peowiec3 28.07.11, 19:32 Środowisko Platformy, będzie miałojednak alternatywę i nie będzie zmuszone wybierać pomiędzy czerwoną Izą, a PiS. Jedlina do Senatu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzof10 Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić P... 28.07.11, 19:57 Pan poseł Gowin z rozpaczy się roztopi. Decyzja PO konformistyczna. Bo jakie szanse miałby Jacek Sobczak z obojętnie jakim pisowcem i Izabellą Sierakowską? Swoją drogą specyficzny region buraczano-pisowsko-Sierakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
anty71 Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić P... 28.07.11, 20:27 Ciekawe, co dla PO lepsze: zyskać głosy lewicy, czy stracić prawicy? Pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
franekwolusz Platfusy mówili o niej czerwona zaraza 28.07.11, 20:43 A teraz sami się stali czerwoną zarazą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Platfusy mówili o niej czerwona zaraza IP: *.paradowski.pl 28.07.11, 20:49 u nas i tak wygra PiS ile by się Tusk nie nagimnastykował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny wyborca PO Re: Platfusy mówili o niej czerwona zaraza IP: *.static.vip-net.pl 28.07.11, 21:27 Tusk sprzedał Lublin i Lubelszczyznę PSLowi i Lewicy. Zawsze głosowałem na PO. Już nie mogę poprzeć targów politycznych i starej , czerwonej pezetperówki. Na listach sejmowych też prym wiodą zagryzające się nawzajem niedokształcona małolata i pierwsza lanserka sejmowa. Tu potrzeba ludzi doświadczonych i mądrych. Takich tu nie znajduję./Nie mówię o Karpińskim i Wilku bo oni nie są z Lublina. Cóż , dopóki był Palikot wszystko szło do przodu , teraz zostało stadko wilków wzmocnone o przechrztę z lewicy. Cóż , zostaje PIS- nie mogę głosować na ich listę sejmową bo mam do nich wstręt. Do senatu przyjdzie mi poprzeć P{IS choć zrobię to ze wstrętem.Głosuję przeciw Sierakowskiej. Do sejmu w takim razie popieram Ruch Poparcia Palikota. Czerwonka nie przejdzie, SDPL to partia, która się nie liczy, jak pokazały głosowania już od 10lat. A Sierakowska wcale nie jest tak popierana jakby się niektórym zdawało. W wyborach prezydenckich na rusycystkę zagłosowało około 18% Lublinian. Te 18% to resztki po komunie-pamiętajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaz no proszę, tow Sierakowska ratuje Polskę IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 21:33 zupełnie jak Bruce Willis ratuje świat, w każdym ze swoich kolejnych filmów. buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB No i OK IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 21:33 To z glosowaniem do Senatu nie mam juz kłopotu, a do Sejmu zobacze, kogo SLD wystawi...Mam wybor z listy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: Platfusy mówili o niej czerwona zaraza IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 21:49 niedouczona na pierwszym miejscu jest zasługą pani Gronkiewicz-Walz, czemu sie nie dziwiwię, bo dla niej pani Marek nie jest żadna konkurencją, a pani Mucha jhuż niekoniecznie. I właśnie ze smiechu umieramm, że dawny wyborca Po ceni sobie jakieś walory Palikota i z sobie znanych względów uważa go za bardziej inteligentnego od muchy. Ba myślę, że pierwszym lanserem sejmowym był Palikot. Od rzeczy byle głopśno, no i może dlatego ci sie podobał, bo do myślenia nie zmuszał, a logika jest ci obca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izraelska Re: Platfusy mówili o niej czerwona zaraza IP: *.vlan212.corcoran.lubman.net.pl 29.07.11, 08:15 Popierając zarówno PiS jak i Ruch Poparcia Palikota mógłbyś w ogóle nie głosować. Jaki jest sens wspierać dwa wzajemnie zwalczające się ugrupowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Wybór między Sierakowską a Benderem. Boże IP: *.nplay.net.pl 29.07.11, 09:09 widzisz i nie grzmisz. Wybór pomiędzy cholerą i dżumą. Ale wyjścia nie ma. Była komunistka jest mniej groźna niż obecny "prawdziwy Polak". Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak macie tam kogoś po politologii? 28.07.11, 21:57 nie takiego byle jakiego produkta tylko kogoś kto naprawdę studiował... chyba nie... ... cóż wyewoluował nam system dwupartyjny (powiedzmy że nieco antycypuję dla uproszczenia) już po komentarzach w tym wątku widać że wyborcy działają według prostackiego wzorca swój - nie swój... tu nie trzeba żadnego programu ani żadnej myśli politycznej wystarczą barwy klubowe... ukochana nienawiść zdziała resztę kampanii... ... ale rzecz jasna interesy polityczne wyborców nie zanikły stąd też w naturalny sposób dwie partie starają się poszerzyć ofertę licząc na przyciągnięcie większego elektoratu ... obie partie dążą do monopolu i tradycyjnej przewodniej roli... obie też im są "większe" tym bardziej będą podzielone frakcyjnie kto zresztą wie może się kiedyś nawet zjednoczą już od dawna wymieniają się członkami wszak wtedy nie potrzebowałby już elektoratu i ból wyborczy miałyby z bańki się pożyje się zobaczy ... żeby uchronić Polskę? przed czym niby? chyba przed demokracją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: macie tam kogoś po politologii? IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 22:09 przemek ty naprawdę studiowałeś/studiujesz politologię i tam to znaczy gdzieś takiego szukasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak nie studiowałem ;-) 28.07.11, 22:41 ale skończyłem kilkukrotnie :-P tak prawdę mówiąc to kogo ja mogę szukać i gdzie... tak sobie jak to dziad do obrazu gadałem pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: nie studiowałem ;-) IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 22:59 no bo jakby tak zastosować wiedzę zdobytą na politologii do naszej polityki ... to wychodzi właśnie tak jak do obrazu, albo błądzenie we mgle. Ale w naszym parlamencie musi byc kolkorowo, a więc lektorki RM, fanki prezesa, taniec na rurze itp. itd. też pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak mgła tak mgła jest kluczowa... 28.07.11, 23:07 wzorce przylazły wraz ze stonką taki Regan dla przykładu... Terminator... czy inny Bush albo Clinton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: mgła tak mgła jest kluczowa... IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 23:25 jaki Bush!!!!!!! Rambo i Superman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon A przed czym będą chronić?:) IP: *.centertel.pl 28.07.11, 22:54 Naprawdę Polacy są takimi idiotami, że argument strachu na nich działa?:) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak trzeba się przyznać 28.07.11, 23:03 są dwie motywacje wyborcze strach przed onymi i orgazm przy czym o orgazm trudniej poza wyborcami masochistami ale to nieznaczny ułamek elektoratu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: trzeba się przyznać IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 23:23 to albo są trzy motywacje (strach, orgazm i masochizm), albo masochiści jedynie mają orgazm?? chyba pora odpocząć........bo sie gubię Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak dwie motywacje 29.07.11, 08:12 masochizm to nie motywacja tylko jak się to dziś mówi wielokulturowa inność... hmm ciekawa bo nie trzeba robić głupich min nadmiernie rozluźniać dłoni przy przywitaniu i można mówić jak człowiek bez maniery wzorowanej na aktorach z filmów podklasy z ... odpocząć natomiast nie można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon Re: trzeba się przyznać IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 08:32 > poza wyborcami masochistami ale to nieznaczny ułamek elektoratu Tu się nie zgodzę. Wyborców masochistów jest wielu. Wyborcy lubują się gdy im zadaje się ból psychiczny:). To ich podnieca i to im sprawia radość. Dlatego też podniecają się różnego rodzaju pierdołami. Jeżeli jak twierdzisz elektorat "masochistyczny" byłby niewielki to partia, która zadawałaby mu ból psychiczny nie miałaby większych szans na zwycięstwo. Słuchając polityków, w szczególności ostatnio peło, średnio rozgarnięty szympans zatkałby sobie uszy bowiem jego znacznie wyższy od tych politruków poziom intelektualny nie wytrzymałby tylu nędznych w swej głębi zdań:). Niestety wyborca-masochista słucha z uwielbieniem i chce więcej i więcej i na końcu daje poparcie swojemu politycznemu sadyście:). W taki sposób powstaje często spotykany związek masochistycznosadystyczny, który trwa i trwać będzie. Pytanie tylko czy te zaburzenia wyborców można wyleczyć? A może to zaburzenie pozostaje w nierozerwalnym związku z demokracją? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak no i mnie przekonałeś 30.07.11, 12:20 masz nieodparte argumenty... Odpowiedz Link Zgłoś
euro012 Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić P... 28.07.11, 23:11 To w PO nie ma już nikogo godnego pozostania senatorem RP? Rusofilia chyba wyszła już z mody, choć niestety nie dla każdego! Niezła z tego wszystkiego wyszła watacha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić IP: *.lublin.mm.pl 28.07.11, 23:19 Wataha znaczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
euro012 Re: Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić 28.07.11, 23:26 Gość portalu: marzof10 napisał(a): > Wataha znaczy się? W ten sposób - z "ch" zamiast "h" - ma bogatszy bukiet! Odpowiedz Link Zgłoś
euro012 Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić P... 28.07.11, 23:46 Warto zapytać, co konkretnego pani Sierakowska zrobiła dla Lublina i Lubelszczyzny przez sześć (!) kadencji sejmowych? Poza liberalizacją ustawy antyaborcyjnej oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexsowny zenon Re: Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 08:34 > Warto zapytać, co konkretnego pani Sierakowska zrobiła dla Lublina i Lubelszczy > zny przez sześć (!) kadencji sejmowych? A co ty chciałbyś zrobić przez sześć kadencji:D:D:D??? Ona po prostu była i to jest jej wartość:) Odpowiedz Link Zgłoś
euro012 Re: Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić 29.07.11, 13:55 Sześć kadencji, to 24 lata - już przez dwie kadencje można coś konkretnego zdziałać! W końcu bierze się za to wysoką pensję! Jak ktoś niewiele zrobił, to podobnie będzie kolejnym razem! Senat to instytucja publiczna, ale nie aż do tego stopnia, znawco tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
sexsowny_zenon Re: Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić 29.07.11, 14:14 Kolega nie załapał sarkazmu i się niepotrzebnie nakręca:D Odpowiedz Link Zgłoś
euro012 Re: Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić 29.07.11, 14:37 sexsowny_zenon napisał: > Kolega nie załapał sarkazmu i się niepotrzebnie nakręca:D Załapał, załapał, tylko po co zlizywać łupież z butów pewnej pani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jedlina do Senatu. IP: *.nplay.net.pl 29.07.11, 14:53 Sierakowska niech sie lepiej zajmie na emeryturze wnukami, Sobczak startując w wyborach samorządowych obiecał nam lotnisko czy CSK więc niech to wreszcie zrobi będąc w Urzędzie Marszalkowskim, a nie szuka lansu w Warszawie. Czas na ludzi pokroju Jedliny. Władze PO już przez te lata wymądrkował Nam, lansera od wibratora Palikota, miss Sejmu Muchę, "lyderkę" Gąsiorową znaną na całą Polskę kwiaciarkę. Czas na kandydatów niezaleznych, bez partyjnego balsatu, ktorzy mają umiarkowane poglądy i potrafiących faktycznie ŁĄCZYĆ ludzi centrum i centro-prawicy! Darek POpieramy! Odpowiedz Link Zgłoś
izraelska Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić P... 29.07.11, 08:25 A ja chciałam zwrócić uwagę na temat marginalny w całej tej sprawie. Chodzi mi o zawiedzione nadzieje Jacka Sobczaka. Przyznam sie że wkurza mnie radny, poseł, prezydent lub burmistrz miasta, który staruje w wyborach po czym po roku dochodzi do wniosku że dotychczasowa funkcja to dla niego za mało i staruje w kolejnych na inną funkcje. To u nas nagminne. Przecież to jest robienie w trabe swoich dotychczasowych wyborców, tylko jakoś nikt tego nie widzi. Wygrywając w wyborach samorządowych taki koleś obiecuje, że będzie grupę swoich wyborców reprezentował przez cztery lata. Po czym po roku twierdzi, że już nie chce być radnym woli być posłem, i juz nie chce wypełniać zobowiązania jakie na siebie nałożył. Ktoś taki tym bardziej nie powinien być wybierany, bo jeżeli nie chce mu się być radnym przez cztery lata i pokazuje że to była tylko trampolina do innych "lepszych" funkcji to wyraźnie pokazuje nam że liczy się tylko jego dobro i samozadowolenie i w nosie ma umowy i zobowiązania jakie zawarł ze swoimi dotychczasowymi wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak wcale nie taki znów marginalny ten wątek 30.07.11, 12:24 Sobczak ech lepiej żeby był jak najdalej... to szkodnik jakich mało... ale masz rację do czegoś się tam zobowiazał i... i jak to Sobczak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Pani Izabelo! IP: *.centertel.pl 29.07.11, 08:40 ma Pani mój głos. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mg1000 Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić P... 30.07.11, 10:26 Pani Iza to relikt minionej epoki jezeli juz PO siega po wielkich przegranych to proponuje wystawic na liscie Dariusza Wójcika niegdydys adwersarza pani Izy taki sam zooobie polityczne noc zywych trupow? a moze siegnac do mlodych? Odpowiedz Link Zgłoś
jozek46 Platforma z SLD za Sierakowską. Żeby uchronić P... 30.07.11, 11:08 Smutne to,że Żydokomuna odraca się w zawrotnym tempie.!!!Myślę ,że wyborcy to dostrzegają i nie popełnią błędu!!!Dostrzegam ,że i Czerniak stał się mało wyraźny! Odpowiedz Link Zgłoś