Dodaj do ulubionych

Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Senatu

27.07.11, 20:33
Żenująca decyzja władz PO o odsunięciu zasłużonego i mianowaniu na to miejsce czerwonej prukwy. Żenada :/
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.nplay.net.pl 27.07.11, 21:36
      a nie pomyslales, ze moze On kandydowac wcale nie chcial? To by troche wyjasnialo...
      • Gość: a feeeee każdego wezmą byle mieć poparcie IP: *.mpwik.lublin.pl 28.07.11, 07:42
        polityczna prostytucja
        0 idei
        Grabarczyk, Klich itp.
        ja niestety nie dam sie już nabrać
    • peowiec3 Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środowisk! 27.07.11, 21:47
      Ludzie PO chcą popierać ludzi o podobnych pogladach, a nie czerwoną Sierakowską. Mamy nadzieje, ze w tych wyborach pojawią sie inni kandydaci. Może Darek Jedlina? Z partii odszedl już kilka lat temu, ale tojednak człowiek pierwszej platformy. Powinien dostać poparcie Pani Poseł Muchy. W końcu porządni ludzie powinni trzymac się razem! Duet Mucha, Jedlina w parlamencie najlepiej zadba o Lublin!
      • folkatka Re: Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środo 27.07.11, 21:52
        Wiele osób, takich jak ja, o poglądach skierowanych na prawo i popierających PO (chociaz w sumie u mnie to i tak z tym poparciem było różnie), po tym kroku ostatecznie odwróci sie od PO.
        Nie oznacza to, że zagłosuję na PiS. Po prostu nie wiem co zrobię.
        • Gość: bronx Re: Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środo IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 22:02
          Ja nie zaglosuje na Pis, ale też nie zagłosuję na Sierakowską, kolejny chory pomysl Tuska! Jeśli z tym Jedliną to prawda i nie jest to kolejna plotka, to ma moje poparcie. Myśle, że poprze go wielu porzuconych przez "zaczadzonego władzą Tuska", którzy zwyczajnie dostali od niego w mordę
        • Gość: dor Re: Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środo IP: *.static.vip-net.pl 27.07.11, 22:27
          Do Folkatki!
          Piszę tylko dlatego folkatko aby zaznaczyć to,że tak jak ty byłem wyborcą PO i po tej decyzji o poparciu Sierakowskiej nigdy nie zagłosuję na tę partię. Po prostu nie pójdę głosować.
          PO pokazała brak rozwagi i słabość w Lublinie. Beznadziejną listę do sejmu przypieczętowało poparcie starej , pezetperowskiej komunistki, która już dawno powinna być na emeryturze.
          PO straciło kilku wyborców z mojej rodziny.

Pamiętam Sierakowską jeszcze z końca lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych , to była płomienna i wojująca komunistka . Ztej płomienności został jej tylko nieugaszony zapał pchania się do władzy. Nawet z diabłem.
          Czy nie mamy wartościowych , mądrych i honorowych ludzi w mieście?
          Głowa się odwraca od tych "intelektualnych" kandydatów: Sierakowska, Bender, Jedlina....
          Kompletna porażka. Nie głosuję!
          • elan13 Tusk pobłogosławił 27.07.11, 23:35
            Gość portalu: dor napisał(a):

> Do Folkatki!
            > Piszę tylko dlatego folkatko aby zaznaczyć to,że tak jak ty byłem wyborcą PO i
            > po tej decyzji o poparciu Sierakowskiej nigdy nie zagłosuję na tę partię. Po pr
            > ostu nie pójdę głosować.
            > PO pokazała brak rozwagi i słabość w Lublinie. Beznadziejną listę do sejmu prz
            > ypieczętowało poparcie starej , pezetperowskiej komunistki, która już dawno pow
            > inna być na emeryturze.
            > PO straciło kilku wyborców z mojej rodziny.
            >
            > Pamiętam Sierakowską jeszcze z końca lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych ,
            > to była płomienna i wojująca komunistka . Ztej płomienności został jej tylko n
            > ieugaszony zapał pchania się do władzy. Nawet z diabłem.
            > Kompletna porażka. Nie głosuję!

To faktycznie skandal. Ta czerwona skamielina już za III RP domagała się i próbowała organizować obchody "święta 22-go Lipca", jak pamiętamy rocznicy sowieckiego zniewolenia. Nawet zebrała na Placu Litewskim grupę byłych sb-ków, pezetpeerowskich aktywistów i podobnej maści ścierwa. To tak, jakby ktoś, kto już w czasach RFN-u próbował organizować 20-go kwietnia obchody urodzin Hitlera, potem kandydował do Bundesratu. Oczywiście nie do pomyślenia w Niemczech. W Polsce Tusk pobłogosławił Czerwonej Izie.

Do <dor> i <folkatki> - pamiętajcie, że rezygnując z głosowania faktycznie oddajecie głos na Sierakowską - czysta matematyka. To będzie plebiscyt: czerwona mierzwa wsparta palikotopodobnymi lewusami z PO kontra kandydat PiS (chyba jeszcze nie wiadomo kto).
            • Gość: bosman lepsza jedna Sierakowska... IP: *.centertel.pl 28.07.11, 06:24
              niż 100. pisdzielców mechesie. Dość katabasowych lizodupów i jasiów-wędrowniczków takich jak Czarnecka wesz ktory ojca sprzeda byle sie załapać. Ale takie wszy to twoi ulubieńcy nieprawdaż wychrzto?
              • folkatka Re: lepsza jedna Sierakowska... 28.07.11, 07:03
                1. Po pierwsze - nie darzę Sierakowskiej jakąś szczególna niechecią, po prostu nie zgadzam sie z nia światopoglądowo, jednak słyszałam o niej wiele dobrego. Na przykład to, zę jako posłanka pomagała wielu ludziom, znamrównież osobe która była jej uczenicą w Staszicu i ma same dobre wspomienia związane z jej osobą.
                2. Jasne, że głosowac trzeba, opcja inna nie jest rozważana. Ale na kogo? Na PiS nie zagłosuje na pewno. Po prostu nie wiem :(
                • Gość: eros Re: lepsza jedna Sierakowska... IP: *.cable.smsnet.pl 28.07.11, 11:11
                  zagłosuj se na Palikota i jego "Przyjazne państwo"
        • Gość: Ursus Re: Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środo IP: *.nplay.net.pl 28.07.11, 07:41
          Wiele osób, takich jak ja, o poglądach skierowanych na prawo (sic!) i popierających PO
          (...) po tym kroku ostatecznie odwróci sie od PO.

Nie bardzo rozumiem czym się tak stresujesz. Sierakowska Ci przeszkadza, a już "retoryka" jaką się posługiwali i posługują panowie Niesiołowski (jakby nie patrzeć wicemarszałek sejmu-jedna z najważniejszych osób w państwie) i Palikot (swego czasu przewodniczący partii władzy w regionie) już nie..? O "autorytecie moralnym" od problemów "...bydła..." (czyli milionów ludzi w tym kraju), "profesorze" Bartoszewskim nie wspominając. A Minister Spraw Zagranicznych wzywający do "...dożynania watahy...", a obecnie użalający się nad "mową nienawiści"..?
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10019049,Sikorski__W_Polsce_nie_brak_ludzi_myslacych_tak_jak.html
          W czym niby oni wszyscy są gorsi od Sierakowskiej..?
          Może "przemodlisz" sobie te sprawy na pielgrzymce, przy lekturze "Nie" (dobrze pamiętam, że czytujesz?), a potem wyciągniesz wnioski wspólnie z "tekturowym" towarzystwem..?
          Pozdrawiam.
          • anty71 Re: Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środo 29.07.11, 23:11
            Wszystko to takie zagmatwane, że tak naprawdę trudno rozeznać, co DOBRE, a co ZŁE! Warto dobrze ważyć fakty - realne i potencjalne!
        • wampir-wampir Re: Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środo 28.07.11, 16:44
          folkatka napisała:

> Wiele osób, takich jak ja, o poglądach skierowanych na prawo i popierających PO
          > (chociaz w sumie u mnie to i tak z tym poparciem było różnie), po tym kroku os
          > tatecznie odwróci sie od PO.
          > Nie oznacza to, że zagłosuję na PiS. Po prostu nie wiem co zrobię.

Ja zagłosuję na Muchę, a do Senatu nie wiem na kogo, ale na pewno nie na Sierakowską. Nie rozumiem takich zagrywek, są niepotrzebne. Na Podkarpaciu centrala wystawiła w wyborach do PE Krzaklewskiego przesuwając Łukacijewską na dwójkę i piękny Maryjan przerżnął. Miałem nadzieję, że to wystarczająca nauczka, ale jak widać nie. Kluzik-Pluzik na Śląsku, Sierakowska w Lublinie i znów wbrew opinii elektoratu. Oby z podobnym efektem...
      • Gość: massster Re: Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środo IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 21:54
        Coś może być na rzeczy, bo ten Jedlina teraz mogący iść pod haslem "Jedyny kandydat wywodzący się ze środowiskiem platformy" podobno jest po słowie z Muchą. Niech tylko PKW klepnie listy do Sejmu, to ich dwójka pokaże kto ma w tej partii jeszcze jaja i pewnie powstanie ten duet w kontrze do tej nijakości.
        • peowiec3 Re: Ludzie PO rządają kandydata zw z naszym środo 27.07.11, 22:13
          @massster sam się za jakiś czas przekonasz, że to nie jest tylko "coś na rzeczy". :-) Narazie proponuje kibicować komu trzeba i liczyć na mobilizację świadomego elektoratu, oraz na współpracę w trakcie wspólnej kampanii.
    • Gość: sexsowny zenon Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.centertel.pl 27.07.11, 21:53
      PO to taka nasza polska prostytutka. Każdemu da się wydymać aby przy korycie zostać:).
      • euro012 Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena 27.07.11, 23:29
        Gość portalu: sexsowny zenon napisał(a):

> PO to taka nasza polska prostytutka. Każdemu da się wydymać aby przy korycie zo
        > stać:).
        Więcej jest takich prostytutek płci obojga :)D
        • Gość: sexsowny zenon Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 08:37
          Do tej pory to PSL za panią lekkich obyczajów robiło:). Każdemu się oddawali aby Waldek był wicepremierem :). Teraz rolę pierwszej puszczalskiej odgrywa Donaldinho ze świtą:).
    • eseldowiec Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Senatu 27.07.11, 22:08
      Jeśli ktoś myśli, że lubelskie struktury SLD gremialnie zaglosują na Sierakowską, która pare lat temu zwyczajnie porzuciła nas, gdy byliśmy w dołku, może mocno się zdziwić. Nikt kto ma serce po lewej stronie nie zagłosuje rownież na partię, ktora wg komisji sejmowej ma na rękach krew Basi. Prędzej poprzemy kandydatów niezależnych nich PiSowców lub lewicowych zdrajców. W Polsce w koncu muszą być jakieś zasady!
      • Gość:   Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.lublin.enterpol.pl 27.07.11, 22:31
        Akurat zdanie anonimowych łosi z internetu oraz forumianych aktywistów (egal której opcji: PO, SLD, PiS, etc.) ma marne przełożenie na rzeczywistość. ^^
    • Gość: kiki Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 22:58
      Po prostu prawdziwa twarz Platformy Obywatelskiej! Powodzenia :-)
    • blood_free Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Senatu 27.07.11, 23:03
      Platforma w Lublinie nie jest w stanie wydalić z siebie kogokolwiek, kto w połowie mógłby dorównać popularności i rozpoznawalności Izy Sierakowskiej. Sobczak? Smiech, pusty smiech mnie ogarnia....Na chwilę obecną tylko Iza jest w stanie walczyć z pisowskim betonem. Uszanowanie dla SLD za mądrą decyzję i wsparcie dla Izy, jej osoba daje szansę na porozumienie koalicyjne SLD-PO w przyszłym parlamencie.
      • Gość: kiki Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 23:12
        To właśnie miałem na myśli - czerwona twarz PO. Prawdziwa.
      • euro012 Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena 27.07.11, 23:41
        Zdaje się, że pani S. nie jest już w SLD, ale konkurencyjnej lewicowej SDPL... Ciekawe, jak spotkają się w jednym klubie Kluzik-Rostkowska i pani S. A propos, jakoś "joanna(je)barska" ostatnio przycichła...
      • Gość: sexsowny zenon Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 08:44
        A gdzie poglądy, kręgosłup światopoglądowy, wizja Polski itp....:). A sorki zapomniałem dla zdobycia władzy wszystko się zrobi i wszystkich poprze:). Normalnie demokracja co wspaniały wynalazek:)
        • Gość: bosman zapomniałeś zenuś, jak... IP: *.lublin.mm.pl 30.07.11, 10:39
          pisdzielce kur(.......)li się z lepperobroną?
    • euro012 Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Senatu 27.07.11, 23:16
      Niezły COCTAIL się szykuje, czerwone zmieszane z pomarańczowym! Kto miał jeszcze jakieś wątpliwości co do prawdziwych intencji PO, na pewno je teraz straci! Dodać jeszcze do tego coś czarnego i środek wymiotny super ekstra gotowy! Tylko "poletko pana P" zostanie samo ze sobą... ze stosownymi skutkami...
    • Gość: chart Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: 77.223.210.* 27.07.11, 23:25
      Różne plotki krążą, jak to się mówi, zresztą nie tylko odnośnie okręgu lubelskiego. Bez wątpienia start Darka Jedliny to pomysł ciekawy, zwłaszcza dla dużego spektrum politycznego centrum, które nagle tworzy się między Izą Sierakowską, a prof. Benderem. Można też przecież sięgnąć po "byłych", czyli Wasilewskiego i Zdrojkowskiego. Tak czy siak te wybory wcale nie muszą być tak proste, jak się wydaje wielkim warszawskim planistom.
      • Gość: akn PO się zeszmaciła promując IP: *.opera-mini.net 27.07.11, 23:42
        czerwonych, koztemswoich członków. Ale widćTusk stoi już POd ścianą i bżytwy sie chwyta
        • Gość: bosman zwłaszcza "bżytwy" sie czepia... IP: *.lublin.mm.pl 30.07.11, 10:42
          niedouczony dupku.
          Nie dziwota, pisdzielec = tłumok, nieuk, obskurant.
      • folkatka Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena 28.07.11, 06:56
        Ppomysł z Jedliną jest fajny, to energiczny facet, wniósłby zawsze coś swieżego.
    • politiko1976 Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Senatu 27.07.11, 23:41
      A pan Tusk bredzi coś o koalicji Pis-Sld widać jak na dłoni jaka bedzie koalicja Po-Sld
    • blood_free Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Senatu 27.07.11, 23:45
      Bo koalicja SLD-PO daje szansę na normalną, przewidywalną, władzę w tym kraju.A oszołomstwo, samo się dorżnie w oparach mgły smoleńskiej w wiejskim skansenie.
      • Gość: JB Ot,kultura chama! ("euro"...) IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 00:11
        Zdaje się, że pani S. nie jest już w SLD, ale konkurencyjnej lewicowej SDPL... Ciekawe, jak spotkają się w jednym klubie Kluzik-Rostkowska i pani S. A propos, jakoś "joanna(je)barska" ostatnio przycichła... ===Je co.durniu? Samą siebie?
        • euro012 Re: Ot,kultura chama! ("euro"...) 28.07.11, 00:58
          Np. jak Bruce Lee, "ruchem wibrującej ręki"... Skąd ta "pobożność"? Czyżby z krypto PiS-u?
      • Gość: wer Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.cable.smsnet.pl 28.07.11, 00:12
        tia Wałbrzych, Sopot, Szczecin są tego przykładem, dorzućmy jeszcze mafię węglową na śląsku i uprzejmych ze Starachowic :) COCTAIL MOLOTOVA
        • Gość: JB Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 00:25
          Ale was wnerwiło! Bender jest młodszy może od Sierakowskiej? Folkatka tez sie rzuciła. A na Sierakowską warto głosowac,bo ma własne zdanie. Nie zgadzała się z polityka Millera to po prostu z tamtego SLD wystąpiła.A argumenty w rodzaju "komuch" smieszą w 2011 roku. Polska Rzeczpospolita Ludowa była jedyną r e a l n ą Polską na swiecie. Pełnoprawnym członkiem ONZ! Trzeba was uczyc politycznego alfabetu?
          • Gość: JB Przestraszyli się Gowina? IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 00:31
            Wbrew wcześniejszym sygnałom władze PO nie zdecydowały się udzielić poparcia w Lublinie Izabelli Sierakowskiej. W środę do późnego wieczora o kandydatach do Senatu rozmawiał zarząd krajowy Platformy. (Wg TVN24,godz.0025)

• euro012 Re: Przestraszyli się Gowina? 28.07.11, 13:35
              Gość portalu: JB napisał(a):

> Wbrew wcześniejszym sygnałom władze PO nie zdecydowały się udzielić poparcia w
              > Lublinie Izabelli Sierakowskiej. W środę do późnego wieczora o kandydatach do S
              > enatu rozmawiał zarząd krajowy Platformy. (Wg TVN24,godz.0025)
              >
              To dziwne, że poparli Borowskiego i Cimoszewicza, a Sierakowskiej NIE! To jest w końcu takie samo towarzystwo. Pewnie ktoś z Lublina "stanął okoniem"!
            • wampir-wampir Re: Przestraszyli się Gowina? 28.07.11, 16:47

> Wbrew wcześniejszym sygnałom władze PO nie zdecydowały się udzielić poparcia w
              > Lublinie Izabelli Sierakowskiej. W środę do późnego wieczora o kandydatach do S
              > enatu rozmawiał zarząd krajowy Platformy. (Wg TVN24,godz.0025)

I bardzo dobrze.
              • jola.iza1 Re: Przestraszyli się Gowina? 28.07.11, 17:17
                wampir-wampir napisał:
                > I bardzo dobrze.
                Bo?? To ja poproszę o wyjaśnienie, dlaczego tak bardzo, na dodatek dobrze?
                Już dawno temu dorównał Lublin do Przemyśla, więc?
                • wampir-wampir Re: Przestraszyli się Gowina? 28.07.11, 20:25
                  jola.iza1 napisała:

> Bo?? To ja poproszę o wyjaśnienie, dlaczego tak bardzo, na dodatek dobrze?
                  > Już dawno temu dorównał Lublin do Przemyśla, więc?

To już wyjaśniła Folkatka. Bo takie mam poglądy i taki stosunek do PRL-u, a do pani zwanej "czerwoną ladacznicą" onegdaj dodatkowo osobistą niechęć. Jak na byłego ucznia pewnego liceum z IPN-owskim glejtem przystało. Kwestia smaku i życiorysu. A Gowina lubię, choć nie we wszystkim się z nim zgadzam. Gdybym w dniu wyborów był akurat w Krakowie, co nie jest niemożliwe, to głosowałbym właśnie na niego. Jeśli nie będę, to na Muchę.
                  • jola.iza1 Re: Przestraszyli się Gowina? 28.07.11, 21:43
                    wampir-wampir napisał:
                    > To już wyjaśniła Folkatka. Bo takie mam poglądy i taki stosunek do PRL-u, a do ....
                    No rozumiem, gdy ja chodziłam do szkoły podstawowej z Izą ( "Szóstka ona, ta szkoła była, imienia Romuald Traugutta) tośmy obie wbrew były ? Gdy jej ojciec leczył chorych, to pewnie na ZŁOŚĆ zachodowi? Ech wampirze, po coś z Przemyśla do Lublina przyjechał?
                    PO krzewienie tego, co Ci w dzieciństwie ?
                    • wampir-wampir Re: Przestraszyli się Gowina? 28.07.11, 22:53
                      jola.iza1 napisała:

> No rozumiem, gdy ja chodziłam do szkoły podstawowej z Izą ( "Szóstka ona, ta s
                      > zkoła była, imienia Romuald Traugutta) tośmy obie wbrew były ? Gdy jej oj
                      > ciec leczył chorych, to pewnie na ZŁOŚĆ zachodowi? Ech wampirze, po coś z Pr
                      > zemyśla do Lublina przyjechał?

Po to żeby pochodzić sobie przez rok do liceum, w którym była zatrudniona, bo nie pracowała. Robiła wtedy błyskotliwą karierę w KW i jako szefowa ZNP. Ale żeby ciaćków w szkole nie brać jednocześnie? A dzieee taaam... Ale nie w tym rzecz. W czym pisałem tu sto razy. Ty poznałaś i ja. Tyle że ja z gorszej strony.

> PO krzewienie tego, co Ci w dzieciństwie ?

A skąd możesz wiedzieć co mi w dzieciństwie? Niechęć do jedynie słusznego ustroju owszem i do pijawek. A że nie wyzywam dziś od komuchów i czerwonych szuj? Nie wyzywam, ale wpuszczania na salony nie chcę. Demokratycznie przyznaję prawo do przedpokoju i czekam aż się rozpadnie w proch i w pył partyjka, krtóra szczęśliwie słabnie coraz bardziej. Zawsze chciałem JOW i ordynacji większościowej, również dlatego, że zakończyłoby to agonię. Nie wyszło, trudno, będę czekał dalej.
          • euro012 Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena 28.07.11, 01:11

> Ale was wnerwiło! Bender jest młodszy może od Sierakowskiej? Folkatka tez sie
            > rzuciła. A na Sierakowską warto głosowac,bo ma własne zdanie. Nie zgadzała się
            > z polityka Millera to po prostu z tamtego SLD wystąpiła.A argumenty w rodzaju
            > "komuch" smieszą w 2011 roku. Polska Rzeczpospolita Ludowa była jedyną r e a l
            > n ą Polską na swiecie. Pełnoprawnym członkiem ONZ! Trzeba was uczyc polityczn
            > ego alfabetu?

A propos, nie mniej r e a l n a była Polska emigracyjna, np. ta londyńska, wywalczona m.in. przez Generała Andersa i związana z wyjazdem z nieludzkiej ziemi ok. 100 tys. Polaków!!! Warto o tym bez wątpienia dobrze pamiętać! Osobom spragnionym komunistycznego raju warto polecić emigrację do Korei Płn., lub na Kubę...
            • Gość:   Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.lublin.enterpol.pl 28.07.11, 03:32
              > A propos, nie mniej r e a l n a była Polska emigracyjna
              No właśnie nie. To był klubik (w rozumieniu 19-wiecznym, nie współczesnym) kilku polackich plebsów i ich zwolenników, wysoce użytecznych dla aliantów zachodnich podczas trwania działań wojennych i cokolwiek bezużytecznych po ich zakończeniu. Komuniści byli użyteczni dla "alianta wschodniego" oraz cokolwiek pamiętali z realpolitik wspomnianego XIX wieku i dzięki takiemu, znacznie bardziej trzeźwemu osądowi położenia geopolitycznego lepiej na tym wyszli - plebsy ze wschodu dostały przynajmniej władzę. Polaczkom z zachodu na 50 lat zostały modły i wierszyki w stylu "jedna bomba atomowa i wrócimy wnet do Lwowa". Szczęściem neutralna większość populacji poszła już po rozum do głowy i wie że należy w wyborach stawiać na złodzieja - on jest przynajmniej do bólu przewidywalny i do ogrania, idealista natomiast ma tendencje do podpalania wszystkiego w imię ch#* wie czego.
              • Gość: aron Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.paradowski.pl 28.07.11, 06:51
                he he PO widzi że dostanie 2x mniej głosów niż PiS w woj. lubelskim stąd takie rozpaczliwe kroki.

PRL nie był realną Polską, był kolonią ZSRS, tak jak GG było kolonią III Rzeszy.

Prawdziwa Polska była w latach 2005-2010 jak prezydentem był Lech Kaczyński. Śmiejecie się z emigracji londyńskiej, a jednak oni przez lata lobbowali za zmianą polityki USA wobec ZSRS i w końcu niektórzy się doczekali, bo w USA zrozumiano, że bez likwidacji ZSRS będzie ciągle płynęła kasa na terrorystów antyzachodnich.
                • sothink Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena 28.07.11, 11:07
                  jak wygra PiS to z elanem pódziecie spalić wszystkie synagogi w Lublinie z błogosławieństwem Jarosława
                  • Gość: polono Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.cable.smsnet.pl 28.07.11, 11:15
                    ;) a czemu od razu nie siedziby SLD i PO? po co się rozmieniać na drobne, wypowiedzą wojnę ZBIRowi :) ludzie to nie mają serca żeby takie bzdety pisać...

• euro012 Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena 28.07.11, 13:19
                "Stawiać na złodzieja"??? Bredzisz i chyba dobrze nie wytrzeźwiałeś jeszcze!!!
          • folkatka Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena 28.07.11, 06:54
            Nie trzeba mnie uczyć politycznego alfabetu, tak samo, jak nie mozna mi zabronić posiadania własnego zdania na temat PRL (tak, tak...wiem, nie zyłam w tamtym okresie...to znaczy załapalam sie na trudny okres kartkowy, ale to za mało by móc miec własne zdanie :))
            • Gość: sexsowny zenon Re: Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Sena IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 08:40
              Barska ma zrytą czachę:). Do niej pewne fakty nie docierają i już nie dotrą więc dyskusja z nią może być prowadzona na zasadzie robienia sobie z niej jaj:).
              • Gość: bosman zenuś - ten twój sex to też jaja... IP: *.lublin.mm.pl 30.07.11, 10:49
                sex - już nie czy jeszcze nie? Raczej jeszcze nie, jesteś dopiero na etapie zmazy nocnej, a seksu w tobie tyle ile w aronie inteligencji - katolickiej oczywiście.
    • janow5 Tfu, PO to jednak komuna 28.07.11, 07:21
      Sztandarowa sprzed lat postać komunistów, czerwona Iza popierana przez PO. Znam ludzi PO, którzy kiedys traktowali ją jako ikonę wśród ideologicznych wrogów. A teraz to ich polityczna kumpelka. Ja na to cha, cha, cha. Większego wstydu nie mozna wymyślić. PO jest w stanie połknąć nawet jeża bez obierania ze skórki.
      • Gość: sexsowny zenon Re: Tfu, PO to jednak komuna IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 08:47
        O matko:). Widzisz to jest tak:). Jak prostytutka będzie wybierać klientów to zbankrutuje i tak jest z PO:). Kuper dają wszystkiemu co się rusza i na drzewo nie ucieka:)
        • Gość: JB Re: Tfu, PO to jednak komuna IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 09:55
          Zenuś - spec od prostytutek. Moze byc i to.
          • Gość: JB Inne doświadczenia IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 10:11
            Ja,folkatko,załapałam sie jednak na przepedzenie Hitlera z Polski i natymiastowa mozliwosc uczenia sie w polskiej szkole,juz nie na niebezpiecznych kompletach tajnego nauczania.Gdy sie ma lat kilkanascie i nie zdązylo sie wykazac inaczej w konspiracji (poza udzialem w tajnych lekcjach), to nowa wspólczesnosć wydaje sie cudem swiata.Rysy zauważa sie nieco pożniej,co nie oznacza faktu,ze zyje sie nadal na TEJ Ziemi. Ze niepodleglosc nie jest stuprocentowa? Prawda,ale dzięki takiej wlasnie jestesmy dzis i w Szczecinie, i we Wrocławiu.Stalina nie ma ponad pół wieku,a my many granicę na Odre i Nysie ,cudem wprost granicę przyjazną...
            • Gość: aron Re: Inne doświadczenia IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 11:54
              to chyba wy towarzyszko żyjecie w przyjaźni z niemcami, mówcie za siebie.

Dla nas PiSowców granica z Niemcami nigdy nie będzie granicą przyjaźni.
              • Gość: JB Re: Inne doświadczenia IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 13:47
                Dla was,towarzyszku aronku,bylo lepiej,jak Ribbentrop lecial w sierpniu 1939 r. do Moskwy, o czym wiecie z historii zapewne,jesli uwazaliscie na lekcji...
              • sothink Re: Inne doświadczenia 28.07.11, 22:13
                dla was PiSowcow granica z cywilizacją nigdy nie będzie granicą przyjażni
                • Gość: aron Re: Inne doświadczenia IP: *.paradowski.pl 29.07.11, 07:04
                  no szkoda bardzo żebyś był moim przyjacielem. Moim przyjacielem może być np. Węgier ale nie niemiec.
                  • sothink Re: Inne doświadczenia 29.07.11, 11:30
                    dla PiSowców granica jest już w samej Polsce
    • Gość: aa Re: Sierakowska ma plecy w PO. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 13:48
      No niestety. Czy My Lublinianie nie możemy zmądrzeć?
      Znów zaczyna się walka ideologiczna, kto był tam gdzie ZOMO, a kto gdzie indziej.
      A gdybyśmy zastanowili się nad wyborem ludzi którzy: uratują (jeśli jeszcze jest to możliwe) lotnisko, zadbają o budowę obwodnicy i rozwój regionu.
      powinniśmy wybierać ludzi którzy nie mają zapędów mówić nam jak żyć, z kim uprawiać możemy sex, czy mogę usunąć ciążę itd.
      Nie wybierajmy partii, wybierzmy ludzi mądrych.
      • Gość: JB Re: Sierakowska ma plecy w PO. IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 14:37
        aa ,czyli marzenia ściętej głowy...
    • anty71 Sierakowska ma plecy w PO. W wyborach do Senatu 28.07.11, 19:18
      Sierakowska ma plecy w PO, czy w PO w plecy?
      • Gość: JB To mądre! IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 20:38
        A jednak PO poprze, mądra decyzja Tuska. Wszystkie ręce ma poklad, jak mawial Al.Kwasniewski/
        • elan13 Re: To mądre! 29.07.11, 23:11

> A jednak PO poprze, mądra decyzja Tuska. Wszystkie ręce ma poklad, jak mawial A
          > l.Kwasniewski/

I bardzo dobrze. Bardzo rozjaśnił sytuację. Ci do dzisiaj naiwni nie będą już mogli mówić, że Tusk, to centrum, solidarnościowe korzenie itp. Tusk to lawirant dobrze czujący się w swojej lokajskości wobec Niemiec i Rosji, teraz oficjalnie popierający betonową komunistkę Sierakowską i pezetpeerowskiego aparatczyka rabbiego Borowskiego, którego partyjka znalazła się z braku poparcia na marginesie polskiej sceny politycznej. Teraz to już jeden antypolski, antykatolicki front.

Przy tak postawionych warunkach wielu przyzwoitych sympatyków PO widzących dotąd w tej partii siłę postsolidarnościową i dający się nabierać na kościelny ślub Tuska oraz podobne gesty zagłosuje raczej na kandydata PiS-u, bo ręka by im uschła, gdyby oddali swój głos na tę czerwoną zombie.
          • anty71 Re: To mądre! 29.07.11, 23:33
            elan13 napisał:
            > Przy tak postawionych warunkach wielu przyzwoitych sympatyków PO widzących dotą
            > d w tej partii siłę postsolidarnościową i dający się nabierać na kościelny ślub
            > Tuska oraz podobne gesty zagłosuje raczej na kandydata PiS-u, bo ręka by im us
            > chła, gdyby oddali swój głos na tę czerwoną zombie.

Ale to wszystko nie jest takie proste, ani czarno-białe, jak się niekiedy próbuje malować!
            • elan13 Re: To mądre! 29.07.11, 23:39
              anty71 napisał:

> Ale to wszystko nie jest takie proste, ani czarno-białe, jak się niekiedy pró
              > buje malować!

Zwróć uwagę, że napisałem "przyzwoitych".
              • anty71 Re: To mądre! 30.07.11, 00:04

> Zwróć uwagę, że napisałem "przyzwoitych".

Na pewno moim największym rozczarowaniem pozostaje nade wszystko brak POPiS-u i wojna między bliźniaczymi partiami, mogąca zaprowadzić kraj na samo dno piekła. Jak wiadomo, "gdzie dwóch się bije" (...). Wydaje się, że zwycięży dialog na właściwych zasadach.
              • Gość: bosman mechesie - przestań wmawiać.... IP: *.lublin.mm.pl 30.07.11, 10:52
                że rozumiesz znaczenie słowa "przyzwoitość". Przyzwoitość i ty idą w parze jak świnia i dezodorant.
                • Gość: JB Re: mechesie - przestań wmawiać.... IP: *.lublin.mm.pl 30.07.11, 11:10
                  elan13 - rabbi pistalibów?
                  • elan13 Re: mechesie - przestań wmawiać.... 31.07.11, 12:43

> elan13 - rabbi pistalibów?

Nie, elan13 to obserwator o poglądach konserwatywnych nie zamykający oczu i uszu na żydowskie parszywości w przeciwieństwie do wielu produkujących się tu semitów i mechesów noszących polskie nazwiska, ale czujących się Żydami i wrogo nastawionych do polskości. Wystarczy poczytać wasze wpisy i wszystko jasne.

Półgłówek <bosman> zwraca się do mnie "mechesie" traktując to jako obelgę i myśli, że mnie obraża. To tak jakby do białego mówił z maniackim uporem "czarnuchu", co białego obrazić nie może, bo jest biały. <bosman>, którego szabesgojskie zacięcie udowodniłem już dziesiątki razy (reaguje natychmiast, kiedy piszę o Żydach nie mając powodu do ich gloryfikowania) obraża przede wszystkim swoich współbraci z gminy Empiego, gdzie nie brakuje właśnie mechesów o pozmienianych, teraz polskich nazwiskach, którym bliższe pochodzenie narodowe i w meczu Polska - Izrael będą za garbatonosymi. W najbliższych wyborach do senatu postawią na Rebekę od rabbiego Bermana-Borowskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka