Dodaj do ulubionych

Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla miesz...

19.01.12, 13:24
Jak to przeczytałem to złapałem się za głowę ze wstydu. :( Moje rodzinne miasto Lublin bastionem PiS. :( Nie rozumiem czemu protestują Ci ludzie. TV Trwam jest dostępna na satelicie więc po co multiplex? Na TVP można obejrzeć masę programów katolickich (niestety dla innych religii niczego nie znalazłem) oraz masę katolickie seriale telewizyjne 'Plebania' i 'Ojciec Mateusz'. Są programy dla dzieci i młodzieży, także czasami mam wrażenie, że TVP to nie telewizja publiczna ale tuba Episkopatu.
Obserwuj wątek
    • ajatuse moherowe głowy zarażone pisiorkiem, są nie do 19.01.12, 13:54
      wyleczenia !
      • Gość: wad13 Re: moherowe głowy zarażone pisiorkiem, są nie do IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 14:25
        tak jest prawie moherze. Chyba jednak to zdecydowanie za pozytywne określanie dla ciebie
      • Gość: ba Re: moherowe głowy zarażone pisiorkiem, są nie do IP: *.acn.waw.pl 19.01.12, 15:45
        Tu nie ma co leczyć,to już nieuleczalne. Jakim prawem radni zajmują się prywatna firmą? A w Lublinie to wszystko już błyszczy nie ma dziur w chodnikach ,dachach? Czy radni z nudów zajmują się czymś na co nie mają wpływu? Do roboty lenie.
        • Gość: berek Re: moherowe głowy zarażone pisiorkiem, są nie do IP: *.messagelabs.net 19.01.12, 16:58
          wszyscy powinnismy protestowac przeciw POkomuchom, ktorzy nas dyskryminuja1
    • Gość: brum Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.ip.netia.com.pl 19.01.12, 14:08
      Z satelity za nie długo juz nikt nie skożysta bo to donozaur. TV naziemna cyfrowa to przyszlość.
    • zbukov Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie 19.01.12, 14:15
      powiedzmy, że lubię stare amerykańskie filmy typu Brudny Harry i niewymagające myślenia amerykańskie sitcomy. ludzi o podobnym guście mieszka w kraju ca. 30% i nagle okazuje się, że 'mądre głowy' z wawy uznają, że nie trzeba się z liczyć z naszymi gustami, a zamiast tvn7 wrzucą do multipleksu np. kino polska, stwierdzając jednocześnie, że nasz ulubiony kanał jest dostępny w kablówce. czy nie mielibyśmy prawa wyrażenia swojego niezadowolenia? moim zdaniem protest tych ludzi jest całkowicie uzasadniony. pomijając konotacje polityczne i poparcie jarkacza uważam, że każdy obywatel tego kraju ma prawo oczekiwać równego traktowania, więc, mimo iż tv trwam nie oglądam, to jestem po stronie tych ludzi.
      • a.k.traper Zdecydowały względy ekonomiczne 19.01.12, 14:39
        Fundacja Lux Vertatis nie dawała gwarancji wywiązania się ze zobowiązań i nie przedstawiła jasnego sposobu finansowania zasłaniając się tajemnicą, w momencie wahań finansowych zobowiązania spadły by na resztę co mogło by spowodować zamknięcie tego multiplexu, znając działanie T.Rydzyka wątpię by zagrał "fair".
        • twoje.sumienie.1 Czyżby? 19.01.12, 17:34
          Zawsze mógłby sprzedać maybachy, helikopter, czy łódź podwodną. To już "imperium Rydzyka" nie ma? Nie pasuje do układanki? Kręcisz przyjacielu jak szewc kopytem i jak Ci wygodnie. Poza tym jasno i zrozumiale dyrektor finansowa LV udowodniła że środki będące w dyspozycji TV TRWAM są wielokrotnie wyższe od tych nadawców którym przyznano koncesję. Brak Ci wiedzy i krętactwem oraz łgarstwem jej nie zastąpisz.
          • Gość: Lech Kaczyński Re: Czyżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 17:50
            Miałem tu przedstawić kilka faktów przeczących twoim wypocinom, ale uznałem, że pisząc "łgarstwo" i "kretactwo" nie interesuje cię merytoryczna dyskusja.

Tak więc wsadź sobie CZYJEŚ sumienie tam gdzie cmokasz rydzyka albo świrosława.
            • twoje.sumienie.1 Szkoda czasu. 19.01.12, 18:03
              Mam wystarczającą wiedzę aby wiedzieć czego się trzymać, gdzie jest prawda, gdzie racja, a gdzie krętactwo i łgarstwo. Całość tego postępowania KRRiT oceniam jako kolejny dowód na totalitaryzację naszego państwa. Słowa prezesa o tym, że teraz dopiero mamy "pluralizm" świadczą nie tylko o jego cynizmie ale i lekceważeniu wszystkich ludzi mających choćby odrobinę rozumu i poczucia przyzwoitości, nie mówiąc już o katolikach.
      • Gość: SynGefco Ty naprawdę nierozumiesz IP: *.29.broadband15.iol.cz 19.01.12, 14:40
        Tu nie chodzi człowiecze o telewizje, ale możliwość szerzenia pseudowiary w wydaniu cyfrowym, Politycy będą się bić o względy Rydzyka, żeby zdobyć potencjalnych wyborców, a ten obywatel co nie będzie miał kablówki na pewno będzie miał cyfrówkę, np. elektorat na wsi. Zrozum człowieku, że religia w tv jest na każdym kroku. Czy ktoś z TVN7 przemawia do Ciebie żebyś wpłacał pieniążki na konta w imię wiary ? lub innych głupot ?
        • Gość: wad13 pranie mózgów juz nie działa IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 14:51
          - pseudowiara to nachalne szerzenie religii zwanej ateizmem w większości większych TV
          - politycy biją się o względy TVNów, Polsatu itd.?
          - oczywiście są ww. wzorem obiektywizmu i pluralizmu
          - Czy ktoś w Kenii żąda węgla na zimę (odn.tvn7)
          - wpłaty - masz z tym problem
          • syngefco Re: pranie mózgów juz nie działa 19.01.12, 15:09
            Jesteś żywym przykładem wyprania mózgu, a raczej móżdżku. Urodziłem się katolikiem, byłem nawet ministrantem, ale w tamtym okresie mego życia to nie ja decydowałem o sobie. W życiu dorosłym jestem wykształconym człowiekiem, który kieruje się nauką, a nie wiarą. Wszyscy politycy biją się o względy TV, wiadomo dlaczego. Gdyby TV Trwam była apolityczna byłoby mi obojętna jak Religia.tv Problem to mam z ludźmi, którzy nakłaniają naiwniaków żeby przekazywali oszczędności swojego życia na życie pełne pychy kleru. W Kenii potrzebują żywności i wody, a nie węgla proszę księdza.
            • Gość: wad13 Re: pranie mózgów juz nie działa IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 16:37
              nożyce się odezwały
              z wykształceniem to chyba gruba przesada
              skoro nie zrozumiałeś co na Kenia do tvn7 to coś nie tak z inteligencja
              kto ci powiedział że, tv ma być polityczna czy apolityczna - myślenie magiczne nie ma ru zastosowania
              kto naiwny demokrato dał prawo nazywać innych naiwniakami , każdy ma prawo dysponować swoim majątkiem jak chce i tobie wara od tego.Chcą mieć taką tv i w multip.. to masz to uszanować.
              i jeszcze raz wykształcenie nie daje patentu na mądrość
              • Gość: naw18 Re: pranie mózgów juz nie działa IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:03
                Proszę xiendza po co sie tak unosic ? Jak xsiondz ma kasę niech da Rydzykowi, bo jemu najwyraźniej zabraklo.. Jak zwykle chce sie wozić za cudze - nie daje gwarancji ,że zaplaci, w zwiazku z czym inni będa musieli placić za TV Sram. I jak zwykle ma gębe pelną frazesow o religi z ktorej dostatnio żyje, trzymając tzw, ciemny lud za mordę
                • Gość: wad13 Re: pranie mózgów juz nie działa IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:15
                  Neo a ty dalej żyjesz w matrixie
                  wyzwól się w końcu, "zrozum wreszcie" samodzielne myślenie nie boli
                  • Gość: Lech Kaczyński Udowadniasz, ze jednak boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 17:57
                    1. po co ci tv trwam?
                    2. co to ma wspólnego z wiarą?
                    3. czy pojmujesz różnicę pomiędzy wiarą, religią a TV trwam?
                    4. czy bez tv nie możesz żyć w zgodzie ze swoją wiarą?
                    5. czy kłamstwo na innym kanale tv powoduje, ze tracisz wiarę?
                    6. to tylko promil pytań do ciebie, które i tak zapewne olejesz w imię katolickiego plucia na przeciwników POLITYCZNYCH
                    • Gość: wad13 Re: Udowadniasz, ze jednak boli IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 18:57
                      > 1. po co ci tv trwam? - tak samo jak inne
                      > 2. co to ma wspólnego z wiarą? - a musi
                      > 3. czy pojmujesz różnicę pomiędzy wiarą, religią a TV trwam? - bez związku z koncesja
                      > 4. czy bez tv nie możesz żyć w zgodzie ze swoją wiarą? - jw
                      > 5. czy kłamstwo na innym kanale tv powoduje, ze tracisz wiarę? -jw
                      > 6. to tylko promil pytań do ciebie, które i tak zapewne olejesz w imię katolick -jw
                      > iego plucia na przeciwników POLITYCZNYCH - właśnie dlatego,
                      matrix, pranie mózgów STOP

NIE masz prawa nikomu odbierać lub kwestionować Należnych mu praw i koniec w temacie
                      • Gość: bosman jakich praw? IP: *.lublin.mm.pl 19.01.12, 20:15
                        kto mu zabrania nadawać przez satelitę i becelować za to?
                • Gość: wad13 Re: pranie mózgów juz nie działa IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:33
                  to nie matrix, kasowanie postów oj nieładnie dzieciny/ Powtórzę
                  Neo a ty dalej żyjesz w matrixie
                  wyzwól się w końcu, "zrozum wreszcie" samodzielne myślenie nie boli
                  • Gość: Lech Kaczyński Re: pranie mózgów juz nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 17:59
                    a miało nie boleć myślenie?
                    cyt. "kasowanie postów oj nieładnie" - a jednak ci go nie wykasowali, są oba.
                    Ciekawe co teraz wymyślisz aby pluć katojadem.
                    • Gość: wad13 Re: pranie mózgów juz nie działa IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 19:04
                      co ty wiesz kasowaniu ToWarzyszu
            • Gość: berek Re: pranie mózgów juz nie działa IP: *.messagelabs.net 19.01.12, 17:02
              A dlaczego TV Trwam ma byc apolityczna? Bzury waszmosc piszesz. To jedyna telewizja, gdzie mozna uslyszec inny punkt widzenia niz w POkomuszych mediach. Czy TVP, TVN i Polsat sa apolityczne?
              • Gość: rozśmieszony Re: pranie mózgów juz nie działa IP: 212.208.54.* 19.01.12, 17:20
                Jedyne co tam można usłyszeć to bełkot na temat kolejnych zbiórek pieniedzy
              • Gość: . Re: pranie mózgów juz nie działa IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 19:04
                To jedyna tele
                > wizja, gdzie mozna uslyszec inny punkt widzenia niz w POkomuszych mediach.

Inny punkt widzenia nie jest sam w sobie żadną wartością: rozumując w ten sposób ("jak inny niż cała reszta"), należałoby przyznać miejsce na multiplexie telewizji, w której głoszonoby, że Ziemia jest płaska, a Słońce krąży wokół niej, zaś świat został stworzony 6 tysięcy lat temu, a Hitler przeżył wojnę i mieszka do dzisiaj w brazylijskiej dżungli (bo wszystkie inne media twierdzą coś innego, więc mielibyśmy cenny objaw pluralizmu).
        • zbukov Re: Ty naprawdę nierozumiesz 19.01.12, 15:42
          właśnie o takie podejście mi chodzi - rozumiem, że ty wiesz lepiej co ci biedni głupi ludzie z wiochy, których nie stać na antenę satelitarną, a na kablówkę nie mają szans, powinni oglądać? obronisz ich przed własną naiwnością, złym klerem, który zabierze im pieniądze na leki i będzie jeździł maybachami? a ja mam to w de - ich pieniądze, ich leki, ich wybory, ich prawo. z drugiej strony żadna komercyjna telewizja nie jest wiele lepsza od trwamu, tyle, że tam wmawiają ci jakiej plazmy potrzebujesz, gdzie powinieneś spędzać wakacje i promują nieco innych polityków. jak dla mnie jeden pies, ale nie życzę sobie, żeby jakiś polityk swoimi matactwami mówił mi, że tego i tego nie mogę oglądać, bo zgłupieję do reszty. dlatego głosowałem przeciwko kaczyńskiemu, dlatego nie chcę żeby platforma wchodziła w jego buty.
          zarzuty merytoryczne co do stanu finansów tv trwam to kwestia, która powinna być wyjaśniona, tak jak i reklamy na antenie RM (nie słucham, więc nie wiem czy temat jest aktualny), ale mam wrażenie, że jest to tylko zasłona dymna.
          > Czy ktoś z TVN7 przemawia do Ciebie żebyś wpłacał pieniążki na konta w imię wiary.
          w gruncie rzeczy tak - np. Anna Dymna, co mi osobiście nie przeszkadza, ale jednak fundacja tvn promuje swoją działalność na swoich antenach.
        • Gość: Gryf Re: Ty naprawdę nierozumiesz IP: *.swidnica.mm.pl 19.01.12, 16:32
          Największy udział w szerzeniu ateizmu mają właśnie media takie, jak toruńskie. Ich zwolennikami są półanalfabeci i rozhisteryzowane dewotki. Myślący ludzie wyciągają wnioski i często odchodzą od Kościoła zrażeni hipokryzją i zakłamaniem oraz mieszaniem religii z polityką.
          • Gość: berek Re: Ty naprawdę nierozumiesz IP: *.messagelabs.net 19.01.12, 17:19
            a cwiercinteligenci czytajá wybiórczá i ogládajá tvn
        • twoje.sumienie.1 Owszem. 19.01.12, 18:09
          O Owsiaku zapomniałeś? Nie ma żadnego powodu do wstydu, że ktoś finansuje swoją działalność ze zbiórki pieniężnej a wręcz przeciwnie. Jest to dowodem najwyższego zaufania społecznego i powodem do dumy. Tak funkcjonują senatorzy w USA, uczelnie itd. Zacznij myśleć człowieku właściwą częścią ciała. Być może jeszcze potrafisz i sam o tym nie wiesz...
    • przyboczny Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie 19.01.12, 14:22
      "KRRiT przyznała koncesje nadawcom, którzy generowali straty, mieli ujemne kapitały własne, nie posiadali bazy emisyjnej

Finanse fundacji Lux Veritatis, właściciela TV Trwam, która z powodu „ braku wiarygodności finansowej" nie otrzymała miejsca na multipleksie cyfrowym, są zdecydowanie lepsze od trzech innych nadawców posiadających koncesje. „Rz" dotarła do wniosków koncesyjnych złożonych w Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji."
      www.rp.pl/artykul/118849,791722-Solidarna-Polska--Jan-Dworak-przed-Trybunal-Stanu.html
    • Gość: sa Re: Radni PiS powinni zostać ministrantami IP: *.nplay.net.pl 19.01.12, 14:26
      Sam jesteś c w e l, p e d a ł k u. Lepiej?
    • Gość: J-k Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 14:28
      Naprawdę można stracić wiarę gdy się widzi poziom agresji u tych "wierzących" od Rydzyka.
      • Gość: wad13 Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 14:31
        właśnie widać na załączonym forum POlityku miłości.
        " Zrozumcie wreszcie" cyt. radek.s pranie mózgów już nie działa
      • Gość: orly Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.nplay.net.pl 19.01.12, 14:39
        Mam pomysł. Zamkniemy gazetę wyborczą, tvn24, polsat i zobaczymy jaki będzie wtedy twój poziom agresji.
        • Gość: J-k Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 15:49
          Wyborczą owszem czytuję, ale nie tylko. I na dodatek nie zawsze podzielam poglądy reprezentowane przez tą gazetę. TVN nie oglądam, co więcej nie lubię dziennikarstwa reprezentowanego przez Olejnik czy Rymanowskiego. Oglądam od czasu do czasu wiadomości w Polsacie, bo cenię Jarosława Gugałę. Owszem udzielam się na forum (tylko lokalnym) Gazety, bo to jedne z nielicznych gdzie internetowego "oszołomstwa" i chamstwa jest stosunkowo niewiele. To po pierwsze.
          Po drugie to nikt nie zamyka telewizji TRWAM, tylko nie przyznaje jej koncesji na nadawanie z platformy cyfrowej bo nie przedstawiła sposobu finansowania tej telewizji - a to jednak nie to samo. Nadal może nadawać z satelity czy podpisywać umowy z kablówkami. Może także złożyć odwołanie od tej decyzji. Czy buczenie to dobra forma protestu dla podobno "miłosiernych wyznawców" Rydzyka, czy raczej dla bydła?
          • Gość: berek Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.messagelabs.net 19.01.12, 17:05
            A moze tak TVN i Polsat wyrzucimy z multipleksu? Niech nadajá przez satelité, skoro jest to tak korzystne
            • Gość: J-k Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 17:59
              To nie mój problem, niech wyrzucają. Z cała pewnością na nikogo z tego powodu nie będę buczał.
    • Gość: wad13 Re: Radni PiS powinni zostać ministrantami IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 14:28
      widocznie to przeżyłeś ale można to wyleczyć
    • Gość: bosman kto (za)radnym płaci: my czy malwersant z Torunia? IP: *.centertel.pl 19.01.12, 14:31
      Radni Lublina nie są od wypowiadania się jako radni o kato - tubie TV. Mogą bulgotać prywatnie a nie jak radni. Rada miasta jest od problemów miasta , radni za to biorą kasę i gó... mnie obchodzi czy im się podoba decyzja KRRiTV czy nie. Forum Rady nie jest od tego.
      • Gość: wad13 Re: kto (za)radnym płaci: my czy malwersant z Tor IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 14:41
        nie ośmieszaj się.Poczytaj, doucz
        • enfitta Re: kto (za)radnym płaci: my czy malwersant z Tor 19.01.12, 17:07
          Ośmieszasz się ty. TRWAM to prywatna firma.
          • Gość: wad13 Re: kto (za)radnym płaci: my czy malwersant z Tor IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:38
            no i co.... co dalej .... vena się skończyła czy wiedza?
            Przemyśl może uda ci się dokończyć zgodnie z tematem
            • Gość: bosman katolu... IP: *.lublin.mm.pl 19.01.12, 20:21
              nie życzę sobie jako suweren żeby ......... (wpisz coś obraźliwego) pobierający diety z mojej kieszeni pyskował za największym złodziejem i przękretasem w RP. Zajarzyłeś jołopie? To won do kruchty!
        • ojciec.ateusz Re: kto (za)radnym płaci: my czy malwersant z Tor 20.01.12, 00:36
          Gość portalu: wad13 napisał(a):
          > nie ośmieszaj się.Poczytaj, doucz

Przepraszam, czy mógłby Pan (Pani?) rozwinąć swoją myśl?
          Rozdział 2 "Zakres działania i zadania gminy" ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (tekst jednolity z 1.01.2012) prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dnia-8-marca-1990-r-o-samorzadzie-terytorialnym/ wymienia i opisuje dość dokładnie zadania i kompetencje gminy. Niestety, nie ma wśród nich podejmowania uchwał w sprawie przyznawania koncesji przez KRRiT, a nawet przeciwnie, bowiem art.6.1 ustawy mówi: "Do zakresu działania gminy należą wszystkie sprawy publiczne o znaczeniu lokalnym, niezastrzeżone ustawami na rzecz innych podmiotów."
          Przyznawanie telewizyjnych koncesji ogólnopolskich nie jest sprawa lokalną, a ponadto jest zastrzeżone ustawowo dla KRRiT. Zatem uchwała lubelskich radnych jest rażąco sprzeczna z ustawą o samorządzie terytorialnym i powinna zostać uchylona w trybie nadzoru przez Wojewodę Lubelskiego.
    • a.k.traper Prawdopodobnie zwolennicy nie znają realiów 19.01.12, 14:34
      KRRiT wyraźnie stwierdziła iż fundacja Lux Veritatis nie gwarantuje sukcesu tego przedsięwzięcia ze względów ekonomiczno - finansowych, koszty obsługi Multiplexu spadły by na resztę albo zamknięto w ogóle, jezeli zwolennicy TV Trwam dadzą osobiste poręczenia majątkowe na te kwoty (jeżeli prawo na to zezwala?) to można sie ubiegać. Jak do tej pory, to wiadomo, że T.Rydzyk i spólka żadnych zobowiązań dotrzymywać nie raczą za to chętnie egzystują na "krzywika", śmiem twierdzić iż takowe poręczenia też by wykorzystywali nie tylko strzygąc owieczki ale zdzierając z nich skórę, dlatego wbrew pozorom ta decyzja chroni także niedoinformowanych.
      W świecie biznesu ten co oszukuje przestaje się liczyć a czasem i klapsa w dziąsło mozna zarobić.
      Z tego co oserwuję, to na kanałach TVP można znaleźć duzo audycji katolickich, chyba że chodzi o oglądanie "ekspertów" podczas wygłaszania nowych teorii ale to juz raczej do TV Polo pasują, tam podobne gusta dominują:)))
      • prawdziwy-moher Re: Prawdopodobnie zwolennicy nie znają realiów 19.01.12, 14:39
        Koncesję na multipleksie 1 otrzymała za darmo TVP, a poza nią prywatni nadawcy: Grupa ATM (z mocną pozycją finansową, właściciel kanału ATM Rozrywka TV), spółka Stavka (kanał publicystyczno-informacyjno-poradnikowy TTV) oraz Eska TV (kanał o tej samej nazwie) i spółka Lemon Records (kanał Polo TV). Dwaj ostatni nadawcy należą do spółki Zjednoczone Przedsiębiorstwa Rozrywkowe.

Lux Veritatis przebija innych nadawców (poza Grupą ATM) wysokością aktywów trwałych. Przekraczają one 86 mln zł (w 2010 r.), przy 23 tys. zł Eski, 246 tys. zł Lemon i 1 zł Stavki. Fundacja o. Rydzyka ma też większe aktywa obrotowe (ponad 90 mln zł, przy 2,3 mln zł Eski, niespełna 2 mln zł Lemon i prawie 100 tys. zł – Stavki). Większość z 90 mln zł to pożyczka uzyskana od polskiej prowincji zakonu redemptorystów.

Lux Veritatis wpisała we wniosku 20,5 mln zł kapitału własnego, a Stavka 91 tys. zł. Eska i Lemon wykazały ujemny kapitał (odpowiednio 3,8 mln zł i 473 tys. zł).

Z dokumentów złożonych w KRRiT wynika, że fundacja o. Rydzyka w 2010 r. miała też największy zysk – 3,5 mln zł netto. Straty wykazuje Eska (prawie 2,3 mln zł) oraz Stavka (4 tys. zł). Zysk Lemon to tylko 19 tys. zł.
        • Gość: . Re: Prawdopodobnie zwolennicy nie znają realiów IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 19:00
          > Z dokumentów złożonych w KRRiT wynika, że fundacja o. Rydzyka w 2010 r. miała t
          > eż największy zysk – 3,5 mln zł netto.

To dziwne, bo ostatnio Ojciec Przekrętator nie miał marnych kilku tysięcy złociszów na zapłacenie grzywny za nielegalną zbiórkę pieniędzy...
      • Gość: orly Re: Prawdopodobnie zwolennicy nie znają realiów IP: *.nplay.net.pl 19.01.12, 14:41
        > W świecie biznesu ten co oszukuje przestaje się liczyć a czasem i klapsa w dzią
        > sło mozna zarobić.

Chyba, że to akurat Rycho albo Miro albo inny kompan mafiii i PO. Takich oszkiwanie tylko nobilituje.
    • prawdziwy-moher ...Cymbalku lewicowy..... 19.01.12, 14:37
      Z satelity mozesz sciagnac wszystko.Zreszta satelity w sensie anten to juz przeszlosc.Telewizja naziemna cyfrowa, rodzaj multiplexow.Jestes nowoczesny z PO?.Bo smolisz lampa naftowa.
      • Gość: JB A radio to pies? IP: *.lublin.mm.pl 19.01.12, 15:00
        Posluchajcie w niedziele przed obiadkiem jedynki PR, to istny Watykan,
      • Gość: Emeryt D U Ż Y Plus - B R A W O IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 15:05
        Z ten całej hecy o tą telewizje wynika jeden wielki plus - jak sami oświadczyli i ich księgowa to potwierdziła publicznie... a wszystkie telewizje to pokazały - pieniędzy mają jak lodu. Są bogatsi od Polsatu i Tvn-u razem do kupy wziętych. Dlatego już nikt nie powinien nabierać się na żebranine zakonnika Rydzyka - "wpłacajcie każdy grosz bo plajtujemy i przestaniemy istnieć"
        Wstyd wyłudzać od biedujących staruszek ich nędzne grosze gdy obraca się milionami i lata do Ameryki kwestować od Polonusów.
        • twoje.sumienie.1 Musisz się zdecydować... 19.01.12, 17:03
          albo kasa jest, maybachy, helikoptery i okręty podwodne aktualne, albo jak twierdzi KRRiT nie ma kasy na nadawanie, bo inaczej za głupka nic nie rozumiejącego robisz. Tertium non datur.
        • Gość: berek Re: D U Ż Y Plus - B R A W O IP: *.messagelabs.net 19.01.12, 17:08
          Ty glupi cieciu! TV Trwam nie nadaje reklam, nie przerywa filmów by nadac reklamy. Utrzymuje sie z dobrowolnych datków swoich widzów. Jesli nie dajesz, to morda w kubel! Daj owsikowi - niech rozpija i narkotyzuje malolatów na woodstock!
          • enfitta Re: D U Ż Y Plus - B R A W O 19.01.12, 17:14
            to powiedz, jak można zapewnić opłaty na za 2 lata z datków? Oglądający mogą się wkur...ć i nie dać. Nie dziwię się KRRiTv, że nie mogą dopuścić, by przyszłe opłaty miały być tylko z żebractwa.
    • flemming Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla miesz... 19.01.12, 14:58
      Nie jestem zwolennikiem PO, wręcz przeciwnie, wilcze oczy Tuska wkur.....mnie bez granic, a jego nieróbstwo uważam za zbrodnię równą czasom Gomułki. Nie jestem zwolennikiem Michnika i TVN 24 , bo manipulują równo i włażą Tuskowi w d....bez mydła. Ale nie cierpię jak fanatycy religijni uprawiają dyktaturę na sali obrad rady miasta. Oszołomy totalne, rada miasta zajmuje się sprawami miasta, a nie TV Trwam, Rydzykiem , różańcami. Lublin kompromituje się w skali świata przyjmując takie uchwały. Widać, że komuna tam siedzi w łbach moherów, tak za komuny robotnicy protestowali przeciwko zbrodniom Amerkanów w Wietnamie, potępiali Kuronia i Michnika, wichrzycieli z Radomia itd. Wtedy protestowali w obronie komuny, teraz protestują w obronie Rydzyka. Ale mój znajomy z Lublina mówi, że ludzie mają w dupie te uchwały Rady Miasta, nikt się tym nie przejmuje. A my, złośliwie, mówimy mu, żeby Lublin zmienił herb - do kozła (obrazującego stan umysłu moherów) dodać różaniec.... I czekamy na kolejną uchwałę rady lubelskiej, np. w sprawie napełnienia pustego brzucha Głodzia, bo biedak całą kasę wydał na swój nowy pałac i ponoć nie ma za co chleba kupić.
      • Gość: sts Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: 94.42.82.* 19.01.12, 16:09
        Małe sprostowanie.W Radomiu to byli warchoły a nie wichrzyciele.
    • dzakarta Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla miesz... 19.01.12, 15:52
      Hej katomhery, chcecie Rydzyka na multipleksie, - to zapłaćcie za niego!
      Rydzyk, jak każdy klecha chciałby załapać się do multipleksu na tzw. "krzywy ryj" !
      Bezczelność i pazerność klechów nie zna granic, podobnie jak głupota katomoherów!
    • buttdozer Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla miesz... 19.01.12, 16:16
      Widzę te hasełka. Słodkie. "Równe prawa dla katolików", "STOP dyskryminacji!".

Dobrze, katoliby, ale najpierw równe prawa i stop dyskryminacji dla wszystkich. Prawo do związku cywilnego dla par homoseksualnych. STOP dyskryminacji osób homoseksualnych.

Wtedy pogadamy. Może być, katoliby?
      • Gość: berek Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.messagelabs.net 19.01.12, 17:12
        Kto dyskryminuje pedalów? Kogo obchodzi co wkladasz sobie w odbyt, jesli nie robisz tego publicznie?
    • Gość: Berg Nie Radni PiS ale wszyscy bronią pluralizmu w medi IP: *.nplay.net.pl 19.01.12, 16:28
      Tylko ciemniaki spod znaku Michnika i jego szmatławca postepują inaczej.
      Chcą monopolu w mediach .
      Ale to im sie nie uda, nie uda, nie uda...
      • Gość: naw18 Re: Nie Radni PiS ale wszyscy bronią pluralizmu w IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:08
        Powtarzaj to sobie codziennie, zaklinaj rzeczywistość.
      • enfitta Re: Nie Radni PiS ale wszyscy bronią pluralhizmu w 19.01.12, 17:12
        Przecież nie mają żadnego monopolu. Chyba, że tak ojciec bez dzieci Rydzyk mówił...
        • Gość: berek Re: Nie Radni PiS ale wszyscy bronią pluralhizmu IP: *.messagelabs.net 19.01.12, 17:15
          Majá monopol! TVP, TVN i Polsat grajá na jedná nuté. Jedynie w TV Trwam mozna uslyszec inny punkt widzenia i dlatego POkomuchy próbujá ograniczyc zasiég tej niezaleznej od nich stacji
    • popijajac_piwo Może niech fundacja Lux Vyruchas 19.01.12, 16:41
      złoży sprawozdania finansowe od początku działalności i zapłaci podatek dochodowy, to wtedy się będzie mogła domagać czegokolwiek...
      • twoje.sumienie.1 Musisz zdradzić gdzie to piwo popijasz... 19.01.12, 16:59
        piwożłopie, może Co doniosą, skoro powinni.
    • bakoy Bezradni debile. 19.01.12, 16:45
      A i ci co ich sobie wybrali za przedstawicieli też nie lepsi.
      • Gość: wad13 Re: Bezradni debile. IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:51
        tak jest , tak toczna tow.stalin, ja jaj mein fuhrer wszystkich innych do gazu lub na sybir
    • twoje.sumienie.1 Nie ma ważniejszej sprawy dla Polski... 19.01.12, 16:55
      jak przeciwstawienie się postępującej totalitaryzacji naszego kraju. Jednym z jej przejawów jest łamiąca prawo skandaliczna odmowa udzielenia koncesji na nadawanie swego programu na multipleksie cyfrowym dla TV TRWAM przez KRRIT. Rzadko można wysłuchać tylu kłamliwych i pokrętnych odpowiedzi na pytania posłów i senatorów co na spotkaniu senackiej i senatorskiej komisji ds. kultury od przewodniczącego KRRiT. Rekord świata pobity.
      • enfitta Re: Nie ma ważniejszej sprawy dla Polski... 19.01.12, 17:17
        TV Trwam jest firmą prywatną, taką samą jak każda inna - i nie taką samą, bo żyje wyłącznie z wyłudzania. Nie żal mi naiwnych, którzy dają, ale nie rozumiem, dlaczego nie może tego rozliczyć państwo.
        • twoje.sumienie.1 Twoje myśli zaś są płyciutkie dramatycznie... 19.01.12, 17:28
          Wiele firm żyje z "wyłudzania" jak to pięknie określiłeś. Właściwszym byłby sponsoring, czy jeszcze inne. Tak działa przypomnę Owsiak, tak działają senatorowie w USA, tak działa wiele uczelni. Jest to tylko powód do dumy, najwyższej wiarygodności i dowód społecznego zaufania, a nie powód do wstydu i robienia zarzutu. Pisząc te banialuki wystawiasz sobie kiepskie świadectwo nie tylko z wiedzy ale i z logicznego myślenia. Sprawdzałeś sobie IQ kiedykolwiek? Obawiam się że nie przekracza rozmiaru damskiego obuwia... Pozdrawiam.
        • Gość: wad13 Re: Nie ma ważniejszej sprawy dla Polski... IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:48
          nie wiesz przypadkiem ile wyłudza z reklam.
          Rozumiem że, reklamy to to co chce zdecydowana większość Polaków np. oglądając mecz Polski w finale 2012 lub transmisja z pasterki
      • Gość: pinio Re: Nie ma ważniejszej sprawy dla Polski... IP: 109.197.42.* 19.01.12, 17:26
        Nigdzie nie usłyszysz tylu bredni bełkotu półprawd i kłamstw co w TV TRWAM. Nigdzie nie występuje tyle łajz życiowych co w TV Trwam.
    • Gość: berek Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.messagelabs.net 19.01.12, 16:56
      Nie cwaniakuj, matole. skád emeryt ma wziác kasé na satelité? Tusek mu da? a Multiplex bédzie darmowy
    • twoje.sumienie.1 To ja zadam proste pytanie... 19.01.12, 17:10
      Po co dla TVN i POLSATU DVBT? Też nadają na satelicie. Masz kłopoty z myśleniem?
      • Gość: wad13 Re: To ja zadam proste pytanie... IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:18
        w odróżnieniu od Trwam będą zarabiać na reklamach
        ale matrixowcy tego nie rozumieją
        • twoje.sumienie.1 Nic mądrego do powiedzenia nie masz jak widać. 19.01.12, 17:53
          Brak Ci wiedzy.
          • Gość: wad13 "zrozumcie wreszcie" IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 18:46
            niestety czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość
            a co d wiedzy poproszę o konkret
    • wookiee.chewbacca Rozmodlone nieroby 19.01.12, 17:25
      Cała Polska już wie, że na wschodzie są tylko rozmodlone nieroby, czyli po prostu elektorat PiSdy.
    • fred_die Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla miesz... 19.01.12, 17:30
      Katolicy zdecydujcie się albo TVP albo TV Trwam? Obie stacje ultra katolickie, msze, kościelne transmisje, księża i jawnie pro katoliccy redaktorzy i redaktorki. Ateista to tylko "Sondę" może oglądać w TVP Historia.
      • Gość: kad Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 17:43
        fred idż się o..... . Myślisz że, takie bzdury i kłamstwa jeszcze przejdą
        • fred_die Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie 19.01.12, 17:55
          Niestety przejdą bo pewnie TV Trwam znajdzie miejsce w jakimś multipleksie
          • Gość: kad Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 18:50
            do mistrzów w tej dziedzinie Trwam daaaleko
        • ojciec.ateusz Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie 20.01.12, 00:57
          Proszę uprzejmie wymienić choć jedną stałą audycję w publicznej TV, w której propagowany byłby światopogląd ateistyczny, tak jak nachalnie jest lansowany katolicyzm w "Plebanii", "Ojcu Mateuszu", "Ziarnie", transmitowanych maszach i nabożeństwach oraz w wielu innych programach.
          Szastanie gołosłownymi banałami nie zmieni bynajmniej rzeczywistości, która - jaka jest - każdy widzi!
    • Gość: moherowy Re: Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla mie IP: *.nplay.net.pl 19.01.12, 18:50
      konkluzją odniosę się do wydarzenia jakie nawiedzieło nasz Gród Koziołka a to za sprawą moich kochanych braci z pisuaru ,którzy obecnie mają większść w radzie miasta w sposób paroinoczny skamlowali jak skrzywdzono TV- o. Rydzyka,Tv jest dla niego Rydzyka a nie słuchaczy, oglądaczy , którzy w przerwie rózańcowej , lub wypełniając przekaz pocztowy dla właś...nie utzrzmania włości , folwarku w Toruniu wpisując kwotę zerkają w monitor czy nie ma podwyżki brak Tv- Rydzyk zmusza ich do intesywnego mysłenia żeby nie dać za mało , bo przeciz kryzys a o.Rydzyk tak ostatnio podbiedniał , ze brzuch nosi na kolanach.. sesja była udana pisoszkodliwiusze wznieśli się się na szczyty pomachając serdecznie przyjaciołom z popularnych obecując obdarowania odnaczeniem mohorewego bereta - panie spotanicznie pomachały rózańcami art,.ponizej
      • dociek Porażka. 19.01.12, 19:53
        Od początków urzędowania Prusaka zalatywało z ratusza rzadkim gównem, a z każdym rokiem smród leciał coraz mocniejszy. I się wydało: ratusz to po prostu szambo, w którym z pełna dumą, samozadowoleniem i zadziornie bulgocą nawiedzone, katolskie szambonurki urządzając sobie zawody w przelewaniu gówna... Porażka!!! Tylko stąd wyjechać, albo umrzeć, bo miasto zamienia się z ciemnogrodu w nawiedzoną kloakę pełną otępiałych baranów. Tu więcej nic nie powstanie, poza kolejnymi kościołami.
        • ojciec.ateusz Re: Porażka. 20.01.12, 01:05
          dociek napisał:
          > ... Tu więcej nic nie powstanie, poza kolejnymi kościołami.

Niech powstają, przyszłe pokolenia będą miały co nacjonalizować. A, że są to na ogół budowle solidne i przestronne, będa pasowały jak nic na teatry, galerie sztuki, domy kultury aby oświecić ogarnięty ciemnotą lud.
    • Gość: bosman zleciały się... IP: *.lublin.mm.pl 19.01.12, 20:27
      katopojeby z całej RP :-) (Za)radni z Lublina znów udowodnili że Lubelszczyzna to Rzeczpospolita Katolska.
      • Gość: JB Czarny humor IP: *.lublin.mm.pl 19.01.12, 21:02
        glosrydzyka.blox.pl/html
    • tajnos.agentos Radni PiS z Lublina bronią TV Trwam. "Dla miesz... 19.01.12, 21:07
      U mnie na wsi dziś łaził jakiś babsztyl i zbierał podpisy, że to niby chcą zamknąć Radio Maryja, więc trzeba go bronić. Zebrał ich duuuuzoooo... Oczywiście, nikt nie wie dokładnie o co chodzi nie wiem czy w okolicy ktoś ogląda tę niszową telewizornię (wywaliły ją nawet wszystkie liczące się platformy cyfrowe z przyczyn oczywiście finansowych, a "talerzy" na domach w okolicy jest dużo),ale przecież "huczy" - i o to chyba łobuzom chodzi...:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka