Dodaj do ulubionych

Szybko kupujcie cukier

04.03.11, 14:18
Szybko kupujcie cukier, póki jeszcze was stać. Oprócz cukru trzeba tez kupić konserwy, mleko w proszku, to wszystko, co najdłużej sie przechowuje. Lubelszczyzna jest najbiedniejsza, więc tutaj głód zacznie się najszybciej. I nie mówcie potem, że nie ostrzegałem.

biznes.onet.pl/panika-w-sklepach-drogi-cukier-znika-z-polek,18493,4201074,4187505,280,1,news-detal
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman pisałem juz o tym ale cenzor empi chlasnął IP: *.centertel.pl 04.03.11, 14:32
      biznes.onet.pl/panika-w-sklepach-drogi-cukier-znika-z-polek,18572,4201074,1,prasa-detal
      Rządy pisdzielców i platfusów rozpieprzyły w drobny mak nasz przemysł cukrowniczy (vide przykład Cukrownia Lublin) jeden z najsilniejszych w Europie, bandyci z Polskiego Cukru uwili sobie gniazdka i mają resztę w dupie - kto ich opłaca? Gdzie prokuratura, gdzie posły, gdzie pasożyt - podobno obrońca chłopa PSL? Czy to q.............złodziejstwo w Polsce wreszcie się skończy? Kiedy ta banda reformatołów gospodarki wreszcie nachapie się na tyle, że od...li sie od reszty??? Kiedy wreszcie przeciętny Polak przestanie płacić haracz na tych "sqwybrańców narodu"?
      • Gość: J-k Re: pisałem juz o tym ale cenzor empi chlasnął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 15:44
        Może wówczas gdy będziemy wybierać ludzi zamożnych z konkretnym dorobkiem życiowym, społecznym i zawodowym. Póki co my wolimy wybierać dziadów i inne życiowe fajtłapy (bo uczciwi!?). (Premierem był gość, który nie miał własnego konta bankowego, prawa jazdy, telefonu komórkowego, i całe życie przepękał na mamusinym i państwowym garnuszku).
        W dniu gdy zamknęli lubelską cukrownię przestałem używać cukru. Dla gości mam cukier z trzciny cukrowej - lepiej pasuje do kawy.
        • swiergotek_polny Re: pisałem juz o tym ale cenzor empi chlasnął 05.03.11, 15:50
          Jeżeli chcesz być konsekwentny, to powinieneś też przestać jeść np. świąteczne wypieki, że o zwykłych słodyczach typu czekolada nie wspomnę.
          • Gość: J-k Re: pisałem juz o tym ale cenzor empi chlasnął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 19:19
            Świątecznych wypieków jadam mało, prawdę mówiąc (poza wigilią) nie przepadam za świętami. Preferuję owocowe tarty, najchętniej z gruszką, gorgonzolą i odrobiną miodu. Czekoladę a i owszem - tylko tą z chili i solą morską (tą niestety ciężko w Lublinie kupić). Wiem, wiem jest w niej cukier. Trudno.
            • Gość: świergotek Re: pisałem juz o tym ale cenzor empi chlasnął IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 19:43
              > Czekoladę a i owszem - tylko tą z chili i solą morską

Słyszałem, że sól morka bardzo ostatnio podrożała ze względu na rosnący popyt w Chinach i Indiach. Nie wspominając o szkodliwym wpływie chlorku sodu morskiego na zdrowie :)
    • pogarda Re: Szybko kupujcie cukier 04.03.11, 15:12
      Pomijam fakt, ze cukier jest i pozostanie w tej samej cenie tu gdzie mieszkam mnie to nie dotyczy bo ja po prostu nie slodze ;-D
      Z drugiej strony bosman ma racje - poslki cukier byl jest i powinien NADAL BYC najlepszej jakosci. Wyglada na to, ze ktos porzadnie dostal w lape by zniszczyc polskie cukrownie bo byly zbyt dobre i zagrazaly konkurencji z zachodu... Ktos powinien za to beknac.
      pzdr
      • Gość: bosman zaczął bym od tej bandy złodziei IP: *.centertel.pl 04.03.11, 15:22
        www.polski-cukier.pl/27,centrala-ksc.html
        To na ich życzenie rozyebano Cukrownię Lublin a nikt z władz miasta i województwa nie kiwnął paluchem, wręcz przeciwnie. A teraz rzadziciele odkupili nasz grunt za nasze pieniądze circa 10 mln. i se zbudują stadionik, na którym zresztą też "wtajemniczeni" nachapią się.
        • Gość: rabat Re: zaczął bym od tej bandy złodziei IP: *.nplay.net.pl 04.03.11, 17:57
          Przypomnijmy sobie ekstatyczną rozkosz Pani redaktor M.B.-H. z powodu likwidacji Cukrowni Lublin. Zamknięcie tych zakładów, to bezrobocie pracowników ale też i kłopoty plantatorów.
          • Gość: aron Re: zaczął bym od tej bandy złodziei IP: *.paradowski.pl 04.03.11, 17:58
            likwidacja cukrowni była dobrym posunięciem, bo cukier to trucizna
            • Gość: lumen Re: zaczął bym od tej bandy złodziei IP: *.nplay.net.pl 04.03.11, 21:48
              Całe życie jest niebezpieczne - wiadomo, jak się kończy.
            • Gość: bosman cukier to trucizna IP: *.lublin.mm.pl 06.03.11, 12:35
              aron to idiota.
        • Gość: lemur Re: zaczął bym od tej bandy złodziei IP: *.nplay.net.pl 20.03.11, 18:44
          Jakżeż z powodu likwidacji Cukrowni Lublin cieszy się Redaktor Naczelna lubelskiego wydania GW. Jej rozkosz z tego faktu jest wręcz niepohamowana.
          • tajnos.agentos Re: zaczął bym od tej bandy złodziei 21.03.11, 09:01
            Pretensje kierować do przebrzydłych kapitalistów oraz globalistów.
            PS Wczoraj w Biedronce cukier po 4,59PLN.
    • Gość: bosman zobaczcie jak banda cwaniaków wyprzedaje... IP: *.centertel.pl 04.03.11, 15:34
      majątek którego nie wypracowała, nie kupiła tylko dostała w zarządzanie i na którym uwłaszczyła się. Ciekawe do kogo trafia kasa?
      www.polski-cukier.pl/?strona=87
    • Gość: bosman zapominalskim przypominam IP: *.centertel.pl 04.03.11, 15:39
      forum.gazeta.pl/forum/w,62,74154874,76027236,Re_Dlaczego_trzeba_zamknac_Cukrownie_Lublin_.html
      • joannabarska Bierz cie przykład 04.03.11, 15:52
        Uzywam słodzikow. Dla mnie kilogram cukru to jak dla innych 100 kg!
        • wampir-wampir Re: Bierz cie przykład 04.03.11, 16:02
          Ja od dawna słodzę trzcinowym. Podwyżek cen na razie nie zauważyłem.
          • pogarda Re: Bierz cie przykład 04.03.11, 16:18
            Trzcinowy ma mniejsza zawartos cukru w cukrze, przeciez mowilem Marysi! 10kg cukru i do domu! I prosze, zeby Marysia nie zagladala do lazienki!
            pzdr
            • Gość: aron Re: Bierz cie przykład IP: *.paradowski.pl 04.03.11, 16:46
              Cukier to trucizna i dobrze że drożeje. Powinni jeszcze podnieśc cenę na wódę i papierosy. Tylko durnie chleją wódę, palą papierochy i obżerają się słodyczami.
              • zubelz Re: Bierz cie przykład 04.03.11, 17:03
                Cukier to trucizna i dobrze że drożeje. Powinni jeszcze podnieśc cenę na wódę i papierosy. Tylko durnie chleją wódę, palą papierochy i obżerają się słodyczami.
                Aronek jak zwykle ma rację. Wystarczy po katolicku: jeść jego ciało i pić jego krew.
                • wampir-wampir Re: Bierz cie przykład 04.03.11, 17:05
                  Pewnie, nie ma to jak kanibalizm & wampiryzm ;-)))
                • Gość: aron Re: Bierz cie przykład IP: *.paradowski.pl 04.03.11, 17:10
                  organizm człowieka dostaje wystarczającą ilość cukru np. w owocach. Żarcie cukru jest absurdem ekonomicznym.
                  • zubelz Re: Bierz cie przykład 04.03.11, 17:13
                    Aronku. Ludzie już dawno zeszli z drzewa ale ty nadal tam zostałeś i zostań.
                    • Gość: JB naprawdę! IP: *.lublin.mm.pl 04.03.11, 18:30
                      Nigdy w moim domu nie bylo tyle toreb z cukrem,co w czasie,gdy sprzedawano go na kartki.
                      • zubelz Re: naprawdę! 04.03.11, 18:42
                        No nie tylko cukru, lecz szamponu, proszku do prania trzech lub więcej telewizorów kilku lodówek czy kuchni gazowych. Nie potrzebne były nocne sklepy bo sąsiedzi mieli wszystko, począwszy od mebli a skończywszy na wszelkiej maści alkoholach czy papierosach. O kawie nie wspomnę. Obecne sklepy internetowe nie dorastają do pięt w zakresie oferowanych towarów jakie Polacy mieli wtedy w domach.
                      • Gość: p Re: naprawdę! IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 06.03.11, 14:44
                        No to same CUDA u prezesa Tuska paliwo PO 5 ZL
                        Jablka PO 5 zL
                        Cukier PO 5 ZLwiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/cukier-znow-bedze-na-kartki,1,4202282,region-wiadomosc.html
                  • sothink Re: Bierz cie przykład 04.03.11, 18:32
                    no tak jest, podobnym absurdem jest jedzenie tłustej wieprzowiny
                    • zubelz Re: Bierz cie przykład 04.03.11, 18:44
                      sothink napisał:

> no tak jest, podobnym absurdem jest jedzenie tłustej wieprzowiny
                      Widziałeś w sklepach taką wieprzowinę?
                      • tomekjot Re: Bierz cie przykład 05.03.11, 10:49
                        No np. boczek, słonina, podgardle itd
                        • zubelz Re: Bierz cie przykład 06.03.11, 12:41
                          tomekjot napisał:

> No np. boczek, słonina, podgardle itd
                          To nie mięso a tłuszcz.Podobno wątroba to też nie mięso.
    • Gość: gość śmieszne podejście IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.11, 13:04
      śmieszne podejście z tym lekceważącym stosunkiem do wzrostu cen cukru.Identyczna sytuacja byłaby, gdyby własciciele samochodów benzynowych twierdzili, że nie obchodzi ich wzrost cen baryłki ropy naftowej, bo oni jeżdżą na benzynie...
      Wzrost cen podstawowych artykułów pociąga za sobą wzrost wszystkich cen, a cukier - chciał nie chciał, słodził czy nie słodził - takim artykułem jest.
      Co do słodzików - zawierają aspartam, truciznę kilkakrotnie silniejszą niż trujący cukier.
      • bluerandy Re: kolejny CUD Tuska 06.03.11, 23:45
        POdwyżka POdatków, POdwyżka składki zdrowotnej, POdwyżka akcyzy na ALKOHOL, papierosy, benzynę. Minister Tuskowego rządu - ŻUK zlikwidował lubelską cukrownię, a mieszkancy Lublina nagrodzili go wyborem na Prezydenta.

ŻUK jest jak jego mentor Tusk - obaj likwidują polski przemysł a ludziom oferują w zamian igrzyska. Tusk-orliki, Żuk-nowy stadion na Krochmalnej
        • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 07.03.11, 08:20
          bluerandy napisał:

> POdwyżka POdatków, POdwyżka składki zdrowotnej, POdwyżka akcyzy na ALKOHOL, pap
          > ierosy, benzynę.

Nie trzeba było niszczyć komuny. Za komuny podwyżek nie było a jak były, to Naród od razu się buntował.

Minister Tuskowego rządu - ŻUK zlikwidował lubelską cukrownię,
          > a mieszkancy Lublina nagrodzili go wyborem na Prezydenta.

Kłamiesz. Lubelską cukrownię zlikwidowała Centrala w Toruniu, w której udziały podobno ma sam "ojciec" T. Rydzyk.

> ŻUK jest jak jego mentor Tusk - obaj likwidują polski przemysł a ludziom ofe
          > rują w zamian igrzyska. Tusk-orliki, Żuk-nowy stadion na Krochmalnej

Jak PiSdecja wygra, to zlikwiduje kapitalizm i znów będzie dobrze, bezpiecznie i tanio.:D
          • Gość: cukier Re: kolejny CUD Tuska IP: *.enterpol.pl 07.03.11, 12:36
            Potwierdzam, teściowa już mi truje głowę, bo u niej w sklepie po 5,50!!!!! W woj. mazowieckim.
            • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 07.03.11, 12:49
              A ja tydzień temu zrobiłem zapas po 3,59/kg.:P
              • Gość: bluerandy Re: kolejny CUD Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:10
                jak skamienieje ci ten cukier, życzę miłego słodzenia herbaty. Zamiast łyżeczki przyjdzie ci używać raczej młotka alboi Młotkiem albo kilofa.

A i pozdrów robactwo, które zlezie się do tych twoich ZAPASÓW CUKRU PO 3,59/kg
                • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 07.03.11, 13:18
                  Nie bój, zrobi się dobre winko i bimberek, robaczku.
          • Gość: bluerandy Re: kolejny CUD Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:07
            Mnie zarzucasz kłamstwo, ze to niby nie jest zasługa rządu Tuska, ze zlikwidowano cukrownię w Lublinie, a sam KŁAMIESZ pisząc, ze lubelską cukrownię zlikwidowała
            1)centrala w toruniu
            2)że o. Rydzyk ma w niej udziały

Większościowym udziałowcem spółki Krajowa Spółka Cukrowa jest Skarb Państwa zarządzany przez RZĄD PLATFORMY OBYWATELSKIEJ. Decyzję o likwidacji cukrowni podjął właściciel KSC a nie sama spółka, w zarządzie której zasiadają zresztą osoby wybrane przez Ministerstwo Skarbu. Przedstawiciele Ministerstwa zasiadają też w radzie nadzorczej.

A RYDZYK NIE MA ŻADNYCH udziałów w KSC.

Jak się nie znasz, to się nie wypowiadaj tumanie
    • Gość: bluerandy Re: kolejny CUD Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:56
      1)pierwsze stawiasz pewne tezy, ze to jednak nie rząd Tuska jest odpowiedzialny za likwidację cukrowni i jednocześnie zarzucasz mi kłamstwo
      2)mało tego, kłamiesz samemu opowiadając, ze za likwidację cukrowni odpowiedzialny jest bezpośrednio zarząd cukrowni i to była suwerenna decyzja zarządu spółki.
      3)w odpowiedzi na mój post znowu mnie obrażasz, zwyzywasz od tumanów, każesz "wracać do szkoły"
      4)Gdy ja przedstawiam ci konkretne źródło i cytat z wypowiedzi Żuka, ze to RESORT SKARBU PODEJMIE DECYZJĘ WS LIKWIDACJI CUKROWNI, ty mnie zwywasz od trolli. Chyba dlatego, że nie masz argumentów a normalnie dyskutowac nie potrafisz.

Miej odrobinę uczciwości wobec siebie i wobec dyskutanta Często wypowiadasz się na forum GW, tylko, że forum służy do dyskusji. A dyskusja NIE polega na tym aby iść w zaparte i krytykować dla krytykowania lecz wyjaśnić pewne sprawy i ustalić stan faktyczny
      • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 07.03.11, 14:04
        No to nie idź w zaparte trollu, na chwilę zapomnij o misji oraz partyjnych wytycznych i przyznaj, że skoro lubelska cukrownia została zamknięta 3 lata temu, to w znacznej części odpowiada za to PiSuarowy rzund.:D
        • pogarda Re: kolejny CUD Tuska 07.03.11, 14:10
          Wybory sie zblizaja czy jak? Elan sie uaktywnil, mamy wysyp sezonowych troli i agitatorow, nawet zubelz ostatnio jakis bardziej rzutki i skory do bitki...
          Albo wybory, albo nadmiar wolnego czasu. Wysyp agresywnych postow mozne tez przypisac menopauzie, ale zeby az tylu cierpialo na te dolegliwosc wieku sredniego?
          pzdr
        • Gość: bluerandy Re: kolejny CUD Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:30
          koncze z tobą dyskucję, bo z tobą dyskutować się nie da. DAŁEM CI KONKRETNE ŹRÓDŁO:

www.rp.pl/artykul/77881.html?print=tak
          Decyzję o likwidacji cukrowni podjął rząd PEŁO dokładnie ówczesny wiceminister skarbu odpowiedzialny m.in za cukrownie Krzysztof Żuk. Gdy rządziła PEŁO toczyły się w tym czasie dopiero negocjacie i rozmowy czy likwidować cukrownie czy nie.

"Resort skarbu, który nadzoruje spółkę, nie wyraził swojej opinii o propozycjach KSC. Wiceminister skarbu Krzysztof Żuk obiecał, że ministerstwo ponownie przeanalizuje zasadność decyzji o likwidacji zakładów Łapy i Lublin. Żuk zapewnił, że przy podejmowaniu decyzji resort będzie się kierował rachunkiem ekonomicznym."

Pis nie rządził już od roku, gdy zamykano cukrownię w Lublinie.

per "trollu" to możesz zwracać się do członków swojej rodziny. Słownictwem, chamstwem i butą pokazujesz jakim jestes niedouczonym chamskim, prostackim ignorantem
          • pogarda Re: kolejny CUD Tuska 07.03.11, 14:36
            Prosze dopisz jeszcze KTO zasiadal wtedy w zarzadzie spolki z konkretnym wskazaniem przynaleznosci partyjnej - wtedy pogadamy.
            pzdr
            • Gość: Bluerandy Re: kolejny CUD Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:51
              z tobą w ogóle nie rozmawiam i nie rozmawiałem, nie wiem o czym chcesz gadać ;)). Z tajnosem sobie pogadaj, poobrzucajcie się błotem, inwektywami, to wasz POziom. pozdr
          • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 07.03.11, 14:40
            Per "tumanie", "dziecko" oraz innymi epitetami, to się trollu możesz zwracać do własnej rodziny. Jeśli włazisz tu tylko po to, żeby pouczać i obrażać, w takim razie krótko i na temat: wypad, PiSuarowy politruku.
            • Gość: Świergotek Re: kolejny CUD Tuska IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 14:54
              I tym sposobem w założonym przeze mnie wątku Tajnos Niewiedzos został pokonany w dyskusji :)
              • bluerandy Re: kolejny CUD Tuska 07.03.11, 15:09
                Gość portalu: Świergotek napisał(a):

> I tym sposobem w założonym przeze mnie wątku Tajnos Niewiedzos został pokonany
                > w dyskusji :)

Z tajnosem nie da sie dyskutować. Nawet gdy daje mu się czarno na białym dowód czegoś, on wtedy zaczyna obrażać. Jego postepowanie, w którym z jednej strony oskarża o kłamstwo i złe intencje a w drugim zdaniu bezczelnie, złośliwie kamie i oskarża świętego doprowadziłoby do pasji.
                • Gość: JB RP nie jest wyspą IP: *.lublin.mm.pl 07.03.11, 23:56
                  Nie zyjemy na bezludnej wyspie, zywnosc drozeje w calym swiecie, ostatnio i w Chinach.
                  • tajnos.agentos Re: RP nie jest wyspą 08.03.11, 08:07
                    Kiedyś był taki reklamowy slogan: "polskie witaminy na polską kieszeń". Słowem - jak cię nie stać na Rolls Royce'a, to kup sobie Opla a jak cię nie stać na Opla to sobie kup rower marki "Ukraina". Przed wojną cukier też był drogi i nikomu to nie przeszkadzało, potem ta przebrzydła komuna rozpuściła naród i się ludziom we łbach poprzewracało z tego dobrobytu.:)
              • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 08.03.11, 08:08
                Gość portalu: Świergotek napisał(a):

> I tym sposobem w założonym przeze mnie wątku Tajnos Niewiedzos został pokonany
                > w dyskusji :)

Mylisz się pitoku. Jeśli chodzi o tego osobnika, to podobnie jak w przypadku gudłaja13, aaaaaaronka, rozebranego jełopa oraz jeszcze paru innych dyskusji nie ma, bo być nie może.:P
                • Gość: świergotek Re: kolejny CUD Tuska IP: 62.244.149.* 08.03.11, 10:12
                  TW Niewiedzosie, reagowanie agresją na porażkę świadczy o niedojrzałej osobowości :)
                  • zubelz Re: kolejny CUD Tuska 08.03.11, 10:27
                    Co tak czepiliście się tego cukru. Sól kiedyś była prawie w cenie złota a teraz?. Co prawda jest nadal żyłą złota dla niektórych firm odpowiedzialnych za utrzymanie dróg.
                    • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 08.03.11, 12:32
                      Sól solą, byle drożdże pozostawały w rozsądnej cenie, to się da wyżyć.:)
                  • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 08.03.11, 13:04
                    Gość portalu: świergotek napisał(a):

> TW Niewiedzosie, reagowanie agresją na porażkę świadczy o niedojrzałej osobowoś
                    > ci :)

Napisz to temu, co podpisuje się tuonetar albo coś w tym rodzaju i w wątek wkracza nie na temat, za to z kłamstwami, demagogią oraz innymi w jego mniemaniu niekwestionowanymi objawieniami. Dyskusji w tym przypazku nie było, nie ma i nie będzie.:P
                    • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 08.03.11, 13:05
                      Eeee, znaczy, nie tuonetar, tylko bluerandy albo coś w ten deseń.:)
                      • Gość: bluerandy Re: kolejny CUD Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 20:13
                        JAK ZAŁOŻYSZ SOBIE SWOJE FORUM, BĘDZIESZ MÓGŁ WYRZUCAĆ LUDZI, KAZAĆ IM CZY MAJĄ SIE WYPOWIEDAĆ CZY NIE. Ale narazie jesteś na forum publicznym i każdy ma prawo sie tutaj wypowiadać więc WARA.

A twierdzenie, ze likwidacja cukrowni i podwyższenie podatków, i akcyzy na benzynę nie ma wpływu na ceny cukru dowodzi twojej głupoty.

Gdyby tusk i jego POmagier Żuk nie zlikwidowali cukrowni w Lublinie, deficyt cukru byłby mniejszy a zatem jego cena niższa. Owszem, zywnosć drożeje na całym swiecie więc zapewne cukier równieżby zdrożał ale nie o 100% tylko o kilkanaście.
                        • swiergotek_polny Re: kolejny CUD Tuska 08.03.11, 20:29
                          Tajnos jest bardzo złym człowiekiem, nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości.
                        • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 09.03.11, 08:11
                          Gość portalu: bluerandy napisał(a):

> JAK ZAŁOŻYSZ SOBIE SWOJE FORUM, BĘDZIESZ MÓGŁ WYRZUCAĆ LUDZI, KAZAĆ IM CZY MAJĄ
                          > SIE WYPOWIEDAĆ CZY NIE. Ale narazie jesteś na forum publicznym i każdy ma praw
                          > o sie tutaj wypowiadać więc WARA.

Załóż sobie własne forum chłoptasiu, jako i pitok założył i nie marudź. Tam ci będzie dobrze i nie będziesz zmuszony do czytania wypowiedzi osób, których nie lubisz.

> A twierdzenie, ze likwidacja cukrowni i podwyższenie podatków, i akcyzy na benz
                          > ynę nie ma wpływu na ceny cukru dowodzi twojej głupoty.

W związku ze światowym kryzysem tendencje podwyższania podatków występują na całym świecie. Benzyna drożeje dlatego, że jej ceny z powodu rozruchów na bliskim Wschodzie rosną na światowych giełdach a złoty w stosunku do dolara jest słaby. Cukier drożeje na wszystkich światowych giełdach (także w USA) z powodu zeszłorocznego nieurodzaju nadmiernego ograniczania produkcji w ostatnich latach oraz giełdowych spekulacji. Cukrowni w Lublinie nie zlikwidował żaden minister. Przestań bezkrytycznie rozpowszechniać propagandowe agitki i zainteresuj czymś konkretnym.

> Gdyby tusk i jego POmagier Żuk nie zlikwidowali cukrowni w Lublinie, deficyt cu
                          > kru byłby mniejszy a zatem jego cena niższa. Owszem, zywnosć drożeje na całym s
                          > wiecie więc zapewne cukier równieżby zdrożał ale nie o 100% tylko o kilkanaście
                          > .

Krótko i na temat: bredzisz i kłamiesz.
                          • Gość: powrut nawakacjah Re: kolejny CUD Tuska IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 13.03.11, 13:11
                            tajnosie (POMATOLKU) uzywajac twoich salonowych mysli
                            dlaczego za ODRA jest cukier PO 0,65 EURO a w tuskolandzie PO 1(jeden)euro
                            • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 13.03.11, 13:16
                              Dlatego (PiSWYCIERUCHU), że tam mają jeszcze rezerwy i sporo dopłacają. A gdzie w Niemczech (KŁAMCO) jest po 0,65 EURO a w kaczolandzie po 1 EURO?
                              • empi Re: kolejny CUD Tuska 13.03.11, 17:17
                                Obecny niedobór cukru w Polsce jest efektem złego wynegocjonowania z Unią przez ówczesny rząd PiS kwot wieloletniego limitu produkcji cukru .
                                pzdr.
                                PS. Skończcie z tym wzajemnym obszczekiwaniem się na forum, proszę :)
                                • Gość: rozebrać Re: kolejny CUD Tuska IP: *.lublin.mm.pl 13.03.11, 17:28
                                  Reasumując twoją wypowiedź, cena cukru jest wynikiem socjalizmu, protekcjonalizmu i kolesiostwa politycznego, które są esencją funkcjonowania unii europejskiej.
                                  Oczywiście, gdyby nie utrzymywać tej całej faszystowskiej hołoty u władzy, to cena cukru tez mogłaby być wysoka, ponieważ w kapitalizmie ceny raz idą do góry raz w dół, ale nie trzeba wydawać większości budżetu na utrzymanie nierobów i złodziei
                                  • Gość: swiergotek Re: kolejny CUD Tuska IP: *.szubin.pdi.net 13.03.11, 19:49
                                    Za komuny tez zaczelo sie od cukru, a skonczylo na tym, ze w sklepach byl tylko ocet. Dzisiaj na onecie byl artykul, ze skoczyla sie "era tanich ubran". Wszystko wskazuje na to, ze jezeli wygra PO, to bedziemy chodzic nie tylko glodni, ale i nadzy.
                                  • tajnos.agentos Re: kolejny CUD Tuska 14.03.11, 08:24
                                    Gość portalu: rozebrać napisał(a):

> Oczywiście, gdyby nie utrzymywać tej całej faszystowskiej hołoty u władzy, to c
                                    > ena cukru tez mogłaby być wysoka, ponieważ w kapitalizmie ceny raz idą do góry
                                    > raz w dół, ale nie trzeba wydawać większości budżetu na utrzymanie nierobów i z
                                    > łodziei

Faszystowska hołoto, przed wojną cukier, węgiel i inne takie też były drogie i nikomu to nie przeszkadzało, potaniały dopiero za komuny.:D
                              • Gość: powrut nawakacjah Re: kolejny CUD Tuska IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 13.03.11, 21:48
                                tajnoskugorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211,9241183,Po_cukier_jezdzimy_do_Niemiec.html
    • Gość: p Re: Szybko kupujcie cukier IP: 86.69.104.* 13.03.11, 12:25
      czy mamy jeszcze CUS tanszegogorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211,9241183,Po_cukier_jezdzimy_do_Niemiec.html
      • Gość: sss Re: Szybko kupujcie cukier IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 13:46
        Podobno pojawiły się tańsze trumny i pogrzeby staniały, bo rząd obciął kasę na pochówek
    • Gość: rozebrać Widzę, że tu bez zmian IP: *.lublin.mm.pl 13.03.11, 15:18
      Obrzucanie się jadem i obelgami. Psychol jak zwykle się zadął, obrażał i kłócił, nie mając racji
      Cukrownie zamknęli bo taka była umowa z Unią. Skoro tu sami zwolennicy bandy z Brukseli to nie narzekajcie. Niedługo upadnie system finansowy i sprawa cukru będzie się wydawać nieistotna.
    • Gość: p Re: PO cukier do IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 24.03.11, 13:38
      portugaliideser.pl/deser/1,111857,9312901,W_Warszawie__Polski_Cukier__po_6_zl__a_w_Portugalii___.html
      • swiergotek_drzewny Re: PO cukier do 24.03.11, 13:45
        Coraz bardziej podoba mi się to hasło wyborcze: "by żyło sie lepiej" - wiadomo kumu :)
        • Gość: p Re: PO cukier do IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 24.03.11, 14:30
          MOrda ty moja
      • Gość: rozebrać Skoro towarzysz Tusk IP: *.lublin.mm.pl 24.03.11, 14:55
        ruszył do walki z spekulantami to chyba wszyscy jego wyborcy czują się bezpieczni??? Ach, co tam, wszyscy Polacy czują się bezpieczni, powoli wracamy do czasów PRL i PZPR, gdy wszyscy czuli się bezpiecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka