Dodaj do ulubionych

Kumoterstwo? Emocje wokół masztu Playa w Poniat...

10.06.11, 10:46
"Później sami zaproponowali nam dach gimnazjum, ale na to z kolei my nie mogliśmy przystać - mówi burmistrz Poniatowej." - a niby dla czego nie mogliście zaakceptować tej lokalizacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: hjk Re: Kumoterstwo? Emocje wokół masztu Playa w Poni IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.11, 11:05
      Dzieci się napromieniują i będą w nocy świecić.
      • Gość: właścicielka Emocje wokół masztu Playa w Poniatowej IP: 195.116.84.* 12.06.11, 17:46
        GDZIE JEST KUMOTERSTWO PANIE REDAKTORZE.......
        Czy tu gdzie wszystkie procedury wydania pozwolenia na budowę tej inwestycji są spełnione i zgodne z przepisami. Inwestycja nie narusza ustalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego - UCHWAŁA RADY MIEJSKIEJ XIV\97\04 z dnia 26.03.2004 rok
        Wypis z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego miasta Poniatowa dotyczący przedmiotowej działki mówi - cytat : dopuszczalne punktowe i liniowe urządzenia infrastruktury technicznej . W ocenie Naczelnego Sądu Administracyjnego stacja bazowa telefonii komórkowej stanowi zespół stacjonarnych urządzeń technicznych powiązanych technologicznie odsyłam również do ustawy z dnia 7.05.2010 rok o wspieraniu rozwoju usług i sieci telekomunikacyjnych. Ważne jest też iż plan miejscowy według ustawodawcy nie może ustanawiać zakazów, a przyjmowane w nim rozwiązania nie mogą uniemożliwiać lokalizowania inwestycji celu publicznego z zakresu łączności publicznej Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 21.08.2007 roku rozpatrywana stacja nie zalicza się do przedsięwzięć, dla których jest wymagane lub może być wymagane sporządzenie raportu o oddziaływaniu na środowisko. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Środowiska z dnia 30.10.2003 roku w sprawie dopuszczalnych poziomów pól elektromagnetycznych
        (Dz.U.Nr 192, poz. 1883) należy wykluczyć możliwość szkodliwego oddziaływania przedmiotowej inwestycji na środowisko przyrodnicze i zdrowie ludzi. Inwestycja zamyka się w całości w danej działce, więc nie wymaga konsultacji z sąsiadami bądź ich zgody. Więc dlaczego Pan Walczak i osoby zbierające podpisy informowali ludzi o szkodliwości stacji komórkowej a zebrane podpisy zostały złożone w Prokuraturze i są przeciwko konkretnej osobie. Oszczerstwa rzucane są przeciwko firmie Play i tej osobie, która nic nie ma wspólnego z tą inwestycją oraz jej wydaniem. Zastrasza się mnie i moją rodzinę.Dlaczego organizuje się na mojej posesji pikiete zapraszając media i dużą grupę mieszkańców nie informując mnie, nie mówiąc o wyrażeniu zgody. Podaje się nieprawdziwe informacje dotyczące inwestycji dla podniesienia sensacji i emocji. Oskarża, ośmiesza , pomawia, wymyśla koligację i wydaje wyroki - bierze w tym udział Pani Burmistrz - to jest demokracja w rozumieniu tych osób a gdzie moje prawa ........ Czy zrobiłam coś niezgodnego z przepisami - NIE. Czy coś zrobiła moja siostra - NIE.
        PANIE REDAKTORZE NIE WAŻNE jest ktoś jest zielony czy czerwony. Bo być może w tej konkretnej sprawie trzeba odnieść się do filmu: Sami Swoi ,a wtedy zacytować - " Ludzie dzielą się na mądrych i głupich ". Bowiem mądry jak czegoś nie wie to czyta , a jeśli nie umie czytać - pyta ludzi którzy znają przepisy i ustawy , a nie niszczy czyjeś dobre imię za wszelką cenę aby osiągnąć swój cel.
        Gdzie jest prawdziwe kumoterstwo i walka z konkurencją Panie Redaktorze , w tym przypadku oceni Sąd , a wiele osób będzie miało okazję wytłumaczyć swoje oszczerstwa.
        Dziękuje za awans Panie Redaktorze.
        • Gość: Radiotechnik-facho Żargon urzędniczki. IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 23:58
          Do Pani "Właścicielki": zdradza Panią język , jakim Pani pisze tu na forum; język osoby z branży budowlanej lub osoby związanej z władzą. Nie mam ani chęci ani czasu ani cierpliwości przytaczać ten Pani żargon: "punkty budowlane , infrastruktura ....." itd, itd. A mieszkańcy mają prawo przegnać tych, którzy ich kosztem = kosztem kabli i kopania rowu przez działki i pola, chcą tanio zbudować maszt nadawczy - ewidentnie szkodliwy. Czy Pani ma małe dziecko, które 24 godz. na dobę leży w kołysce lub bawi się a przed oknem stoi maszt?
          • Gość: właścielka Re: budowa masztu IP: 195.116.84.* 14.06.11, 10:21
            Czasem tak trzeba reagować na zachowania niektórych ludzi - jaki atak taki odwet.
            Przepraszam jeśli kogoś uraziłam.
            Przegnać może Pani kogoś z własnego domu lub działki.
            Mam dzieci i wnuki i za nim podpisałam umowę bardzo dobrze powtarzam BARDZO DOBRZE sprawdziłam u źródła na co mam dokumenty jaka jest szkodliwość tej inwestycji i jakie są przepisy.
            Pani wypowiedz ewentualnie szkodliwy czyżby świadczyła iż należy Pani do tych drugich.
    • Gość: MCL Re: Kumoterstwo? Emocje wokół masztu Playa w Poni IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 11:28
      Jak nadajniki mają stanąć na maszcie w środku osiedla to jest wielki krzyk (nie dziwię się) ale jak proboszcz na dachu kościoła montuje często po kilkanaście sztuk nadajników, gdzie bliski kontakt z takim skutkuje prześwietleniem jak rentgen to wszystko jest cacy? Rozejrzyjcie się po kościołach. Często nadajniki bezczelnie malowane są w kolory elewacji żeby się wierni nie zorientowali... Pozdrawiam przedsiębiorczych księży.

PS. Podobno oplaty liczą sobie w dolarach ;)
      • Gość: ksiądz Re: Kumoterstwo? Emocje wokół masztu Playa w Poni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 12:51
        To źle robią, ja sobie liczę w funtach szwajcarskich
      • Gość: Razor Re: Kumoterstwo? Emocje wokół masztu Playa w Poni IP: 213.76.172.* 10.06.11, 14:33
        Właśnie w Poniatowej na kościele wiszą anteny. Są to anteny w stadardzie GSM i UMTS sieci Plus GSM. Oczywiście proboszcz czerpie z tego zyski. Ale jakoś to wiernym nie przeszkadza. ;D
        • Gość: Radiotechnik Stacje nadawcze telef.-niebezpieczne IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 21:49
          Stacje nadawcze telefonii budowane są blisko osiedli z powodów naszego dzikiego kapitalizmu: blisko sieć 3 razy 230 V, nie trzeba kopać rowu by poprowadzić np. 1 km kabla sieciowego, nie trzeba pytać o zgodę właścicieli działek na to kopanie. Nie liczą się ZE SZKODLIWOŚCIĄ. Poszukajcie w internecie: są autorzy piszący, że właściwie to nie wiadomo , ale SĄ BADANIA dowodzące SZKODLIWOŚCI. Starosto, Wojewodo, Wójcie: wyobraźcie sobie , że przed oknem Waszego dziecka macie maszt nadawczy. I przez 24 godz. na dobę emituje szkodliwe , krótkofalowe promieniowanie radiowe.!!!!! Właśnie z tym walczą mieszkańcy. I nikt nie chce zrezygnować z komórek bo to 21 wiek no i wygoda i postęp, ale trzeba rozumieć prawdziwy powód: JAK NAJTANIEJ zbudować stację nadawczą. Więc nie piszcie , że przeciwnicy chcą powrotu do epoki kamienia łupanego.
          • Gość: bosman tak,tak... IP: *.lublin.mm.pl 10.06.11, 22:05
            a świstak zawija to wszystko w sreberka. Te fale znaczy się.
            Z ciebie taki radiotechnik jak z cipy organki.
            • Gość: Radiotechnik Re: Nie. Nie. Do Bosmana. IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 23:56
              Ja jestem naprawdę radiotechnikiem i elektronikiem od komputerów. Przy okazji: mam patent sternika jachtowego, ten nowy pisany po angielsku. A Ty ? Bosman jak ja biskup. Dużo wiem o szkodliwości fal radiowych: decyduje odległość od nadajnika , moc nadajnika
              • Gość: bosman silnych wiatrów sterniku... IP: *.centertel.pl 14.06.11, 13:13
                jeśli wiesz o czym mówię. Ja patenty mam "stare" takie ze 35 lat i też mają tłumaczenia po angielsku(jak by to miało jakiekolwiek znaczenie dla wartości patentu). Wiesz synku - wtedy egzaminy się zdawało gdy zdobyło się praktykę, wypływało staż, teraz wystarczy kursik. Potem przychodzi "biały szkwał" i widać kto jaki miał patent.
                A te w.cz. to w jakiej odległości od masztu są groźne? Bo jakoś pomoru jeszcze nigdzie nie ogłoszono, nawet w kościołach pod antenami. A i katabasy żyją. Dlaczego nie wzrasta umieralność pracowników TP na Smorawińskiego? Tam masztów i anten jak w dupie drzazeg?
                • Gość: właścicielka budowa masztu na Heninie IP: 195.116.84.* 14.06.11, 22:11
                  Cytat - " Wartość naszych działek spadnie opowiada Tomasz Walczak "
                  A co ma Pan Walczak do sprzedania - chętnie kupie ......
                  5 ary za domem bez dojazdu .....
                  Ile więc może Pan stracić .....
                  W związku z tym - podział domniemanych działek Pana nie dotyczy ...
                  Ja mam hektary i się nie przejmuje bo wiem ,że to przekształcenie działek to ( pic na wodę )
                  Ale gratuluje fantazji.
                  Jaki ekonomista wyliczył Panu ,że straci Pan 30% wartości
                  Z jakich źródeł Pan wie i przekazuje mieszkańcom nieprawdziwe informacje o dochodach z tej inwestycji to już nie fantazja to oszustwo - czy nie
                  Pan mieszka tu od kilku lat, ja zaś od pokoleń ----
                • Gość: właścicielka budowa masztu IP: 195.116.84.* 15.06.11, 10:04
                  WALKA ZE ZŁEM - to przewodnie hasło !!!!
                  Z jakim złem Panie Walczak ...
                  Gdzie ono jest ..CZY NIE TU czasem , gdy chodzi się po domach i oszukuje ludzi , a potem zbiera kaskę po okolicy \ czyżby już czuł Pan , iż przyda się dobry obrońca a może też inny powód ....
                  Cy może gdy straszy się moje wnuki \ podjeżdżając samochodem pod dom - światła - klakson i cofka --------
                  • Gość: MON Re: budowa masztu IP: *.futuroexito.pl 02.07.11, 07:27
                    Ku poszerzeniu wiedzy:
                    isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20090520426
    • Gość: Elektronik Re: Kumoterstwo? Emocje wokół masztu Playa w Poni IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 00:31
      Nie wolno stawiać masztu w pobliżu domów-fale radiowe są SZKODLIWE!!!! A tu , tym naszym domorosłym "kapitalistom" zależy jedynie na minimalizacji kosztów. Po co mają ciągnąć kabel sieciowy 3 razy 230 V i płacić odszkodowania za szkody na działkach ludzi; lepiej pociągnąć sieć z pobliskiego budynku, bo tam tylko się podłączyć. Jeszcze raz piszę: prom. radiowe emitowane z masztu są SZKODLIWE!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka