katarzyna821 01.03.08, 12:07 hej! Może ktoś z Was wie co to za utwór, kto go wykonuje i jaki jest tytuł?? Jeśli tak to proszę o podpowiedź www.audio20.pl/details/32062/walc+angielski.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jackylu Re: co to za utwór? 01.03.08, 12:15 Lionel Richie - Trhree times a lady . Fajnie że mogłem pomóc . Pozdrawiam DJ JACKY www.djjacky.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: co to za utwór? 01.03.08, 13:47 Zgadzam się- to jest Lionel Richie ,,Three times a lady'' z 1978 roku dostępny między innymi na jego płycie z najładnieszymi jego kawałkami pt ,,Trudly the love songs'' z 1997 roku. Polecam! PS Nie jestem DJ'em ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna821 Re: co to za utwór? 02.03.08, 01:16 dzięki wielkie, wiedziałam że na Was mogę liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k tekst ......... 02.03.08, 14:28 A ktoś zna może genezę powstania tego utworu?? zastanawia mnie o czym tak naprawdę mówi ta piosenka i co oznaczają słowa: "... we've come to the end of our rainbow" ? pl- przyszliśmy do końca naszej tęczy cóz to oznacza, rozstali się , ona odeszła, umarła ??? piosenka bardzo ładna tylko zastanawiam się czy optymistyczna Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: tekst ......... 03.03.08, 20:06 A więc... W USA (gdzie powstała ta piosenka) jest bardzo popularna bajka (o krasnoludku, który da garnek złota temu, kto go znajdzie- na drugim końcu tęczy). Chodzi o to, że jeszcze nikomu nie udało sie dojść na drugą stronę tęczy, bo to po prostu nepożliwe... Jeśli wiec ktos śpiewa, że przyszedł z ukochaną osobą na koniec tęczy, to można odczytać to jako zrobienie czegoś niemożliwego, co jeszcze nikomu się nie udało, albo jako znalezienie skarbu, którego jeszcze nikt nie pojoł. PS Czyli jest to moim skromnym zdaniem bardzo optymistyczna wersja wyzania ukochanej, że ich miłość jest niepowtarzalna i bardzo cenna ;-P Odpowiedz Link Zgłoś