ladyblue1 20.03.08, 16:40 Ile potrzeba czasu na zorganizowanie ślubu i bardzo skromnego wesela/obiadu dla rodziny? bez zespolu, DJa itd. Chodzi mi m.in. o to, zeby nie musiec przyspieszac niczego w kosciele, nie stresowac sie itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolin-k Re: pytanie laika :) 20.03.08, 16:53 nie wiem jak z kościołem ale, jesli macie upatrzoną knajpke (pisze o w-wie) to lepiej tak z 12-10 miesiecy wczesniej zarezerwować a z resztą spokojnie, i to bardzo spokojnie w 2 miesiace my tak zrobilismy (ja tylko wcześniej kieckę sobie upatrzyłam i miałam ją w kwietniu, a ślub pod koniec czerwca był) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: pytanie laika :) 20.03.08, 16:58 od strony formalnej, musisz sie zgłosic do USC miesiąc i jeden dzien przed planowana data slubu. Reszta, jak zwykle - to zalezy. Czy suknie chcesz miec slubna, czy bankietowa, czy jeszcze bardziej zwyklą. Jesli jestes w wymiarze w jakim wisza suknie slubne w salonach i wpadnie ci cos w oko, to suknie masz prawie od razu (skrócenie zajmuje tydzień). Zwykła sukienka do slubu, to widomo-od ręki w sklepie. Na obraczki czeka sie od 3-5 tygodni (zamówione), choc mozna tez kupic klasyczne od razu, jesli tylko bedzie wasz rozmiar.. Jesli chodzi o lokal, to ja organizowałam w restauracji kolacje integracyjna dzien przed planowanym weselem: zadzwoniłam i dwa tyg. przed zamowilam na piatek wieczor. Jesli planujesz inny dzien niz sobota, to nie ma problemu i nie trzeba iles miesiecy wczesniej rezerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa24 Re: pytanie laika :) 20.03.08, 18:04 Mój narzeczony jest naprawdę świetnym, profesjonalnym kucharzem i często wypróbowywuje w domu różne nowe przepisy, wiec że tak powiem - potwierdzam ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa24 Re: pytanie laika :) 20.03.08, 18:08 O kurcze, pomyliłam fora To miała być odpowiedz na post na forum Kobieta. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=16&w=77256316&a=77256316 wiec traktujcie, jakby go nie było Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa24 Re: pytanie laika :) 20.03.08, 18:10 Znaczy tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=77256316 Aj coś mi dziś wsystko się miesza Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: pytanie laika :) 20.03.08, 19:41 Zależy w jakim mieście mieszkasz, jak z salami, restauracjami w twoim mieście. Zależy też czy chcecie fotografa, kamerzyste itd. Bo teraz zrobiła się straszna paranoja z tymi przygotowaniami z 1,5 rocznym wyprzedzeniem ludzie planują, co dla mnie jest bardzo dziwne, kiedyś ludzie w 3 miesiące wszystko załatwili i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: pytanie laika :) 21.03.08, 13:29 Jeżeli chcesz w Kościele wszystko zorganizować w "normalnym trybie" To powinniście zgłosic się do kancelarii minimum 3 miesiące przed ślubemPozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
arlets1 Re: pytanie laika :) 21.03.08, 14:13 wystarczy nawet i miesiąc na zorganizowanie ślubu - my akurat zdecydowaliśmy na dwa miesiące przed data ślubu i wesele i to hucznego - zwolniła sie sala - zespół akurat tez miał wolne bo ktoś zrezygnował, suknie sprowadzili dwa tygodnie przed śłubem więc nie widze problemu tylko checi trzeba!!! a tym bardziej jezeli myslicie o obiedzie dla najblizszych czyli rodziny - to nawet wielka sala Wam nie jest potrzeba a przyjemny lokal - restauracja.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosool Re: pytanie laika :) 21.03.08, 14:23 My załatwiliśmy wszystko w 3 (TRZY!!!!!) tygodnie 5 tygodni przed ślubem. W dużym mieście, z ogromnym przerobem w branży. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue1 Re: pytanie laika :) 25.03.08, 09:47 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Jak slucham opowiesci znajomych, ze nie ma co marzyc o organizacji wszystkiego w okresie krotszym niz rok...! a i tak nie ma sie tego co chcialo mysle jednak, ze to dotyczy hucznych wesel... tak, chodzi o Warszawe mozecie polecic jakis fajny lokal, na niewielkie przyjecie dla rodziny i przyjaciol? okolo 20-25 osob Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: pytanie laika :) 25.03.08, 16:56 my mieliśmy w Folk Gospodzie (Grzybowska/róg Waliców) na 25 osób integracyjną kolację dzień przed weselem. Było to w piątek, a termin zarezerwowałam ok. 2 tyg. przed, menu ustalone mailem. Wszystko było bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś