agnessi44 17.08.09, 09:41 Na naszym weselu będzie stolik z drinkami i zastanawiamy się jakie alkohole kupić, jak na razie mamy: -whisky -rum -malibu -tequila -martini Szukamy popularnych alkoholi i skończyły nam się pomysły. Może coś doradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mobonika Re: barerk z drinkami 17.08.09, 09:58 Pinacolada, dżin (nie wiem jak się pisze :]) U mnie też będzie, zastanawiam się czy może zrobić małą książeczkę z kilkoma spisami jak co się robi, tzn. np. w jakich proporcjach sporządza się drink malibu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnessi44 Re: barerk z drinkami 17.08.09, 10:03 U mnie będzie taki spis. Na sztywnym, ładnym papierze będą wydrukowane propozycje drinków. Czekam na dalsze propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: barerk z drinkami 17.08.09, 10:04 wódki smakowe, gin, whisky, likiery, syropy, soki, owoce do dekoracji, lód Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: barerk z drinkami 17.08.09, 12:06 Koniecznie jeszcze wódki smakowe. Coś co robi kolor i nie zapomnij też o bezalkoholowych różnych napojach. Pomysł z książeczką fajny, a nie myśleliście o zatrudnieniu barmana i po kłopocie? Odpowiedz Link Zgłoś
agnessi44 Re: barerk z drinkami 17.08.09, 12:09 Myśleliśmy nad tym ale się nie zdecydowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
fuksiowy Re: barerk z drinkami 17.08.09, 12:33 Na podstawie doświadczeń z naszego przyjęcia: - po dwa rodzaje whisky i burbon (przynajmniej u nas byli miłośnicy obydwu gatunków) - gin - bacardi reszta tzn likiery, wódki wcale nie cieszyły się popularnością. Tak naprawdę to u nas goście wypili bardzo dużo białego i czerwonego wina, duże ilości whisky i burbonu. Reszta alkoholi w ilościach śladowych. Odpowiedz Link Zgłoś
anisia25 Re: barerk z drinkami 20.08.09, 15:43 To zależy od gości jaki alkohol pójdzie w największej ilości. U mnie wiem, że to będzie wódka, bo 80% gości to ludzie ze wsi i piją tylko wódkę, ale też chciałabym taki barek Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 Re: barerk z drinkami 17.08.09, 12:34 U mnie będzie barman i do wyboru najprostsze drinki: gin z tonikiem, rum z colą albo sprite i wódka z sokiem. Plus martini Zdaję sobie sprawę że to mało wyszukane, ale wiem też z doświadczenia barowego: te drinki zawsze schodzą najlepiej i mało kto zamawia bardziej wyszukane. A mojito jest zbyt czaso i pracochłonne. Drink-bar robimy dlatego, że nie chcemy mieć czstej wódki, więc przeznaczony jest on dla tych, którzy jednak potrzebują "czegoś mocnijszego" A na stole z ciastem i owocami będą stały likiery. Odpowiedz Link Zgłoś
agnessi44 Re: barerk z drinkami 17.08.09, 13:57 Najwięcej kupujemy whisky i rumu, bo wiemy, że wśród naszych znajomych znajdą dużo miłośników. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: barerk z drinkami 17.08.09, 17:23 nie wiem, czy to popularne, ale przyszedł mi do głowy jeszcze koniak jako ten, którego nie wymieniłaś Odpowiedz Link Zgłoś