Gość: Poglądy. IP: *.client.attbi.com 15.01.04, 21:57 Aha. Za poglądy byście chcieli usuwać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Nie ma podstaw prawnych, by usunąć ksenofoba IP: *.lublin.mm.pl 15.01.04, 23:12 Cytowane przez Was słowa prof. K. nie nosiły żadnych znamion przestępstwa. Były raczej wyrazem myśli demokratycznej, że wszyscy obywatele powinni być wobec prawa i wobec siebie równi. Skąd więc te słowa: ksenofob??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majom Re: Nie ma podstaw prawnych, by usunąć ksenofoba IP: 80.48.119.* 16.01.04, 21:59 zgadzam się z Gościem w 100 %. Cytowana wypowiedź w żadnym stopniu nie obrażała nikogo, a tym bardziej Żydów. Nic nigdy nie miałem do innych narodowości, ale w jednym się z prof. Kwiatkowskim zgadzam: mianowicie chodzi o zdanie, w którym mówi on o nadmiernym uprzywilejowaniu Żydów. Taka jest prawda, gdyż mają oni tendencje do podkreślania na każdym kroku, jak bardzo umęczonym są narodem. Nikt im tego nie odbiera, jednak starają się oni na swojej tragicznej historii jak najwięcej "ugrać" i to uważam za nieetyczne - przedstawiają bowiem osobę, która wypowie się o Żydach w jakiś sposób krytycznie, jako nieczułego, bezwzględnego rasistę, nie mającego poszanowania dla milionów ofiar. Nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Nie ma podstaw prawnych, by usunąć ksenofoba IP: *.resetnet.pl 16.01.04, 03:17 Ja osobiście miałem zajęcia z Profesorem K. i wiem że cała akcja przeciwko niemu jest w 90% kłamliwa, niesprawiedliwa i krzywdząca ! Pan profesor oczywiście czasami mówił o swojej niechęci do Żydów, ale nigdy w brutalny sposób, poprostu dało sie to wyczuć, ale nigdy nie prześladował żadnego studenta za nazwisko czy kolor skóry ! Mógł robić jakieś delikatne docinki, choć ja takich osobiście nigdy nie słyszałem w stosunku do konkretnej osoby, ogólnie i owszem. Wiem jedno żyjemy w wolnym demokratycznym kraju i każdy ma prawo mówić co chce jeżeli nie wyrządza tym komuś osobistej krzywdy, a pan K. nigdy nie "oblał" kogoś tak aby ten musiał powtarzać przez niego rok lub brać "awans", a tak sugerował reportaż w TV4, że niby przez niego obcokrajowcy rzucili studia, bzdura i można to sprawdzić !!!! Znam kilku o wiele gorszych i w poprawności politycznej i podejściu do studentów (np. Zmuszanie studentów do kupna nowych podręczników do prawa amerykańskiego które kosztują prawie 100zł a trzeba mieć "nówkę" bo dostaje się dedykację i dobry stopień na koniec, to jest skandal !). Już nie wspomną że pan K. jest bardzo dobrym wykładowcą, logika łatwa nie jest i nie tak prosto to wytłumaczyć a pan K. moim zdaniem (i myślę nie tylko moim) robi to świetnie, a to jest najważniejsze, a nie jego poglądy !!!!!! ! Uważam że atak na niego to zwykły odwet za jego poglądy, odpowiednich osób, którym się to nie podoba.... Odpowiedz Link Zgłoś
halevi zgadzam się ze studentem... 16.01.04, 08:40 ... w 100%. Na wydziale prawa jest sporo znacznie gorszych profków, co to nie są może "ksenofobami" ale za to są bardzo studentofobami i chyba w ogóle humanofobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: zgadzam się ze studentem... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.04, 09:24 W Polsce jest tak że Izraelczycy mają ochronna aureolę !!! Nie ma mocnych Żydów trzeba lubić bo tak nakazuje władza!!!! A ja się pytam gdzie jest rozsądek i demokracja?? Bo jak powiem że nie lubę Żydów bo sa chytrzy i zawistni to antysemityzm!!! Jak powiem że zabiłbym Żyda to też antysemityzm!! To ja się pytam gdzie tu wolnosc słowa?? Oczywiście że grożenie Żydom to ewidentny antysemityzm ale chyba żyjemy w wolnym kraju i moga sobie o każdej nacji mówic jak chcę i ile chcę!!! Bo naprzykład nikt się nie obraża jak na nas mówia pijaczki!! Bo sami zapracowaliśmy na taka opinię! Także Żydki nie wszyscy chca Was mordować ( sa debile to fakt ) ale dużo osób nie lubi Was za en ciągły płacz i narzekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch@o2.pl Re: zgadzam się ze studentem... IP: *.ri.ri.cox.net 16.01.04, 09:58 Jasne że się zgadzam. Jestem absolwentem UMCS i również miałem NIEWĄTPLIWĄ przyjemność uczęszczać na zajęcia prof. Kwiatkowskiego. Przemiły człowiek, inteligentny, oczytany, Wielki Patriota, Polak, Katolik. To wszystko w tym temacie. A żydzi (celowo piszę z małej litery) z ABWehry i CeBoŚa niech się lepiej wezmą za łapanie PRZESTĘPCÓW i BANDYTÓW ale tych się ta hołota żyjąca z pieniędzy polskich podatników albo się boi albo im się wysługuje. Więc koło się zamyka. Ech. Szkoda słów, dziękuję Panu Bogu, że nie muszę mieszkać w tej kloace. Polacy obudźcie się w końcu. Co to w ogóle jest. W Ameryce można NAWET NOSIĆ SFASTYKĘ jeśli Ci się to podoba... Więc ja sam nie wiem o co w tym wszystkim chodzi... I niech mi ktoś teraz powie, że spiskowa teoria dziejów to absurd!!! POZDRAWIAM TRZEŹWO MYŚLĄCYCH. P.S. Lepiej weżcie się za takie ścierwa jak Kidyba, Wanda i reszta nieudaczników, którzy jak to mój przedmówca trafnie określił są STUDENTOFOBAMI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein odczep się od Wandy! IP: *.it / 62.233.189.* 16.01.04, 10:44 Wanda jest OK, a ploty o tym, ze prześladuje studentów sa rozsiewane przez ludzi, którzy poszli na egzamin niedouczeni i polali na pytaniu o rzecy podstawowe. Bo zasada była prosta - nieważne ile ktoś umiał i na ile pytań odpowiedział jezeli nie znał odpowiedzi na pytanie o rzecz podstawowa to wylatywał z dwóją. Jak ktoś nauczył się podstaw to zazwyczaj zdawał. Tereska to co innego... test-zagadka, pytania z kosmosu, jeśli chce się zdawać w zerówce trzeba urządzić na nia polowanie z nagonką... a Kidyba... no cóż... ja zdałem głownie dlatego, że przy mojej trójce przypmniał sobie że miał nie pytać o znaki towarowe i wzory zdobnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: odczep się od Wandy! 16.01.04, 10:59 Rzeczywiście, na teście u Tereski bywają np pytania z BHP. Pamiętam też, jak na poprawce kolega dostał trzy pytania i żadne nie było z prawa pracy tylko z ubezpieczeń społecznych. U Kidyby na szczęście nie zdawałem, ale na egzaminie z handlowego miałem czelnośc popełnić pomyłkę w indeksie w nazwisku pani profesor. Więc nieważne co mówiłem (pani podsypiała), koledzy dostali przyzwoite oceny, a ja miałem się pofatygować jeszcze raz. Na szczęście pani w swej łaskawości (fakt, że nieco wymuszonej przez nas)zadała jeszcze jedno pytanie i się wybroniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bang! Re: do lubelskich nacjonalistow i ksenofobow... IP: 129.81.192.* 16.01.04, 17:12 "lolu"... a tak - przy okazji - napisz, prosze, ilu znasz (osobiscie) Zydow? Stu, dziesieciu, jednego, a moze zadnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.F. Koszerni przegrali ?! IP: *.lublin.mm.pl 16.01.04, 12:18 Ściągają posiłki w osobie Szechtera, on to załatwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Nie ma podstaw prawnych, by usunąć ksenofoba IP: *.wbp.lublin.pl 16.01.04, 16:52 Oczywiscie, ze od strony prawnej wszystko jest OK a usuwanie z uczelni za poglady byloby w demokratycznym (pozal sie Boze) kraju lekkim przegieciem. Chcialbym sie jednak podzielic innym spostrzezeniem otoz znam z autopsji przypadek "oblania" na egzaminie kolegi o zydowsko brzmiacym nazwisku zas osoba z nazwiskiem na -ski byla wrecz wynoszona pod niebiosa. BYC MOZE JEST TO PRZYPADEK ODOSOBNIONY, nigdy nie badalem tej sprawy empirycznie ale zastanawiajacy jest fakt, ze osoba z tytulem profesora nie zna takich podstawowych faktow jak to, ze owi znienawidzeni zydzi zmieniali czesto nazwiska na polsko brzmiace. Jaka jest wiec gwarancja, ze ow ixinSKI to nie jakis potomek Icchaka Szmula ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Nie ma podstaw prawnych, by usunąć ksenofoba IP: 213.17.233.* 16.01.04, 22:40 autor z GW, który ropętał tę aferę powinen sie wstydzić - może liczył na to, że text zostanie dostrzezony w wydaniu ogólnopolskim(bo temat nośny), a tu nic więc moze tylko liczyć wierszówkę...ksenofobiczna zas okazała się cała redakcja gazety w lublinie i ludzie, którzy puścili to do druku. Kwiatek ma prawicowe poglądy i sprzedaje je w różnej formie - to wiedzą wszyscy, którzy mieli z nim zajęcia - na przykłąd potrafi ni stąd ni zowąd zarecytować studentom Rotę. jest też babiarzem, czy jak to się mówi "koneserem kobiecego piękna". zapamiętałem go jako śmieszny symbol profesorka, ale . charakterystyczny, a nie mdły i bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś