Dodaj do ulubionych

o sobie :)

05.06.09, 01:43
Ślub się zbliza wielkimi krokami. Zamówilismy obrączki smile Suknia się szyje,
dzis wysłali nam zaproszenia (pewnie jutro przyjdą). Ależ mnie to przeraza ze
juz tyle załatwione. Poki były tylko sala, foto itp. to jako mnie to nie
ruszało a teraz... jestem chyba podekscytowana. smile wink

Obraczki zamowilismy w Kruku. Obeszlismy Aren'art (mielismy tam wczesniej
upatrzone), Gold commerce, Apart odpadł juz dawno i uznalismy ze w kruku
najlepiej i najtaniej. Dwie obraczki z białego złota beda nas kosztowały nie
całe 1300zł. W moja zakuja 3 brylanty.
Obserwuj wątek
    • marina111 o sobie :) c.d 05.06.09, 10:58
      suknią chwaliłam się juz wczesniej ale skoro teraz pisze o sobie to wkleje ją
      jeszcze raz moze ktos mi powie jak ją widzi. Ja jakis tam pomysł mam ale moze
      ktos rzuci lepszy smile
      MOja bedzie taka jak maja te dziewczyny ze zdjec tylko biała i z zielona szarfa
      szafa.pl/c416980-suknia-slubna.html
      slub-wesele.pl/komis/szczegoly/2074.html
      • agatita82 Re: o sobie :) c.d 05.06.09, 11:00
        No ładna kliecuszka, ale chyba dla wyższych kobiet. Ile masz ceemów?
        • marina111 Re: o sobie :) c.d 05.06.09, 11:03
          176 smile
          • emily_valentine Re: o sobie :) c.d 05.06.09, 11:04
            Też pomyślałam, że ten krój sukni to dla wysokiej PM.
      • zia86 Re: o sobie :) c.d 06.06.09, 17:38
        Sukienka mi się bardzo podoba. smile To prawda, że dużo tiulu ale fajnie
        to wygląda, a to zdjęcie gdzie PM obraca się i ta suknia tak "fruwa"
        wokół niej bardzo fajne. wink I wstążka zielona też mi się podoba, bo
        zielony to jeden z moich ulubionych kolorów. big_grin
        • marina111 Re: o sobie :) c.d 06.06.09, 17:53
          Miło że Ci się podoba. Jak bede miała swoje zdjęcia w tej sukni to wstawie i
          bedzie lepiej widać. Ona jest tak naprawde leciutka i dalikatna mimo ze na
          zdjęciu tak moze nie wygląda. Dużo tez zalezy od wielkości koła pod spodem.
      • magdus-ia Re: o sobie :) c.d 05.07.09, 09:30
        sukienka ładna - chociaż na 1 zdjęciu nie wyglądała za ciekawie smile
      • linka.k Re: o sobie :) c.d 30.08.09, 22:01
        Prześliczna suknia smile
        • marina111 Re: o sobie :) c.d 30.08.09, 23:08
          Dzękuje smile
    • agatita82 Re: o sobie :) 05.06.09, 10:58
      Fajnie, fajnie. A kiedy ten dzień nastąpi?
      • emily_valentine Re: o sobie :) 05.06.09, 11:02
        Ojej ojej! Ile tiulu!
        A ta szarfa nie może zostać różowa?
        • emily_valentine Re: o sobie :) 05.06.09, 11:03
          A jak się podpina tren w takiej sukni? <ciekawość>
          • marina111 Re: o sobie :) 05.06.09, 11:06
            ślub jest we wrzesniu.
            Szarfa mogła by yc rózowa ale nie w tym kolorze. Jak rózowy to na całego a nie
            taki brudny. smile
            Wybrałam zielona bo róż wydawał mi się oklepany a po za tym sala weselna wejs w
            kolorze zielona kremowym itp.
            • marina111 tren 05.06.09, 11:27
              no właśnie nie wiem jeszcze jak się go podpina. Jak suknia bedzie gotowa to mi
              pokaza, jesli się okaze ze beznadziejnie wygląda to powiem zeby mi go obcieli.
              Ja ogólnie to nigdy nie chciałam miec terenu, ale poniewaz oni szyja z terenem a
              potem odcinaja to mam jeszcze chwile zeby się zastnowic jak wolę.
              • emily_valentine Re: tren 05.06.09, 11:34
                Wydaje mi się, że w tej sukni, podpięty tren może wyglądać
                nieciekawie. Chociaż sam w sobie, taki długi, jest fajny.
                • marina111 Re: tren 05.06.09, 11:39
                  Tez się martwię ze bedzie mi odstawał taki kuper. Choc wyjątkowo ten tiul jest
                  miękki i wbrez pozorom sa go tylko 2 warstwy choc na zdjeciu wyglada okrutnie.
                  Gdybym miała tą suknie wybrac ze zdjecia to nigdy bym tego nie zrobiła. Po za
                  tym szukałam prostej. smile Bedac w salonie zobaczyłam jak mierzy ja jakas
                  dziewczyna i postanowiłam tez zobaczyc jak mi bedzie w niej. Potem mierzyłam ja
                  jeszcze 15 razy przy róznych osobach i decyzja zapadła. smile
          • ga_lapagos Re: o sobie :) 05.06.09, 11:06
            Marina, tez zdecydowalam sie na suknie z szarfa ale bordowa i wiecej jej niz w twojej sukni. Jeszcze nie kupilam ale chyba sie zdecyduje.
            Te szarfy sa bardzo dziewczece smile

A skad jestescie?jesli moge spytac smile
            Macie juz foto? muzyke?

-
            ja?
            wrednygalapagos.blox.pl/html
            • marina111 Re: o sobie :) 05.06.09, 11:11
              Z Warszawy, a własciwie to ja z okolic.
              Fotografa mamy juz od dawna. Zdęcia bedzie nam robic ta pani
              www.perfectmoment.pl/
              Mamy ja z polecenia wiec liczymy ze bedzie dobrze. smile
              Jesli chodzi o muzyke to zdecydowalismy się na DJa (tez polecony). Jakos nie mam
              zaufania do zespołów bo co prezentuja na stronach internetowych nie zawsze
              zgadza się z realem. Po zatym wiecej to kosztuje.
              • ga_lapagos Re: o sobie :) 05.06.09, 11:17
                Tez slyszalam pochlebne opinie o tej pani.

A stroj Pana M? gotowy smile?

-
                ja?
                • marina111 Re: o sobie :) 05.06.09, 11:22
                  Jeszcze nie. Czekamy aż mi się sesja egzaminacyjna skonczy bo nie mogę puscic
                  Pana Młodego samego bo garnitur a ja nie mam kiedy z nim iść.
                  Moja wizja jest prosta: czarny garnitur, czarne lakierki, biała koszula, czarny
                  waski krawat.
                  Nijak to sie ma do mojej zielonej szarfy ale trydno smile zielonego kwiatka mu wepniemy
                  • ga_lapagos Re: o sobie :) 05.06.09, 11:25
                    Hehe

Sorry, ze tak wypytuje, ale ciekawa jestem twojej wizji smile.

No i wrzesien sie zbliza!Tez mialam byc wrzesniowa PM ale przesuwa slub ze wzgledu na chorobe tesciowej....

-
                    ja?
                    • marina111 Re: o sobie :) 05.06.09, 11:33
                      smile po to napisałam o sobie zeby o sobie mówić wink
                      Chętnie poznam wizje innych. Być moze cos mnie zainspiruje. Ja do tej sukni chce
                      miec zwykły welon około 110cm. Z biżuterii tylko kolczyki ale duze. Na fryzure
                      nie mam pomysłu ale chyba nie wiele mogę zrobic bo moje włosy choć dośc długie
                      (brązowe) sa jak druty. Zastanawiam sie nad okryciem bo moze we wrzesniu byc
                      chłodno, a ślub w lesie wiec tym bardziej zimno.
                      Na kiedy przesuwacie ślub? Z teściową to coś poważnego?
                      • ga_lapagos Re: o sobie :) 05.06.09, 11:38
                        Wrzesnie sa ostatnio cieple, ale okrycie lepiej przewidziec, najwyzej bedziesz miala dodatkowy bialy plaszczyk jesienny wink

Tez widzialabym duze kolczyki do tej sukni, duze w sensie wiszace, moze zaryzykujesz jakies zielone krysztalki zeby pasowaly do szarfy wink

(Z moja tesciowa to niestety cos powaznego, wlasnie we wrzesniu bedzie w trakcie kuracji i nie moglaby przyjsc na slub. Zobaczymy jakie beda rezulaty, narazie myslimy o przesunieciu slubu na maj.)

-
                        ja?
                        • marina111 Re: o sobie :) 05.06.09, 11:43
                          czytasz w moich myslach. Bardzo bym chciała kolczyki z zielonych kryształków ale
                          jedyne jakie widziałam względnie ładne sa w svarowskim. Niestety, nie bardzo
                          wygodne jesli chodzi o zapiecie a ja na własnym weselu chce tańczyc a nie stać.

Szkod za musicie przekładać. Maj jest ładny ale wrzesień ma moim zdaniem więcej
                          uroku.
                          • ga_lapagos Re: o sobie :) 05.06.09, 11:49
                            Co ma wisiec, nie utonie wink Poczekamy, zobaczymy moze slub bedzie w maju, a moze za rok we wrzesniu. Narazie prosze o trzymanie kciukow za tesciowa .

Jak bede przegladac strony to pomysle o zielonych krysztalkach. Duzo dziewczyn ma teraz blogi z bizuteria wiec moze uda sie cos zamowic wedlug twojego porjektu. Moim zdaniem kolczyki w delikatnej zieleni moga super wygladac smile

-
                            ja?

• marina111 Re: o sobie :) 05.06.09, 11:54
                              Trzymam kciuki zeby teściowa szybko wyzdrowiała i zebyscie nie musieli odwlekac
                              ślubu na kolejne miesiace.

Będe bardzo wdzieczna jesli bedziesz miała na uwadze kolczyki dla mnie i dasz
                              znac jesli cos ciekawego rzuci Ci sie w oczy. smile
                              • emily_valentine Re: o sobie :) 05.06.09, 12:01
                                Pożyczam moje zielone kolczyki tj. inspirację. Bez żalu bo ja za
                                zielonym szczególnie nie przepadam wink

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea859196ea9f285b.html
                                • marina111 Re: o sobie :) 05.06.09, 12:07
                                  smile wzruszyłam się ze mi je pozyczasz smile
                                  Sa sliczne i wzróciłam juz na nie uwage w wątku o Tobie. smile
                                  ale sa malutkie sad A ja bym chciała duze. Moze zaraz znajde te które jaka
                                  dziewczyna wklejała tutaj to Wam pokaze.
                                • marina111 Re: 05.06.09, 12:19
                                  Mam:
                                  chciała bym cos w tym kształcie:
                                  www.tejanibridaljewelry.com/B0680.php
                                  www.tejanibridaljewelry.com/B0811.php
                                  znalazłam zielone w svarowskim, ale mnie nie zachwycaja i sa nie wygodne
                                  www.swarovski.com/Web_PL/en/992669/product/Garland_Long_Pierced_Earrings.html?CatalogCategoryName=0110
                                  • emily_valentine Re: 05.06.09, 12:27
                                    Łał! Fajne te okrągłe. Te drugie też fajowe. A zielone Swarowskiego
                                    też chciałam tu wkleić. Na dole strony są inne zielone, takie z
                                    łezką przy uchu.
                                    • emily_valentine Re: 05.06.09, 12:28
                                      Ja w Swarowskim mam takie upatrzone:

www.swarovski.com/Web_PL/en/995370/product/Chandelier_Pierced_Earrings.html?CatalogCategoryName=0110
                                      • marina111 Re: 05.06.09, 12:40
                                        Bardzo ładne, tez zwróciły moja uwagę. Asortyment swarovskiego w galerii mokotów
                                        mam juz w małym palcu smile Te drugie zielone sa mniejsze sad

Ja ostatnio dostałam od N takie:
                                        www.swarovski.com/Web_PL/en/831887/product/Impression_Set.html?CatalogCategoryName=0110
                                        Sa długie i pięknie się błyszcza ale za wąskie niestety. Szkoda ze nei
                                        konsultował ze mna jak wybierał. wink
                                      • marina111 Re: 05.06.09, 12:43
                                        Jeszcze nad tymi się zastanawiam
                                        www.swarovski.com/Web_PL/en/993842/product/Gem_Hoop_Earrings.html?CatalogCategoryName=0110
                                        ale nie wiem czy one do tej sukni beda dobrze wygladały
                                        • emily_valentine Re: 05.06.09, 12:49
                                          Jak dla mnie zbyt nowoczesne, takie do pracy.

A co sądzisz o tym:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ad10b63c8bcac8f.html

albo o tym:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f29087e53ceeb7ff.html

Oba z Red Rubin. Ten drugi - widziałam kolczyki w sklepie, z różnymi
                                          kamieniami - żółte, fioletowe, niebieskie i zielone właśnie. Chodzi
                                          mi o kształt. Bardzo mi się spodobały, ale ja chciałam bezbarwne.
                                  • niekasia Re: 08.06.09, 10:47
                                    hej,
                                    to ja wrzucałam linki do tych kolczyków smile niestety tez ich nie kupiłam
                                    jeszcze... sad szukam cały czas czegoś w Warszawie ale niestety nadal nic sad - z
                                    tego co pamiętam to ty szukasz srebrnych (ja muszę mieć raczej złote) i
                                    widziałam jedne podobne (nie tak fajne no ale wink) w Arkadii w Warszawie.... może
                                    jeszcze są... jak chcesz to mogę Ci dokładnie napisać gdzie to było...

marina111 napisała:

> Mam:
                                    > chciała bym cos w tym kształcie:
                                    > www.tejanibridaljewelry.com/B0680.php
                                    > www.tejanibridaljewelry.com/B0811.php
                                    > znalazłam zielone w svarowskim, ale mnie nie zachwycaja i sa nie wygodne
                                    > www.swarovski.com/Web_PL/en/992669/product/Garland_Long_Pierced_Earrings.html?CatalogCategoryName=0110
                                    • marina111 Re: 08.06.09, 16:01
                                      Chętnie. smile ciągle czekam na wasze pomysły i inspiracje dla mnie smile
                          • stworzenje kolczyki 05.06.09, 11:51
                            a na wylęgarni patrzyłaś tam też takie różne są ręcznej roboty smile.
                            • marina111 Re: kolczyki 05.06.09, 11:57
                              Tak ale one sa malutnie. sad Piszac duże mam na mysli DUZE. z zapieciem około
                              6cm. W dodatku tam przewazne wszystkie sa waskie i długie a ja bym chciała np. w
                              kształcie koła. Kiedyś jakas dziewczyna pokazywała tu strone z oklczykami z NYC
                              i tam były takie cudne ale drogie (szczególnie ze dolar teraz wysoko stoi)
                              • stworzenje biżuteria,spinki 05.06.09, 13:42
                                a z Colibry patrzyłaś czy mają coś z zielonym? Fajnie z tą zielenią, a może
                                Młodemu zafundować spinki do mankietów np. srebro z zielonym. Są takie z
                                kamieniami. Ogólnie pomysł jego stylizacji fajny,ale czy tak wszystko czarne to
                                nie będzie smutno,może krawat na zieleń zbliżoną do Twoje szarfy wymienić i już
                                będzie fajniej smile.
                                • marina111 Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 13:51
                                  o spinkach zielonych juz myślałam. smile Inspiracja sciągnieta z męza Kożuchowskiej smile
                                  Moze i smutno troche ale ja nie przepadam za tymi ślubnymi strojami dla panów. A
                                  kamizelka to juz dla mnie masakra. Jeszcze nic nie jest postanowiona. Jak po
                                  przymierza to bedziemy wiedzieli ale na czarno-biało najbardziej mi się podoba.
                                  Wczesniej chciałam zeby wszystko było na granatowo ale teraz z ta moja zielona
                                  szarfa to by było wogóle od czapy.
                                  • emily_valentine Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 13:57
                                    Mnie się stylizacja młodego podoba. Te zielone spinki super pomysł!
                                    Można jeszcze dodać zielone majtusie albo skarpetki hihi wink
                                    • marina111 Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 14:12
                                      Myslałm o takich spinkach
                                      www.swarovski.com/Web_PL/en/992896/product/Francesco_Silver_Shade_Cuff_Links.html?CatalogCategoryName=0106
                                      Tak rozwazam zeby darowac sobie zielone kolczyki i normalne srebrne znalezc. A
                                      zamiast tego jakis zielony akcent we włosy. Myślałam o zwykłym gładkim koku.
                                      Nie chce zadnych spinek i kwiatów wiec wymysliłam zeby gdzieniegdzie takie
                                      szpilki z zielonymi kryształkami powpinać.
                                      Takie tylko zielone
                                      www.allegro.pl/item643946240_kokowki_piekne_delikatne_szpilki_do_wlosow.html#gallery
                                      a moze 2 białe i 3 zielone?
                                      • emily_valentine Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 14:29
                                        Spinki fajne. Ja wybrałam dla męża kwadratowe wink
                                        A dla Ciebie bym proponowała wstążkę-opaskę we włosy tj. ta w
                                        sukience. Do tej sukni będzie ślicznie pasować.

www.kleinfeldbridal.com/index.cfm?pid=52&item_id=11020&rowid=41&page=3

www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/170384?f=582%3a583&offset=58

www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/125488?f=582%3a583&offset=91

www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/170843?f=1541%3a1546&offset=24

Wstążkę możesz sobie ozdobić kamieniami.
                                        • marina111 Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 14:36
                                          Pomysł super i bardzo dla mnie. Ale do welonu mi to jakos nie pasuje a moj N się
                                          zapłacze jak bedzie bez welony, bo on sobie życzy wydanie na maxa slubne ;/
                                          (Suknia w innym kolorze nic biała była be, broń Boze zeby była waska albo
                                          krótka... bojkotował wszystkie moje super pomysły.)
                                          • stworzenje Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 14:40
                                            marina111 napisała:

spinki ładne koniecznie jak Ty coś zielone w kolczykach czy tam włosach to u
                                            niego te spinki naprawdę smile.
                                  • stworzenje Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 14:39
                                    marina111 napisała:

> przymierza to bedziemy wiedzieli ale na czarno-biało najbardziej mi się podoba.
                                    > Wczesniej chciałam zeby wszystko było na granatowo ale teraz z ta moja zielona
                                    > szarfa to by było wogóle od czapy.

no zieleń z granatem niezbyt fakt, tak się domyśliłam,że jak napisałaś krawat,
                                    to że raczej nie macie ochoty na kamizelkę, ale zielony krawat to myślę że
                                    fajnie. Na zielono miała mieć moja kumpela ale się niestety trochę poddała. Bo
                                    jednak fakt jak się coś chce w danym kolorze to ja już wiem ile się trzeba za
                                    tym nalatać smile.Także miała,ale tylko bukiet z zielonym.
                                    • marina111 Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 14:41
                                      bukietu tez nie mam i nie wiem za bardzo jaki. Raczej mały bo nie chce miec
                                      wielkiej wiachy. Myslamm o liliach bo kocham ich zapach ale zadnego ładnego z
                                      lili nie widziałam. Podoba mi się eustoma ale ale nie mam pomysłu co z niej
                                      zrobić. Ewentulanie frezej.
                                      • emily_valentine Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 15:11
                                        Może coś takiego, albo zamiast wstązki albo zamienić to coś na
                                        wstążkę. Zdjęcia z welonem:

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/vendor/detail/188261?f=3150%3a47&offset=7

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/vendor/detail/188201?f=3150%3a47&offset=35

I jeszcze raz wstążka, z kwiatkiem:

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/editorspick/detail/187571?f=3150%3a47&offset=12

• marina111 Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 16:18
                                          Wow ale ty masz pomysłów. Ta pierwsza opaska jest piekna tylko zastanawiam się
                                          gdzie to kupić?
                                          • emily_valentine Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 16:31
                                            W pasmanterii? Albo tam gdzie szarfę do sukni.
                                            • marina111 Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 16:38
                                              chodzi mi o te srebrne. ja widziałam same diademy a takich obasek srebrnych
                                              nidzie nie było
                                              • emily_valentine Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 17:01
                                                Kupić nie wiem gdzie, ale to są zwykłe opaski do włosów:

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/editorspick/detail/187576?f=3150%3a47&offset=7

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/editorspick/detail/178069?f=3150%3a47&offset=45

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/editorspick/detail/176141?f=3150%3a47&offset=55

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/editorspick/detail/175078?f=3150%3a47&offset=70

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/editorspick/detail/175077?f=3150%3a47&offset=71

www.brides.com/fashion/accessories/gallery/editorspick/detail/171694?f=3150%3a47&offset=80

Równie dobrze możesz ozdobić zwykłą opaskę jakąś taśmą pasmanteryjną
                                                czy kamieniami. Tego akurat jest caaaaałe mnóstwo. W pasmanterii w
                                                Galerii Mokotów przynajmniej smile
                                                • marina111 Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 17:13
                                                  no ze zwykła opaska to bym sobie poradziła smile
                                                  ale mi się ta podoba
                                                  www.brides.com/fashion/accessories/gallery/vendor/detail/188261?f=3150%3a47&offset=7
                                                  po sesji wybiore się na zwiedzanie sklepów i moze cos fajnego znajde. Chciałam
                                                  sobie dodatki do sukni zarzyczyc na urodziny ale to chyba nie bedzie takie
                                                  proste bo nie wiem co chce smile
                                                  • emily_valentine Re: biżuteria,spinki 05.06.09, 17:20
                                                    No to jeszcze tutaj, gotowce:

www.swarovski.com/Web_PL/en/0107/category/Jewellery/Hair_Jewels.html
                            • b_ogna Re: kolczyki 05.06.09, 13:26
                              ja znalazłam kilka kolczyków może ci sie spodobają:

topsilver.pl/farleta-kolczyki-ze-szmaragdem/produkt/1348.html
                              topsilver.pl/gallasso-ze-szmaragdem/produkt/2079.html

topsilver.pl/bocono-ze-szmaragdem/produkt/1636.html
                              topsilver.pl/simple-z-malachitem/produkt/1385.html
                              topsilver.pl/abosu-z-oliwinem/produkt/1978.html
                              topsilver.pl/filippa-kolczyki-z-oliwinem/produkt/1495.html
                              i troche droższe smile

wkruk.pl/sklep/bizuteria/show/inputCheck0=true_inputCheck12=true_id=2150_pgszukaj=24_pgkomplet=1_sort=

wkruk.pl/sklep/bizuteria/show/inputCheck0=true_inputCheck12=true_id=2144_pgszukaj=31_pgkomplet=1_sort=

wkruk.pl/sklep/bizuteria/show/inputCheck0=true_inputCheck12=true_id=1241_pgszukaj=33_pgkomplet=1_sort=

• marina111 Re: kolczyki 05.06.09, 13:38
                                Super smile podobaja mi się jedne z kruka. Jak pojdziemy oderac obraczki to sobie
                                je obejrze na żywo. Fajna jest tez ta strona z której wklejałas te tansze
                                kolczyki. poprzgladam ja sobie jeszcze.
                                • b_ogna Re: kolczyki 05.06.09, 14:01
                                  a moge wiedzieć które ci sie podobają?? smile
                                  ciesze sie że pomogłam smile
                                  • ga_lapagos Re: kolczyki 05.06.09, 14:03
                                    Bardzo fajne te b-ognowe propozycje.
                                    No ale ja jestem z tych dziwnych unikajacych svarovskiego blasku.

-
                                    ja?
                                  • marina111 Re: kolczyki 05.06.09, 14:18
                                    Z kruka podobaja mi się te drugie ale nie wiem czy nie zbyt ciemne i trzecie ale
                                    chce obejrzec je na zywo. Zobacze jak długie sa. Z tej drugiej strony fajne sa
                                    pierwsze ale nie bardzo mi sie to zapiecie widzi.
                                    Najgorsze jest to ze jeszcze nie wiem dokładnie jaki odcien tej zieleni bedzie.
                                    Miał byc raczej pastelowy ale zobaczymy co wyjdzie. smile
                                    • b_ogna Re: kolczyki 05.06.09, 14:27
                                      mozesz zobaczyc jeszcze na modna.pl smile
                                      • marina111 Re: kolczyki 05.06.09, 14:31
                                        smile wiedziałam ze jak zamieszcze ten wątek to się czegos ciekawego dowiem. I jak
                                        ja mam sie uczyc do tego egzaminu jak juz nie moge wytrzymać zeby nie przegladac
                                        tych strony... smile wink
                                      • b_ogna Re: kolczyki 05.06.09, 14:33
                                        kilka przykładów z modna.pl
                                        modna.pl/przedmiot/14161_wiosna+ach+to+ty.html
                                        modna.pl/przedmiot/12129_Swarovski+Olivine+w+okr%C4%99gach.html

modna.pl/przedmiot/10964_Kryszta%C5%82ki+w+srebrze+-+Olivine.html

modna.pl/przedmiot/7445_KORONKOWE+%C5%81EZKI.html
            • marina111 bukiet? 05.06.09, 11:19
              Ma ktos wizje bukietu?
              • b_ogna Re: bukiet? 05.06.09, 16:57
                a masz jakies ulubione kwiaty bądź takie które ci sie bardzo
                podobają??
                kilka w kolorach zielono białych
                www.pocztakwiatowa.pl/bukiet-miodowe-lata/5574/1/1/kwiaty.htmlwww.thedust.nazwa.pl/galeria/components/com_ponygallery/img_pictures/originals/20081109_1121802194_kopia_dsc_6746.jpg" border="0" alt=" www.thedust.nazwa.pl/galeria/components/com_ponygallery/img_pictures/originals/20081109_1121802194_kopia_dsc_6746.jpg">

www.kwiatyislub.pl/upload/cc9cb146e8d45b8a668caac44b87fd3c.jpg" border="0" alt="www.kwiatyislub.pl/upload/cc9cb146e8d45b8a668caac44b87fd3c.jpg">

www.zysiak.pl/photo/index.php?dz=w&id=cz03

www.kwiaciarnia-mdm.pl/img/biedermajer/bie07.jpg
                www.kwiaciarnia-mdm.pl/img/biedermajer/bie10.jpg

www.kwiaciarnia-mdm.pl/img/biedermajer/bie06.jpg
                www.kwiaciarnia-mdm.pl/img/fantazyjny/fan04.jpg
                www.kwiaciarnia-mdm.pl/img/fantazyjny/wydluzone_02.jpg
                www.green-line.com.pl/gfx/gal/bukiety_slubne/bukiet_slubny_31_1.html

www.green-line.com.pl/gfx/gal/bukiety_slubne/bukiet_slubny_27_1.html

• marina111 Re: bukiet? 05.06.09, 16:59
                  moje ulubione to lilie białe. Kocham ich zapach. Podoba mi się tez biała eustoma
                  i frezje. Szukałam troche ale z lili nie widziałam zadnego ładnego bukietu, z
                  eustomy same wiszace a takie mi się nei podobaja.
                  • stworzenje lilia 05.06.09, 17:12
                    marina111 napisała:

> moje ulubione to lilie białe. Kocham ich zapach. Podoba mi się tez biała eustom
                    > a

lilia ma te pręciki na żółto brudzące - kurde ubrudziłam sobie rok temu nimi
                    jasną spódnicę ciężko się spierało,ale zeszło.Także może eustoma jednak,albo
                    frezja bo się ubrudzicie i po co smile.O jak lubisz ich zapach to może na sali w
                    wazonach niech wystąpią,tam ich nikt nie będzie nosił itd. więc się nie popiszą
                    żółtym pyłkiem na ubraniach smile.A zapach ostry jak dla mnie, miałam je w domu to
                    musiałam oddać koleżance też uwielbia i nic się jej nie dzieje,ja kasłałam od
                    tej ostrej woni.A frezje super pachną smile.Rześko tak.
                    • marina111 Re: lilia 05.06.09, 17:26
                      No ale te brudzące preciki sie obcina. Jak dostaje bukiety od mojego N to zawsze
                      jest juz bez tego. W domu tez to obrywam jak rozkwitnie nowy pąk.
                      smile a ja zamykam drzwi od swojego pokoju zeby mi zapach na cały dom nie uciekał smile
                      • stworzenje Re: lilia 05.06.09, 17:32
                        marina111 napisała:

> No ale te brudzące preciki sie obcina. Jak dostaje bukiety od mojego N to zawsz
                        > e
                        > jest juz bez tego. W domu tez to obrywam jak rozkwitnie nowy pąk.

o się kurde kwiatkowi dokucza-obcina,ale tego nie wiedziałam dostałam z pręcikami.
                    • emily_valentine Re: lilia 05.06.09, 17:27
                      stworzenje napisała:

> lilia ma te pręciki na żółto brudzące - kurde ubrudziłam sobie rok
                      temu nimi
                      > jasną spódnicę

Stworzenje, nie oglądasz Perfekcyjnej Pani Domu? Anthea Turner
                      radzi, aby założyć gumowe rękawice i usunąć te żółte brudzące
                      pręciki. Łatwo się to obrywa.
                      smile

Dla mnie lilie są piekne, ale zbyt delikatne. Jak się przygniecie
                      kwiat, to widać później takie zbrązowiałe jakby pęknięcia/rysy. A
                      bukiet ślubny trzeba czasem gdzieś odłożyć i kwiaty się będą
                      niszczyć. Poza tym mają bardzo intensywny zapach. Niektórzy nie są w
                      stanie go znieść.
                      • stworzenje Re: lilia 05.06.09, 17:33
                        emily_valentine napisała:

> kwiat, to widać później takie zbrązowiałe jakby pęknięcia/rysy. A
                        > bukiet ślubny trzeba czasem gdzieś odłożyć i kwiaty się będą
                        > niszczyć. Poza tym mają bardzo intensywny zapach. Niektórzy nie są w
                        > stanie go znieść.

tak delikatne są bardzo pamiętam,że tylko coś i właśnie załamanie widać.
                  • b_ogna Re: bukiet? 05.06.09, 17:28
                    hiacynt (wiem ze nie chciałaś tongue_out)
                    www.roze.pl/page/pl/doslubu/wiazanki/wiazanka_slubna_nr_w118/
                    Eustoma

www.roze.pl/page/pl/doslubu/wiazanki/wiazanka_slubna_nr_w006/
                    www.roze.pl/page/pl/doslubu/wiazanki/wiazanka_slubna_nr_w010/
                    www.roze.pl/page/pl/doslubu/wszystkie/wiazanka_slubna_nr_w015/
                    www.roze.pl/page/pl/doslubu/wszystkie/wiazanka_slubna_nr_w050/
                    www.roze.pl/page/pl/doslubu/wszystkie/wiazanka_slubna_nr_w063/
                    www.roze.pl/page/pl/doslubu/wszystkie/wiazanka_slubna_nr_w077/LILIA

www.roze.pl/page/pl/doslubu/wiazanki/wiazanka_slubna_nr_w008/
                    www.roze.pl/page/pl/doslubu/wszystkie/wiazanka_slubna_nr_w021/
                    www.kwiaty-polskie.pl/show.php?id=95
                    www.kwiaty-polskie.pl/show.php?id=80

www.kwiaty-polskie.pl/show.php?id=84
                    www.kwiaty-polskie.pl/show.php?id=88
                    www.kwiaty-polskie.pl/show.php?id=100
                    www.kwiaty-polskie.pl/show.php?id=179

FREZJE
                    www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/Frezje/index.html
                    • marina111 Re: bukiet? 06.06.09, 00:12
                      Niektóre zaproponowane przez Ciebie bukiety sa całkiem fajne. Aż nie moge
                      uwierzyć ze macie tyle pomysłów. smile
                      Mi się podba taki bukiet ale nie wiem czy to pasuje
                      www.przewodnikmp.pl/forum/topic2598.html
                      trzeci post od góry, trzecie zdjęcie.
                      Mozna by mu odrobinę kolorystyke zmienic. Co sadzicie?
    • chapsichapsiatko Re: o sobie :) 06.06.09, 00:44
      A Chapsi-Chapsiątko bardzo kocha Młąsio! A Młąsio bardzo kocha Chapsi-Chapsiątko! Młąsio i Chapsi-Chapsiątko kochają się nawzajem. Mła, mła, mła. Nasza strona ślubna.
    • marina111 zaproszenia :) 10.06.09, 23:30
      Po 5 dniach (bo tyle idzie jak się dowiedziałam paczka priorytetowa...) wreszcie
      dostaliśmy zaproszenia. Sa piekne smile
      Narzeczony zabrał mi aparat uncertainwiec nie mogę im zrobić zdjęć ale pokaże na
      stronie jakie wybralismy:
      www.jdstyle.pl/balance.html wzór BA05

Jestem nimi zachwycona. Mogę wam polecic ta firmę jesli szukacie kogos kto zrobi
      wam zaproszenia
      • wikea Re: zaproszenia :) 10.06.09, 23:43
        smile My wybraliśmy Ba )$, pasują nam tym motywem do bramy naszego domu weselnego smile>
        • marina111 Re: zaproszenia :) 10.06.09, 23:52
          Nasze pasują kolorem do obrusów na sali smile
          Sa piękne, jestem nimi zachwycona. Wasze tez sa bardzo ładne. smile
      • zia86 Re: zaproszenia :) 19.06.09, 00:01
        Bardzo ładne zaproszenia. smile Słodkie a nie przesadzone i z kokardką. wink
        Podobają mi się. Jak będziesz miała aparat to pokaż jak wyglądają, na
        żywo. smile
        • marina111 Re: zaproszenia :) 17.07.09, 12:29
          Zabraam lubemu aparat zrobiłam zdjecia i... posiałąm gdzies kabel wiec nie mam
          jak ich zgrac na komp. smile Ale jestem juz coraz blizej. Moze sie doczekasz i
          zobaczysz moje boskie zaproszenia, na mniej boskich zdjeciach których robic nie
          umiem. Próbowałam tez zrobic zdjecie mojego welonu (kupionego na allegro) ale
          wogóle nic na nim nie widac wiec sobie daruje juz wstawianie go.
    • marina111 Nowy dylemat- czekam na porady :) 18.06.09, 23:03
      Zastanawiam się jaki welon powinnam wybrac do mojej sukni. Poniewaz nie chce
      kupowac go w salonie (bo tam jest okrutnie drogo) nie bardzo mam mozliwość
      przyłozyć go do sukni i zdecydować. Byłam nastawiona na zwykły, gładki około
      100cm, taka bezpieczna wersja pasujaca do wszystkich sukien. Teraz mama
      namieszał mi w głowie i juz sama nie wiem smile
      Znalazłam 2 które moim zdaniem by pasowały, ale czy napewno...
      welon nr 1
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1854429,2,2.html
      welon nr 2
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1854432,2,1.html
      Gdyby się komuś nie chciało zagladać do wcześniejszych postów aby zobaczyć jaka
      mam suknie to wklejam linka:
      szafa.pl/c416980-suknia-slubna.html
      przypomnę tylko: biała z zielona szarfa.
      Czekam na opinnie smile
      • emily_valentine Re: Nowy dylemat- czekam na porady :) 18.06.09, 23:42
        Powiem Ci, że żadna z tych 3 propozycji (łącznie z real foto) mnie
        nie powala. Ale to tylko moje zdanie. A co Ci namieszała Mama?
        • marina111 Re: Nowy dylemat- czekam na porady :) 18.06.09, 23:51
          smile no wiesz, mnie to wogóle to wszystko nie powala bo ani nie przezyłam
          wielkiego zauroczenia suknia, jej kolor jest na zyczenie narzeczonego, podobnie
          zreszta jak welon którego w pierwotnym zamysle wogóle nei chciałam smile
          No ale skoro juz jest jak jest zastanawiamsię czy welon obszyty czym tam nie
          bedzie przesadą. Tym bardziej ze takiej koronki jak na gorsecie nie dobiorę
          nigdy. Moja mama uwaza ze zwykły ciety wolon wyglada jak nie dokończony itp. No
          i jeszcze mi na ambicje wjezdza ze zawsze marzyła... i tak dalej smile Mi się ten
          obszyty welon podoba ale nie wiem czy to wogóle nie od czapy jest takie
          obszycie, tym bardziej ze suknia tiulowa, lekka z szarfa. Zwykły welon bedzie
          pasował na 100%. Z tym tez problem bo nie wiem czy pojedynczy czy tak jak na
          zdjeciu podwójny.
          Nie powaliło Cie ale jak to widzisz? pasuje czy nie?
          • zia86 Re: Nowy dylemat- czekam na porady :) 19.06.09, 00:00
            Mnie też za bardzo się żaden nie podoba. Ale ten obszyty nie będzie
            pasować. Moim zdaniem musi być coś gładkiego nawiązującego do dołu
            sukni.
            • marina111 Re: Nowy dylemat- czekam na porady :) 19.06.09, 00:03
              No taki był plan ale tak mnie naszło po tym gadaniu mamy ze moze inny wybrac. smile
              A jakie wam by się podobały? Macie jakas wizje? moze ja o czyms nie pomyslałam.
              Ta dziewczyna ze zdjęcia ma przesadzony welon moim zdanem.
              • zia86 Re: Nowy dylemat- czekam na porady :) 19.06.09, 00:06
                Tak zdecydowanie długi. Nie wiem co tak naprawdę mogłoby pasować do tej
                sukni, mnie się podobają takie obszyte koronką welony i po sukniach
                jakie mi się podobają wiem, że taki będę mieć, więc nie rozglądałam się
                za innymi. Ale myślę, że coś w stylu co pokazałaś 2 tylko mniej
                "rozłożysty"... Nie wiem.
          • emily_valentine Re: Nowy dylemat- czekam na porady :) 19.06.09, 00:09
            Z tych wszytkich 3 najbardziej leży mi welon nr 2. Ale też nie do
            końca. Ten z koronką zupełnie inna bajka. Muszę popatrzeć po
            internecie, to może coś wtedy wymyślę.
            Najgorzej, że masz b. oryginalną sukienkę (tzn. b. dobrze, ale i
            niedobrze z drugiej strony wink), bo ciężko jest coś podpatrzeć i
            ściągnąć.
            A może jednak da się poprzymierzać w salonie do sukienki różne
            welony? Przymiarka nic nie kosztuje, a zamówić można potem gdzie
            indziej wink
            • marina111 Re: Nowy dylemat- czekam na porady :) 19.06.09, 00:23
              Moze o tym pomysle, choc miałam nadzieje ze pojde na przymiarke z welonem. smile
              Chce welon zamowic przez internet bo jest o około 200zł taniej a to bedzie
              trwało więc im szybciej to zrobie tym lepiej. Teoretycznie od przymiarki do
              slubu ma byc miesiac ale pani nie dawała gwarancji ze tak bedzie i uprzedzała ze
              suknia moze przyjechac pozniej.

Emily gdyby wpadł Ci do głowy jakis pomysł (a wierze ze wpadnie nie jeden smile to
              podziel się nim prosze.
    • marina111 Bukiet 19.06.09, 00:41
      Wymyśliłam juz bykiet smileBedzie wygladał tak:
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1854599,2,1.html
      bedzie jednak zrobiony z zielonych gozdzików. smile

Krytykujcie albo chwalcie ale ja jestem zachwycona swoim genialnym pomysłem wink
      • emily_valentine Re: Bukiet 20.06.09, 22:06
        Ja mam propozycję takiego bukietu. Oczywiście zamiast zawieszki może
        być mikrofon czy jak to się nazywa:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a610de867866568b.html

Natomiast co do welonu, to ja to sobie tak widzę: gładki, podwójny,
        długość do bioder tj. do tego miejsca gdzie się zaczyna tiulowa
        spódnica, druga warstwa może być krótsza.
        • marina111 Re: Bukiet 20.06.09, 22:10
          bukiet fajny, przemysle Twoja propozycje.

No przeciez taki welon wklejałam to zbojkotowałaś wink
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,1854432,2,2.html
          • emily_valentine Re: Bukiet 20.06.09, 22:19
            Naprawdę?
            Wydawało mi się, że bojkotowałam koronki. Ten z okienka jest
            wporzo smile
            Tylko trochę za bardzo "okrągły" w formie. Ciachnęłabym te dwie
            warstwy na prosto.
            • marina111 Re: Bukiet 21.06.09, 01:31
              to moze pojedyńczy? smile
              fotoforum.gazeta.pl/3,0,1857378,2,1.html
    • marina111 fryzura 05.07.09, 00:39
      Naszło mnie teraz na wymyslanie fryzury. Do ślubu coraz mniej czasu wiec trzeba
      juz kabinowac. Narazie wymysliłam takie:
      ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura201380.htm
      ikf.com.pl/fryzury-wieczorowe/fryzura201001.htm
      ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura201372.htm
      ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura198492.htm
      jesli ktos ma inna koncepcje to słucham. Dodam tylko ze mam brazowe włosy do
      połowy pleców które nie bardzo chca się krecic.
      • emily_valentine Re: fryzura 05.07.09, 10:40
        A może jednak włosy rozpuszczone? Tutaj podobna sukienka (Lazaro) do
        Twojej. Ładnie to razem wygląda smile

www.jlmcouture.com/Lazaro/Bridal/Fall/2009/Style-3955
        • marina111 Re: fryzura 06.07.09, 00:30
          Było by fajnie ale moje włosy w jakies 5min od wymodelowania opadaja i wygladaja
          jak długie straki. Pół biedy jesli nie uzyje lakieru, jesli jednak cokolwiek
          spryskam to też mam strąki ale dodatkowo pozlepiane. smile
          • emily_valentine Re: fryzura 06.07.09, 11:15
            A takiej fryzury też nie utrzymasz?:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4339eb3e2f0be93.html
            • marina111 Re: fryzura 06.07.09, 13:06
              Niestety crying kilka kosmyków moze jakos była by zakrecona (gdybym np. cały dzien
              chodziła w wałkach) ale reszta by się rozkreciła. Na codzien tak mam upiete
              włosy (tzn górna czesc zebrana) ale sa one całkiem proste a do tego po kilku
              godzinach tak się prosuja ze wsówki zaczynaja mi isę na nich slizgac i spadac
              dlatego zawsze musze miec bardzo ścisłe wsówki.
              Ja powinnam miec fryzure w której kazdy kosmyk jest upiety, niestety. Dlatego
              szukam raczej koków.
              • emily_valentine Re: fryzura 06.07.09, 13:24
                To może zrób trwałą o.?
                • marina111 Re: fryzura 06.07.09, 14:42
                  Taki mam plan smile ale po ślubie bo jesli nie wyjdzie albo bede głupio wygladała
                  to nie chce ogladac efektów nie udanej proby na zdjeciach do konca zycia smile
                  • emily_valentine Re: fryzura 06.07.09, 21:34
                    Jak trwała nie wyjdzie to na ślub rozprostujesz prostownicą wink
                    • marina111 Re: fryzura 06.07.09, 23:55
                      Emily, ja Ci bardzo dziekuje za wytrwałość bo tylko ty mi juz tu doradzasz. smile
                      Chyba opadne sobie z moim wątkiem na dół i przestane cokolwiek wstawiac bo nie
                      mam ci tak serca zawracac głowy.

Moze lepiej opowiedz co u Ciebie? jak maz, zdrowieje?
                      • ga_lapagos Re: fryzura 07.07.09, 00:02
                        Marina, ja bym cichetnie doradzila, ale na fryzurach zupelnie sie nie znam!Ale zawsze sobie chetnie twoj watek przegladam! Taka sama mnie ciekawska!

Jutro wyjezdzam wiec duzo piszcie zebym miala co czytac po powrocie smile
                        • marina111 Re: fryzura 07.07.09, 18:17
                          co za ulga ze nie pisze sama dla siebie smile

• emily_valentine Re: fryzura 07.07.09, 00:11
                        Ależ Mari, mnie to sprawia przyjemność smile
                        Ja mam generalnie dużo czasu i większość poświęcam na poszukiwania
                        inspiracji wszelkich w necie. Jak mi się coś trafia to wrzucam na
                        forum.

Goździki dla Ciebie, zdaje się, że chciałaś zielone:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/13c5c74ad302bc33.html

p.s.
                        Mąż... jutro minie 3 tygodnie jak jest w szpitalu. Ma się coraz
                        lepiej i może koniec tego tygodnia / początek następnego będzie już
                        w domu. Dzięki za pamięć smile
                        • marina111 Re: fryzura 07.07.09, 18:17
                          ooo dokładnie taki pęczek chciałam tylko delikatnie przepleciony trawami zeby
                          nie było nudno. Śliczny jest prawda smile do mojej zielonej szarfy będzie super
                          (mam nadzieje, bo ma byc pastelowa zielen ale jeszcze jej nie widziałam smile
                          takie gozdziki ślicznie wygladały by tez na białym torcie. Musze to powiedziec
                          pani od sali.

N zamówił mi ten prosty welon dwuwarstwowy z allegro który wklejałam wcześniej.
                          Juz nie długo powinien chyba byc, a przynajmniej tak twierdzi moj luby. Bardzo
                          jestem ciekawa jak bedzie się prezentował na zywo smile

Niech juz Ci zdrowieje ten maz bo się biedna zamartwisz. A co z zaproszeniami?
                          zamowiłas sama czy czekasz na niego?
                          • emily_valentine Re: fryzura 07.07.09, 20:53
                            Czekam. Mamy tyle rzeczy do załatwienia, nie tylko ślubnych, że nie
                            wiem od czego zaczniemy. Może do wesela się wyrobimy wink
                            • emily_valentine Re: fryzura 07.07.09, 21:55
                              Zła fryzura?:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d965b57832eef81a.html
                              tongue_out

• marina111 Re: fryzura 08.07.09, 14:34
                                Mysle ze utrzymało by mi sie cos takiego:
                                www.projectwedding.com/photo/browse?photo_to_show=10822&tag=hair&thumbs_page=11
                                Nawet kiedys nabyłam taka spinke gdzies za granica wiec by sie nadał ale czy to
                                pasuje do mojej sukni?? A po za tym w podobny sposob wiaze włosy na codzień. uncertain
                                No i chyba goroco mi bedzie po szalonych tancach na weselu które zamierzam
                                odstawic smile

Rozwazam tez takie fryzury:
                                www.projectwedding.com/photo/browse?photo_to_show=9709&tag=hair&thumbs_page=70
                                www.projectwedding.com/photo/browse?photo_to_show=460851&tag=hair&thumbs_page=114
                                www.projectwedding.com/photo/browse?photo_to_show=10281&tag=hair&thumbs_page=55
                                Emily wypowiedz się smile Obawiam się ze troche nudne sa i takie nijakie
                                • emily_valentine Re: fryzura 08.07.09, 21:21
                                  Mari,
                                  A dlaczego wszystkie Twoje fryzury są upięte na dole? Ma to jakieś
                                  znaczenie?
                                  • marina111 Re: fryzura 08.07.09, 23:20
                                    Ma smile nie podoba mi ise welon upiety pod kokiem ania w srodek wetkniety. Podoba
                                    mi sie upiety na kok ale jesli ten bedzie wysoko to welon musiała bym tez upiac
                                    wysoko a to nie podoba mi sie jeszcze bardziej. Chce zeby welon był z tyłu a nie
                                    ciagle leciał mi na ramiona, twarz itd
                                    • emily_valentine Re: fryzura 08.07.09, 23:42
                                      No wiesz? Ale masz wymagania wink

Propozycje:

www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/179259?f=582%3a2027&offset=9
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/174801?f=582%3a2027&offset=12
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/125417?f=582%3a2027&offset=22
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/6648?f=582%3a2027&offset=27
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/170317?offset=147
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/164114?offset=168
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/125381?offset=248
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/7044?offset=303
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/editorspick/detail/7043?offset=304
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/realwedding/detail/162261?offset=65
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/realwedding/detail/161851?offset=67
                                      www.brides.com/beauty/hairstyles/gallery/realwedding/detail/142558?offset=168
                                      • marina111 Re: fryzura 08.07.09, 23:48
                                        jestes nie oceniona smile

odbierz pocztę
                                        • lapwing123 Re: fryzura 09.07.09, 10:22
                                          ale inspiracji znalazłamsmile jutro ma próbna fryzurę.
                                          te dwie są super
                                          1
                                          2
    • marina111 welon 11.07.09, 23:23
      Welon juz jest smile Cóż, przeliczyłam się i 80cm mierzone metrówka (bo w domu nie
      mam centymetra) ni ejest równe 80cm welony. Gdybyscie miały zamawiac welon z
      allegro (czyli bez mierzenia) to doiczcie swobodnie 20cm. Zabiorę go na
      przymiarkę sukni i zobacze czy ta długośc moze byc. Napewno bedzie lepiej jak go
      rozprostuje bo po złozeniu jest troche wygnieciony. Jedno jest pewne: pieknie
      wygladam w welonie. Polecam kopowanie na allegro bo wyszło mnie to bardzo tanio.
      25 zł (plus koszt wysyłki a w salonie zapłaciła bym ponad 100zł.

moj welon wyglada tak fotoforum.gazeta.pl/3,0,1854432,2,3.html
      choc z racji wygniecenia i mojego wzrostu siega mi do pasa (moze troszke dalej)
      • zia86 Re: welon 12.07.09, 16:34
        Ładny welon. smile Wydaje mi się taki delikatny bardzo a takie lubie. Jak pójdziesz
        na przymiarke to koniecznie daj zdjęcie.
        • marina111 Re: welon 13.07.09, 02:01
          Napewno tak zrobie choc to dopiero w połowie sierpnia. Ja juz sie
          mogę doczekac smile

Wydaje mi się ze dłuższy welon zasłaniał by wiazanie od szarfy a ten
          moze nie jest długo ale gdyby był to i tak zlał by się z tiulowa
          spodnica i nie było by go widzac.
    • marina111 moje kokówki 17.07.09, 12:26
      Jeszcze dokładnie nie ustaliłam kształu mojej slubnej fryzury ale własnie
      zakupiłam do niej kokówki. POmyslałam ze fajnie bedzie wygladał kok delikatnie
      opleciony czyms takim. No i jest akcent zieleni wiec ta szarfa nie bedzie taka
      od czapy. Co myslicie? (chyba raczej powinnam zapytac co myslisz Emily bo tylko
      Ty się tu wypowiadasz wink

fotoforum.gazeta.pl/3,0,1893704,2,1.html
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1893705,2,2.html
      moze fajniej by wygladały z kryształków ale pani która mi je robila znalazła w
      tym kolorze koraliki wiec stwierdziłam ze tez moga byc.
      • ga_lapagos Re: moje kokówki 17.07.09, 14:49
        Marina , twoj watek tez juz nadrobilam chociaz zmian niewiele tongue_out
        ale za to nauczylam sie slowa: kokowka big_grin
        • marina111 Re: moje kokówki 17.07.09, 15:07
          Jak juz nadrobiłas to mogła bys się chociaz wypowiedzieć na temat tych "kokówek" smile
          • ga_lapagos Re: moje kokówki 17.07.09, 15:09
            Jestem za zielonymi kokowkami nieprzezroczystymi! krzysztalowe moglyby zginac we wlosach smile

chcesz ich dac duzo , tak pelno na koku czy minimalnie?
            • marina111 Re: moje kokówki 17.07.09, 16:01
              muszę kupic 3 bo tak je sprzedaje dziewczyna które mi je robiła. Ale myślałam
              raczej o wpięciu jednej góra dwóch. Wszystko zależy od tego jak to bedzie
              wygladało na włosach, być moze okaze się ze fajne bedzie jak oplote nimi całego
              koka. Zamawiałam je przez interet. Jak przyjdą to podejme decyzje.
              • emily_valentine Re: moje kokówki 17.07.09, 19:09
                Mari,
                Przyznaję, że brakuje mi wyobraźni - co to jest kokówka i do czego
                to służy? Myślałam do tej pory, że to jest taki koszyczek i służy do
                upchnięcia tam włosów w formie koczka, ale te Twoje paciorki
                zupełnie mnie zbiły z pantałyku wink
                Jak to to się nosi? I czym różnią się te 2 zdjęcia oprócz tła, bo
                nie dowidzę u siebie na monitorze?
                • ga_lapagos Re: moje kokówki 17.07.09, 19:55
                  Marina,

Na twoich wlosach bedzie ladnie odbijac, ale ja bym dala sporo tego, zeby zaakcentowac zielen. No zobaczymy jak to bedzie w ogole wygladac.

Poza tym nie wiedzialam, ze spiewasz i to po francusku smile
                  www.youtube.com/watch?v=YnJlYnwb7l8
                  • emily_valentine Re: moje kokówki 17.07.09, 20:00
                    ga_lapagos napisała:

> Poza tym nie wiedzialam, ze spiewasz i to po francusku smile
                    > www.youtube.com/watch?v=YnJlYnwb7l8

"Ten film wideo jest niedostępny w Twoim kraju z powodu ograniczeń
                    wynikających z praw autorskich."

nie da się obejrzeć sad
                    • ga_lapagos Re: moje kokówki 17.07.09, 20:18
                      No tak, teraz to nawet youtuba kontroluja.
                      Szkoda bo piosenka fajna wink
                      • marina111 Re: moje kokówki 20.07.09, 17:15
                        nie otwiera się sad
                        na youtube jest tylko jeden filmik jak biegam po schodach w teledysku smile

z tym zeby było tego duzo to moze byc dobry pomysł.

Emyli te zdjecia roznia się tłem (na jedym bardziej mi sie one wydaja ładne a na
                        drugim mniej dlatego wstawiałam dwa) smile
                        kokówki to takie szpilki do koka. smile Te maja na końcu druciki z koralikami,
                        potem się to pozagina tak zeby oplatały koka.
                        • marina111 Re: moje kokówki 24.07.09, 13:13
                          dziś dostałam moje zamowienie. Pewnie mnie tu zaraz moderacja zkrzyczy ale moge
                          zareklamowac firme Meander www. meander-art.pl Moje spinki sa superł ładne i
                          bardzo dobrze się współpracowało z autorka przy ich tworzeniu. Gdybyscie chciały
                          zrobic jakas bizuterie to polecam
                          • emily_valentine Re: moje kokówki 24.07.09, 17:47
                            Mari,
                            przynieś to wszystko na spotkanie smile
    • marina111 dokumenty, formalnosci, nazwisko 29.07.09, 14:46
      Dzis bylismy w usc aby załatwic formalnosci zw. ze slubem konkordatowym.
      Oficjalnie zapisano juz nasze nowe nazwisko. smile Jestem podekscytowana smile Nie
      wiem jak na Was ale na mnie zrobiło to wrazenie.

Nazwisko bedziemy mieli połączone z naszych dwóch. smile mamy juz wszystkie
      papierki wiec mozemy iśc teraz do ksiedza na spisanie protokołu. Jak bede po to
      napisze jak było.
      Odpis aktu urodzenia dostalismy od reki za 22zł, a dokumet o braku przeszkód tez
      od reki z 84zł. Pisze o tym bo juz się na tym forum 1000 wersji pojawiało. Pani
      w USC zapakowła nam to ładnie w koperte, zapieczetowała i w tej formie kazała
      zaniesc ksiedzu. Nie wiem własciwie po co to pieczetowanie i co mielibysmy tam
      zmieniac...
      • emily_valentine Re: dokumenty, formalnosci, nazwisko 03.08.09, 15:40
        fryzura:

www.instyleweddings.com/weddings/gallery/0,,20166547_20382058,00.html
        • marina111 Re: dokumenty, formalnosci, nazwisko 03.08.09, 16:19
          jej, nie zapomniałas smile
          dzieki, bardzo fajna i mozna jej wpiąć welon tak zeby nie sterczał na czubku
          głowy smile

dobra z Ciebie kobieta smile
    • marina111 protokół, buty i sukienka 08.08.09, 00:04
      Mimo ze Emily gani mnie za moja beznadziejna pisownie to I TAK bede tu pisała.

Zaczne od tego ze bylismy juz u ksiedza aby sporzadzic protokół. Jestem troche
      rozczarowana bo myslałam ze bedzie ciekawiej. wink Tak czy inaczej moj N ma juz
      podstawy do uniewazniania małzeństwa bo ksiadz wpisywał do protokołu nie do
      konca to co mówiłam...

W ostatnim czasie zakupiłam równiez buty. Szybciej niz myslałam bo okazało się
      ze moja suknia przyszła do salonu o 3 tyg za wczesnie. Wybrałam te:
      www.bioderka.pl/artykul/2514/4/Kolekcja_%C5%9Blubna_Deichmann.html
      Nie sa nadzyczaj urodziwe ale tez nie przeinwestowane, wiec bilans się
      wyrównuje. smile Prawda jest taka ze bede miała je na nogach tylko kilka godzin, z
      pod sukni ich wogóle nie widac, wiec nie było sensu dalej szukac. Ogólnie jestem
      z nich zadowolona.

BYłam dzis na przymiarce. Suknia jest sliczna choc sporo jest do zmniejszenia w
      biuście. crying Odrobine mi ja tez skrucono. W planach nie miałam trenu ale za na
      mowa mamy tren został. Suknia jest lekka i nawet po jego podpieciu nie było mi
      niewygodnie. MImo ze to kilka warstw tiulu okazało się ze podpiecie jest bardzo
      szybkie ( a nie tak jak w innych salonach "to se pani na agrafke przypnie bo się
      inaczej nie da"). Zamawiałam do niej zielona szarfe. Kiedy zobaczyłam moja to
      byłam w szoku. Kolor ma ona pistacjowy połyskujacy. Takiego koloru się nie
      spodziewałam wiec nie wiedziałam czy mi się podoba czy nie. smile Po chwili jednak
      doszłam do wniosku ze jest super bo taki inny, bardziej wyszukany. Wszystko było
      by super ale teraz mam dylemat czy kwiaty które wczesniej sobie upatrzyłam beda
      mi pasowały. Wziełam ze soba aparat ale moja bardzo madra siostra na 7 zdjec w
      sukni ani jednego nie zrobiła mi z szarfa. uncertain
      Zamówiłam na allegro najprostszy welon do pasa. Po dzisiejszej przymiarce
      doszłam do wniosku ze nie pasuje. Czegos mu brakuje. W tym ogromie tiulu na
      spodnicy on poprostu ginie. Wisi tak sobie smutno. Powinien byc jednak
      wykonczony koralikami albo koronka, taka jak na gorsecie. Jesli ktos jest
      zainteresowany to mam do odsprzedania welon (bardzo tanio) wink

Tyle z nowosci smile
      • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 08.08.09, 10:57
        Marinko Droga!
        Ty się nic nie przejmuj moim bełkotem, tylko pisz, pisz, pisz!
        Bardzo fajnie się Ciebie czyta, szczególnie jak się przymknie oczko
        na błędy. Co prawda tak jak piszesz one wcale od tego nie znikają,
        ale teraz łatwiej Cię zrozumieć smile

Buciki mogą być, choć szału nie ma. Ja mam tylko pytanie czy ten
        tiul od sukienki nie będzie Ci wchodził między buty a pięty? Jak
        sobie tak przydepczesz sukienkę, to się może coś odpruć.

Do pistacjowej szarfy faktycznie może być ciężko dobrać kwiaty. Może
        jednak wybierz białe z zielenią? Albo zieloną kokardę pod kolor tej
        szarfy?
        Tutaj bukiet z zieloną kokardą, jeden z moich ulubionych:
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37875ac28d0edbdd.html
        buziaki smile

• zia86 Re: protokół, buty i sukienka 08.08.09, 11:14
          Mnie się buty nie podobają, nie lubie spiczastych. Za to szarfa myśle,
          że będzie fajna taka inna. Tylko bukiet rzeczywiście ciężko, ja
          proponuje coś z zielenią ale może być ciężko, albo kokarda tak jak
          proponuje Emily, myślę, że będzie się ładnie komponować. smile
          • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 08.08.09, 23:59
            Dziewczyny buty mnie sama nie zachwycaja ale ja naprawde na codzien
            w białych butów nie nosze i wiecej ich nie załoze. Nie było senu
            szukac innych. Tak jak pisałam wczesniej były jedne piekne (mysle ze
            wam by sie podobały smile ale nie trzymały mi dobrze stopy a za mało
            miałam czasu zeby szukac drugiej pary w innych sklepach.
            Zia one nie sa az tak bardzo szpiczaste, moze takie masz wrazenie na
            podstawie zdjecia. smile
            Chodziłam troche po salonie i one wogóle z pod sukni mi nie wystaja.
            Nie chciałam szukac długo bo trudno dostac buty śniezno białe. Sporo
            jest w odcieniu śmietankowym albo ecry ale białych jest mało.

Emi suknia raczej pod stope wchodzic mi nie bedzie bo bede miała
            koło (tak znienawidzone na tym forum) a ono odpycha troche suknie.

Kolor szarfy jest nie do opisania. musze chyba podjechac do tego
            salonu zrobic tej szarfie zdjecia i dopiero szukac dodatków.
            Spodziewałam się roznych odcieni zieleni ale nie takiego. Myslałam
            zeby kupic jednego gozdzika zielonego i podjechac do salonu aby go z
            ta szarfa porównac. Kolor moim zdaniem jest bardzo wyszukany (i
            super) ale jesli chodzi o dodatki to zrobił się powazny problem.
            Jutro moge wam podesłac moje fotki w sukni ale bez szarfy niestety.
            Same ocenicie i moze wpadnie Wam do głowy jakis pomysł.
            Moge tu tez wstawic zdjeci bizuterii która mam w domu (albo cos z
            niej wybiore albo cos dokupie).

Mam tez dylemat z welonem... sama juz nie wiem ajki powinnam
            wybrac... eh, jestem z tej sukni bardzo zadowolona ale namnozyła mi
            ona dylematów. wink
            • nerri Re: protokół, buty i sukienka 09.08.09, 07:08
              Mari...a może nie kwiaty a wstążka tak jak Em zaproponowała pod
              kolor szarfy.

Nawet gdybyś miała materiału na wstążkę pod kolor w sklepach z
              tkaninami poszukać?smile
              • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 09.08.09, 09:12
                Ale po co szukać wstążki pod kolor szarfy? Z materiału co szarfa
                uciąć kawałek, obszyć i będzie wstążka smile

Mari, dawaj te zdjęcia big_grin
                • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 10.08.09, 00:35
                  Oto moja bizuteria która mam w domu i ewentualnie nadała by się do sukni:
                  fotoforum.gazeta.pl/3,0,1925081,2,2.html
                  fotoforum.gazeta.pl/3,0,1925078,2,1.html tu mysle tylkoo kolczykach
                  mam jeeszcze jedne które by się nadały ale jakos nie bardzo je lubie wiec nie
                  chce ich zakładac. Co o tym sadzicie? Szukac czegos w sklepach czy wybrac któres
                  z domowej kolekcji? smile

Wstazki do kwiatów napewno nie dopasuje do szarfy a napewno nic z niej nie utne
                  bo ona i tak nie jest długa. Po wywiazaniu kokardy zwisaja krótkie konce. Gdybym
                  jeszcze ja obcieła to wygladało by głupio.
                  Zostane jednak przy zielonych kwiatach ale nie wiem czy nadal gozdziki.

Rozwazam kupno takiego welonu:
                  allegro.pl/item704238107_delikatny_welon_ozdobiony_kamykami_vivienne.html#gallery
                  allegro.pl/item705846394_delikatny_welon_zakonczony_kamykami_vivienne.html#gallery
                  allegro.pl/item708333400_welon_paulo_luidii_150_krysztalow.html#gallery
                  Rozwazam tez koronki ale nie wiem czy jest sens skoro nie mam szans dobrac
                  identycznej jak na gorsecie
                  Znalażłam cos takiego
                  allegro.pl/item701872543_welon_slubny_hiszpanka_80_nowy_okazja_tanio.html#gallery

allegro.pl/item698597344_welon_z_hiszpanska_markowy_slub_70_cm_super.html#gallery
                  allegro.pl/item706311438_welon_z_hiszpanska_markowy_slub_80cm_60cm_no.html#gallery
                  allegro.pl/item698930838_firmowy_welon_laurena_styl_hiszpanski_venus.html#gallery
                  • nerri Re: protokół, buty i sukienka 10.08.09, 02:47
                    Ja bym koronki darowała...każda inna niż na gorsecie nie będzie
                    wyglądała za ciekawie...

A to jak układa sie welon zależy nie od tego czy coś na nim świeci a
                    od długościwink
                    Mierzyłam swego czasutongue_out różnie zdobione i różne długości i doszłam
                    do tego wnioskuwink
                    Jesteś pewna,że długi się zleje a nie ładnie zgra z kiecką?smile

Mari...ta szarfa jest oliwkowa? może z biżu coś takiegobig_grin

www.allegro.pl/item701774880_engelke_crystallized_swarovski_elements_030olv.html

www.allegro.pl/item700516491_engelke_crystallized_swarovski_elements_030olv.html

Nie wiem czy do szarfy kolorystycznie pasują ale gdyby pasowały to
                    mogłoby to ciekawie wyglądać...a bardzo drogie nie sąwink
                  • nerri Re: protokół, buty i sukienka 10.08.09, 04:33
                    A bukiet już masz?big_grin

Ten jest fajny...,ożna zamiast tyh róż jakieś zielone kwiatki...smile
                    Są zielone róże??
                    http://www.florapolska.pl/moduly/sklep/UserFiles/98/zdjecie_big.jpg
                    • nerri Re: protokół, buty i sukienka 10.08.09, 04:40
                      Albo taki
                      http://www.florapolska.pl/moduly/sklep/UserFiles/47/zdjecie_big.jpg

Mi się osobiście taki kolorystycznie podoba ale Ty mogłabyś te lilie
                      mieć białe a te małe kwiatuszki zielone(chiba sąbig_grin)
                      • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 10.08.09, 12:03
                        Wow nerri ale się napracowałas z tym szykaniem. smile
                        Niestety kolor szarfy jest tak jak napisałam nie do opisania. Najbardziej po
                        głowie chodzi mi do jej opisanie kolor pistacjow choc i to nie do konca oddaje
                        rzeczywistosc. Dlatego własnie wole z zielona bizuteria nie eksperymentowac.
                        Bede miała na koku druciki z zielonymi koralikami. Sa one malutkie i blado
                        zielone wiec moim zdaniem pasowac beda. Kolczyki załoze lepiej klasycznie
                        srebrne nie wiem tylko czy te które mam moga byc. Rozwazam to ciagle.

Jesli chodzi o bukiet to dobrze trafiałas bo ja kocham lilie ale myslałm o czyms
                        mniejszym. Widziałam kiedys sliczny bykiet z lili ale potem zarzuciłam ten
                        pomysł na rzecz gozdzików. Moze warto bedzie odszykac tamten.
                        • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 11.08.09, 15:21
                          16 zielonych bukietów od Marty Stewart
                          • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 11.08.09, 16:33
                            bukiet jest cudny! smile Dzięki Emi. Pierwsza alternatywa dla moich gozdźików która
                            mi się naprawdę podoba. Własnie czegos takiego nie wielkiego szukam.
                            • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 11.08.09, 17:02
                              Tam jest 16 bukietów! Zielonych!
                              Kliknij na strzałkę, będą następne zdjęcia wink
                              • ga_lapagos Re: protokół, buty i sukienka 01.09.09, 20:42
                                Marina, to z Ciebie takie malenstwo???
                                • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 01.09.09, 20:45
                                  Nie maleństwo, tylko chudzielstwo wink
                                  • ga_lapagos Re: protokół, buty i sukienka 01.09.09, 20:47
                                    Bo wlasnie mi sie taka dosc wysoka wydawala, czyli jednak chudzielstwo!!
                                    • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 02.09.09, 00:50
                                      Maleństwem mnie raczej nikt nie nazywa bo mam 176cm. Za wyjątkiem N bo on jest
                                      wyższy smile
                                      Moim zdaniem na chuda nie wyglądam. I to nie jest żadna kokieteria. Mam raczej
                                      szerokie biodra i tylko raczki mam takie suche
                                      • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 02.09.09, 09:39
                                        Nie kokietuj nas kokietko wink
                                        Wyglądasz super, a w sukni jeszcze piękniej. Mam nadzieję, że
                                        zobaczę Cię na żywo 12 września big_grin
                                        • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 02.09.09, 13:35
                                          Ja tez mam taka nadzieje. Nie odrzucisz chyba mojego zaproszenia smile
                                          • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 02.09.09, 14:18
                                            Póki co nie zanosi się na to smile
                                            A co wybraliście - kwiaty czy zamiennik?
                                            Wiesz, muszę się przygotować wink
                                            • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 02.09.09, 14:51
                                              Nie składaliśmy konkretnych życzeń ale jeśli nas ktoś pyta to mówimy ze
                                              zamiennik. Wiem ze jedna koleżanka ma zamiar dać nam wino, inna zapytała wiec
                                              poprosiłam ja o taki koszyk wiklinowy z ikei a kolegę o bieżnik na stół z ikei. smile
                                              takie różne drobiazgi będziemy musieli kupić wiec jesli ktoś pyta to wole mu
                                              powiedzieć zeby wydał 15zł w ikei niz 50zł w kwiaciarni smile Dla każdego korzyść.

A Wy?? prosicie o cos innego czy tradycyjnie kwiaty?
                                              • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 02.09.09, 14:57
                                                My na zaproszeniach nie mamy żadnych sugestii, ani co do kwiatów ani
                                                co do prezentów. W ostatniej chwili zrezygnowaliśmy z tego pomysłu.
                                                Doszliśmy do wniosku, że co ma być to będzie wink
                                                Ale jeśli ktoś zapyta to powiem, że zamiast prezentu chcemy forsę, a
                                                zamiast kwiatów może książkę. Sama nie wiem. Na razie jeszcze nikt
                                                się nie pytał wink

A co Ty wolisz ode mnie zamiast kwiatów? Tylko nie pisz, że nic bo
                                                się obrażę wink

• marina111 Re: protokół, buty i sukienka 02.09.09, 15:08
                                                  smile nie zamierzałam Ci tak napisać. smile smile Sama nie lubie jak ktos tak mi mówi ze
                                                  nic nie chce jak wiadomo ze coś trzeba przynieść. Jasna komunikacja to podstawa smile

Może być solniczka i pieprzniczka albo cukiernica albo taca. Ja dopiero zaczynam
                                                  życie na swoim wiec jest pewnie 1000takich drobiazgów o których teraz nie
                                                  pomyślałm a Ty juz wiesz co oznacza ich brak smile (korkociąg mamy smile

A Ty jakie ksiazki lubisz?? smile
                                                  • emily_valentine Re: protokół, buty i sukienka 02.09.09, 15:13
                                                    Ok, coś się wymyśli. Już nawet wiem co smile
                                                    A nad sobą to się jeszcze muszę zastanowić.

• zia86 Re: protokół, buty i sukienka 14.08.09, 01:37
                    Prosiłaś o opinie o biżuterii, mnie się wydaje, że do sukni by pasowały
                    kamieniami ale fasonem już nie za bardzo. Raczej widziałabym coś
                    takiego przy szyi bardziej. I długie kolczyki.
                    • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 15.08.09, 00:27
                      ja nie bardzo lubie zakładac kolczyki i naszyjnik na raz. Chuba ze kolczyki sa
                      malutkie. Mysle raczej o samych kolczykach i brak naszyjnika chce zrekompensować
                      ich wielkością.
                      Ciagle jeszcze łażę po sklepach i rozgladam się za kolczykami, jesli znajde cos
                      nowego to pokaze. Dzięki za opinie smile
                      • ni24 Re: protokół, buty i sukienka 17.08.09, 22:00
                        suknia piekna!!!!! ale zamiesc jakies swoje zdj w niej bo z doswiadczenia wiem
                        ze zupelnie inaczej na zdj wygladaja a zupelnie na osobiesmile 176cm wow wysoka
                        jestes a te twoje buty to jak wysokie sa???
                        • ni24 Re: protokół, buty i sukienka 17.08.09, 22:04
                          aha co do fryzury (nie moge sie przekopac przez wszystkie watki wiec moze juz na
                          ktoras sie zdecydowalas ale mi bardzo podoba sie nr 3 czyli ta->
                          ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura201372.htm
                          i zaproszenia bardzo eleganckie az sobie zapisalam strone bo moze wykorzystamsmile
                          • marina111 Re: protokół, buty i sukienka 18.08.09, 13:48
                            Mam opory przed umieszczeiem swojego zdjecia na forum dlatego pokazuje suknie na
                            innych. Choć chyba te zdjecia nie do konca oddaja jej urok. smile

Firme od zaproszen polecam bo robia bardzo łade i dopracowane zaproszenia. W
                            dodatku cena za nie nei jest wygorowana. smile
    • marina111 pan młody prawie ubrany :) 18.08.09, 14:01
      UFFFF... co za ulga. Moj N kupił wreszcie garnitur i buty. Ciezko było znalezc
      taki ktory leży idealnie ale się udało. Planowalismy zakupy w Vistuli bo zwykle
      N tam kupuje i mielismy kupon rabatowy z kruka. Tym razem jednak jak na złośc
      nie znalezlismy tam nic interesujacego. Zwiedzilismy dosłownie wszystkie sklepy
      Vistuli w warszawie i wszystkie inny z garniturami w Galerii Mokotów i kiedy
      trafiał nas juz powoli szlak weszlismy do Sanset Siut. O dziwo znalezlismy tam
      garniutur który najlepiej leżał i był najtanszy. Bylismy tak uradowani tym
      znaleziskiem i jego ceną ze odrazu pobieglismy kupić buty. W Aldo trafilismy
      cudne lakierki. smile Została nam juz tylko koszula ale mamy juz upatrzoną w
      wólczance (przynajmniej kupon rabatowy się przyda) i spinki (tez upatrzone w
      svarowskim - narzeczony został juz prawie urobiony smile Wciaz łamiemy się nad
      kolorem krawatu.

Moja siostra/swiatkowa tez juz kiecke kupiła wiec odetchnełam z ulga. Draznilo
      mnie ze to zwlekanie do ostatniej chwili. Musiałam się podzielic moja radoscia smile wink
      • emily_valentine Re: pan młody prawie ubrany :) 21.08.09, 00:07
        Mari, jak kupisz te spinki to je pokaż, bo ja też o nich myślę dla
        męża smile

Znalazłam jeszcze 2 fryzury dla Ciebie:

www.flickr.com/photos/7855534@N02/464188196/
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f99a210f42677716.html
        • marina111 Re: pan młody prawie ubrany :) 21.08.09, 13:05
          Z tymi spinkami to ja się mam... juz je miał w reku i wybierał który odcień
          bardziej mu pasuje itp. Nawet tesciowa powiedziała ze mu fundnie te spinki, a on
          na to ze musi się zastanowic bo nie wie czy chce tak świecic... eh. A tak blisko
          było smile Jak odpocznie po kupnie garnituru to przeprowadzę akcje drugi raz smile

Pierwsza fryzura bardzo mi się podoba. Zobaczymy co powie fryzjerka jak jej to
          pokarze. smile Te włosy spedzaja mi sen z powiek. Az mi sie myslec nie chce nad
          fryzura bo wiem ze połowa mi nie wyjdzie sad
          • zia86 Re: pan młody prawie ubrany :) 24.08.09, 18:51
            To świetnie, że kupiliście garnitur. Czasem mam wrażenie, że kupno
            odpowiedniego garnituru przewyższa trudnością zakup sukni ślubnej. A
            pokażesz nam co kupiliście? smile I uważam, że spinki z Svorowskiego to
            bardzo dobry pomysł.
            • marina111 Re: pan młody prawie ubrany :) 24.08.09, 21:40
              Pokaze ale po ślubie bo nawet nie umiała bym w necie znalezc tego modelu.
              Generalnie garnitur jest klasyczny czarny. Szukalismy 5 godzin i mielismy juz
              zdecydowanie dośc. Suknie dopasowuja do naszych figrór i nie ma problemu a
              garnitur albo jest dobry albo nie. Skróca spodnie i to wszystko.

Udało mi się ze spinkami. smile N powiedział ze się ze mna "tylko" droczył i jak
              pojdziemy po koszule i krawat to kupi te spinki. Oznajmił ze gdyby zgadzał się
              na wszystko odrazu to miała bym za łatwo smile smile smile

Z nowości: postanowiłam zamowic długi welon. Zawsze marzyłam o długim a potem
              cos mi isę ubzdurało ze to bez sensu. po dłuuuugich rozwazaniach postanowiłam
              zamowic dodatkowo długi. Jednowarstwowy, wepne go pod krótki albo włożę do ślubu
              a po nim zmienie na krótki.
              Oba zamawiałam na allegro i uznałam ze podczas oczepin rzucę krótkim. Jak go
              ktoś złapie to zostawię na pamiątkę bo 25zł mi nie szkoda.
              Po za tym zdjecia z długim welonem wygladaja lepiej smile
              • ni24 Re: pan młody prawie ubrany :) 30.08.09, 21:35
                i bardzo dobrze!!!wesele to jedyna okazaja na welon wiec musi byc i ma byc dlugi
                baaa.. ma sie wlec po ziemi(przynajmniej ja tak chce)smilesmilesmileheheh
        • marina111 spinki 30.08.09, 23:14
          Spinki kupione. Trochę pojęczał jeszcze ale kupił smile Wybralismy te jasniejsze
          kwadratowe, troche zastanawiałam się nad ciemnymi bo bardziej praktyczne mi się
          wydawały ale ostatecznie sa jasne.
          Została tylko koszula (jest juz wybrana) niestety dzis w sklepie okazało się ze
          nie ma rozmiaru N. Szkoda bo juz było by to za nami.
          Wszedzie szukam czarnego gładkiego krawatu i nie ma. Albo ja slepa jestem albo
          autentycznie nie ma. Owszem, sa tłoczone albo prążkowae a gładkiego niet. sad
    • marina111 fryzjer, makijaz itp. 25.08.09, 15:44
      Zapisałam sie dzis do fryzjera. Kobieta upierała się ze najlepsza
      bedzie 11.30. Mi się wydaje to strasznie wczesnie. Przeciez ślub mam
      o 18. Ona twierdzi ze nie wiadomo ile zajmie czesanie a kok napewno
      mi sie nie rozpadnie.
      Makijaz bede miec o godzinie 14. Na poczatku tez wydawało mi się to
      wczesnie ale okazało się trwa to zwykle godzine czyli do 15. Od 15
      do 16 bede się spokojnie ubierac a o 17 przyjedzie moj N, potem
      godzina na błogosławienstwo i dojazd do koscioła czyli wszystko
      akurat.
      Paznokcie zrobie dzien wczesniej. Zapisana jestem na 11. Mam
      nadzieje ze ich gdzies nie popsuje do niedzieli smile

pozostało mi jeszcze w kazde z tych miejsc pojsc na jakas próbę.
      Zdołowała mnie troche kolezanka która zaczeła mi opowiadac jak to
      doczepiane rzesy moga mi przeszkadzac, ze moge sie zle czuc w
      makijazu jesli na codzien nie klade podkładów. Eh... jakies prostsze
      mi sie to wczesniej wydawalo
      • emily_valentine Re: fryzjer, makijaz itp. 25.08.09, 21:47
        A co dokładnie będziesz robić z rzęsami?
        Pytam bo też mam plany, aby swoje wydłużyć.

Byłam dzisiaj w Aldo i żadnych lakierek nie było. Musieliście kupić
        ostatnią parę wink
        • marina111 Re: fryzjer, makijaz itp. 26.08.09, 00:17
          Koleżanka (kosmetolog) doradziła mi doklejenie kępek bo twierdzi ze najbardziej
          naturalnie to wyglada. Czytałam tez kiedys relacje ze slubu dziewczyny z
          poznania pełną ochów i achów na temat tych kępek. Wiec zdecydowałam się na nie. smile

A zebys wiedziała ze w Galerii Mokotów wzielismy ostatnia pare. smile Akurat był
          rozmiar 45 wiec w wielkiej euforii wzięliśmy je natychmiast. smile Wszyscy którzy
          je oglądali chwalili ze bardzo ładne. Może w innym salonie Aldo beda smile
          • emily_valentine Re: fryzjer, makijaz itp. 26.08.09, 17:24
            Dla męża:

krawat i butonierka

Tylko zamiast różowego - zielony pod kolor szarfy.
    • marina111 bukiet 29.08.09, 01:59
      Bukiet został zamowiony smile
      Dzięki Emily, zamowiłam Twoja propozycje czyli ten:
      www.marthastewartweddings.com/photogallery/green-wedding-bouquets?&lpgStart=1¤tslide=1¤tChapter=1#ms-global-
      breadcrumbs

Bardzo mi się spodobał ten bukiet i uznałam ze bedzie najwłasciwszy.
      Dla swiadkowej zamowiłam takie na reke cos smile z zielonych gozdzików
      i to samo do butonierki swiadka. smile
      Zamawialam w tej kwiaciarni co Wikea. Zwykle od nich dostaje kwiaty
      i sa cudowne. Świeze i ślicznie ułozone. Nie mogłam wiec zamowic w
      innym miejscu. Mam nadzieje ze w tym najwazniejszym dniu mnie nie
      zawioda. smile
      • emily_valentine Re: bukiet 30.08.09, 21:22
        big_grin

kiss
    • marina111 schudłam! 01.09.09, 02:53
      zero diety a ważę juz 53,6 smile Nie wierzyłam ze schudnę z powodu ślubu. Ciekawe
      czy to się odbije w piątek na mojej sukni
      • emily_valentine Re: schudłam! 01.09.09, 10:56
        A wyglądasz na 45. Kg oczywiście wink
        • marina111 Re: schudłam! 01.09.09, 11:57
          No juz sama nie wiem czy powinnam się cieszyć ze wyglądam na mniej czy martwic
          ze tylko wygląda.

Tam czy inaczej jestem zszokowana tym co wczoraj zobaczyłam stojac na wadze. A
          ważyłam się w ubraniach i butach.
          • emily_valentine Re: schudłam! 01.09.09, 16:49
            A propos czarnego krawata. Widziałam dzisiaj idealny w Peeku w
            Reducie. Gładki, 100% jedwab, szerokość w sam raz, marka Christain
            Berg, 129 zł. Na stoisku obok koszul H. Boss. Specjalnie rozglądałam
            się za krawatami dla Was smile
            • marina111 Re: schudłam! 01.09.09, 18:10
              Ale kochana jesteś. Juz wczoraj mi Stworzenieje zdała relacje z rynku
              krawatowego smile Jutro mamy sesje narzeczeńska to po niej wybierzemy się chyba na
              zakupy i ostatecznie zakończymy kompletowanie stroju ślubnego. smile (mi zostało
              juz tylko kupić pończochy)

W piątek mam przymiark juz z naniesionymi poprawkami, nowym welonem bizuteria
              itp Pojde tez na probne czesanie zeby miec całosciowy obraz smile

• emily_valentine Re: schudłam! 01.09.09, 20:38
                Tylko nie chudnij już więcej, bo i tak wyglądasz jak przecinek wink
                I zrób dobre zdjęcia z przymiarki i z czesania smile
    • marina111 sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 00:06
      dziś odbyła się nasza sesja narzeczenska. Ja się na modelkę chyba nie nadaje.
      Wogóle nie umiem sie na zawołanie naturalnie zachowywać. Przeciez jak wiem ze
      ktos koło mnie lata z aparatem to jam mam być naturalna. Moze gdyby codziennie
      mi się to zdażało to tak ale w przeciwnym wypadku nie potrafię. smile W dodatku
      wcale to pozowanie nie jest takie łatwe. smile

Zakupilismy dzis biała tłoczona koszulę i czarny wąski krawat w P&C. Uff...
      jeszcze tylko pasek dla narzeczonego a dla mnie pończochy i będzie po krzyku.
      Wciąż waham się miedzy białymi i cielistymi. Macie jakieś sugestie??
      • ga_lapagos Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 00:12
        Ja sugeruje sie duzo usmiechac do fot i potem pokazac je cioci Galapagossmile
        A ponczochy cieliste smile
      • fuksiowy Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 00:24
        marina111 napisała:

> Wciąż waham się miedzy białymi i cielistymi. Macie jakieś sugestie??

Cieliste! Białe z dziecięcą nóżką biegnącą do komunii mi się kojarzą.
        • marina111 Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 00:32
          Ja cały czas byłam przekonana ze będe miała cieliste ale tak ostatnio zaczynam
          się łamać bo na wszystkich zdjęciach, filmach widzę u dziewczyn białe pończochy
          • emily_valentine Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 15:43
            Ja kupiłam białe pończochy. Cieliste jeszcze sobie ponoszę nie raz,
            a białych już chyba nigdy wink
            A krawat kupiliście ten co mówiłam czy inny?
            • marina111 Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 21:53
              Nie pamiętam firmy ale wąski, kosztował 129zł i 100% jedwabiu. smile Wisiał tam
              identyczny (naprawde nei wiem czym się róznily po za metka) Hugo bossa i
              kosztował 229zł. Wybralismy tańszy bo ani materiałem ani kolorem sie nie
              rózniły. Bez sensu ze za metkę której nikt nie ogladą trzeba dopłacić 100zł. smile

Białe pończochy można ubrać zawsze, mozesz np. zafundować mężowi zabawę w
              pielęgniarkę i pacjenta czy inna jakąś wink smile
              • emily_valentine Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 22:34
                Beżowe też możesz ubrać zawsze - na codzień do pracy tongue_out
                Posłuchaj Stworzenje i kup 2 pary. Na pewno się nie zmarnują wink
                • stworzenje Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 22:38

> Beżowe też możesz ubrać zawsze - na co dzień do pracy tongue_out
                  > Posłuchaj Stworzenje i kup 2 pary. Na pewno się nie zmarnują wink

taaa ode mnie dwa dni temu dostała 1000 rad, haha i weź się tu nie zamotaj..
                  • emily_valentine Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 22:48
                    Wiesz jak to jest... Za dużo doradców to też niedobrze. To się
                    nazywa klęska urodzaju wink
                    • marina111 Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 22:57
                      Nie kpijcie z mojego przedślubnego prania mózgu. smile Ja się czuje jak by mi ten
                      organ ktos wyjął bo co chwila o czymś zapominam. Nawet moja promotorka to dziś
                      zauważyła (miałam najwyraźniej bardzo bystra minę) bo przesuneła mi o tydzień
                      termin obrony smile

Rady Stworzenieje mam spisane i dzis moja siostro-świadkowa dostanie je w
                      spisanej formie zeby o tym myslał bo mi to coraz gorzej wychodzi :0

Dobra kupie 2 pary smile
                      • stworzenje Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 23:03
                        marina111 napisała:

> Rady Stworznenje mam spisane i dzis moja siostro-świadkowa dostanie je w
                        > spisanej formie zeby o tym myslał bo mi to coraz gorzej wychodzi :0
                        >
                        > Dobra kupie 2 pary smile

koniecznie jak Ci wspominałam taka osoba musi być Ty masz błyszczeć,a różne
                        ustalenia przekazać komuś bliskiemu i obrotnemu żeby było dobrze smile. No to
                        dobrze, że Ci przesunęła termin obrony, jeszcze to Ci teraz potrzebne smile.
                        • emily_valentine Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 23:08
                          Stworzenje, ja też chcę dobre rady smile
                          Na razie powiedziałaś, żeby nie żuć gumy i żeby męża pudrem
                          transparentnym wymalować. A gdzie pozostałe 998 rad? Marina dostała
                          1000 podobno wink
                          • stworzenje Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 23:12

> Stworzenje, ja też chcę dobre rady smile
                            > Na razie powiedziałaś, żeby nie żuć gumy i żeby męża pudrem
                            > transparentnym wymalować. A gdzie pozostałe 998 rad? Marina dostała
                            > 1000 podobno wink

dostaniesz w swoim czasie,póki co nim do Was dotrę to mam jeszcze sporo osób smile.
                            • emily_valentine Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 23:15
                              Tylko żebyś zdążyła przed ślubem wink
                              • marina111 Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 04.09.09, 00:27
                                Emily, ja nie wierze ze te rady sa Ci potrzebne. Ty chyba pomyslałas
                                juz o takich rzeczach na które wszystkie forumki razem wziete by nie
                                wpadły. Np. sztaluga przed kosciołem wink (To moj ulubiony Twoj
                                pomysł smile
                                Stworzenieje musi zachowac swoje cenne rady dla bardziej
                                potrzebujacych. Takiich jak ja smile
                                • emily_valentine Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 04.09.09, 08:57
                                  Wcale tak o wszystkim nie pomyślałam. Moja check-lista ma 9 stron i
                                  cały czas coś dopisuję. Wczoraj na przykład za radą Moniki kupiłam
                                  wałek do odpylania ubrań wink
                                  • marina111 Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 04.09.09, 10:15
                                    To całkiem nie głupie, zaraz sobie zapisze. smile

Co masz tam jeszcze wpisane o czym ja mogłam nie pomysleć? smile
                                    • emily_valentine Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 04.09.09, 22:49
                                      Zależy co chcesz wiedzieć? Mam wszystko tematycznie w podpunktach.
                                      Powiedz co a ja Ci napiszę smile
          • stworzenje Re: sesja narzeczenska + zakupy c.d. 03.09.09, 15:53
            marina111 napisała:

> Ja cały czas byłam przekonana ze będe miała cieliste ale tak ostatnio zaczynam
            > się łamać bo na wszystkich zdjęciach, filmach widzę u dziewczyn białe pończochy

kup sobie DWIE pary jedne białe a drugie cieliste.Ja tak zrobiłam i w sumie
            wystąpiłam w obu,bo białe podczas wesela mi się podarły i nastąpiła zmiana na
            cieliste smile.
    • marina111 Alkohol kupiony 05.09.09, 00:42
      Na 106 osob kupilismy 108 butelek 0.5l Finlandi, 60 win (po 30 białego i
      czerwonego) i 8 szampanów 1,5l. Mam nadzieje ze to wystarczy.
      • dorothy_mills Re: Alkohol kupiony 05.09.09, 00:52
        ale zawrotna liczba tych winwinksmile Zdziwie sie jak Twoi goscie wypiją
        to wszystkowink
        • marina111 Re: Alkohol kupiony 05.09.09, 00:57
          myślisz ze 60 win to za dużo?
          • dorothy_mills Re: Alkohol kupiony 05.09.09, 11:48
            Wy znacie swoich gosci i wiecie kto i ile wypijewink
            Lepiej miec za dużo, niż za mało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka