mala220 06.02.08, 14:01 jeden czy dwa? jak myslicie? oprocz tego oczywiscie jeszcze wino.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lawendowa_ania Re: ile rodzajów wódki na wesele 06.02.08, 14:58 Jeżeli mają to być zwykłe, czyste wódki to lepiej nie robić dodatkowego zamieszania i wybrać jeden rodzaj. Byłam kiedyś na weselu, na którym zaserwowano dwa rodzaje wódek. Goście szybko wytypowali lepszy i gorszy trunek i w efekcie obsługa szukała chętnych na ten drugi rodzaj . Odpowiedz Link Zgłoś
andrassipio Re: ile rodzajów wódki na wesele 19.05.14, 16:35 No chyba jedną się serwuje zawsze. Unikniesz problemów, o jakich piszą inni - że jedna lepiej wchodzi od drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
tom2812 [...] 06.02.08, 15:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda2008 1 rodzaj wódki! 06.02.08, 17:51 Wódkę kupuje się 1 wybranej marki. Nie ma sensu brać kilku rodzajów ponieważ każda wódka ma inną recepturę i inaczej smakuje. Wybierzcie jakąś dobrej jakości żeby smakowała gościom. Możecie wystawić kilka rodzajów innych alkoholi tzn. wina (białe, czerwone, wytrawne, słodkie itd.), whisky, gin, Malibu, piwo itp. ale wódka jedna Odpowiedz Link Zgłoś
mala220 Re: 1 rodzaj wódki! 06.02.08, 19:40 dziekuje bardzo mi pomoglyscie. Bylismy z moim N ostatnio na kilku weselach i powiem szczerze- bylo roznie. Byl 1 rodzaj wodki (strasznie niedobra-nie bede wymieniac nazwy). Na drugim byly 2 rodzaje, co nam sie podobalo.. i dlatego sie zastanawialismy.. ale dziekuje. Bedzie 1 rodzaj wodki, no i wina Odpowiedz Link Zgłoś
mpthomas Re: 1 rodzaj wódki! 06.02.08, 20:17 nie no wymien nazwe, przynajmniej komus pomozesz a tak to co Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ile rodzajów wódki na wesele 06.02.08, 20:31 u nas była "zwykła" wódka i jej odmiana o smaku cytrynowym. Jeden rodzaj wódki jest jak najbardziej w porządku. Prócz tego było oczywiscie wino... Odpowiedz Link Zgłoś
edytka1210 Re: ile rodzajów wódki na wesele 07.02.08, 14:51 Ja już jestem 5 msc po weselu... Teraz już wiem, że ma być po pierwsze- dobrze schłodzona!!!! My mieliśmy oprócz Sobieskiego (polecam!) jeszcze 15 butelek Lubelskiej żurawinówki... i o dziwo szybciutko poszła, każdy chwalił. Nie kombinuj z winem, u Nas na 130 osób tylko 1 poszło Wszystkie "wytworne" ciotki piły zurawinówkę i chwaliły... Od wesela jest u Nas zawsze w domku, na wypadek nieprzewidzianej imprezki Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: ile rodzajów wódki na wesele 07.02.08, 16:46 Co do wódki, to jeden rodzaj dobrej wódki wystarczy (musi być porządnie schłodzona). Co do win, to zależy już od Twoich gości. To że u Edytki zeszło 1 wino nie oznacza wcale, że i u Was tak będzie. U nas zeszło ok 15 butelek 0.7 wódki, ok. 80 butelek wina, 10 butelek wina musującego, 2 whisky litrowe (gdybyśmy zakupili więcej, to poszłoby więcej... obstawialiśmy, że znajdzie się jedynie dwóch amatorów whisky. Ale zapewniliśmy gościom cygara, więc było więcej na whisky chętnych), 5 litrowych Martini Bianco, 2 litrowe Martini Dry i jeszcze sporo kolorowych alkoholi, z których przyrządzane były drinki w barze (nie wiem dokładnie, ile poszło, bo to nasz brat się tym zajmował). Wesele było na 80 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: ile rodzajów wódki na wesele 01.12.13, 14:19 Lubelskie wódki smakowe to akurat najgorszy badziew. Dorabiane syntetykami. Odpowiedz Link Zgłoś
brendaa [...] 23.04.13, 21:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciusiowka Re: ile rodzajów wódki na wesele 13.11.13, 22:16 Pewnie że tylko jeden. Po co mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
saczek1 [...] 29.11.13, 21:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1vega007 Re: ile rodzajów wódki na wesele 02.12.13, 12:03 Jeden rodzaj i barek z kolorowymi + jakieś wina. U mnie będzie to tak rozwiązane ze jest jedna wódka + bar. Odpowiedz Link Zgłoś
monik.a245 [...] 03.12.13, 12:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciusiowka jaka wódka 04.12.13, 22:08 Według mnie jeden rodzaj wódki i to czystej, białej. A bar... hmm tam będzie sporo kolorowych alkoholi więc ja osobiście nie uważam żeby to był dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
malwiniako Re: jaka wódka 25.01.14, 19:42 Zdecydowanie jeden rodzaj wódki!!!!! Nie ma co komplikować. Odpowiedz Link Zgłoś
salaweselnamelodyjna.pl Re: ile rodzajów wódki na wesele 17.05.14, 14:42 Zdecydowanie polecamy nie mieszanie mocnych alkoholi - jeden gatunek w zupełności wystarczy. Zwłaszcza jeśli będziecie mieli jeszcze wino, bądź alkohol w barze. Drugi gatunek wódki można ewentualnie zakupić, jako nagrody w oczepinach, czy do rozdawania Gościom "na do widzenia". Średnia ilość jaka zazwyczaj u nas jest konsumowana to 0,7 l / na parę + ok. 15 butelek w zapasie na każde 100 osób. W tej ilości nie liczę wódki do rozdawania. Pozdrawiam Adam Jakubiak Mistrz Ceremonii Odpowiedz Link Zgłoś