Dodaj do ulubionych

Ogłuszający hałas na deptaku. Marsz Solidarnośc...

25.05.11, 15:01
Ludziska nie cieszą się z rządów Ryżego, to i hałasują :)
Obserwuj wątek
    • Gość: as Emeryci ulepszają Polskę IP: *.vlan106.corcoran.lubman.net.pl 25.05.11, 15:39
      Zastanawiają mnie ci emeryci z PRL-u, którzy z taką ochotą podpisują petycję o podwyżkę płacy minimalnej.
      Rozumiem, że na emeryturze chcieliby coś zrobić dla Polski, bo wcześniej nie mogli albo im się nie chciało.
      Czy zdają sobie sprawę z konsekwencji takich żądań?
      • gadozerek Re: Emeryci ulepszają Polskę 25.05.11, 15:40
        Napisz tutaj, jakie to sa konsekwencje, bo pewnie sobie nie zdają sprawy.
      • Gość: Ursus Rostowski... IP: *.nplay.net.pl 25.05.11, 18:25
        Od 1 stycznia 2011 r. minimalne wynagrodzenie za pracę wynosi 1386 zł. Solidarność chce, by wynosiła ona 50 proc. przeciętnego wynagrodzenia - ok. 1700 zł. - Wydaje mi się, że to skrajna bezczelność - ocenił Rostowski. (podkr. moje)
        biznes.interia.pl/news/rostowski-zadanie-1700-zlotych-to-skrajna-bezczelnosc,1644278
        Jeżeli rzeczywiście tak powiedział, powinien niezwłocznie wylecieć z rządu na zbity pysk... I to głosami wszystkich klubów parlamentarnych.
        Pozdrawiam
        • zlotymir Re: Rostowski... 25.05.11, 18:56
          Rostowski sam wykazał się bezczelnością wiele razy tak samo jak cały ten rząd.

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/gilowska-obywatele-zostali-potraktowani-jak-stado-,1,4223627,wiadomosc.html
    • sciumbor Re: Ogłuszający hałas na deptaku. Marsz Solidarno 25.05.11, 15:47
      Z powodu kryzysu finansów publicznych czeka nas kilka lat oszczędzania i zaciskania pasa. Rząd ukrywa przed społeczeństwem skalę problemów, bo zbliżają sie wybory. Prawdziwe protesty zaczną się po wyborach, gdy ludzie zrozumieją, że zostali wpuszczeni w maliny przez polityków.
      • motyla.trabka Re: Ogłuszający hałas na deptaku. Marsz Solidarno 25.05.11, 16:03
        > bory. Prawdziwe protesty zaczną się po wyborach, gdy ludzie zrozumieją, że zost
        > ali wpuszczeni w maliny przez polityków.

Prawdzie protesty zaczną się wtedy jak bojówki kurdupla przejma władze.
      • Gość: maxx Re: Ogłuszający hałas na deptaku. Marsz ... IP: 173.233.217.* 25.05.11, 16:25
        "Solidarnosc" to juz od dawna nic innego jak tylko partyjna przybudowka PiSuaru!
        • efad4d Re: Ogłuszający hałas na deptaku. Marsz ... 25.05.11, 16:32
          niech solidaruchy wywalcza podniesienie placy minimalnej , to 1/3 lublina pojdzie na bruk lub w najlepszym wypadku na "3/4" etatu
          • Gość: M Re: Ogłuszający hałas na deptaku. Marsz ... IP: 83.238.201.* 25.05.11, 16:38
            kilka takich spostrzeżeń
            1. jak był protest kibiców Motoru było kilka razy głośniej
            2. W lublinie masę ludzi wykształconych zarabia te 1700-1800 brutto, płaca minimalna 1500 brutto według założeń. To takie pytanie czy osoba wykładająca towar, czy siedząca na kasie ma zarabiać tyle ile ktoś pos tudiach z podyplomówką i masą szkoleń>??
            3.co do solidarności to nic nie zrobili jak padał ursus, daewoo czy inne firmy. Było cicho sza. Teraz przed wyborami się obudzili
            • szerszenisko Re: Ogłuszający hałas na deptaku. Marsz ... 25.05.11, 17:26
              Płaca minimalna powinna wystarczać na godne przeżycie. Skromne, ale godne. Tu można znalźć porównanie płac minimalnych w róznych krajach: pl.wikipedia.org/wiki/Płaca_minimalna

Rosną ceny zywności, czyli płaca minimalna też powinna wzrosnąć. Oburzenie pracodawców jest dla mnie niezrozumiałe.
            • mala.bakteria Pies ogrodnika 25.05.11, 18:01
              To jest kolego myslenie psa ogrodnika. Zwiekszenie placy minimalnej do 1500 zl nie ma zadnego wplywu na zarobki magistrow z dyplomami i szkoleniami. Trzeba bylo skonczyc dobre studia a jak sie ma dyplom magistra polonistyki, historii albo marketingu i zarzadzania z wyzszej szkoly lepienia pierogow to trzeba zachrzaniac do roboty za pensje niewiele wyzsza od placy minimalnej.
              • Gość: bosman taka "wielka" jesteś bakterio? IP: *.centertel.pl 26.05.11, 08:54
                taka wykształcona? taka mądra? Pamiętaj - koleje losu rożnymi ścieżkami chadzają, Tobie też, mimo Twojego nadzwyczajnego wykształcenia, może się nóżka powinąć. I co wtedy?
    • Gość: bosman tę całą jaczejkę... IP: *.centertel.pl 26.05.11, 09:03
      mieniącą się (prawem kaduka) Solidarnością, stanowiącą przytulisko dla politycznych wraków i hunwejbinów PiSu, jaczejkę stojąca na straży najlepiej sytuowanych grup zawodowych i broniących ich przywilejów powinno rozgonić się pałami na 4 wiatry. Celem tych zadym nie jest ochrona praw pracowniczych tylko stołków i kasiorki "związkowych"(sic!) bonzów. Ci "związkowcy" mają tyle wspólnego ze związkami zawodowymi ile ja z seminarium duchownym.
      • tajnos.agentos Re: tę całą jaczejkę... 26.05.11, 09:21
        Jak za rzundów brejdaka pielęgniarki miesiącami hałasowały pod oknami, to żadna "Solidarność" się za nimi nie ujęła - bo tamten rzund to był właściwy - nasz polski a nie jakiś tam krzyżacki...:D
      • Gość: sawa Re: tę całą jaczejkę... IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 20:17
        Bosman! powiem ci wprost:

www.youtube.com/watch?v=6QQ8YGf91iY
        • Gość: bosman ja tobie sawciu też wprost :-) IP: *.lublin.mm.pl 26.05.11, 20:29
          Ty_też
          • gadozerek Re: ja tobie sawciu też wprost :-) 26.05.11, 20:33
            Widzisz, bucman, ty tutaj wpadasz raz na jakiś czas, a ja zaglądam co pół godziny, czytam jakiś artykulik i wpisuję posty. Skutek jest takie, że ciebie jest mało, a mnie dużo :)
            • Gość: bosman wszy też jest bez liku... IP: *.lublin.mm.pl 26.05.11, 21:13
            • qqbek Re: ja tobie sawciu też wprost :-) 29.05.11, 22:58
              gadozerek napisał:

> Widzisz, bucman, ty tutaj wpadasz raz na jakiś czas, a ja zaglądam co pół godzi
              > ny, czytam jakiś artykulik i wpisuję posty. Skutek jest takie, że ciebie jest m
              > ało, a mnie dużo :)

Widać Bosman ma jakieś życie prywatne... a Ty nie :)
              • gadozerek Re: ja tobie sawciu też wprost :-) 30.05.11, 10:21
                Widać w przeciwieństwie do niektórych nie chwalę się na forum, że się będę rozmnażał :)
                • tajnos.agentos Re: ja tobie sawciu też wprost :-) 30.05.11, 10:54
                  gadozerek napisał:

> Widać w przeciwieństwie do niektórych nie chwalę się na forum, że się będę rozm
                  > nażał :)

Na to masz jeszcze czas, najpierw musisz osiągnąć pełnoletniość.:)))
                • qqbek Re: ja tobie sawciu też wprost :-) 30.05.11, 15:21
                  gadozerek napisał:

> Widać w przeciwieństwie do niektórych nie chwalę się na forum, że się będę rozm
                  > nażał :)

Gdybyś miał z kim...
                  Poza tym ja się już rozmnożyłem... po prostu szczęśliwy jestem na tyle, że musiałem się gdzieś pochwalić, jak już wszystkie opcje chwalenia się w RL wyczerpałem :)
                  Swoją drogą moje "chwalipięctwo" wynikało z Twojej zaczepki w wątku poświęconym czworaczkom z Lublina:)
          • Gość: sawa Re: ja tobie sawciu też wprost :-) IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.11, 22:33
            Za cienki jesteś zupaku. W d... to ja mogę całować przynajmniej admirała. Niżsi za to mogą całować mnie. Understand?
            • Gość: bosman pilnuj sawciu swojej wsi chełmskiej IP: *.centertel.pl 30.05.11, 11:16
              znów wykopali cię z Forum Chełm i znów tu pchasz ryja ćwoku?
    • tajnos.agentos Re: Ogłuszający hałas na deptaku. Marsz Solidarno 30.05.11, 10:55
      gadozerek napisał:

> Ludziska nie cieszą się z rządów Ryżego, to i hałasują :)

Nie ludziska, tylko PiSuarowi bojówkarze, bo "Solidarność" już dawno przestała być społecznym ruchem, by de facto stać się organizacją polityczną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka