Gość: beza IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 22:43 Czy wiecie coś na temat tej firmy, jakie są zarobki etc. Dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną i zastanawiam się, czy jest sens tam iść? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niezadowolona Re: Praca w Seb-Comp IP: *.marsoft.net 05.07.11, 15:58 Przewinęłam się w tej firmie jako telemarketer i nie polecam. Szczególnie jeśli chodzi o zarobki - proponują system prowizyjny bądź podstawę z prowizją, tylko że to na jedno wychodzi :/ Bo podstawa jest również zależna od podpisanych umów i od zdobytych punktów. Najniższa to 300zł! Czyli siedzi się i pracuje, robi swoje, a pod koniec miesiąca może się okazać, że nie zarobiło się ani złotówki albo tyle, że nawet na opłaty nie wystarczy. Dla mnie to jest czysty wyzysk, a konkurencyjne ceny, którymi się chwalą, mają kosztem pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beza Re: Praca w Seb-Comp IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 15:47 Dzięki za odpowiedź. Czyli jednym słowem pospolity u nas wyzysk. Czyli to jest ten atrakcyjny system wynagrodzeń o którym tak ładnie piszą w swoim ogłoszeniu: 300zł za pewne brutto !!! Raczej powinni napisać, że potrzebują wolontariuszy. To powinno być karalne tak bezczelne wykorzystywanie ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Re: Praca w Seb-Comp IP: *.marsoft.net 06.07.11, 16:22 No tak, wynagrodzenie jest brutto. Co prawda max. podstawa to 1000 zł brutto, ale żeby ją dostać to trzeba sporo umów podpisać, a w praktyce to jest nierealne. Naprawdę powinni się ogłaszać że szukają wolontariuszy! Zarobienie godziwych pieniędzy nie jest w tej firmie możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malik Re: Praca w Seb-Comp IP: 212.182.96.* 07.07.11, 13:34 no dobra ale jakie są prowizje ? takie jak w telefonii novum 10 zł za umowę?? czy większe ?? bo nie wiem czy wiecie ale praca telemarketera polega na sprzedaży, a jak komuś nie chce się dzwonić to niech szuka innej pracy, powiedzcie jakie są plany sprzedażowe i prowizje bo na razie to puste gadanie a chciałbym wiedzieć coś więcej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Praca w Seb-Comp IP: *.lublin.mm.pl 11.07.11, 17:55 Od 70 zł do 2000 zł za jedną umowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malik Re: Praca w Seb-Comp IP: 212.182.96.* 12.07.11, 14:56 no to nie wydaje mi się żeby były słabe prowizje a strony nie są drogie więc chyba będzie łatwo je sprzedać, nie widzę na razie tu wyzysku, pracowałem w gorszych warunkach jako telemarketer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Praca w Seb-Comp IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 17:33 Nigdy nikomu nie polecam pracy w tej firmie, pracowałem tam i za cały miesiąc pracy otrzymałem 400zł - brawo, umowa była, całkiem inne wynagrodzenie, wypłata miała być do 20-go była dużo po terminie, jednym zdaniem masakra, w umowie są progi aby otrzymać wynagrodzenie, jednym słowem WOLONTARIAT - LUBLIN. chcę ostrzec innych żeby nigdy nie popełnili tego błędu co ja, odradzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb-comp Re: Praca w Seb-Comp IP: *.30.44.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.10.13, 11:05 Panie Dariuszu, Przepracował Pan miesiąc z tym że, był Pan zatrudniony w celu pozyskiwania klientów i przez cały miesiąc nie pozyskał Pan żadnego klienta, nie wyrobił Pan też minimum połączeń wychodzących (15min. na godzinę pracy) więc został Pan rozliczony zgodnie z ustaleniami jakie Pan wynegocjował z właścicielem firmy na początku współpracy. Odnośnie terminu realizacji wynagrodzenia był Pan odpowiednio wcześniej informowany o konieczności zgłoszenia się w celu podpisania odpowiednich dokumentów, nie mniej jednak sam Pan poprosił o przesunięcie terminu z przyjęciem do wiadomości tego iż termin wypłaty wynagrodzenia będzie również przesunięty. Co do : "w umowie są progi aby otrzymać wynagrodzenie" nie wykonując założeń umowy-zlecenie otrzymał Pan wynagrodzenie, więc nie rozumiem o jakich progach Pan pisze. W celu wyjaśnienia nieporozumień zapraszam bezpośrednio do nas a nie bezpodstawne oczernianie nas na forach. Pozdrawiamy Seb-comp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posrednik Re: Praca w Seb-Comp IP: *.nplay.net.pl 13.01.14, 23:00 Witam, od kilku ladnych lat prowadze dzialalnosc polegajaca, mowiac najprosciej, na posredniczeniu miedzy firmami szukajacymi telemarketerow a potencjalnymi pracownikami. Nie chce sie rozpisywac, ani oczywiscie nic sugerowac, ale w tej branzy czesto spotyka sie pewne odstepstwa od reguly fair- play. Od nieznacznych, po czysty wyzyzsk. W moim przekonaniu to w interesie pracodawcy jest poinformowanie o zasadach zatrudnienia, a pracownik ma za zadanie tych zasad sie trzymac. Wszelkie kombinacje, niedomowienia ze strony zatrudniajacego koncza sie, predej czy pozniej sporami, ktore to z kolei moga prowadzic prosto do sadu pracy. Moim zadaniem jest dopilnowanie by warunki zawierania umow byly dotrzymywane przez obie strony, nie mniej jednak zadna umowa nie zostaje zawarta bez uprzeniego dogadania wszystkich szczegolow! Spotkalem sie z nierzetelnymi pracodawcami, lecz taka wspolpraca bardzo szybko sie konczy. Cieszy mnie, ze istnieja takie fora, takie rozmowy. Sa zarowno ostrzezeniem dla szukajacych pracy, jak i sygnalem dla zatrudniajacych. Powszechnie wiadomo, ze nikt nie chce byc ani oszukiwany, ani wyzyskiwany pracujac za grosze. Pamietajmy jednak, ze nie mozemy oczekiwac zaplaty za niewykonywanie swoich obowiazkow, ktore omawiamy zawierajac umowe. Szkoda tylko ze niektorzy nie rozumieja, ze by miec dobrego pracownika, trzeba go uczciwie wynagradzac oraz, ze by miec dobra prace trzeba ja uczciwie wykonymac. Dziekuje, mam nadzieje, ze rynek pracy zmieni sie, bo coraz czesciej sie slyszy o niezadowolonych pracownikach, a opinia niesiona przez samych zainteresowanych to bardzo istotna rzecz, ktora odbija sie rowniez na rynku zbytu naszych uslug, ilosci realizowanych zlecen i podpisywanych umow. Nie jest przeciez nowoscia bardzo skuteczny marketing szeptany, ktory dziala w obie strony. Pozdrawiam. Wojtek. Odpowiedz Link Zgłoś