11krzych 23.08.11, 10:11 >>Sprzedanie długu firmie windykacyjnej oznacza dla Towarzystwa ogromne problemy. To jest chyba kościelna instytucja, te alberty. Windykator goovno dostanie albo niech ściąga z epidiaskopu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tojamag-1 Re: Sprzedali dług Domu Samotnej Matki. Windykato IP: *.mofnet.gov.pl 23.08.11, 10:29 Towarzystwo Pomocy im.św Brata Alberta jest katolicką organizacją charytatywną. Nie jest to organizacja kościelna. Jesteś w oromnym błędzie! A w przypadku długu jest to więcej jak ogromny problem dla Towarzystwa bo zatym idą losy ludzkie. Myślę że prezes spółki miejskiej powinien pamiętać, że życie lubi płatać figle. Mimo jego braku serca życzę mu Wielkiego Serca bo może kiedyś jemu też los nie będzie sprzyjał. Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: Sprzedali dług Domu Samotnej Matki. Windykato 23.08.11, 11:52 Gość portalu: tojamag-1 napisał(a): > Towarzystwo Pomocy im.św Brata Alberta jest katolicką organizacją charytatywną. > Nie jest to organizacja kościelna. Jesteś w oromnym błędzie! jedno z drugim jest jednak mniej loub bardziej ze sobą powiązane jak pokazuje życie > A w przypadku dłu > gu jest to więcej jak ogromny problem dla Towarzystwa bo zatym idą losy ludzkie Racja jest to problem towarzystwa, Towarzystwa a nie spółki miejskiej. Ubolewam nad tym, że ucierpią ludzie, jednak spółka miejska ma inne zadania niż pomoc tym ludziom > . Myślę że prezes spółki miejskiej powinien pamiętać, że życie lubi płatać figl > e. Mimo jego braku serca życzę mu Wielkiego Serca bo może kiedyś jemu też los n > ie będzie sprzyjał. Prezes spółki ma pamiętać, że jest przezesem spółki i jego zadaniem jest dbanie o interesy tej spółki. Co będzie jak zacznie rozdawać na lewo i prawo majątek spółki, jak przestanie żadać spłaty długów? - spółka upadnie i LUDZIE PÓJDĄ NA BRUK! a potem do ośrodka pomocy, może do im św. Brata Alberta... Ludzie opamiętajcie się! chcieliście znieść socjalizm na rzecz kapitalizmu - no to mamy to co mamy! Prezes ma dbać o interesy spółki, a instytucje charytatywne o interesy organizacji charytatywnych, kto uważa inaczej niech odda połowę swojego majątku na rzecz instytucji charytatywnych i wtedy przestaną być one zadłużone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojamag-1 Re: A komu mieli sprzedać ten dług? IP: *.nette.pl 23.08.11, 19:30 Zastanów się co ty piszesz. Skąd wiesz jak potoczy się Twoje życie i co cię czeka. Może i ty trafisz do schroniska jak np. sprzedadzą twoje długi:) Nie życzę Ci tego! Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: A komu mieli sprzedać ten dług? 24.08.11, 08:22 Gość portalu: tojamag-1 napisał(a): > Zastanów się co ty piszesz. Skąd wiesz jak potoczy się Twoje życie i co cię cze > ka. Może i ty trafisz do schroniska jak np. sprzedadzą twoje długi:) Nie życzę > Ci tego! nie wiem jak potoczy się moje życie i nie wiem co mnie czeka, ale odpowiedz mi na pytanie czy że jeżeli zaciągnę dług w banku i stracę pracę, to nie będę miał prawo żądać od dyrektora banku aby umorzył mój dług? Mogę jedynie prosić o odroczenie spłaty, rozciągnięcie terminu, zmniejszenie raty - ale nie będę miał prawa żądać tego, na pokornym proszeniu powinienem skończyć. Szczytem bezczelności i skrajnej głupoty, byłoby krzyczenie wokół, jaki to dyrektor banku jest zły, bo oddał mój niespłacany dług do windykacji, a ja przecież taki biedny jestem! Spółka miasta to nie jest instytucja charytatywna i nie w tym celu została powołana. Ludzie płaczą i rwą włosy z głowy gdy np. spółdzielnie mieszkaniowe podnoszą ceny za czynsz, wodę itd - a najczęstszym powodem takich podwyżek są właśnie takie długi. Wtedy to wszyscy spłacamy cudze długi i nikt wtedy nie jest zachwycony i nie pieje- „jak dobrze, ze podnieśli czynsz i opłaty, bo Kowalscy co sąa biedni nie muszą płacić, my to zapłacimy!” Tobie i wszystkim nieświadomym charytatywnym ofiarodawcom nawołującym wokoło i pomszczącym na takie osoby jak dyrektor tej spółki powiem jedno - skoro jesteś taki/taka dobry i masz takie wielkie serce, to sprzedaj wszystko i przekaż instytucji charytatywnej, idź na ulicę, znajdź kilku bezdomnycho i weź ich do siebie do domu, nakarm i odziej ich i utrzymuj idź i uczyń tak, a dopiero potem będziesz mieć moralne prawo mówić innym o pomocy raz jeszcze powtórzę - prezes/dyrektor/kierownik/zarządca mają OBOWIĄZEK dbać o interes spółki/firmy/instytucji której zarządzają, i dopóki celem działania tej instytucji nie jest pomoc charytatywna to nie mają prawa rozdawać majątku firmy Namawiam wszystkich do pomocy charytatywnej i wolontariatu (sam tak robię) ale również potępiam tych, którzy wytykają innym ich bezczynność sami nie poświęcając wszystkiego! Zadajmy sobie pytanie ilu mieszkańców miasta, poza krzykiem zrobi coś żeby ratować Dom Samotnej Matki - ilu z pieniaczy i dobrych chrześcijan pójdzie i da po 10 zł? Bo jeśli naprawę każdy kto krzyczy, dałby te 10 zł to dług zniknął by w przeciągu jednego dnia. Łatwo przychodzi nam rozdawanie cudzego majątku Skoro potępiamy dyrektora za jego działania to należy potępić każdego kto nie uczynił nic żeby pomóc - zapytajmy się ludzi na ulicy których mijamy - co oni zrobili? czy dali choć 1 zł? A jeśli powiedzą, że nie - to krzyczmy za nimi w niebogłosy! Że to oprawcy, że bezduszni! że zaraz sami mogą potrzebować pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojamag-1 Re: A komu mieli sprzedać ten dług? IP: *.mofnet.gov.pl 24.08.11, 09:47 Czytając wywody ,,urzędnika'' jedno mi przychodzi na myśl. Ten ktoś ma z pewnością problemy emocjonalne:( Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik.ilawa Re: A komu mieli sprzedać ten dług? 24.08.11, 10:14 Gość portalu: tojamag-1 napisał(a): > Czytając wywody ,,urzędnika'' jedno mi przychodzi na myśl. Ten ktoś ma z pewnoś > cią problemy emocjonalne:( często zdarza na forach właśnie taka dyskusja - jeden daje argumenty, a drugi błotem rzuca sprawdza się stara prawda "Pamiętaj, że głupiec który w rozmowie nie potrafi obalić argumentów, aktakuje ich autora" nie podwżyłeś/podważyłaś żadnego z podanych przeze mnie argumentów - potrafisz piać, dyskutowac raczej nikt cię nie nauczył... a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszeko2.pl Sprzedali dług Domu Samotnej Matki. Windykatorowi 23.08.11, 16:35 TOWARZYSZ tzw. Kowalski Piotr - działa zgodnie z wytycznymi . Nareszcie ma HAKA ! Na św. Brata Alberta ! Gdyby to Towarzystwo Pomocy było im . Lenina ew. im . tow.Dzierżyńskiego Feliksa to ...... !!! TT /Tajny Towarzysz/ Kowalski tzw.Piotr dostanie teraz ... kopa ... w górę ! WSTYD RADO PONIATOWEJ !!! Pamiętajcie ! Gułag istnieje ! Dla takich jak WY . Tajni towarzysze . TFU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11krzych Re: Sprzedali dług Domu Samotnej Matki. Windykato IP: *.181.170.130.static.crowley.pl 24.08.11, 10:25 > Gdyby to Towarzystwo Pomocy było im . Lenina ew. im . tow.Dzierżyńskiego Feliks To wtedy to byliby czerwoni złodzieje, ale ponieważ jest imienia Alberta, to są to czarni złodzieje. Czerwonej bandy już się pozbyliśmi, czarnej bandzie też damy radę. A kasę niech zapłacą biskupi. W końcu wspólnie z ubecją okradli mój kraj przy pomocy komisji majątkowej, to kasę mają. Poza tym, takie marne pieniądze to byle proboszcz wydaje na dziwki w miesiącu, więc nie rozumiem skąd problem Odpowiedz Link Zgłoś
bajka1616 Sprzedali dług Domu Samotnej Matki. Windykatorowi 31.08.11, 19:21 chcialam tylko wyjasnic jedno co do oplat kolezanka ktora tam przebywa placi 70%swoich dochodow jak kazda a jak nie ma to opieki placa i to nie male sumy skad te dlugi wczesniej nie bylo wogule ten dom to paranoja kazdy nie jest traktowany rowno wiem bylam tam u niej jedzenie tragedia ciekawe dlaczego jeszcze takie dlugi nie badzmy glupi zreszta to nie jest odpowiedni budynek tam wszystko sie sypie czy tam sanepid zaglada!!!!!!!!????????zastanowcie sie nad pomoca lepiej znalez tym dzieciom inny dom Odpowiedz Link Zgłoś