleczny Re: ładne :) 01.07.07, 22:39
            Biedroneczqa!

Po dokładnym przekalkulowaniu stwierdziłam, że zrobienie księgi gości wyniesie
            nas około 30zł (przynajmniej). W czasie moich poszukiwań na necie znalazłam o
            dziwo księgę gości za nieciałe 30zł i to moim zdaniem całkiem ładną. Co ważne
            ta w kolorze bordowym będzie pasowac do konwencji naszego przyjęcia!
            Można ją kupić i osobiscie we Wrocławiu (przynajmniej tak piszą na stronce) i
            przez neta. Ja mam zamiar jeszcze w tym tygodniu to załatwić, ale czy mi sie
            uda, to zobaczymy...

A oto adres stronki:
            www.slub.info.pl/sklep/index.php?p=productsList&iCategory=6
    • martina.15 Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 30.06.07, 16:31
      Jolu! Moj brat zeni sie 18.08 w Głogowie smile a to ci swiat maly smile
      • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 01.07.07, 22:42
        Martina.15!

Gratuluję bratu i zycze tylko szczęścia!!!
        Ciekawa jestem, w którym kosciele brat sie żeni- ja w Św. Klmensiewink

PS A skąd wiesz, że ja też biorę ślub w Glogowie? ;->
        • mmadzia2 Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 04.07.07, 15:44
          hmmm..może dlatego że wyczytałysmy to z zaproszenia??
          • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 04.07.07, 20:39
            mmadzia2 napisała:

,,hmmm..może dlatego że wyczytałysmy to z zaproszenia??''

Ależ wiem o tym- przecież postawiłam uśmiech z oczkiem ;-P
        • martina.15 Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 08.09.07, 21:11
          brat sie zenil w MIkolaju vel Bozym Ciele ;P wesele w Jaczowie, w sali Rodos,
          serdecznie polecam, naprawde swietny wybor smile
    • kasiaisebastian Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 30.06.07, 16:52
      My kupilismy elementy skladowe zaproszenia tj. karta na ktorej wydrukujemy tresc
      z takiego grubego przezroczystego pergaminu, karta , na ktorej zostanie
      przyklejone zdjecie, bordowa kokardka, ktora polaczy dwie karty. Nasz przyjaciel
      zrobil dla nas sesje w parku w stylu retro. Mamy tylko problem bo nie wiemy
      ktore z 4 naszych zdjec wybrac. Pomozcie!

Zdjecia do obejrzenia na naszym blogu:
      kasiaisebastian.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?363468
      • aganioq Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 30.06.07, 17:37
        ...mnie się podobają pierwsze i trzecie, ale chyba bardziej trzecie smile
        pozdrawiam
      • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 01.07.07, 22:43
        Kasia!
        Zdecydowanie nr 2!!!
      • larsi88 Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 02.09.07, 16:34
        matko, zastanawiam sie czy w Polsce nie ma zadnych przystojnych facetow.
        Dziewczyny naogol sliczne, a faceci jak z odzysku i do tego tacy mlodzi, a z
        brzuszkiem ...
    • alexa38 Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 30.06.07, 17:09
      Gratulacje!
      My także robiliśmy sami i wiem co czujesz...
      Mam pytanko,macie jakieś koperty?
      Nasze zaproszenia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=619&w=63619780&v=2&s=0
      • alexa38 link 30.06.07, 17:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=63619780&v=2&s=0
      • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 01.07.07, 22:46
        Alexa38!

My koperty kupiliśmy w hurtowni papierniczej- takie białe (tak, jak
        zaproszenia), zwykłe- tylko, że duże, bo musiały się w nich zmieścić
        zaproszenia o wielkości połowy A4 czyli chyba A5. W hurtowni były po 13gr a na
        poczcie są chyba po 15gr.
      • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 02.07.07, 21:59
        wink
      • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 04.07.07, 15:03
    • salsa.loca Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 02.07.07, 01:17
      tez mamy teks z teatrem

tylko ja slub juz w sobote

ale podziwiam!!!
      ludzie, jak wam sie chce
      kiedy macie na to czas
      my jestesmy pod tym wzgledem leniwi
      zapłacilismy niecałe 300 zł za zaproszenia (juz zadrukowane) w liczbie 95 sztuk
      (dostalismy tez rabat od salonu)
      w sumie to tego wzoru nawet nie dałoby sie zrobic samemu

www.zaproszenia.krakow.pl/itd/a277.jpg
      • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 02.07.07, 16:10
        Salsa.loca!

Widzisz, nas właśnie zmobilizowała cena kupnych zaproszeń- ty zapłaciłaś 300zł
        a my 30...
        Poza tym od samego początku chcieliśmy, aby nasz ślub i przyjęcie były
        wyjątkowe i dzięki własnoręcznie zrobionym zaproszeniom jesteśmy pewni, że są
        oryginalne i niepowtarzalne wink
        • znow_wedrujemy Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 02.07.07, 23:29
          gratuluję, zazdroszczę i jeśli jesteście z Warszawy to poradźcie gdzie mam kupić
          materiały, żeby też mnie to tak tanio wyszło smile fajne są!
          • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 03.07.07, 10:20
            Nie jesteśmy z Warszawy- to zależy jak patrzeć, ale jesteśmy w połowie z
            Dolnego Śląska i w połowie z Wielkopolski. Materiały papiernicze kupowaliśmy w
            hurtowni w Lesznie a pasmanterię w zwykłym sklepie w Głogowie.

Jestem pewna jednak, że przynajmniej część artykułów również w Warszawie można
            kupić dużo taniej- trzeba tylko troszkę poszukać... U mnie w mieście też były
            nieziemskie ceny i przebitki po 100% między sklepami. Trzeba być jednak
            wytrwałym i dokładnie szukać.

Poza tym polecam allegro. Jak już kupiłam niektóre artykułu, to tam znalazłam w
            podobnej cenie albo i tańsze niż u mnie w sklepach. Wszystko zależy od tego, na
            jakie zaproszenia się nastawiasz- bo wiadomo, że kolorowe bibułki kosztują dużo
            więcej niż kartka do ksero, a gruby, karbowany papier, na którym drukuje się
            zaproszenia więcej niż arkusz kolorowego kartonu, który my zastosowaliśmy
            (oczywiście po pocięciu).
            • znow_wedrujemy Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 03.07.07, 10:49
              dziękuję za pomoc!
              • jola.pedagogspoleczny Re: Sami zrobiliśmy zaproszenia-jesteśmy z nich d 03.07.07, 21:57
                Ależ proszę bardzo wink
    • anka7961 chylę czoła! 08.09.07, 14:44
      podziwiam ludzi, którzy sami robią zaproszenia. po pierwsze ja nie miałabym na
      to czasu, a po drugie wiem że mój narzeczony nie bardzo chciałby się w to bawić.
      no i jeszcze fakt że muszę przygotować ok 200 zaproszeń.....

a Wasze zaproszenia b. ładne. gratuluję smile
      • jola.pedagogspoleczny Re: chylę czoła! 09.09.07, 14:01
        My też nie cierpimy na brak czasu, a zaproszenia robione były
        grupowo: mój M ciął karton, mama robiła kokardki, ja drukowałam i
        przyklejałam wszystko do siebie. To nie takie trudne- trzeba tylko
        chcieć...

PS Mój M też nie chciał się w to bawić, ale jak mu przedstawiłam,
        ile nas będą zaproszenia kosztować w sklepie albo przez neta, a ile
        jak sami zrobimy, decyzja nie była trudna. Poza tym teraz wiemy, że
        nikt inny nie będzie miał takich samych, a dla tego warto
        pocierpić ;-P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się