renia30londek 04.08.08, 21:42 witam, jakie polececie stronki z bizuteria, bo jakos ugrzalam i nic nie wpada mi fajnego, moze nacie stronki gdzie mozna kupic, biala malga trzeba czekac 3 tygodznie a slub juz niedlugo, 30 sierpnia, bede wdzieczna za pomoc, jestem z wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaamilka Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 21:54 ja swoje trzy perełki kupiłam w kruku. i niedrogo, i na miejscu, i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 21:58 dzieki, zamowilismy obraczki w wkruk, wiec jak dojedziemy do polski to bedziemy je obierac i chyba tez kupie tam, a mozesz pochwalic sie jakie sobie zamowilas, ja potrzebuje cos delikatnego, wszyscy doradzaja mi tez perelki, ja nie za bardzo za nimi przepadam, Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:06 ja też nie lubiłam pereł, ale te mi się bardzo spodobały, bo były bardzo delikatne. I na pewno je wynoszę już po ślubie. Link z perłami na mnie: img229.imageshack.us/my.php?image=img7650gj6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:11 dzieki kaamila, wlasnie chodzi mi o cos takiego delkatnego ale z gustem, dzieki bardzo, jak twoje przygotowania, Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:22 o, jak fajnie, że się przydałam...! nawet mogłabym Ci pożyczyć, tylko że ja mieszkam 70 km jeszcze za p-zn... byś miała coś pożyczonego Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:27 jakie ładne dziewczę z tej kaamilki tez miałam takie kolczyki tylko srebrne Inne rozorałyby mi uszy Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:36 Miska - przestań! Natychmiast! Bo jeszcze uwierzę! i tak byłam paskudną panną młodą w mojej paskudnej bezie! ale wracając do biżuteri, to świtnie się prezentowała, była delikatna i nie tworzyła zbędnych zdobień na uszach i szyi. wiedziałam, że przy mojej sukni tylko coś takiego wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:51 moje mikro perełki oprócz satynowej wstążki na szyi, to tyle z biżuterii A bezy lubię, zwłaszcza różowe, perfumowane + dobre cappucino cremo Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:56 w ogóle nie wiem kto wymyślił, że perły nie są dobre na ślub! co za durny przesąd. moim zdaniem, są idealne wręcz! Odpowiedz Link Zgłoś
vivi-anne Re: bizuteria....gdzie 05.08.08, 09:28 Czytałam gdzieś,że z tym przesądem dotyczącym pereł chodzi o prawdziwe perły, które "rodzą się" w bolu, tzn. wtedy, gdy w muszli powstaje choroba, "stan zapalny" i dlatego kojarzą się z cierpieniem. Nie dotyczy to przecież sztucznych pereł, czyli koralikow pomalowanych perlową farbą Odpowiedz Link Zgłoś
kumkus Re: bizuteria....gdzie 05.08.08, 09:36 z tymi perłami, tez to czytałam. Ja mam kryształki, ale tylko dlatego że mi bardziej "pasują" a perły tez baaardzo mi się podobają i przesądami bym się nie przejmowała, bo na naturalne perły i tak mnie nie stać;P hehe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:55 dzieki kamila, to nie jest jeszcze tak daleko, teraz jestem pod londynem, to jest dopiero daleko, ale nie az tak bardzo, swego czasu jezdzialam czesto do swinoujscia mam suknie pronovias jest z koronki wiec potrzebuje delikatna bizuterie, i musi byc srebrna, nie moge nosic zwyklej, pozdrawiam ale kamila nie powiedzialas mi kiedy slub, Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 22:59 no tak moja jest srebrna! ja już to najgorsze mam za sobą (30.04.08), teraz już tylko sielanka trwa! mówię Ci - po ślubie rewelacja jak będziesz chciała pomyśleć coś z tą biżuterią to pisz na priv. a może my z mężem pojedziemy na weekend do Wrocławia...? a kiedy zlądujesz w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: bizuteria....gdzie 04.08.08, 23:17 hello, jedziemy samochodem do polski, przyjezdzamy tydzien przed weselem w piatek, w sobote panienskie i kawalerskie, niezle sie zapowiada wekend a po neidzieli, ostatnia przymiarka sukni, i reszta czyli wlasciwie wszystko, dekoracja , kucharki , kosciol- spowiedzi itd.....zalamka tyle tego, obraczki odebrac i bizuteria Odpowiedz Link Zgłoś
4sweet Re: bizuteria....gdzie 05.08.08, 00:02 Renia a twoja suknia to może Ladera? ------ Ani różnice poglądów, ani różnica wieku, nic w ogóle nie może być powodem zerwania wielkiej miłości. Nic. Oprócz jej braku. Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: bizuteria....gdzie 05.08.08, 20:56 moja sukienka to pronivias lorna Odpowiedz Link Zgłoś
kumkus Re: bizuteria....gdzie 05.08.08, 09:06 To zastanów się nad kryształkami. Ja zamiast perełek( które tez mi się w sumie podobały), kupiłam kryształki ze srebrem, są delikatne i ładnie wyglądają. na przykład: www.kemonart.pl/sklep,2678,,,03,,pl-pln,358147,0.html www.kemonart.pl/sklep,2678,,,03,,pl-pln,389765,0.html www.kemonart.pl/sklep,2678,,,03,,pl-pln,531031,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmarta Re: bizuteria....gdzie 05.08.08, 21:03 Ten link w środku to moja biżuteria tylko te kryształki mają taki krzywy kształt a moje są w prostej lini. Kupiłam ją w galerii Magnolia Park we Wrocławiu Reniu Ty ślubujesz 30 sierpnia jak ja - a w jakim kościele? Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: bizuteria....gdzie 05.08.08, 21:58 to super, ja slubuje w malym kosciolku pod legnica, ale mam juz stres Odpowiedz Link Zgłoś
princezna Re: bizuteria....gdzie 07.08.08, 15:46 A ja polecam Białą Magię. Biżuteria śliczna, robiona często na zamówienie i naprawdę oryginalna. www.bialamagia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: bizuteria....gdzie 07.08.08, 16:23 Piszesz, ze mieszkasz pod Londynem. Dlaczego nie pojedziesz do Londynu szukac bizuterii - wybor niesamowity, ceny nizsze niz w Polsce -polecam przejrzenie stron internetowych John Lewis, Debenhams na przyklad. Zreszta w kazdym sklepie tzw.high street sa sekcje z bizuteria. Nie rozumiem jak mozna miec problem mieszkajac niedaleko Londynu . Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: kaamilka 07.08.08, 15:55 No na swoim komputerze twój nick na forum widze w kolorze zielonym....hmmm ale ja coś w ustawieniach swoich grzebałam wieć może dlatego... juz mi cosik zaświtało! Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: kaamilka 07.08.08, 16:18 No to Ty u mnie już też zielona jestes, Bejbe Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: kaamilka 07.08.08, 16:33 Abstrahując od zielonych nicków, polecam www.dodomi.pl Dziewczyna jest rewelacyjna i robi biżuterię na zamówienie. Opisałam jej, jaką bizuterię chcę i po kilku dniach ją miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: kaamilka 07.08.08, 21:01 to wszystkich tych zielonych i tych czerwonych, nie podoba mi sie tutejsza bizuteria i tyle, wiec nie pouczaj kogos gdzie kto ma robic zakupy, zachowaj dla siebie te swoje uwagi, a reszcie dziekuje dziewczyny za cenne uwagi, Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: renia, tak właściwie na kogo się zdenerwowała 07.08.08, 21:21 PELAGIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: renia, tak właściwie na kogo się zdenerwowała 07.08.08, 21:26 e, to spoko a znalazłaś już coś? Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: renia, tak właściwie na kogo się zdenerwowała 07.08.08, 21:40 odieraj obraczki w wkruk to i kupie sobie bizuterie i po roblemie, przepratuje jakies sukienki na poprawiny, w uk sa jakos same szmatki, nic eleganckiego, a jesli eleganckie to jak dla ksiezniczki, nio i troszke drogoooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: kaamilka 07.08.08, 22:02 Nie bylam zlosliwa, nikogo nie pouczam. Daruj sobie opryskliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: kaamilka 07.08.08, 22:05 I zycze wspanialego slubu i zakupow w Polsce . I jeszcze chcialabym wiedziec czym Cie tak bardzo wkurzylam? Podaniem nazw sklepow? Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: bizuteria....gdzie 07.08.08, 22:10 nie zazwy sklepow, tylko pouczaniem jak jestes z uk to w tych skalach... sobie kup, jak bym chciala to bym kupila, nie podoba mi ise tutejsza bizuteria, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: bizuteria....gdzie 07.08.08, 22:14 To nie pouczania tylko zyczliwa rada... Mnie sie tu podoba, Tobie nie - nie powod zeby kogos obrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
renia30londek Re: bizuteria....gdzie 07.08.08, 22:19 napisam, ze bizuteria w UK mi sie nie podoba a forum jest super, bardzo duza pomoc, pozdrawiam szystkich Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: bizuteria....gdzie 11.08.08, 11:50 Ja kupiłam na www.corundum.com.pl. Nie chciałam takiej typowej ślubnej. Szukałam samego kryształu svarowskiego. Ze sklepu i zakupu jestem bardzo zadowolona. Ten sam wzór kolczyka w centrum handlowym w sklepie svarowskiego kosztuje ok 240 zł, a ja kupiłam u nich za 105 Odpowiedz Link Zgłoś