Dodaj do ulubionych

Który pas zając

07.10.11, 15:01
Witam mam pytanie bo nie zgadzam się z instruktorem który każe mi zajmować pas prawy w sytuacji:
znajdowałem się na skrzyżowaniu na Dr. Męczenników Majdanka i skręcałem w Krańcową i po skręcie w krańcową zająłem sobie lewy pas a instruktor mówi że źle a ja mowie że dobrze bo są dwa pasy do jazdy na wprost a on dalej twierdzi że źle iże trzeba zajmować prawy to kto mam w końcu racje ja zostaje przy swojej wersji to jak to jest?

Obserwuj wątek
    • Gość: h Re: Który pas zając IP: 195.117.192.* 07.10.11, 15:19
      Zawsze trzeba sie trzymać prawej krawędzi. Instruktor miał rację
    • Gość: bosman przez taki manewr możesz... IP: *.lublin.mm.pl 08.10.11, 12:48
      oblać egzamin. Nie jest błędem ale instruktorzy tak wymagają - ruch prawostronny.
      • Gość: zxc Re: przez taki manewr możesz... IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 17:23
        nie jest błędem, za to jest wykroczeniem
        jeśli taraz ludzie mają takie rozterki nie mając pojęcia o zasadach ruchu drogowego to co się będzie działo jak autor wątku nieopatrznie zda egzamin
        a no nic nowego, większość kierowców w tym mieście jeździ jak ten kursant, po udanym zaliczeniu egzaminu powiększy grono lubelskich miszczów prostej
    • rilian Re: Który pas zając 09.10.11, 17:32
      chłopcze, możesz to zrobić tylko w sytuacji, jeśli za 50 metrów masz skręt w lewo. jeśli nie masz, albo masz go za jakiś czas dopiero, wybierz prawy pas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka