Dodaj do ulubionych

Drożeje chleb

08.02.11, 18:01
Chleb drożeje pewnie w całej Polsce, zatem Lublin nie jest wyjątkiem. W lubelskich piekarniach podobno podrażał około 10%. Dla mnie jest to jednak dobra wiadomość, bo to świadczy o tym, że się bogacimy jako społeczeństwo i pańśtwo. W najbardziej rozwiniętych krajach żywność jest przecież nadal dużo droższa niz u nas, zatem im mniejszy jest dystans między nami a nimi, tym lepiej. Dla porównania - ceny chleba w Norwegii: www.supermarket.no/shop/index.aspx?group=29203&mid=29203 (1 zł = 0,494kr)
Obserwuj wątek
    • potrzeszcz Re: Drożeje chleb 08.02.11, 18:07
      Prosze bez paniki, pomyliłem się: 1 korona norweska = 0,494346386 złotego polskiego :)
      • Gość: hm... Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.futuroexito.pl 08.02.11, 19:01
        • Gość: potrzeszcz Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.11, 19:24
          Na tak postawione pytanie odpowiadam, że nie mam, gdyż czytanie nie jest aż tak niebezpieczne, jak się wydaje: www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/366282,lubelskie-chleb-drozeje-o-10-procent,id,t.html

A skoro już jesteśmy przy wzrostach, to rosną też opłaty za wodę i ścieki: www.kurierlubelski.pl/region/lublin/364367,lublin-zaplacimy-wiecej-za-wode-i-odprowadzanie-sciekow,id,t.html
          • Gość: malpa Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 19:39
            mówisz, "wzrosty rosną" , a mój osobisty wzrost dawno się zatrzymał - nie w porządku
            jakoś to przeżyję, ale niscy mogą powiedzieć: z moim wzrostem nigdy nie będę wielki
            • Gość: potrzeszcz Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.11, 19:42
              Moim skromnym zdaniem osoby, którym osobisty wzrost wzwyż się zatrzymał, mogą wziąć rosnąć wszerz :)
              • Gość: malpa Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 19:46
                b.dobre!
                • Gość: potrzeszcz Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.11, 20:03
                  Ciekawe, czy resorty nadal analizują skutki ruchu cen: www.youtube.com/watch?v=BL15EIRC1h8&feature=related
                  • Gość: JB Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.lublin.mm.pl 08.02.11, 20:38
                    Mamy jeden swiat. To,co sie dzieje w Australii,tez ma wplyw na ceny.
                    • Gość: powrut nawakacjah Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 08.02.11, 23:21
                      a jablka za Tuska to ile Potanialy
                      wedlug obietnic mialy byc PO 1jeden zloty i 50 groszy
                      • tajnos.agentos Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t 09.02.11, 07:49
                        Jabłka za Tuska podrożały, to za kartofli ceny skupu spadły do 10gr/kg - aż sadownicy strajkowali i blokowali przetwórnie.
                  • Gość: malpa Re: Potrzeszcz! Masz wytrzeszcz? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 22:40
                    potrzeszcz, ja ci mówię , jak będziesz świntuszył z ruchami to cię empi wywali
    • Gość: JA Re: Drożeje chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 20:06
      Nie porównuj Norwegi do Polski
      Wiesz jaki są zarobki w Norwegi ? tam sie zarabia floty pieniężne !
      Tam nawet wódka która jest mniej spożywana kosztuje 350złoty na nasz !
    • Gość: rozebrać I będzie jeszcze drożej IP: *.lublin.mm.pl 23.02.11, 20:14
      Nie mamy na to wpływu. Dopóki cały swiat drukuję darmowe pieniądze a bankierzy nie siedzą w więzieniach, wszystko będzie drożało, bo w coś trzeba tę pustą kasę inwestować a surowce będą zawsze potrzebne, więc od lat są celem spekulacji i inwestycji. Co innego inwestowanie w rolnictwo, tego się nie robi na tyle co trzeba więc będzie głód, wojny, rewolucje, przewroty i krew na ulicach.

• tajnos.agentos Re: Drożeje chleb 24.02.11, 08:18
      Aleś wybrał przykład... Ceny żywności w Skandynawii od dawna są najwyższe w Europie i mieszczą się wśród najwyższych w świecie. Porównaj lepiej z Włochami, Francją, a że chleb drożeje... Cóż, nie pierwszy raz - jak to na przednówku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka