Dodaj do ulubionych

UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywołał ...

15.02.11, 11:39
A mozemy prosic o te loga? Biale, szare i czarne? Nie zebym sie czepial ale jesli pisze sie o obrazie, grafice, logo, czy jakiejkolwiek innej formie graficznej, nawiazujac do sporu "ladne czy nieladne" nalezaloby je przedstawic.
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenobi Jeden mały plus IP: *.umcs.lublin.pl 15.02.11, 12:55
      To, że nie ma w nazwie Lublin, to dobrze, bo Lublin to w Polsce symbol dziadostwa sakramenckiego, PiSu, klerykalizmu i zadupia.
      • tow.janwinnicki Sprawdź IP z którego piszesz :))) 15.02.11, 13:29
        Pracownik naukowy czy akurat na zajęciach z informatyki? :D :D PS Ale co racja to racja. Niestety.
        • Gość: folkatka Re: Sprawdź IP z którego piszesz :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:36
          Do was obydwóch ( specjalnie pisze mała litera poniewaz nie mam za grosz szacunku do kogos kto obraża moje miasto):

www.drzewko.org
          • pogarda Re: Sprawdź IP z którego piszesz :))) 15.02.11, 13:44
            Jestem z folkatka w tym temacie.
            Ja jestem dumny z tego, ze urodzilem sie w Lublinie, mimo, ze nie mieszkam w nim od bardzo dawna. Lublin jest przemiastem w kazdym spektrum wiec wara wam od niego. Jesli nie macie nic sensownego do powiedzenia lepiej nie mowcie nic!
            Dzwon glosny bo pusty, jak mawial moj stary profesor.
            Folkatko pzdr
            • Gość: potrzeszcz Re: Sprawdź IP z którego piszesz :))) IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 14:03
              > Ja jestem dumny z tego, ze urodzilem sie w Lublinie

Nie tylko się urodziłeś, ale i wychowałeś na Kalinie, Kalinioku :)
              • Gość: potrzeszcz Re: Sprawdź IP z którego piszesz :))) IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 14:04
                Zapomniałem dodać z tego wrażenia, że oczywiście Lublina nawet nie umywa sie do Nowej Huty :))
          • tow.janwinnicki Ojej, zaiste bardzo mnie to ubodło :))) 15.02.11, 13:57
            A gdzie twój, wasza świętojebliwość? :))
          • Gość: MoMo Re: Jak postrzegany jest Lublin... IP: 173.233.197.* 15.02.11, 18:21
            Moze to i "obraza" ale i smutna dosyc prawda... Tak wlasnie Lublin jest postrzegany w wielu miejscach w kraju i na swiecie!

P.S. A jak tam lubelski teatr? Wciaz w budowie??
            Przypomina mi czasy kiedy to (ponad 30 lat
            temu) studiowalem, wlasnie w Lublinie.
    • przemek.leniak pasuje jak ulał ale mozna poprawić 15.02.11, 14:13
      po pierwsze chudy jak poziom naukowy
      po drugie czarny jak charaktery kadry
      po trzecie widocznie kij połknął i stąd taki zesztywniały - też symbolicznie przecie
      ma 10 gwiazdek zamiast 5 bo zdrowiej się wstawił
      a że mu pióra wyłażą tak samo jak niemieckiemu orłowi?
      może to też jest orzeł i jako orzeł własnie tak ma
      ...
      ;-)
      ...
      padre81 to się wszystko kojarzy z faszyzmem
      a jak nie z faszyzmem to z niemcami
      dla padre81 zamiast widelców (wiadomo od grliowania)
      orzeł winien mieć sierp i młot
      no i koniecznie to oko (co to Wysok wymyślił że cadyka jest)
      wtedy będzie juz widać że żydokomuna ma na tależu ślicznego upieczonego kuraka
      w tej sytuacji może być również czerwony ale nie od socjalizmu ino ze wstydu
      albo z powodu upieczenia
      a czemu nie napisano że z Lublina ta ptica?
      no to jest faktycznie dobre pytanie...
      ja bym napisał że z Lublina
      a nawet i więcej że wielokulturowegoLublinakandydatadotytułustolicykultury2016
      no i wykreśliłbym jeszcze to o tej Marii jeszcze se ktoś pomyśli że to religijna uczelnia
      a potem polał wszystko dobrze zasmarzką
      ...
      albo odwrotnie
      najpierw ustalmy czy ptica jest obrzezana
      potem napiszmy Siostrzany Maryjny Hipersytet z odwieczniepolskiegoliberalnopogańskiegoale katolickiegoLublina
      i też oczywiście polejmy zasmażką
      ...
      ile to radości mozna miec z takiego loga nie?
      :-P
      • Gość: MoMo Re: pasuje jak ulał ale mozna poprawić IP: 173.233.197.* 15.02.11, 18:24
        "wtedy będzie juz widać że żydokomuna ma na tależu ślicznego upieczonego kuraka"???

Na talerzu, na TALERZU !
        • przemek.leniak na misce dobra 15.02.11, 23:42
          no sorry sorry i encore sorry
    • potrzeszcz Re: UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywoła 15.02.11, 14:36
      Ten ptak to niby ma być orzeł? Moim zdaniem bardziej przypomina młodego myszołowa nadzianego pod pachami na dwa widelce.
      • przemek.leniak Myszołów... 15.02.11, 14:54
        może być na małe cele poluje
        znacznie mniejsze niż orzeł
        co jest nie bez znaczenia
        i może on nie jest wcale czarny (bo to zdaje się jakiś rasizm)
        tylko po prostu ciemny
        jak absolwenci...
        pzdr.
        • Gość: potrzeszcz Re: Myszołów... IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 16:30
          Dlaczego w takim razie ma te dwa widelce pod pachami?
          • przemek.leniak no przecie 15.02.11, 16:38
            no przecie widelce ma bo skoro ukończył UMCs UMCs UMCs i jest ciemny
            to pracuje w knajpie gdzieś w Irlandii i obraca temi widelcami tą kolumnę z ponabijanym mięsem "ciuciaka"...
            do krojenia go jeszcze nie dopuścili - jak będzie miał doktorat będzie miał jednej łapie nóż
            i bedzie napychał bułkę od kebaba tym ukrojonym "ciuciakiem"
            a póki co za pomocą widelców obraca...
            żadna praca wszak nie hańbi
            pzdr.
            • Gość: potrzeszcz Re: no przecie IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 16:46
              W tej interpretacji tkwi głęboki sens :)
            • whipped.cream Re: no przecie 15.02.11, 18:57
              dlatego niedorobiony prawnik po tymze uniwersytecie targa elementy sceny i to nawet nie dla U2 w Irlandii, ale dla lokalnych kapel discopolo
              • przemek.leniak pojechałes ;-) 15.02.11, 23:56
                czekaj w tamtym roku pierwszą scenę postawiłem dla Federacji...
                a ostatnią w sylwestra dla dwu DJ'ów
                w miedzyczasie było tych scen sporo i eventy z karaoke
                i Formacja Nieżywych Schabuff i ciezko spamiętać nawet
                a wtym roku pracowałem dość krótko - bo mnie całysezon ominął
                ale czekaj w Wojciechowie ze 2 lata temu robiłem światło i tam był zespół disco polo
                e kurde w 2008 bo to były XII Ogólnopolskie Spotkania Kowali w Wojciechowie
                Grał Lombard, Kapela Drewutnia, Dwie Korony, Better Than Nothing a pierwszego dnia Akcent
                i Akcent to własnie disco polo...
                tylko że w Wojciechowie sceny się nie stawia bo już tam jest pod wieżą - mała ale jest...
                dla U2 powiadasz?
                a czemu by niby nie sciagnij ich dla mnie to nie problem ;-)
    • mustafa_0 UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywołał ... 15.02.11, 14:37
      Wolałbym nowe badania i publikacje choćby pod starym logo.
      • przemek.leniak Amen 15.02.11, 14:57
        czyli niech sie stanie
        a może to Fiat
        nie jestem pewien bo jestem po UMCS
        ;-)
        spokojnie - nabijam się nie na poważnie
    • Gość: jasio Re: UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywoła IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 16:23
      Odkąd na UMCS pojawili się księża uczelnia stała się upośledzona, symbolem tego jest papieski orzeł (przypominam Papież, Benek XVI jako były hitlerowiec w czarnych orłach gustuje) stojący o kulach! co ma symbolizować skrzywienie moralno-merytoryczne. Amen
      • przemek.leniak kule - pewnie! 15.02.11, 16:41
        to jest niepełnosprawny myszołów
        symbol...
        parytetów?
    • peterhudder2 UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywołał ... 15.02.11, 16:30
      A może zanim powstanie nowe logo, warto byłoby uporządkować nazwę uczelni.
      W tej chwili lubelski uniwersytet wypiera się polskiego pochodzenia swojej patronki.
      Może wreszcie dałoby się nazwać uniwersytet imieniem Marii Skłodowskiej-Curie, a nie odwrotnie jak jest teraz. Przecież nazwisko Curie Pani Maria otrzymała po mężu Piotrze, a zgodnie z polską zasadą, jeżeli używa się dwóch nazwisk, najpierw powinno być to panieńskie.
      W dodatku w sytuacji, kiedy prawa do naszej wybitnej rodaczki, roszczą sobie Francuzi, obecny stan rzeczy potwierdza ich tezę. Zamiast więc wymyślać nowe kontrowersyjne logo, pomyślcie lepiej o prawidłowym zapisie nazwiska swojej patronki.
      • przemek.leniak a może zmienić patronkę 15.02.11, 16:43
        z Marii na maryśkę
        a w wersji obcojęzycznej na Marię Huanę
        • Gość: potrzeszcz Re: a może zmienić patronkę IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 16:45
          Proponuję od razu zmienić na Maryhę, przynajmniej będzie nam wesoło :)
      • Gość: MoMo Re: UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł ? IP: 173.233.197.* 15.02.11, 18:16
        Istnieja dokumenty, na ktorych patronka UMCS-u podpisywala sie "Curie-Sklodowska". I to koniec niezbyt powaznej dyskusji!

P.S. I znow przyslowiowa para w gwizdek... Zamiast zajac sie powazniejszymi
        reformami i zmianami (poziom uniwersytetu spada....) dyskutuje sie przez rok
        nad uniwersyteckim logo!
        • peterhudder2 Re: UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł ? 16.02.11, 10:26
          Dlaczego uważa Pan(i), że jest to niezbyt poważna dyskusja i w sposób mało kulturalny stwierdza, że to koniec. Uważam, że kwestia propagowanej przez dziesięciolecia niewłaściwej kolejności nazwisk naszej wybitnej uczonej jest dużo ważniejszym problemem niż nowy kształt logo. To że w kilku pismach podpisała się Pani Maria jako Curie-Skłodowska nie upoważnia nas do podtrzymywania tej nieprawidłowej wersji w oficjalnej nazwie jak by nie było uczelni wyższej.
          Takich dokumentów jest zdecydowanie mniej niż tych z prawidłowym zapisem.
          Dyplom nagrody Nobla z 1903 jest podpisany Marie Curie, ale z 1911 już Marie Sklodowska-Curie.
          Nie wpychajmy na siłę naszej uczonej w poczet uczonych francuskich!
    • pieranka Re: UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywoła 15.02.11, 17:36
      Orzeł z marakasami? cza cza cza?
    • swiatowy_kryzys stare logo to tradycja a traycja to rzecz święta 15.02.11, 18:12
    • jur56 UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywołał ... 15.02.11, 18:49
      I tak po 60 latach powraca " Generalny Plan Wschodni " pana Hitlera .
      • Gość: MoMo Re: UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywoła IP: 173.233.197.* 15.02.11, 19:08
        "I tak po 60 latach powraca " Generalny Plan Wschodni " pana Hitlera ."

Coz... 60 lat temu byl rok 1951, w Polsce okres ciezkiego stalinizmu!
        • przemek.leniak jaki szczegółowy chyba nie z UMCs 15.02.11, 23:59
          człowieku...
          pośmiej się nieco
          toż to jest problem na miare doktoratu
          bo choć boso i goło ale z logiem i w ostrogach
    • olias UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywołał ... 15.02.11, 21:50
      ale jaja! germańskiemu orłu to się należy. ale co gorsze - czy to że został symbolem UMCS, czy to że mu dwa widelce obcięły łapy?
      (ciekawe co będzie jak Niemcy zrobią awanturę o wykorzystanie ich symbolu; przecież jest chroniony?).
    • Gość: proksza Re: UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywoła IP: *.pool.mediaWays.net 15.02.11, 22:50
      z tego co wiem, to niemiecki orzel patrzy w druga strone...
    • solidny8 UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywołał ... 15.02.11, 23:53
      niemiecka to była wrona nie orzeł.
    • at_work UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywołał ... 16.02.11, 00:22
      Ciekawe, co powiedziałby Olson o tych szryfopodobnych wypustkach. Nie wystarczy znać klawikę, żeby być dizajnerem
    • kuzmir UMCS. Nowe logo uczelni - czarny orzeł wywołał ... 16.02.11, 02:58
      Czemu wy się ludzie dziwicie.Burak wybrał wedug własnego gustu...To logo to bezguście i obciach, brak w nim polotu, lekkości czyli tego czego brakuje Dąbrowskiemu ale całemu Uniwersytetowi.Ciekaw jestem co słychać u p.Jedynak, czy dalej naucza...Kolejny smród udało się zamieść pod stół.Bo przecież nic się nie stało.Rzygać się chce...
    • cadam Teraz wygląda jak orzeł wsparty na kulach ;-) 16.02.11, 08:10
      Może warto by jednak przemyśleć ten projekt?
      • Gość: bundestag naprawdę podobny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 08:16
        tyle, że niemiecki taki bardziej opaśnięty

pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Bonn_Bundestag_Plenarsaal2.jpg&filetimestamp=20050619174829
        • Gość: Nie-wykształciuch. Podobny do NRF. IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 00:09
          To wstyd i tyle. Dwa widelce (brudne przypominaja mi stołówkę Nr 3 UMCS-owską. Obrzydliwe, wstrętne. A czarny to NRF. Zlecono OBCEJ firmie i efekt widoczny. A ile JM zapłacił za projekt? A ja nie mogę się w "mym" Instytucie doprosić o atrament do drukarki -bo...oszczędności!!! A dlaczego w mym gabinecie jest zimno , 15 stopni), A ile wydał na tzw LOGO - orzeł germański?(oszczędność i stare okna) i efektem tzw. "oszczędności jest to ,że właczam rano 2 kW grzejnik i po pół godzinie mam względnie dobra temp. , ok. 20 stopni. W mym , profesorskim gabinecie. Tak bilansuje JM Rektor. Brawo!
          • Gość: skubi Re: Podobny do NRF. IP: 194.28.12.* 17.02.11, 21:52
            Komuno wróć!!! Pamięta stołówkę nr 3, NRF, obcych i tusz drukarki!!! Na emeryturę bezwzględnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka