Dodaj do ulubionych

Auto-Camp Lublin Forum

11.04.11, 16:42
Co sądzicie o tej Firmie Proszę o opinie.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: PW Re: Auto-Camp Lublin Forum IP: *.tktelekom.pl 10.04.12, 11:11
      Firma podobno z 18 letnim doświadczeniem, podobno bo dla mnie to amatorzy i kombinatorzy
      Oferują auta sprowadzane z Belgii i Holandii. Jak klient sprecyzuje jakie chce auto to robią mu kilka wydruków z holenderskich autokomisów (zdjęcia, cena wyposażenie itp) I tu juz mamy docenienia z pierwszym wałkiem
      Ceny jakie podaja na wydrukach są zawyżone o kilkaset Euro w porównaniu z tym co jest faktycznie zamieszczone w Internecie, sprawdziłem kilka ofert, które mi przedstawili i ceny były zawyżone od 400 do 900 EUR
      Oszukiwaniem na cenie rekompensują sobie zysk, gdyż jak twierdzą na znalezieniu auta i pomocą w załatwieniu formalności zarabiają tylko 100 Euro + ew zarobek na przyciągnięciu auta pod dom (taka maja ofertę transportu), ale to nie jest oblig, gdyż organizują wyjazdy po auta i wówczas klient może sam zorganizować sobie transport auta do Polaki.
      Plusem firmy jak twierdzą (bo niestety nie sprawdziłem tego) jest zaplata zaliczki w kwocie do 1000 EUR a resztę płaci sie po przyprowadzeniu auta pod dom.
      Mnie osobiście zraziło do tej firmy niepoważne traktowanie klienta. Upatrzyłem auto w holenderskim autokomisie wymarzone Audi i poprosiłem, aby ktoś z firmy (maja swoich ludzi w Holandii) podjechał i obejrzał auto, zgodzili sie, dzwoniłem jeszcze parę razy z zapytaniem czy ktoś oglądał auto i przez tydzień nikt go nie obejrzał, mieli oddzwonić i przez dwa miesiące zero telefonu. Podejrzewam, ze powodem było to iż auto znalazłem sam a nie za ich pomocą, a co za tym idzie pozbawiłem ich zarobku ok 1000 EURO

P.S.
      Linków do aukcji ze znalezionymi przez siebie samochodami nie chcą przesyłać, twierdząc, ze nie bawią sie w żadne e-maile itp a z Holandii tez nie wysyłają maili np z dodatkowymi zdjęciami samochodu a jedynie fotki kiepskiej jakości wykonane komórka jako MMS-y

Zdecydowanie nie polecam !!!!!
      • Gość: leo Re: Auto-Camp Lublin Forum IP: *.lublin.mm.pl 05.11.12, 14:59
        bylem z nimi kilka lat temu obiechalismy sporo komisow znalazlem samochod ,a co do naprawy na miwjscu to zero pomocy
      • Gość: Pola Re: Auto-Camp Lublin Forum IP: *.lublin.mm.pl 25.12.12, 21:01
        Witam,
        Mój mąż był z tą firmą w Holandii - o ile ta sama - Auto-Camp Lublin .
        Pewne auta sami znaleźliśmy na zagranicznych stronach internetowych, a niektóre
        zaproponowała nam ta firma. Mąż kupił bardzo okazyjne Audi.
        Na miejscu przedstawiciel firmy udzielił kompleksowej pomocy, wynegocjował cenę o 700 euro
        i załatwił wszystkie dokumenty eksportowe. Nie wiem jakim cudem mogą oni z firmy Auto-Camp
        zawyżać ceny. Sama widziałam, że te same samochody są na różnych portalach internetowych w różnych cenach - zależy to od czasu trwania danej licytacji i przeznaczenia auta - ten sam samochód jest na rynek wewnętrzny warty o około 1000 euro więcej jak na eksport, bo nie ma np. gwarancji. Ogólnie polecam wszystkim - ich oferta jest w internecie. Pola z Inowrocławia
        • Gość: gość Re: Auto-Camp Lublin Forum IP: *.lublin.mm.pl 27.12.12, 19:59
          hahahah dowcip roku!!!
          • Gość: Figo-Fago2 Re: Auto-Camp Lublin Forum IP: *.play-internet.pl 02.05.14, 20:10
            czyli co ? warto czy nie, bo mam jechać z nimi po auto za 4 tys euro. Proszę o szybką odpowiedź.
      • jacek-koluszki Re: Auto-Camp Lublin Forum 03.02.13, 20:49
        Witam, ja z kolei jestem bardzo zadowolony ze współpracy. Tak czytam poprzednią
        opinię i nie wiem czego ten pan był nie zadowolony. Chciałem kupić Volvo
        i dostałem wydruki ze zdjęciami różnych aut, ale dopiero jak spotkałem się
        z firmą na autostradzie koło Strykowa. Byliśmy w Beleluksie w sumie dwa dni.
        Najlepsze auto, które wybrałem kompleksowo panowie z firmy Auto-Camp mi sprawdzili,
        a potem wytargowali cenę 800 euro i na koniec załatwili dokumenty na powrót na kołach.
        Wiadomo jakie samochody oferowane są w krajowych ogłoszeniach. Oglądałem przez
        dwa tygodnie kilkanaście wytypowanych wcześniej pojazdów. Większość to były przerobione
        angliki albo po poważnych przejściach powypadkowych lub z cofanymi przebiegami.
        W Holandii zobaczyłem natomiast fajne auta, które miały niestety większe przebiegi,
        ale potwierdzone specjalnymi certyfikatami urzędowymi, Kto szuka pewnego, bezwypadkowego auta z oryginalnym przebiegiem, temu radzę szkoda czasu na objeżdżanie krajowych ogłoszeń. Najlepiej wybrać się na Zachód, np. z firmą Auto-Camp, którą
        serdecznie polecam.
        • Gość: gość problem ze szcząrą odpowiedzią IP: *.ust.tke.pl 19.02.14, 21:55
          a co Panowie powiecie na to gdy piszę to tego Auto-Camp z pytaniem o przebieg danego samochodu a w odpowiedzi dostaję że
          "Przebiegi w autach z silnikami diesla to 250-300 tys km"
          Ponawiam pytanie pisząc że mnie interesuje przebieg tylko tego auta które mnie interesuje a "gość" oburzony moim jakże kosmicznym pytaniem odpisuję MILIO :))) (mowa nadal przebiegu)

czy można poważnie traktować takich "sprzedawców" ?
          pytanie retoryczne :)
          • Gość: Wigry1974 Re: problem ze szcząrą odpowiedzią IP: *.play-internet.pl 02.05.14, 20:06
            Ja patrzyłem osobiście na mobile.de (to taki portal na niemieckich stronach) i faktycznie starsze diesle mają takie przebiegi. Uważam, że ten gość z tego Auto-Camp nie ściemnia, a nawet wykazuję w miarę uczciwe przebiegi. Bo co powiecie o kilometrażach podanych na krajowych ogłoszeniach np. na Allegro. Myślę, ze są skręcone o 100 tys minimum,
    • Gość: gość Re: Auto-Camp Lublin Forum IP: *.lublin.mm.pl 01.10.12, 19:17
      MASAKRA!!! Pijusy itd ..wiem bo byłem
      Radzę samemu szukac aut na zagranicznych stronach, dzwonic -po angielsku wszedzie mozna sie dogadac.
    • jacek-koluszki Re: Auto-Camp Lublin Forum 03.02.13, 20:51
      henryk6f12 napisał:

> Co sądzicie o tej Firmie Proszę o opinie.Pozdrawiam

Raz byłem z tą firmą i kupiłem Volvo XC90. W sumie może być.
    • chuda-kluska Re: Auto-Camp Lublin Forum 05.03.13, 19:13
      byłam bardzo zainteresowana zakupem samochodu (właściwie to zdecydowana!) za pośrednictwem tej firmy,ale poziom ich usług i zerowy kontakt z klientem,obiecanki -cacanki w sprawie szukania samochodu, a w efekcie całkowity brak kontaktu skutecznie mnie zniechęcił...może mnie olali gdyż auto miało być niedrogie tak do 20tyś zł? nie wiem,ale wiem,że nie będę panu z firmy auto-camp zajmować więcej czasu,bo mojego czasu na to szkoda po prostu. Nie kupiłam bo nie miałam okazji,ale z uwagi na okoliczności szczątkowej i zupełnie nieprofesjonalnej współpracy zupełnie ich nie polecam.
      • Gość: Stasio Re: Auto-Camp Lublin Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 00:35
        Też nie polecam tej firmy mają ładną stronę internetowa ale nic poza tym a napewno nie mają pojęcia o motoryzacji. Nie plecam.
      • Gość: Michał Re: Auto-Camp Lublin Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 00:44
        Odradzam wszystkim tą firmę, lepiej samemu pjechać po auto do holandii będzie zdecydowanie taniej.
        • jacek-koluszki Re: Auto-Camp Lublin Forum 01.09.16, 17:00
          średnio się opłaca teraz sciągać auto z Zachodu, bo na polskich portalach m. in. Allegro ofert do wyboru - do koloru, ale jeśli kupuję się auto dla siebie to trzeba zaakceptować wyższą cenę, wtedy samochód będzie w miare bezwypadkowy i z oryginalnymi kilometrami. W ten sposób kupiłem ostatnio Land Rovera Discovery II rok 2002 - wyszedł nie za tanio, ale nie mam z nim niespodzianek żadnych, rama zdrowa, oryginalny przebieg. Wpłaciłem firmie Auto-Camp wcześniej zadatek 7500 zł i czekałem jakieś 3 tygodnie. W między czasie dostawałem różne oferty, spośród których wybrałem ten wymarzony egzemplarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka