Dodaj do ulubionych

Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla Lu...

07.11.10, 18:39
Jak startował na prezydenta to w sumie naobiecywał dwa razy tyle co Prezydent Komorowski. Znów chyba jest na prochach bo obiecuje a późnij powie że nic nie pamięta.Jak takiemu kłamcy można wierzyć.
Obserwuj wątek
    • on1950 już mamy pge:) 07.11.10, 18:58
      poprzednim razem obiecywał pge...i zabranie bogadnki by połączyć ją z bankrutem z kozienic...teraz obiecuje inne bajki...jak widać tłum wyznawców dalej wierzy w te brednie
      • zubelz Re: już mamy pge:) 07.11.10, 19:12
        Jestem zawiedziony. Czekałem na mega propozycję dla Lublina- mega pomnik brata a tu nic. A tyle dla nas zrobił.
      • Gość: Kiki Kaczyński IP: *.lublin.mm.pl 07.11.10, 19:15
        Wybiórcza wiadomo ... pisze jak pisze. A może warto się zastanowić czyja władza jest lepsza dla Lublina i regionu. Wasilewski z Żukiem i Garabczuk z Sobczakiem pokazali co potrafią. A Premier Tusk zabiera nam wszystko co tylko się da E7 (kolej) ekspresówka Lublin - WaWa i sławetna siedziba PGE...
        • Gość: Carol Re: Kaczyński IP: *.chello.pl 07.11.10, 21:26
          Kiki, co ty wypisujesz? Pamięć cię opuściła? To przecież Jaruś obiecywał, i tu w Lublinie potwierdzał za czasów IV RP (jego rządów), że w Lublinie będzie siedzibqa PGE ... i co z tego wyszło? Tusk nie musi realizować obietnic Jarka, choć szkoda, że do teg nie doszło. Za to mamy szkołę dla sedziów i prokuratorów oraz sąd elektroniczny. I jedno (PGE) i drugie (sąd i szkoła) i trzecie - Jarkowa agencja (gdyby chociaż była towarzyska) guzik znaczą w sensie gospodarczym i społecznym, więc nie ma o co kopii kruszyć. Ważniejsze jest infrastrukturalne otwarcie Lublina - szybka kolej, ekspresowa droga do Warszawy i najważniejsze - lotnisko.
          Więc nie jestem taka naiwna, by znowu dawać wiarę króciakowi Jarkowi, bo jak zawsze, tak i tym razem dzieli skórę na niedźwiedziu obiecując umiejscowienie w Lublinie kolejnego, nic nie wartego urzędu.
          A tak ogólniej - o poziomie lubelskiej konwencji PiS świadczy nie tylko obietnica Jarusia, wypowiedziana zgodnie z mottem PiS, a wyrażonym gębą Jacka Kurskiego jakoś tak - "głupi naród wszystko kupi" oraz koncepcja opodatkowania mediów, zwłaszcza Michnika - kompletna głupota. A już ostatecznego smaczku uprawianemu tam bełkotowi dodaje zupełnie idiotyczna wypowiedź Sprawki - pochwała działąlności swojej żony, odpowiedzialnej w mieście za oświatę. Jak by od niej zależał jej poziom. Kto ma w to uwirzyć?
          Niech ci władcy PiSowscy - bo przecież są w Sejmie RP, sejmiku wojew. i radzie miasta - przestaną uważać nas za baranów i nie opowiadają takich dyrdymałów.
          • Gość: rozbawiony Szkoła dla sędziów i prokuratorów IP: *.speed-net.pl 07.11.10, 22:15
            Zawsze myslałem, że taką 'szkołą' to są studia na wydziale prawa na uniwersytecie. A potem taki kandydat na sędziego/prokuratura smaruje komu trzeba i dostaje się na aplikacje. Nie sądziłem, że tak wspaniale wykształceni prawnicy jeszcze potrzebują jakiegoś dalszego dokształcania.
            • Gość: az Ale Kłamczyński musi gardzić Lubelszczyzną. IP: *.nplay.net.pl 08.11.10, 09:01
              Co za beszczelny tym. Przyjeżdża tu tylko przed wyborami, daje fikcyjne obietnice, a następnie myśli sobie: frajerstwo i tak łyknie wszystko ("Ciemny lud wszystko kupi"). Niestety, ta pogarda ma podstawy.
      • Gość: molier74 Re: już mamy pge:) IP: *.nplay.net.pl 07.11.10, 19:43
        wolę jego brednie niz twoje wyPOciny
    • Gość: j2 Cudownie IP: *.lublin.mm.pl 07.11.10, 19:18
      Agencja restrukturyzacji i modernizacji rolnictwa wydaje rocznie 1 miliard złotych (1 000 000 000) na pensje.
      Niech obiec konus że tych naciągaczy wszystkich przewiezie do lublina by zbudowac zamiast lotniska obozik, pensje zabrać i rozdać w lublinie pracodawcom prywatnym, którzy tę hołotę finansują przez lata, to ja może na pis zagłosuję.
    • jako.1 Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla Lu... 07.11.10, 19:35
      Były rzesze młodych ludzi (dziennikarz GW ich nie widział - trzeba mu kupić okulary). Kaczyński to nie mój idol ale w jednym ma rację - dzisiaj demokracja jest pozorna. Media udają, że są 4 wladzą, politycy udają, że reprezentują ludzi. Poziom kometarza jest porażący (naweyt Chlebowski się skrzywił a Drzewiecki zaklął). Niezależna opinia i prasa schodzi do "podziemia'. Na prawdę jesteście przerażeni !!!! Czytajcie - Niezależna.pl
      • Gość: molier74 Re: Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla IP: *.nplay.net.pl 07.11.10, 19:53
        i tu bym się z tobą zgodził...a Kaczyśki no cóz, jest politykiem o konkretnych pogladach, za co każdy może go atakować i zazwyczaj to robi, a PO mówi to co ludzie chcą usłyszeć, a robi i tak swoje
      • Gość: kemor Re: Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla IP: *.wodr.konskowola.pl 08.11.10, 07:54
        A może zrobić kozę kaczorną zamiast łazić po ulicach będą siedzieć w kozie i ......... dłubać w nosie. Czy ten człeczyna wie co mówi !!!!!!!!!!! Czy on rozumie to co bełkotał ????????? Z pewnością nie ma pojęcia co mówi i o czym mówi. Żałosna karykatura.
    • marzof10 nauka w Lublinie na wysokim poziomie? 07.11.10, 19:45
      Panie pośle, pora się obudzić. Poziom nauczania minimalnie zalerzy od miejskich urzędników. Lublin ma sporo uczelni, ale jako ośrodek naukowy nie ma się czym chwalić i ostatnie rankingi nie wróżą najlepiej na przyszłość. Swoją drogą mam nadzieję, że UM zarobił na wynajmie auli, bo innego uzasadnienia organizowania tam imprez pisu nie widzę. No i zarobił (UM) na hotel dla pielegniarek.
      • Gość: xzdc Re: nauka w Lublinie na miernym poziomie? IP: *.static.vip-net.pl 07.11.10, 20:35
        kandydat niewiele ma wspólnego z nauką i Lublin to poprostu naukowe zadupie gdzie kolesie i kumple z rodzinkami tworzą pseudo naukę a najwięcej przekrętasów z byłego PZPR co na stanowiska w uczelniach każą się wybierac kolegom
      • Gość: nikto Re: nauka w Lublinie na wysokim poziomie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:57
        Jeśli autor tej wypowiedzi jest mieszkańcem Lublina, to rzeczywiście poziom nauczania w tym mieście jest nie najlepszy. Świadczą o tym błędy ortograficzne w krótkim przecież tekście.
    • Gość: molier74 Re: Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla IP: *.nplay.net.pl 07.11.10, 19:47
      no ale w porównaniu do Komorowskiego przynajmniej jest samodzielnym politykiem i potrafi powiedzieć, przynajmniej ze 2 zdania nie czytajac z kartki
      • Gość: az "Nie odpowiadam za to co mówię, bo brałem IP: *.nplay.net.pl 08.11.10, 09:05
        silne leki uspokajające". Faktycznie można się ceszyć, że ktoś taki przewodzi partii opozycyjne. Wypowie wojnę, a potem: "nie odpowiadam za to co robię, bo brałem silne leki".
      • Gość: Antypis Re: Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 11:46
        Co z tego, ze gada bez kartki jak to jest i tak populizm pomieszany z prochami i schizofrenią?
    • ajatuse resztki moheru pokrzyczały sobie bo w kupie 07.11.10, 20:22
      czują się silni. Ale to jedna, obrzydkiwa, cuchnąca kupa !!
      • kociamber1onet Re: resztki moheru pokrzyczały sobie bo w kupie 11.11.10, 16:35
        KACZYŃSKIEGO POPIERAJĄ JUŻ TYLKO MOHERY. ALE JEST NA TO SPOSÓB ABY POZBYĆ SIĘ KACZYŃSKIEGO I CAŁEGO PISU. W DNIU21.11.2010 NIE STAWIAĆ KRZYŻYKA NA PIS I MAMY ŚWIETY SPOKÓJ. A CIEMNOTĘ JAKĄ NAM WCISKA KACZYŃSKI, TO WIERZĄ CHYBA TYLKO IDIOCI, BO MĄDRY POLAK W TE FANABERIE NIE WIERZY. ABY DO WYBORÓW!!!!.
    • misiopolarny Modlitwa Polaka 07.11.10, 20:31
      Zapomnieli dodać,że po zakończeniu imprezy wszyscy uczestnicy odmówili wspólnie, w skupieniu Modlitwę Polaka
    • pablopic Nikt Ci nie da tyle, ile Kaczyński obieca 07.11.10, 22:11
      aby dorwać się do władzy rotfl...
    • gadaczka Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla Lu... 08.11.10, 00:07
      Znalazlem w sieci ciekawy wierszyk. Panstwo pozwola, ze go zacytuje:
      "Kto ty jesteś?
      Jam Kaczorek
      Skąd przybywasz?
      Prosto z Tworek
      Jaki znak twój?
      Jad spieniony
      Czego nie masz?
      Konta, żony

O czym marzysz?
      O korycie
      No, a Polska?
      Chyba kpicie
      A co z Lechem?
      będzie świętym.
      Pomnik?
      Stawiam fundamenty
      Coś o Tusku?
      Nienawidzę!
      A co z PO?
      Nią się brzydzę
      Zmowy, spiski?
      Widzę wszędzie
      Rydzyk?
      To papież będzie
      Naród cały?
      Wprost mnie kocha.
      Dziękuję.
      Noooo ... czas na procha!"

P.S.
      Nic dodac nic ujac prawda?

• Gość: Gościu nie PIS Re: Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla IP: *.nplay.net.pl 08.11.10, 00:20
      Bardzo obiektywny artykuł.
      Nie jestem za Pis (nie idę do wyborów), ale GW naprawdę tworzy historie.. w sensie przeinacza i kreuje fałszywy obraz rzeczywistości.
      • Gość: konrad Re: Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 07:09
        Rolnictwo to porażka wszystkich kolejnych rządów.
        Nie da się nic zrobić przy z góry przyjętym założeniu że rywalizujemy na rynku z ograniczonym potencjałem w proporcji 35 do 100.
        U mnie na podkarpaciu ziemia w wielu miejscach stoi odłogiem.
        W gminach nie ma punktów skupu, spędów, zlewni mleka.
        Miejscem kultu gdzie pokornie pielgrzymuje się po jałużme do nic nierobienia stała się ARMR.
        • Gość: bosman czy za "komuny" to wszystko było? IP: *.centertel.pl 08.11.10, 09:20
          Było. Rozyebaliście? Rozyebaliście. To o co ci kurnia chodzi?
        • zubelz Re: Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla 08.11.10, 19:27
          Gość portalu: konrad napisał(a):

> Rolnictwo to porażka wszystkich kolejnych rządów.
          > Nie da się nic zrobić przy z góry przyjętym założeniu że rywalizujemy na rynku
          > z ograniczonym potencjałem w proporcji 35 do 100.
          > U mnie na podkarpaciu ziemia w wielu miejscach stoi odłogiem.
          > W gminach nie ma punktów skupu, spędów, zlewni mleka.
          > Miejscem kultu gdzie pokornie pielgrzymuje się po jałużme do nic nierobienia st
          > ała się ARMR.

Podkarpacie to obecnie duży region. Może napisz konkretniej ? jaki powiat? . Twoja ziemia leży odłogiem?. Zlewni mleka? jakiego mleka ?tego ze sklepu? Ile krów jest w twojej okolicy?. Pytań można mnożyć ale po co?
          • Gość: konrad Re: Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 21:37
            Powiat Rzeszów.
            W okolicach Rzeszowa krów już praktycznie nie ma może ostało się kilka u osób niezaradnych życiowo.
            Ziemia czeka na odrolnienie i przeznaczenie jej pod zabudowe.
            Nowoczesna mleczarnia na przedmieściach Rzeszowa w Trzebownisku bazuje na surowcu sprowdzanym z rolniczej Lubelszczyzny podobnie jak trzoda chlewna do kilku istniejących masarni z okolic Godziszowa czy Kraśnika.
            Rolnictwo na rzeszowszczyżnie to relikt minionej epoki my jesteśmy teraz doliną lotniczą i zagłebiem inowacyjnych technologii.

• Gość: bosman no, teraz to dałeś do pieca he he he IP: *.lublin.mm.pl 08.11.10, 21:52
              jak się do was jedzie to widać to "zagłębie technologii" na polach leżących odłogiem. Rzeszów owszem ale reszta??? Konradzik - nie pierd..l. Chyba że masz na myśli przedwojenny COP (Stalową Wolę, Mielec, Dębicę) który udało się wam "łyknąć" przy reformie administracyjnej. Bo poza tym, pomijając Rzeszów to laski, piaski i karaski.
              • Gość: bosman no, teraz to dałeś do pieca he he he c.d. IP: *.lublin.mm.pl 08.11.10, 21:55
                I to też wasza "zasługa" - jak poniemieckie lotnisko he he he :-) No ale macie za to największą cipę w Polsce.
    • tow.janwinnicki Kaczyński spier.. stąd bo wstyd się przyznawać 08.11.10, 10:00
      już w Polsce, że jest się z Lublina postrzeganego obecnie jako multum PiSowskiej ciemnoty!!!!
    • led47 Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla Lu... 08.11.10, 10:52
      Nikt ci nie da tyle, co Kaczyński obieca...Gdzie te 3 mln mieszkań?
    • renat_a Kaczyński na prochach i bibrzy 08.11.10, 13:45
      licząc, że ,,naród głupi, wszystko kupi"
    • sizar-sizar Najbardziej widoczna była młodzieżówka UPR 08.11.10, 18:19
      Duże flagi mieli.
    • yan.nick Kaczyński obiecuje mega-agencję rolniczą dla Lu... 10.11.10, 11:11
      Spokojnie, był już taki jeden, co Niderlandy obiecywał, tyle że to pono postać fikcyjna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka