diablica2003 01.11.03, 22:04 mam pytanko czy na weselu musza byc oczepiny czy cos sie stanie czy bedzie zle wygladalo jzeli oczepin nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inusia0 Re: oczepiny 04.11.03, 14:50 diablica2003 napisała: > mam pytanko czy na weselu musza byc oczepiny czy cos sie stanie czy bedzie > zle wygladalo jzeli oczepin nie bedzie oczywiście,że nie musi być oczepin,dlaczego mialoby się coś stać z tego powodu?? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.witkowska Re: oczepiny 06.11.03, 09:35 Ale oczepiny to tradycja - ja szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie żadnego wesela bez oczepin, na każdym są i to jest piękne! Nie muszą trwać długo - same rzucanie wiankiem i muchą wystarczy - bez konkursów, rozpoznawania i takich tam innych. Ale decyzja należy wyłącznie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ander5 Re: oczepiny 07.11.03, 19:44 Magda ma rację; oczepiny powinny być, chociaż najskromniejsze w oprawie. To tradycyjnie pożegnanie stanu panieńskiego. Zważ, że także goście i najbliżsi Pary Młodej na tę chwilę czekają. Dopuszczalnym jest zaniechanie tego obrzędu przy powtórnym małżeństwie lub...kiedy nowożeńcy mają już po - ..dziesiąt lat. Ale znam przypadki, że i oniw pełni humoru temu obrzędowi się poddawali. Wszk wesele to nie stypa! Pamiętajcie, jak radosne Wasze wesele, tyle miłych wspomnień dla Was i dla gości. Prowadząc wesela zawsze wcześniej omawiam z parą przebieg zabawy ich formę i czas i choć czasami podchodzą z rezerwą do niektórych pomysłów, to w trakcie i po weselu dziękują, że zaakceptowali propozycje. Pozdrawiam Młode Pary, Prezenter muzyczny z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś