01.11.03, 22:04
mam pytanko czy na weselu musza byc oczepiny czy cos sie stanie czy bedzie
zle wygladalo jzeli oczepin nie bedzie
Obserwuj wątek
    • inusia0 Re: oczepiny 04.11.03, 14:50
      diablica2003 napisała:

> mam pytanko czy na weselu musza byc oczepiny czy cos sie stanie czy bedzie
      > zle wygladalo jzeli oczepin nie bedzie

oczywiście,że nie musi być oczepin,dlaczego mialoby się coś stać z tego powodu??
      • madzia.witkowska Re: oczepiny 06.11.03, 09:35
        Ale oczepiny to tradycja - ja szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie żadnego
        wesela bez oczepin, na każdym są i to jest piękne! Nie muszą trwać długo - same
        rzucanie wiankiem i muchą wystarczy - bez konkursów, rozpoznawania i takich tam
        innych. Ale decyzja należy wyłącznie do ciebie.
        • ander5 Re: oczepiny 07.11.03, 19:44
          Magda ma rację; oczepiny powinny być, chociaż najskromniejsze w oprawie. To
          tradycyjnie pożegnanie stanu panieńskiego. Zważ, że także goście i najbliżsi
          Pary Młodej na tę chwilę czekają. Dopuszczalnym jest zaniechanie tego obrzędu
          przy powtórnym małżeństwie lub...kiedy nowożeńcy mają już po - ..dziesiąt lat.
          Ale znam przypadki, że i oniw pełni humoru temu obrzędowi się poddawali. Wszk
          wesele to nie stypa! Pamiętajcie, jak radosne Wasze wesele, tyle miłych
          wspomnień dla Was i dla gości. Prowadząc wesela zawsze wcześniej omawiam z parą
          przebieg zabawy ich formę i czas i choć czasami podchodzą z rezerwą do
          niektórych pomysłów, to w trakcie i po weselu dziękują, że zaakceptowali
          propozycje.
          Pozdrawiam Młode Pary,
          Prezenter muzyczny z Wrocławia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka