Gość: andre IP: *.lublin.mm.pl 25.03.04, 22:43 Chyba zmokli, ale czego się nie robi dla ideologii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anet Re: Marsz Życia IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 10:45 Mam uwage do autora tej krótkiej i niezgodnej z faktami notki o tym wydarzeniu. Brałam udział w Marszu i uczestniczyło w nim ok 2tys. ludzi (tak napisał PAP)i organizatroem nie była organizacja Polska Federacka Ruchów Obrony Życia lecz Instytut Jana Pawła II i Centrum Duszpasterstwa Młodzieży w Lublinie ( można to przeczytać na plakatach i zaproszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Rusz dupę, Super Dziennikarzu, i sprawdz najpierw! IP: *.radio.lublin.pl 26.03.04, 13:49 Może bys tak, gosciu, ruszył dupę i sprawdził najpierw co się naprawdę dzieje, nim napiszesz info? Nie wiedziałem, że GW schodzi już totalnie na psy... A jeśli Marsz widziałeś z okna, to sobie je trzeba było wczesniej umyć!!! Gdzie Ty się uczyłeś? Skończyłeś dziennikarstwo czy zawodówkę. Żeby nie potrafić anpisać poprawnie i zgodnie z prawdą 5 zdań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Rusz dupę, Super Dziennikarzu, i sprawdz najp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 01:36 Przepraszam bardzo ale na tym marszu nie było więcej niż 500 osób!!! Zresztą i tak większość to klerycy z seminarium duchownego. Poza tym PAP w życiu nie sprawdza danych tylko pyta organizatorów zatem nie obrażaj ludzi skoro nie masz pojęcia o czym mówisz. 2000 ludzi to wracało z meczu Górnika Łęczna z Legią do Lublina. Widocznie to ich bardziej inbteresowało i słusznie z resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Rusz dupę, Super Dziennikarzu, i sprawdz najp IP: *.radio.lublin.pl 27.03.04, 13:26 Sprawdz najpierw, ilu jest kleryków w seminarium lubelskim, bo na pewno nie jest ich aż 500. Poza tym chyba nie uczestniczyles w Marszu ani na pewno we Mszy w archikatedrze...ani w sesji naukowej, gdzie było ze 300 osób, które na marsz poszly tez. Poza tym wiesz, co rozni fanow pilki noznej,naszej, rodzimej (nie chce obrazac Realu czy MU itp,)zwlaszcza lokalnej od uczestnikow Marszyu Życia? Kultura osobista i inteligencja! Poza tym - jak nie byles - nie pisz! Wybacz, ale chyba PAP ma wikesza wprawe w liczeniu uczestnikow tego typu spotkan niz Ty... A poza tym KAI podal tak samo. Jednak tej mamty dzis w szkolach dobrze nie ucza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Rusz dupę, Super Dziennikarzu, i sprawdz najp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 18:12 Nie napisałem że 500 było samych kleryków więc piszesz bzdury. Poza tym liczba którą podałem dotyczyła MARSZU a nie mszy, na którą ludzie przyszli raczej dla Życińskiego! A tak na marginesie nie oceniaj według własnych kryteriów i nie obrażaj ludzi których nie znasz bo to świadczy nie tylko o kulturze osobistej i inteligencjii ale także klasie i szacunku do drugiego człowieka a te cechy są u Ciebie w ilościach śladowych. A PAP podaje dane zasięgnięte od organizatorów i Policjii. która sama nie wie ile osób było na marszu. Jeśli nie wierzysz to sobie sprawdź Tomaszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rusz dupę, Super Dziennikarzu, i sprawdz najp IP: *.radio.lublin.pl 28.03.04, 13:29 Och, jakie subtelne nawiązania do Pisma Świętego :)) Chyb ajesteś tym policjantem, który liczył :))) Znasz dowcipy o policjantach, pradwa? Ale ja jestem inteligentny i mam klasą, więc nie będe ich tu opowiadał - opisywał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omc mgr Dla prawdy!!! I życia! IP: *.radio.lublin.pl 26.03.04, 13:52 Nie dla ideologii! Życie to podstawa. A niestety - dla tworzonych nowych ideologii i dla wygodnictwa dziś promoje się inne rzeczy... Świat zamiast się rozwijac - sie cofa. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Skubisz Marsz Życia IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 26.03.04, 21:06 Proszę o sprostowanie nieprawdziwych informacji podanych w przedmiotowym artykule poprzez publikację następującego tekstu: "Niniejszym prostuję informację opublikowaną na łamach "Gazety w Lublinie" w dniu 26 marca br., a podpisana przez "ols", podając prawdziwe wiadomości zgodnie z brzmieniem zawartym w materiałach prasowych PAP i KAI: 25 marca z inspiracji Jana Pawła II zawartej w encyklice "Evangelium vitae", uchwałą Episkopatu Polski z 1998 roku, obchodzony jest jako Dzień Świętości Życia. W tym dniu br. Instytut Jana Pawła II KUL i Centrum Duszpasterstwa Młodzieży w Lublinie zorganizowały w Teatrze Muzycznym sesję zatytułowaną "O nową kulturę życia". Wieczorem zaś około dwóch tysięcy ludzi, głównie młodych, wzięło udział w "Marszu Życia". Uczestnicy przeszli Krakowskim Przedmieściem, niosąc kolorowe transparety, śpiewając i wsłuchując sie w odtwarzane przez głośniki słowa Jana Pawła II dotyczące godnosci każdego człowieka i wartości ludzkiego życia. Na zakończenie Mszę św. w Archikatedrze Lubelskiej odprawił abp Józef Życiński." Prośbę o zamieszczenie w terminie 7 dni publikacji powyższego sprostowania opieram na art. 31 pkt 1 ustawy z dnia 26 stycznia 1984 roku - Prawo prasowe. Prawdziwość podanych przeze mnie informacji została dostrzeżona w materiałach prasowych PAP i KAI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alergianakłamstwa Re: Marsz Życia IP: 81.219.64.* 26.03.04, 23:58 Nie podejrzewałam, że tak czytelne świadectwo ponad 2000 ludzi w marszu ZA ŻYCIEM można skwitować pięcioma, w dodatku nieprawdziwymi zdaniami. Jestem zbulwersowana, i uważam że niezbędne jest opublikowanie sprostowania. Zaznaczam iż informacje począwszy od organizatorów uroczystości, a skończywszy na liczbie uczestników są niezgodne z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Niech sprostują! IP: *.radio.lublin.pl 27.03.04, 13:31 Skoro piszą rzeczy, których nie sprawdzają, to potem niech się głośno - tzn. na łamach GW- też do tego potrafią przyznac. Gdzie jest/był szef wydania tego nr GW w Lublinie? Przecież to on dopuścił, żeby w notce na głównej stroie lubelskiego dodatku był takjio tekst. Tak krótki i jeszcze z tyloma błędami. Karygodne! Gdzie rzetelność dziennikarza? Mi na Marszu Życia specjalnie nie zależy, ale boje się o przyszłość dziennikarstwa. To jest pokazywanie prawdy??? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Marsz Życia 28.03.04, 13:41 Uhhh, Obrońcy. Może byście tak skuteczniej bronili tych, co to już żyją w warunkach urągających człowieczeństwu ? A jaka jest Wasza propozycja? Marność nad marnościami i szczęśliwość niebieska po zejściu? Odpowiedz Link Zgłoś