Dodaj do ulubionych

Podforum Mój Lublin

08.11.11, 20:13
Temat zasugerował Leniak, chodzi o to by utworzyć podforum forum lubelskiego o tematyce Mój Lublin. Byłaby w nim możliwość wstawiania fotek za pomocą BBCode z serwerów zewnętrznych lub z fotoforum portalu GW. Obrazowało by to dyskusję toczoną przez miłośników Lublina. Tak więc takie podforum miałoby ściśle określony charakter oraz tematykę ograniczoną. zmierzającą do lepszego poznania naszego miasta, ludzi, jego historii, atrakcji itp. Możliwość dodawania fotek na prywatnych forach GW już istnieje.
Można by przekształcić obecne podforum Kto nami rządzi doposażają je w taką funkcję. Oczywiście możliwość dodawania fotek mieliby jedynie zarejestrowani forumowicze. Mam już wstępną zgodę centrali w czym pomogła magao (GW Lublin). Potrzebny byłby, tak uważam, ktoś kto podjąłby się stałej opieki nad takim poforum, znający Lublin, historię miasta, mający choć trochę pojęcie o fotografii, byłby jego dobrym duchem. Zapraszam do dyskusji nad propozycją. może coś z tego wyniknie :)
pzdr.
Obserwuj wątek
    • empi Re: Podforum Mój Lublin 08.11.11, 20:26
      Może coś na ten przykład, Przemek założył prywatne.
      pzdr.
      • wampir-wampir Re: Podforum Mój Lublin 08.11.11, 21:55
        Ale po co dublować fora? Nie można by przekształcić tego, które założył Przemek w redakcyjne i zostawić mu opiekę nad nim? To był przecież jego pomysł...
        • empi Re: Podforum Mój Lublin 08.11.11, 22:00
          nikt nie mówi o dublowaniu, swoje Przemek zrobił jako przykładowe. Forum redakcyjnym może opiekować się osoba która sama wyrazi na to ochotę oraz uzyska akceptację Administracji przy wsparciu forumowego ogółu.
          pzdr.
          • wampir-wampir Re: Podforum Mój Lublin 08.11.11, 22:01
            Aha, rozumiem. W takim razie niech powstanie takie podforum, a na opiekuna proponuję Przemka :-)))
            • empi Re: Podforum Mój Lublin 08.11.11, 22:08
              jak by miał konkretne zajęcie to może by przestał z nudów blogować tu na forum ?. Opiekę widzę jako kreatywną. Musi to być bardziej inicjator ciekawych tematów niż sprzątacz. Ma wiedzę, by mu tylko wystarczyło wytrwałości, szybko porzuca swoje projekty, leniak jeden :)
              pzdr.
              • wampir-wampir Re: Podforum Mój Lublin 08.11.11, 22:10
                Sprawdzi się w tej roli , zobaczysz ;-)))
                • empi Re: Podforum Mój Lublin 08.11.11, 22:16
                  jest problem, że już na Czerskiej go znają. Trochę im dokuczył :)
                  pzdr.
                  • wampir-wampir Re: Podforum Mój Lublin 08.11.11, 22:21
                    Trzeba zebrać odpowiednią "ilość podpisów " za kandydaturą Przemka i Siwa zmięknie ;-)))
                    • przemek-leniak hmm... no ładnie =8-0 09.11.11, 00:10
                      i powstałaby gmina leniaka ;-)
                      znajmy miarę leniaka Panowie
                      znajmy miarę
                      jak powiada chyba bosman a może Gośkaaa bywa że mam fazę przejściową albo depresyjną i idzie wytrzymać ale na ogół jestem w upajającej manii...
                      nie skazujcie mnie na dorosłość proszę
                      a tak poważnie to może by się ktoś sensowny jednak zgłosił co?
                      pzdr
                      • empi Re: hmm... no ładnie =8-0 09.11.11, 08:39
                        Wiele lat temu na forum pojawiła się inicjatywa wręcz utworzenia własnej strony o takiej tematyce. Były nawet już ciekawe na niej publikacje. Więcej o tym może powiedzież ryża małpa (autorka zamieszczonych tam Spacerów po Lublinie) oraz Dociek. Tak więc ludzie jakby są. Trzeba ich uaktywnić :)
                        pzdr.
                        • Gość: folkatka Re: hmm... no ładnie =8-0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 09:33
                          Pamietam to...
                          i fotografie robił Ziedrzec.
                          Czy go ktos jeszcze pamieta? Czy on jeszcze żyje?
                          • empi Re: hmm... no ładnie =8-0 09.11.11, 11:40
                            Szczątki inicjatywy . Ziedrzec zginął, przepadł bez śladu. Linki po nim w necie martwe, niestety.
                            pzdr.
                            • Gość: ziedrzec Re: hmm... no ładnie =8-0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 20:59
                              żyję
                              • empi Re: hmm... no ładnie =8-0 21.10.14, 21:17
                                uwiarygodnij się! :)
                                pzdr.
                          • empi Re: hmm... no ładnie =8-0 09.11.11, 14:35
                            jak to ciekawa jest postać można tu zobaczyć...
                            pzdr.
                            • czarownica.z.tubtina Nie kiscie sie we wlasnym sosie... 09.11.11, 19:18
                              ... otworzcie sie na innych!

Byl na forum hubertkm (historyk sztuki), jest folkatka (lublinianka z urodzenia i takze historyk sztuki), jest J-k, ktory pisze bardzo sensownie o architekturze Lublina (i nie tylko), byl maly, ktorego trzeba odkopac z lisci, jest rilian, ktory stale tu chetnie zaglada... jest ogromna rzesza (znanych takze z tego forum) ludzi z skyscrapercity

jest tez Anatomia miasta

jest w sieci blog Bartlomieja Balabana, ktory juz tu sie na forum pojawial, i jest wiele innych stron dobrze przygotowanych o Lublinie. Poproscie przede wszystki tych ludzi o wspolprace. Tych, ktorzy juz udowodnili swoja praca, ze cos potrafia, ze wiedza duzo o Lublinie i ze maja bogata dokumentacje i fotograficzna i faktograficzna. I przede wszystkim poproscie na opiekuna forum kogos, kto ma autentyczna historyczna wiedze o Lublinie i nie polegnie na Slomianym Rynku slomianego zapalu.

• empi Re: Nie kiscie sie we wlasnym sosie... 09.11.11, 19:43
                                > Nie kiscie sie we wlasnym sosie...
                                Może lepiej by brzmiało nie kiśmy się :) wszystko to racja :). Wszyscy apelują zazwyczaj i na tym się zapał kończy, niestety. Może wystąpię o utworzenie takiego forum, opracuję wstępne reguły jego funkcjonowania i w miarę jego rozwoju ukształtuje się jego charakter, specyfika wraz z zachęconymi do bywania na nim forumowiczów:).
                                pzdr.
                                • czarownica.z.tubtina Re: Nie kiscie sie we wlasnym sosie... 09.11.11, 19:55
                                  Nie kiscie sie, bo ja coraz czesciej znikam z tego forum, az znikne calkiem.

Jezeli podforum ma spelnic swoj cel musicie tu dopuscic ludzi, ktorzy nie tylko zadbaja o merytoryczna strone, ale ukroca popisy narcystyczne i dzialanie na zasadzie kopiuj i wklej. To musi byc zywe podforum, o publikacje na ktorym dobijac sie beda najlepsi i ktorzy zaoferuja najlepsze materialy. Zajrzyj do "Anatomii miasta". Mimo, ze znam Lublin jak wlasna kieszen - oniemialam! Takich materialow potrzebuje podforum "Moj Lublin". Ale tacy ludzie maja juz swoje miejsca publikacji i bedzie trudno ich tu przyciagnac, jezeli atmosfera z forum "Lublin" powtorzy sie i tu.

Howgh!
                                  • przemek-leniak Czaro jak w ogóle możesz tak mówić 09.11.11, 20:10
                                    "znikam"...
                                    to jest niedobre myślenie...
                                    ja wiem co i kto cię denerwuje ale znikając oddajesz pole
                                    namawiam do nieznikania jednak...
                                    ...
                                    narcystycznie pozwolę sobie wyrazić taką oto opinię:
                                    czasem nie ma lekko a nawet czasem jest ciężko
                                    ale bywa że się pojawi dobry duch jakiś i wtedy staje się lżej a nawet jeśli nie lżej to choć bardziej inspirująco
                                    moim zdaniem takim duchem jest magao
                                    warto jej starania docenić i nie znikać
                                    atmosfery nie tworzy jeden człowiek i jeden człowiek nie jest w stanie jej również zepsuć
                                    atmosfera to jest Czaro stan świadomości
                                    to całkiem tak jak z urodą kobiety ona tak naprawdę nie tkwi w kobiecie ale w oczach mężczyzny (albo kobiety bo czemu by nie) która na nią patrzy
                                    przyciąganie zaś jest procesem i trzeba czasowi dać czas zwyczajnie
                                    no tyle popisów
                                    uśmiechnij się Czaro a zobaczysz lepszy choć wciąż ten sam świat
                                    pzdr.
                                    • czarownica.z.tubtina Re: Czaro jak w ogóle możesz tak mówić 09.11.11, 20:15
                                      Wystarczajaco mam wiele radosci i powodow do satysfakcji w realu, by przywiazywac wage do "usmiechow" na forum. A skoro nie czuje sie tu dobrze - nie widze powodu do masochizmu. Ot, i tyle!
                                      • przemek-leniak cóż zmusić nie mogę i nie chcę 09.11.11, 21:00
                                        twój wybór...
                                        idź tam gdzie będzie ci dobrze
                                • przemek-leniak Nie żebym zniechęcał ale przemyślcie rzecz 10.11.11, 09:32
                                  kiszonka to jest miejsce przyjazne - znajomy smrodek po prostu
                                  dlatego też może lepiej się właśnie na kiszonkę nastawcie
                                  policzcie się i zobaczcie czy to w ogóle ma sens
                                  licząc możecie doliczyć i mnie choć tak Bogiem a prawdą Lublin jest coraz mniej mój - ten swój noszę już właściwie tylko w pamięci która jak wiecie wypacza go już to poprzez idealizację już to przez inne swe właściwości...
                                  ale przecie pojawią się kiedyś nowi forumowicze i też będą chcieli pogadać o urokach Agonii czy klocka na rybnym...
                                  ;-)
                                  ech wprawiła mnie Czaro w jakiś depresyjny nastrój link
                                  pzdr
                                  • Gość: skowronek borowy [...] IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 11:52
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • empi netykieta 10.11.11, 12:56
                                      jeśli nie masz żadnej propozycji w temacie to nie zaśmiecaj wątka.
                                      pzdr.
                                      • polak_be Re: netykieta 10.11.11, 13:27
                                        Pomysł kompletnie bzdurny. Po pierwsze gdyby nawet istniał ktoś taki jak miłośnik lublina, to nie wchodziłby na twoje forum z uwagi na panujące tu chamstwo. Po drugie ci nieliczni ludzie, których atmosfera tego forum jeszcze nie odstraszyła, są już jednak dorośli, a ty rzucasz pomysł niczym nauczyciel na lekcji i czekasz, aż ktoś zgłosi się do odpowiedzi. Jak chcesz mieć forum mój lublin, to zrób go sobie sam.
    • Gość: leniak dobranoc IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.11, 17:42
      co było nie wróci powiadają
      cóz warte sa idee kiedy brak im siły?
      przekonał się przemek-leniak w sposób dośc niemiły
      dobranoc zatem
      i wesołych świąt
      • wampir-wampir Re: dobranoc 17.11.11, 20:34
        Kopernik? Nie łam się , miałem nie raz ;-)))
      • Gość: bleee... Re: dobranoc IP: 62.244.130.* 19.11.11, 23:34
        ...i żeby nowy rok... bleee...
    • jola.iza1 Re: Jest to 21.10.14, 21:40
      podforum ?

Czy jeszcze nie ma, bo wszyscy kombinują jak kot pod górę, albo jak radosław ?
      • empi Re: Jest to 21.10.14, 22:11
        Temat sprzed trzech lat. Od tamtej pory zlikwidowano kilka :)
        pzdr.
      • Gość: ameba [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.14, 12:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka