a.bc 21.09.07, 06:40 Dziewczyny nie zna któraś dobrej rady babuni na czerwone plamy, blizny ( po pseudotradziku zagojone). W sumie takie plamki muszą sie wystać i znikają ale moze jest cos co im pomoze to zrobić szybciej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twoj_aniol_stroz Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 21.09.07, 08:46 Świeży ogórek ma działanie rozjaśniające wszelkie plamki, możesz też smarować Alantanem, przyspiesza gojenie, zawiera d-pantenol. To takie pierwsze co przychodzi mi do głowy. Korzeń chrzanu też ma takie właściwości (rozjaśniające), ale może być zbyt drastyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.pl Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 21.09.07, 12:24 A moze po prostu wizyta u dermatologa? Domowe sposoby czasem moga pogorszyc stan skory... Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_de_flore Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 21.09.07, 13:27 jesli nie masz juz wypryskow, a tylko zagojone blizny,i nie masz zbyt wrażliwej skóry to polecam kupic w aptece krem glyco A, w takiej malej, bialej tubce. Jest to roztwor 12 % gwasu glikolowego, ktory ma idealne dzialanie zluszczajace, rozjasniajace, odmladzajace itd. Ale NIE WOLNO, powtarzam, nie wolno go uzywac na skore z wypryskami, rankami, i innymi uszkodzeniami, bo pogorszy sytuacje, a na 2 tygodnie przed slubem raczej nie chcialybysmy miec skorupy na twarzy (a taki jest efekt, jak sie glyco a nalozy na uszkodzona skore). JEsli to sa faktycznie tylko blizny i zaczerwienienia PO pryszczach, to polecam sprobowanie glyco powolutku, na noc. bardzo cieniutko smarujemy sucha skore. rano albo bedzie ladniejsza (stosowac dalej), albo zaczeriweniona i podrazniona (lepiej przerwac stosowanie - nie kazdy reaguje tak samo na kwas glikolowy). W kazdym razie jest to kosmetyk - przeboj dla mnie, moja skora jest dzieki glico a gladka i jednolita (i pod wzgledem faktury i kolorytu). w ciagu 3-4 dni stosowania bedzie widac efekt na 100 %. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lilianna33 Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 21.09.07, 21:00 vichy koncentrat na wypryski lub dłużej do stosowania krem aa w tubie seria help lub tez w tubie seria aa na naczynka super goją i rozjasniają twarz nie jest już czerwona po kilku zastosowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia111 Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 21.09.07, 21:27 Polecam maść z witaminą A, bardzo ładnie odnawia skórę i goi wszelkie ranki, na pewno nie zaszkodzi a myślę że pomoże- jest bardzo niedroga i wydajna.kupisz w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 24.09.07, 06:07 Dzięki za rady, dam znac jak sie kuracja udała ps. nie ide do dermatologa, bo to bez sensu ostatnie całe 10 lat latałam i nic mi madrego nie wymyslili a próbowali wszystkiego zatem moim zdaniem domowe sposoby góra Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 24.09.07, 09:12 w takim razie skoro dermatolog nic nie wymyslil skierowalabym dalsze kroki do endokrynologa, ale to pewnie juz po slubie. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 24.09.07, 09:12 jak sie zdecydujesz na glyco a o nie opalaj twarzy ani odrobine Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 24.09.07, 09:18 masz 11 dni do slubu nie kombinuj z preparatami tylko skonsultuj sie z dobrym dermatologiem. Moze rzeczywiscie jest jakis specyfik ktory Ci tak szybko pomoze ale wydaje mi sie, ze na poczatku wiekszosci kuracji najpierw problem sie kumuluje a dopiero po jakims czasie zmniejsza. Lekarzem nie jestem Zebys nie narobila sobie kuku!! Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: problem z cerą potrzebny cudowny środek:) 24.09.07, 09:45 11 dni do ślubu, biegałaś już po dermatologach (wiem, wiem, większość to patałachy), więc NIE KOMBINUJ!!! Jeśli już, to coś delikatnego: maseczka z ogórka, przemywanie buzi kwasem bornym (apteka - IMO nie ma lepszego toniku). Na pryszczyki na przedramionach stosowałam też apteczną maść - tormentiol - tu masz opis: www.gsk.com.pl/produkty/TORMENTIOL.html Ale skoro Ty masz już tylko zaczerwienienia i blizny, to po prostu swietny makijaż, a za leczenie wziełabym sie po weselu. Odpowiedz Link Zgłoś